• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Για πρώτη φορά όλα στο φως…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 13/10/2020 Σχόλια: 10

 

Μια νέα εποχή για την ανακύκλωση στο νησί

Η ιστορία της ανακύκλωσης στην Άνδρο αριθμεί σχεδόν 10 χρόνια και για πρώτη φορά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου άνοιξε τα αρχεία της και απάντησε στα δημόσια ερωτήματα που απεύθυνε στην διοίκηση. Ένα μήνα μετά το σχετικό ερώτημα μας σε ρεπορτάζ μια διοίκηση (με εντολή δημάρχου) για πρώτη φορά έστειλε λεπτομερείς απαντήσεις τι κάνει αυτή και τι έκαναν οι προηγούμενοι ώστε οι κάτοικοι να ξέρουν τι γίνεται σε ένα κρίσιμο πεδίο της καθαριότητας, αλλά της μελλοντικής επιτυχίας του ΧΥΤΥ της Άνδρου.

Η Άνδρος αλλάζει προς το καλύτερο μιας και πληροφορημένοι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να κρίνουν καλύτερα από τους απληροφόρητους ή τους παραπληροφορημένους. Και σωστή πληροφόρηση σημαίνει πρόσβαση και επιχειρήματα με στοιχεία. Σε αντίθεση με τις πομφόλυγες στην θέση της πληροφόρησης και τα άθλια υπονοούμενα στη θέση των επιχειρημάτων που ζήσαμε στο παρελθόν και ζούμε μέχρι σήμερα από τους τρωγλοδύτες του Facebook…  

Ακολουθούν τα στοιχεία που μας έστειλε η τεχνική υπηρεσία και αναφέρονται και για τις τρεις διοικήσεις του ενιαίου Δήμου Άνδρου: από το 2011 μέχρι το 2020…

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΛΥΝΟΥ 2011-2014

Ξεκινά η ανακύκλωση στην Άνδρο

Η ανακύκλωση στην Άνδρο ξεκίνησε το 2011 επί διοίκησης Γιάννη Γλυνού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου οι πρώτες συμβάσεις με τις οποίες ξεκίνησε η ανακύκλωση στην Άνδρο και τις οποίες έκανε ο Δήμος Άνδρου οδήγησαν στην συλλογή των παρακάτω τόνων ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως:

2011 = 162,70 τόνοι

2012 = 243,51 τόνοι

2013 = 275,72 τόνοι

2014 = 378,98 τόνοι

Το σύστημα ανακύκλωσης που δημιουργήθηκε στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης Γλυνού έφτασε να ανακυκλώσει συνολικά 1059,91 τόνους. Δηλαδή, ο ετήσιος μέσος όρος περιόδου 2011-2014 ήταν 265,22 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών ετησίως.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ 2015-2019

 

Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης μαζεύει αστικά μικτά αστικά σκουπίδια επί Σουσούδη!!!

Η διοίκηση Σουσουδη συνέχισε τον πρώτο χρόνο με την οργάνωση που είχε η διοίκηση Γλυνού. Όμως από το 2016 επιχείρησε να αλλάξει την οργάνωση και τους υπεύθυνους. Θεωρητικά θα έκανε το σύστημα περισσότερο ανταγωνιστικό και οικονομικό. Πρακτικά σχεδίασε χωρίς προετοιμασία. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Η ανακύκλωση παλινδρόμησε και πήγε πολύ πίσω το 2016 και το 2017. Τα οικονομικά στοιχεία που επικαλέστηκε σαν επιτυχία της δεν δικαιώνουν το αποτέλεσμα αυτά τα δύο χρόνια. Στη συνέχεια με κόστος κοινωνικό, αλλά και οικονομικό πήρε έναν δρόμο. 

2015 = 217 τόνοι

2016 = 161,75 τόνοι

2017 = 135 τόνοι

2018 = 173,04 τόνοι

2019 = 218 τόνοι

Το σύνολο των ανακυκλωμένων υλικών στην 5ετία Σουσούδη έφτασε τους 1031,75 τόνους. Οι αυτοσχεδιασμοί της διοίκησης Σουσούδη του 2016 και του 2017 καταγράφονται και στην υποχώρηση τόσο του συνολικού όγκου της ανακύκλωσης που από 1059 τόνους σε 4 χρόνια πήγαν στους 904,79 σε 5 Χρόνια!!! Και βεβαίως ο ετήσιος μέσος όρος της περιόδου 2015-2019 έπεσε στους 206,35 τόνοι. Ήτοι, η διοίκηση Σουσούδη “πέτυχε” μια πτώση της τάξεως του 40%!!! (ΣΗΜ: στην πρώτη ανάρτηση είχε γραφεί εκ παραδρομής μεγαλύτερο νούμερο. Βρέθηκε ρο σωστό μας το έστειλαν και το διορθώσαμε).  

ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

Ανακύκλωση ή μήπως απλό περιμάζεμα ογκωδών αντικειμένων;

Όμως, από το 2015 μπήκαν στο παιχνίδι της ανακύκλωσης το ηλεκτρονικό μητρώο, αλλά και ιδιώτες που άρχισαν να ανακυκλώνουν υλικά για το κέρδος στο νησί. Σύμφωνα με τα όποια στοιχεία του ηλεκτρονικού μητρώου την 5ετία οι ιδιώτες ανακύκλωσαν παράλληλα με τον Δήμο Άνδρου τις κάτωθι ποσότητες:

2015 = 60,78 τόνοι

2016 = 56,00 τόνοι

2017 = 273.24 τόνοι

2018 = 102,54 τόνοι

2019 = 375,46 τόνοι

Είναι φανερό πως την χρονιά της κρίσης, το 2017, όταν η διοίκηση απέτυχε να μαζέψει τα ανακυκλούμενα υλικά (μόνο 135 τόνοι) οι ιδιώτες έκαναν την διαφορά μαζεύοντας τα (273,24 τόνοι). Οι δύο βασικοί επιχειρηματίες, οι Δ. Πέτσας και Α. Παπαδάκης, μάζευαν ιδιωτικά ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες, χαρτικά, γιαλί, αλουμίνιο, λάμπες, κομπόστ, κλπ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΤΣΑΡΗ 2020

 

Το ανακαινισμένο σήμερα φορτηγό press-conteiner απορριμμάτων – προσφορά του Λιμενικού Ταμείου- που είχε εγκαταλείψει να σκουριάζει στα αζήτητα η προηγούμενη διοίκηση.

Ουσιαστικά η διοίκηση Λοτσάρη ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020. Μέχρι τότε έτρεξαν οι εργολαβίες της διοίκησης Σουσούδη. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο (9 μήνες) του 2020 έχουν ανακυκλωθεί 252 τόνοι. Με δεδομένο πως απομένουν ακόμα τρεις μήνες αναμένεται η ανακύκλωση στο τέλος του 2020 να έχει ξεπεράσει τους 300 τόνους.

Ένα σκορ λίαν ικανοποιητικό για αρχή γιατί δίνει τη δυνατότητα αν η διοίκηση συνεχίσει σωστά να αυξηθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Για να πετύχει μια επιπλέον αύξηση η σημερινή διοίκηση έκανε καλύτερη αποκομιδή αστικών απορριμμάτων,  και οργάνωσε μέσω των κοντέινερ καλύτερα την αποκομιδή με την βοήθεια και παρατημένου φορτηγού press-conteiner, που είχε ξεχάσει η προηγούμενη διοίκηση. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Για τρίτη φορά σε ένα χρόνο η σημερινή φέρνει νέους κάδους απορριμμάτων ώστε να μην ρίχνουν τα μικτά αστικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης οι κάτοικοι και οι παραθεριστές.

Αν στην ανακύκλωση του Δήμου προστεθεί και η ανακύκλωση των δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο τελικά η ανακύκλωση του νησιού πλησιάζει το 10% επί των παραγόμενων απορριμμάτων. Ας λάβουμε υπόψη μας πως τα παραγόμενα απορρίμματα της Άνδρου σε ετήσια βάση είναι 6800 τόνοι περίπου. Σήμερα ανακυκλώνονται πλέον των 300 τόνων από τον Δήμο Άνδρου και 350 περίπου από ιδιώτες. Επί πλέον στο παιχνίδι της ευαισθητοποίησης και της ανακύκλωσης μπαίνει και το Andros Routes με μια νέα πρωτοβουλία του ιδρύοντας και σχετική εταιρεία. Κάτι για το οποίο έχουμε ήδη γράψει.

Στόχος της σημερινής διοίκησης – όπως λέχθηκε – είναι η Άνδρος να ανακυκλώνει ο Δήμος μαζί με τυς ιδιώτες τα επόμενα χρόνια να φτάσουν 20%. Και στη συνέχεια και το 30% ώστε να είναι κοντά στα ζητούμενα για να λειτουργήσει σωστά και ο ΧΥΤΥ που θα κατασκευαστεί.

Καθαριότητα και ανακύκλωση συμβαδίζουν χέρι-χέρι...

Σύμφωνα με στοιχεία του σημερινού συνεργαζόμενου με τον Δήμο εργολάβου η αύξηση που έχει επιτευχθεί από την διοίκηση Λοτσάρη έχει να κάνει με την καλύτερη και τακτικότερη αποκομιδή των συνολικών απορριμμάτων. Μια επιτυχία του σημερινού αντιδημάρχου καθαριότητας Δημήτρη Τηνιακού.

Όπως εξήγησε ο εργολάβος «με το να αδειάζουν τακτικά οι κάδοι δεν αναγκάζονται οι κάτοικοι και οι παραθεριστές να πετάνε μικτά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης καταστρέφοντας την όλη προσπάθεια».

Κάτι που όπως όλοι ξέρουμε συνέβαινε επί της διοίκησης Σουσούδη όπου η καθαριότητα και η ανακύκλωση πήγαν πίσω. Γιατί στόχος της προηγούμενης διοίκησης δεν ήταν το όποιο έργο, αλλά η ακύρωση του έργου των προηγουμένων. Και βεβαίως με τέτοιους «ευγενείς στόχους» απέτυχε να κάνει η ίδια έργο. Κάτι που αποτυπώνουν και οι παραπάνω αριθμοί…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

  

10 Comments

  1. Ο/Η Κάμηλο Μπαξεβάνης λέει:
    13/10/2020 στις 07:11

    Όλα είναι ένα ψέμα…. ο Σουσουδης ήταν η καλύτερος δήμαρχος…. και ο κ κάμηλος ο καλύτερος εργολάβος ανακύκλωσης.
    Ειστε ψεύτες!!!

    Απάντηση
  2. Ο/Η Πιου λέει:
    13/10/2020 στις 07:11

    Αρχηγέ πάλι θέμα έχουμε μ αυτούς. Βγάλε ανακοίνωση και πες ότι τα δικά μας νούμερα ανακύκλωσης τα είχαμε γράψει κινέζικα και γι αυτό διαβάζονται ανάποδα. Οι 275 τόνοι είναι 572. Τους σκισαμε, δεν το περιμενουνε. Τι σκέφτηκες πάλι αρχηγέ. Δεν είσαι τυχαίος. Κλείνοντας μην ξεχάσεις ότι φταίει το γραφείο τυπου, ο δήμαρχος που είναι χοντρός και ο Κάβουρας που κάθεται στα βοτσαλακια. Τους φαγαμε

    Απάντηση
  3. Ο/Η Συχνός Επισκέπτης λέει:
    13/10/2020 στις 11:09

    Ανεξάρτητα από τα νούμερα, επι των οποίων άλλοι θα συμφωνήσουν και άλλοι θα διαφωνήσουν, πρέπει να αλλάξει η όλη νοοτροπία των κατοίκων, οι οποίοι (ευτυχώς σε ενα μικρό ποσοστό) συνεχίζουν και πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα παντού. Συχνά έχουμε δεί σε ρέματα ή δίπλα σε κάδους απορριμάτων πεταμένα στρώματα ύπνου και διάφορα ογκώδη ξύλα, τα οποία κάποιος εναπόθεσε, είτε γιατί θεώρησε σωστό να το πράξει, είτε γιατί δεν βρήκε την κατάλληλη υπηρεσία στον Δήμο να συνεννοηθεί για τα απαραίτητα.
    Στην όλη αρνητική κατάσταση που επικρατούσε για πολλά χρόνια βέβαια, οφείλεται και το γεγονός της έλλειψης κάδων και καλαθιών απορριμάτων ακόμη και σε κεντρικά μέρη του νησιού. Δεν γίνεται για παράδειγμα στο πλακόστρωτο του Κορθίου και της Χώρας να μην υπάρχουν καλαθάκια ανά κάποια μέτρα, ώστε να πετάει κανείς το ποτήρι του καφέ που ήπιε, το περιτύλιγμα ενός παγωτού ή γλυκού που δοκίμασε περπατώντας ή το πλαστικό απο το μπουκάλι νερού που προμηθεύτηκε για να πιεί. Αν δεν βρεί κοντά του καλαθάκι ή κάδο απορριμάτων που θα πετάξει τα όποια σκουπίδια (ανεξαρτήτως ποσότητας-όγκου) δημιουργησε από κατανάλωσή του?

    Απάντηση
  4. Ο/Η Ανωνύμως λέει:
    13/10/2020 στις 11:09

    ‘Ολα αυτά συμβαίνουν εκτός από το Κόρθι .Παλαιοί κάδοι χωρίς καπάκι η χαρά των γάτων…….

    Απάντηση
  5. Ο/Η Πυραμιδόγατος λέει:
    13/10/2020 στις 11:17

    Προχώρα αρχηγέ , τι είναι αυτά που γράφει το Εν Άνδρω, δώσε εντολή για απάντηση στα ζωντανά της ερή μου!!!

    Απάντηση
  6. Ο/Η Εκ της ανακύκλωσης λέει:
    13/10/2020 στις 11:17

    Διορθώστε τα νούμερα του Δημου Άνδρου για το 2018. Το σωστό είναι 174,04 τόνοι αντί 300 τόνοι. Επομένως η 5ετία Σουσούδη είναι συνολικά 904,79 τόνοι. Άρα ο Μέσος Όρος είναι 180,96 τόνοι τον χρόνο. Συνεπώς η πτώση είναι 40%!!!!

    Απάντηση
  7. Ο/Η nemo λέει:
    13/10/2020 στις 11:30

    Για τα σαραβαλιασμένα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες τα οποία πρέπει να ανακυκλωθούν και είναι ευθύνη του Δήμου θα παραθέσετε κάποια στιγμή στοιχεία? Ή αυτά δεν τα βλέπετε?
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Αν σας είναι εύκολο εσείς που έχετε γνώση του θέματος όπως διαπιστώνουμε μήπως μπορείτε να κάνετε το ρεπορτάζ. Να το γράψετε. Να μας στείλετε και φωτογραφίες. Κι εμείς θα κάνουμε τον κόπο να τα αναρτήσουμε.
    Κι αυτό γιατί στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν έχουμε και πολλούς να δουλεύουν. Θα είναι χαρά μας να γράψετε κι εσείς για ένα πρόβλημα που όπως βλέπουμε σας απασχολεί ιδιαίτερα…
    Περιμένουμε με ανυπομονησία το ρεπορτάζ σας εσείς που τόσα ξέρετε για το θέμα…

    Απάντηση
  8. Ο/Η Γεωμέτρης λέει:
    14/10/2020 στις 16:48

    Με την προηγούμενη διοίκηση η κοπτική ραπτική και το ράβε ξήλωνε στην ανακύκλωση, στην ύδρευση, στα έργα υποδομών, στην συντήρηση των οχημάτων, στους διαγωνισμούς, και στα κτιριακά, ήταν με την αλάνθαστη μέθοδο του άρπα κόλα. Εν ριπή οφθαλμού άλλαζαν τους κωδικούς στα χρήματα και ξέμεναν τα κονδύλια και έμενε απλήρωτος κοσμάκης και άφτιαχτα τα έργα…Οι παραιτήσεις που έκαναν πάταγο και οι επιστολές που τις συνόδευαν δεν ξεχνιούνται.

    Απάντηση
  9. Ο/Η ..εκείνες οι αυθόρμητες παραιτήσεις.... λέει:
    15/10/2020 στις 00:01

    Αξέχαστη έχει μείνει η λεπτομερέστατη επιστολή παραίτησης του κυρίου Θωμά! Τέτοιο ξεκαθάρισμα θέσεων, τέτοια ειλικρίνεια δεν έχουμε ξαναζήσει! Να είσαστε καλά που μας το θυμίσατε το αγόρι.

    Απάντηση
  10. Ο/Η ΕΝ ΑΝΔΡΩ με επεξηγήσεις λέει:
    15/10/2020 στις 05:04

    Από τις 7 παραιτήσεις (7 στους 13) μόνο μια-δύο επιστολές εστάλησαν. Αλλά όντως ήταν βουερές όλες παραιτήσεις. Ιδίως αυτές που είχαν την τόλμη να το πάνε μέχρι τέλος και να μην στηρίξουν πάλι Σουσούδη όπως του Κυριάκου Θωμά, της Μαρίας Μαμάης, της Άννας Βολικάς και του Δημήτρη Λάσκαρη. Γιατί οι άλλες, του Ανδρέα Βόσσου, του Χ. Βουραζέρη και του Αντώνη Λάβδα ήταν τζούφιες μιας και στήριξαν το “μαντρί” του Σουσούδη στο τέλος. Όσο για την κυρία από τα μισοβόρεια προάστεια που γράφει για τον Θωμά να θυμίσουμε πως αυτή στήριξε Σουσούδη/Καπάκη! Όλο λόγια ήταν η κυρία! Ενώ ο Θωμάς χωρίς πολλά λόγια πήγε κόντρα στην αποτυχία που εγκατέλειψε παραιτούμενος…
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το σχόλιο εστάλη από αναγνώστη με υπονοούμενα στο όνομα. Σβήσαμε το όνομα με τα υπονοούμενα και το υπογράφουμε εμείς…

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία

Πρόσφατα Άρθρα

  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…22/02/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…22/02/2026
  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Marta_Karagiannis στο ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
    2. ATH στο ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…
    3. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    4. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.712)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb