• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Νέο ταχύπλοο από την Sea Jets. H “μάχη της ταχύτητας” από την Ραφήνα συνεχίζεται…

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 13/10/2017 Σχόλια: 2

 

Το ταχύπλοο που βλέπετεια παραπάνω ήρθε στην Ελλάδα για τη Sea Jets….

«Χορός εκατομμυρίων» από τους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο από τον Πειραιά και την Ραφήνα, με στόχο να αποκτήσουν πλοία με μεγάλες ταχύτητες προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί από το επόμενο καλοκαίρι.

Η πράξη τα τελευταία χρόνια – με αποκορύφωμα το 2017 – απεδειξε ότι οι ταξιδιώτες προτιμούν τα ταχύπλοα από τα συμβατικά βαπόρια για τις καλοκαιρινές μετακινήσεις τους, αφού έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν περισσότερους προορισμούς ακόμα και την ίδια μέρα!

Ιδιαίτερα στο λιμάνι της Ραφήνας ο ανταγωνισμός ήταν φέτος ιδιαίτερα έντονος και άλλαξε τις μέχρι σήμερα ισορροπίες στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μιας και βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος.

Με αυτά τα δεδομένα τόσο η Sea Jetsόσο και η GoldenStarFerries, ενισχύουν τους στόλους τους με την αγορά ταχυπλόων.Στη βάση αυτής της φιλοσοφίας, η Sea Jets, έφερε στην Ελλάδα ένα ακόμα γρήγορο πλοίο, που κανείς δεν ξέρει ακόμα αν θα δρομολογηθεί – και αυτό – από την Ραφήνα.

Πρόκειται για το πρώην «Almottahedah 1.» που αγοράστηκε από την αιγυπτιακή εταιρεία United Company for Marine Lines.

To πλοίο ναυπηγήθηκε από την Austal το 1996 στην Αυστραλία. Έχει μήκος 82,30 m και πλάτος 23 m. Η χωρητικότητά του είναι 600 επιβάτες και 175 Ι.Χ. οχήματα. Αναπτύσσει ταχύτητα έως 38 κόμβους και αφού περάσει από τις σχετικές επιθεωρήσεις και κάνει τις απαιτούμενες μετασκευές, θα αλλάξει και το όνομα του.

Χ.

2 Comments

  1. Ο/Η ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ λέει:
    13/10/2017 στις 14:15

    ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ….ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ 2018 ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΒΑΠΟΡΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜ ΑΘΑ ΦΑΛΗΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΑΔΙΚΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ,ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ.

    Απάντηση
  2. Ο/Η Ivan λέει:
    13/10/2017 στις 20:17

    τρελάθηκαν όλοι με τα ταχύπλοα. Η ιστορία μου θυμίζει τα βίντεο κλαμπ που είχε γεμίσει κάποτε όλη η Ελλάδα και ξαφνικά άρχισαν να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο. Μέτρον άριστον έλεγαν οι πρόγονοι μας! Θα αντέξει η Ραφήνα? Θα αντέξει η τσέπη των εφοπλιστών σε τέτοιες επενδύσεις? Πόσο θα έχει το εισιτήριο? Και το πιο σημαντικό: Το χειμώνα μωρέ πώς θα πηγαινο-ερχόμαστε στο νησί?? Καλός ο ανταγωνισμός αλλά να λειτουργεί υπέρ του επιβάτη και κυρίως του μόνιμου κατοίκου ή του συχνού ταξιδιώτη. Είδατε τι έγινε: Μόλις έφυγαν τα ταχύπλοα από τη γραμμή πάλι τα εισιτήρια πήραν την ανηφόρα….

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb