• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ξαπλώστρες και ομπρέλες στα Άχλα από την Μενεγάκη!

Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσίευση: 17/03/2018 Σχόλια: 8

Επιχειρηματίας στα Αχλα η Ελένη Μενεγακη! Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, μίσθωσε ένα μέρος της μαγευτικής παραλίας προκειμένου να στήσει ξαπλώστρες, ομπρέλες και να εγκαταστήσει ένα μικρό beach bar.

Στις 20 Ιουλίου του 2017,  υπέγραψε με τον Δήμαρχο Άνδρου συμφωνητικό μίσθωσης της παραλίας στα Άχλα, με εγγυητή τον σύζυγό της και πήρε άδεια για τα επόμενα τρία χρόνια, ως το Δεκέμβρη του 2019, ώστε να κατοχυρώσει το τμήμα της παραλίας.

Η συμφωνία αναφέρει ότι  θα καλύπτονται 60 τ.μ. αμμουδιάς, όπου θα μπορεί να τοποθετηθούν έξι σετ με ομπρέλες και μια καντίνα τροχόσπιτο 10 τ.μ.

Για την μίσθωση αυτή, θα  καταβάλλει 800 ευρώ το χρόνο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ το χρόνο για την καντίνα.

Χ.

8 Comments

  1. Ο/Η Γαυριωτης λέει:
    18/03/2018 στις 17:49

    Καλά κάνει όπου μπήκαν ομπρέλες γέμισαν κόσμο οι παραλίες…

    Απάντηση
  2. Ο/Η ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΡΘΙΟΝ λέει:
    19/03/2018 στις 06:25

    Για την μίσθωση αυτή, θα καταβάλλει 800 ευρώ το χρόνο για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες και 1.800 ευρώ το χρόνο για την καντίνα.
    H ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ! ! Μ ΑΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝΕ ΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ!
    66 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 60 Τ.Μ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡ ? ??
    ΟΠΟΥ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ—ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕ ΕΝΑ ??? —
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ…ΠΟΥ ΟΛΕΣ ?? …ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΙΔΩΝ ? ?.. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ …ΜΙΧΑΛΟΥΣ ? ?
    ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ! ! ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΙΜΕΣ-ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ( ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΥΔΡΕΥΣΗ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΛΠ…ΚΛΠ) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ! !

    Απάντηση
  3. Ο/Η Λεων λέει:
    19/03/2018 στις 06:25

    Μπραβο στην Ελενη. Θα παρακαλουσα την κα Μενεγακη εαν μπορει με την ακτινοβολια της να πεισει και καποιους αλλους να επενδυσουν στην Ανδρο γιατι το νησι βρισκεται σε πολυ κακη οικονομικη κατασταση. Εστω αυτες οι μικρες επενδυσεις παρα οι καθολου. Και καποια εσοδα θα φερουν στον Δημο και καποιοι συναθρωποι μας θα κερδισουν με την ενασχοληση τους. Η Κα Μενεγακη ειναι η καλυτερη διαφημιση για την Ανδρο. Τωρα στον Δημο εναποκειται να μην δουμε οπως καθε καλοκαιρι τα σκουπιδια στους δρομους, ειναι οτι χειροτερο

    Απάντηση
  4. Ο/Η ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΡΙΤΕΙΔΗΣ ΚΟΧΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ λέει:
    19/03/2018 στις 11:25

    ΟΜΠΡΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΑΡ…ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΠΟΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ Ο ΜΑΘΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΡΕ ΣΥ ΕΛΕΝΙΤΣΑ-ΜΑΘΙΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ? ? ? ?
    ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ή ΑΣΦΑΛΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ… COCTAIL ΤΟΥΣ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ????
    MΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΕΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΙ ΑΧΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ???

    Απάντηση
  5. Ο/Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ( ΜΠΑΤΣΙ ) λέει:
    19/03/2018 στις 11:26

    ΕΤΣΙ λοιπόν διαβάσαμα ότι, υπογράφονται μισθωτήρια με εξευτελιστικές τιμές για δημοφιλείς, πολυσύχναστες παραλίες.
    Ηδη οι υπό εκμετάλλευση παραχωρηθείσες και με τεράστια κέρδη απο την άλλη, χάνει ο πολύπαθος Δήμος Ανδρου, μεγάλα ποσά.
    Τα οικονομικά του Δήμου είναι σε καθεστώς εποπτείας και αν δεν υπήρχαν και οι κρατικές επιδοτήσεις απο το Υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα ο Δήμος δεν έχει να πληρώσει, ούτε καλά-καλά τους υπαλλήλους του ?
    Αυτά βρε ανεγκέφαλοι δεν συνυπολογίζονται στην κάθε μισθοδοτική παραχώρηση που κάνετε ?
    Να σκεφτείτε, ότι δεν μπορεί να εκχωρείτε παραλίες και καντίνες που βγάζουν …μύρια, με τιμές πρόκληση ?
    Τέτοια σπονδή για χαμηλές τιμές ?
    Οφείλετε λοιπόν να την δείξετε και στα δημοτικά μας τέληκαι σε όλους εμάς τους επαγγελματίες, που μας ζητάτε, τρελλές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για τα πεζοδρόμια..κλπ είδη.
    Θα τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα απο συμπολίτευση και αντιπολίτευση κύριοι στον Δήμο ? ?

    Απάντηση
  6. Ο/Η ΦΡΑΤΖΈΣΚΑ ΕΣΤΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ λέει:
    19/03/2018 στις 15:50

    Με αφορμή την παραχώρηση στα Αχλα, επισημαίνουμε ότι.
    Με τη μουσική στη διαπασών και τις ξαπλώστρες τοποθετημένες σε απόσταση αναπνοής, οι παραλίες της χώρας θυμίζουν συχνά… μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης. Η νομοθεσία προβλέπει ότι η επιχείρηση που μισθώνει μια παραλία οφείλει να αφήνει «ελεύθερη» το 50% αυτής, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτή όσοι δεν επιθυμούν να γίνουν πελάτες της. Επίσης, η επιχείρηση οφείλει να τηρεί απόσταση 5 μέτρων από το κύμα αλλά και 100 μέτρων από άλλες επιχειρήσεις ίδιας φύσης.
    Επίσης ο νομοθέτης απαγορεύει την τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων και θέτει το όριο των 50 ντεσιμπέλ στην εκπεμπόμενη μουσική.
    Η εν λόγω περιγραφή, βέβαια, απέχει παρασάγγας από την ελληνική πραγματικότητα του «μπιτσόμπαρου», που στην Ανδρο οργιάζει στα ..ντεσιμπέλ.
    Βέβαια βγαίνουν κάτι τύποι επιχειρηματίες των μπιτσόμπαρων και σε κάθε συζήτηση περί τήρησης των νομίμων σου απαντάνε…να πάτε σε άλλο νησί εσείς όλοι, εμείς εδώ θέλουμε ντεσιμπάλ,βαβούρα, ποτά στα ποτά και έτσι να γίνεται τζίρος να κονομάμε.
    Μόνον που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν με αυτά που ισχυρίζονται, ότι η παρανομία δημιουργεί συνθήκες νέων παρανομιών και στην τελική βρέ
    ‘’ μπιτσόμπαροι – επιχειρηματίες’’, γιατί να μην υπάρχει και σε κάθε αλλη επαγγελματική ομάδα…καθεστώς, ανοχής και παρανομίας …
    Το γεγονός, ωστόσο, ότι, όσες φέτος επιχειρήσεις θα αδειοδοτηθούν, δεν σημαίνει ότι τηρούν και την νομιμότητα και απόδειξη είναι το γεγονός ότι ήδη, έχουν κάνει ανακοινώσεις για την λειτουργία τους, χωρίς κάν να έχουν πάρει ακόμη άδεια για το 2018.
    Τόση σιγουριά, ότι δεν θα περάσει σε άλλα τυχόν χέρια, το κομμάτι της παραλίας που μέχρι πέρι εκείνοι εκμεταλευόντουσαν….
    θέλουμε και εμείς τέτοιες τιμές απο τον ΔΉΜΟ, θέλουμε και εμείς τέτοιες ….παρανομίες.
    Δεν είναι τίποτα μπροστά στον τουρισμό, όλα στον αέρα, όλα στο βωμό του κέρδους, σε βάρος ακόμα και συντοπιτών μας καταστηματαρχών και γενικά κάθε είδους….

    Απάντηση
  7. Ο/Η δημητρα και γιαννης Χώρα λέει:
    19/03/2018 στις 21:49

    Ο σχολιαστής ”’ Γαυριωτης ”’..λίγο πιό κάτω σχολίασε ότι : ”Καλά κάνει όπου μπήκαν ομπρέλες γέμισαν κόσμο οι παραλίες.” …μόνον που δεν μας λέει, πόσο κοστίζει η εκμετάλευση ξαπλώστρας και πόσο πουλάνε τα σάντουιτε, τις μπύρες και τα ποτά οι επιχειρηματίες μπιτσόμπαρων ??
    Κόβουν αλήθεια και καμμιά απόδειξη, ας μας πούνε με το χέρι στην καρδιά…γιατί δεν μας φταίει καμμιά κυβέρνηση και καμμιά τρόικα, που εχουμε φτάσει εδώ και δεν λέμε να αφήνουμε και στο κράτος βρέ αδελφέ 5 φράγκα !
    Οσο για τα μισθώματα και τις φωτογραφικές παραχωρήσεις, να μιλήσουν όλοι αυτοί, που αν και προσπάθησαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό….δεν προλάβαιναν τις προθεσμίες, γιατί …εύστοχα ο Δήμος, ανακοίνωνε ημερομηνίες και λήξη αυτών, ώστε οι προηγούμενοι να ξανπαίρνουν τις εκμεταλεύσεις….υπόγεια ρέμματα λένε πολλοί στο νησί…..

    Απάντηση
  8. Ο/Η katerina mauroeidi λέει:
    31/03/2018 στις 20:43

    Ντροπη σας ο Καρανικας βοηθησε Δημαρχε ?

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb