• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Πεντάωρη ακρόαση στο ΠΕΣΠΑ – Στις 12/4 απόφαση για την Πλούσκα

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 29/03/2018 Σχόλια: 20

 

Πλήρης αυτή τη φορά η επιστημονική ομάδα του Δήμου Άνδρου. Στο διάδρομο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από αριστερά: ο καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης, πρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, ο καθηγητής ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος, πρώην ΓΓ για τα Στερεά Απόβλητα, ο Δαμιανός Μπούρκας, ο μελετητής για την Άνδρο – πρόσφατα πέρασε χωρίς προβλήματα την μελέτη του για την Τήνο από το ΠΕΣΠΑ – και η νομικός Αγγελική Καλλία (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο ΧΥΤΥ Πλούσκας κρίθηκε μέχρι τώρα στα επί της διαδικασίας και στην επιστημονική παραφιλολογία. Σήμερα ο Δήμος Άνδρου απάντησε και στα δύο. Στα επί της διαδικασίας με νομικό υπόμνημα και με την παρουσία της εγκρίτου νομικού Αγγελικής Καλλία βάζοντας την διοίκηση ενώπιον των ευθυνών της. Και στην επιστημονική παραφιλολογία (που οδήγησε σε 4 υδρογεωλογικές γνωματεύσεις!!!) με επιστημονικό υπόμνημα και με την παρουσία του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ και προέδρου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Σπύρου Παυλίδη που έδειξε πως η Πλούσκα είναι απολύτως ασφαλής για ΧΥΤΥ.

Το ρεπορτάζ

Στους διαδρόμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου βρέθηκαν σήμερα δεκάδες ανδριώτες που περίμεναν ή κατέθεταν επί πέντε ολόκληρες ώρες στο ΠΕΣΠΑ.

Η μακρά διαδικασία ξεκίνησε με το ΠΕΣΠΑ να καλεί μετά από μιάμιση ώρα διαβούλευση τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Επικεφαλής ο Λ. Βλάμης. Ακολούθησαν η Μ. Αμολοχίτου, ο Θ. Μανούσος, ο Σ. Πολυκράτης, η Β.Πάνου και αρκετοί άλλοι. Μαζί και ο τεχνικός σύμβουλος τους καθηγητής Γ. Σταμάτης. Οι θέσεις τους γνωστές.

Ακολούθησε η ομάδα των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων της Υδρούσας. Από καιρό οι τρεις σύμβουλοι έχουν διαχωριστεί πλήρως από την Άνδρο και να έχουν ταυτισθεί με τις σκληρές τοπικιστικές απόψεις μιλώντας για χωροθετήσεις παντού αλλού εκτός Πλούσκας!

Μετά ήταν η δικηγόρος της Μονής Αγίας και η δικηγόρος των κατοίκων του Αγίου Πέτρου. Ακολούθησε η δικηγόρος των Πιτροφού-Ζαγανιάρη που έθεσε το ΠΕΣΠΑ προ των ευθυνών του μιας και ο χώρος της Σταυροπέδας έχει τελικές αποφάσεις και πρέπει να φύγει και ο δεματοποιητής.

Τέλος λίγο μετά τις 13:00 κλήθηκε ο δήμαρχος με τον έπαρχο, τους δύο καθηγητές, την δικηγόρο και τον μελετητή του έργου Δ. Μπούρκα.

Το νομικό υπόμνημα της Αγγελικής Καλλίας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στο ΠΕΣΠΑ και όχι μόνο όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις. Η Α.. Καλλία στους διαδρόμους του Αποκεντρωμένης στον Πειραιά (φωτ. Εν Άνδρω)

Το επιστημονικό βαρόμετρο

Μέχρι σήμερα το «επιστημονικό βαρόμετρο» το καθόριζε η περιβόητη γνωμάτευση Γ. Σταμάτη, που μιλούσε για αστοχίες, για επιφανειακές ρυπάνσεις που θα τρέχουν κάθε μέρα, για σεισμούς, για πετρώματα διαπερατά κλπ. Για να την στηρίξει είχε καταθέσει και την «εμπειρία» του στα Ιωάννινα. Αλλά όπως αποδείχτηκε το 2015 τα είπε εντελώς ανάποδα και τότε ο αρμόδιος του ΠΕΣΠΑ τον έβγαλε «στη σέντρα». Παρόλα αυτά η παραφιλολογία στην Άνδρο συνέχιζε.

Σήμερα το κλίμα άλλαξε. Η παρέμβαση του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρου Παυλίδη (που πήγε εξέτασε επισταμένα επί τόπου το πεδίο) έδειξε πως η Πλούσκα αποτελείται από αδιαπέραστα πετρώματα (αντίθετα από ότι έλεγε ο Σταμάτης). Επίσης, τόνισε πως ο συγκεκριμένος χάρτης για την περιοχή του ΙΓΜΕ, που χρησιμοποίησε, ήταν παλιός και λανθασμένος. Η εξέταση του πεδίου του Σ. Παυλίδη και οι νεώτεροι χάρτες έδειξαν διαφορετικά στοιχεία. Η Πλούσκα, κατέληξε ο καθηγητής Σ. Παυλίδη είναι θέση εντελώς ασφαλής για ΧΥΤΥ!

Ακολούθως ο καθηγητής του ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος και πρώην ΓΓ για τα Στερεά Απόβλητα του ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε υπόμνημα μιας γνώριζε καλά το χρονίζον θέμα της Άνδρου μέχρι το 2014. Και υποστήριξε πως η λύση που προτείνει η μελέτη είναι σύμφωνη με τους κανόνες για το περιβάλλον και με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές. Η επιστημονική παραφιλολογία υποχώρησε μπροστά στα δύο πολύ σοβαρά υπομνήματα των καθηγητών σε δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κάτοικοι της Άνδρου στον διάδρομο της Αποκεντρωμένης (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πολιτικό βαρόμετρο

Το κλίμα μέχρι πριν 15 μέρες έδειχνε αρνητικό για κάθε χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Υπήρχε μια συνέχεια εξωθεσμικών προσκλήσεων (να μιλήσουν στο συμβούλιο οι δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενων κατοίκων, ο τεχνικός τους σύμβουλος, οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι κλπ και από την άλλη μόνο τρεις – ο δήμαρχος, ο έπαρχος και η δικηγόρος). Αυτό το σκηνικό έδειχνε μια προδιάθεση μονόπλευρη που ήταν συνέχεια των μέχρι τώρα πολιτικών πιέσεων του ΓΓ του ΥΠΕΣ.

Όμως το κλίμα άρχισε να αλλάζει σταδιακά. Η αξιολόγηση της κυβέρνησης που τρέχει αυτές τις μέρες οδήγησε σε πιέσεις των ευρωπαίων για να προχωρήσουν οι εκκρεμότητες που έχει η χώρα με τους βιολογικούς και τα απορρίμματα γιατί επικρέμονται μεγάλα πρόστιμα. Κάπως έτσι ο υπουργός κ Φάμελος, που έχει την ευθύνη του θέματος, τηλεφώνησε στο ΠΕΣΠΑ ζητώντας να κλείσει το θέμα της Άνδρου!

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Β. Καπετάνιος πήρε το «διπλό μήνυμα». Κατανόησε πως η κυβερνητική γραμμή άλλαξε και «τρέχουμε τώρα». Και είδε πως ο Δήμος Άνδρου με το υπόμνημα έλεγε πως όσοι από την διοίκηση συνέχιζαν «να πατάνε την μπάλα στην εξέδρα» θα ήταν αντιμέτωποι με νομικές και αστικές συνέπειες.

Κατόπιν τούτου ο κ. Καπετάνιος με επιστολή του ακύρωσε την παρουσία του στο ΠΕΣΠΑ, αρνήθηκε κάθε χρήση της εισήγησης του δηλώνοντας: «εγώ μια επίσκεψη έκανα για ένα 24ωρο στην Άνδρο και έκανα και μια συμβουλευτική πρόταση προς τον Δήμο Άνδρου! Δεν θέλω να την λάβετε υπόψη σας». Και κατέληξε: έχετε καθυστερήσει πολύ και πρέπει να τελειώνετε με την Άνδρο!!!

Αυτός που άργησε να πάρει το μήνυμα ήταν ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Γ. Καπάκης, ο οποίος μέχρι προχτές συνέχιζε το «επιστολικό συγγραφικό έργο» του με μια νέα πολυσέλιδη αναφορά, την οποία συνυπέγραψαν οι τρεις «ανεξάρτητοι σύμβουλοι» που τον ακολουθούν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως ίσως τον «απέτρεψε» να παραβρεθεί στο ΠΕΣΠΑ ο υπουργός Π. Σκουρλέτης!

Τι μας λένε τα παραπάνω; Πολλά και τίποτα! Περιμένουμε και θα δούμε. Η Άνδρος περίμενε 28 μήνες το ΠΕΣΠΑ. Τι είναι να περιμένει τώρα 15 μέρες;

«Εν Άνδρω»

20 Comments

  1. Ο/Η Γιωργος Υπαλληλος Συμβασιουχος λέει:
    30/03/2018 στις 04:04

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ….ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΣΠΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ.ΕΠΟΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.
    Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 12/4/18 ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΧΥΤΥ,ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Απάντηση
  2. Ο/Η 30/03/18 λέει:
    30/03/2018 στις 05:33

    Για το εν μισή ανδρος
    Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις μας λες ότι αποχώρησαν από την ανδρο και που πήγαν η Τρις ανεξάρτητη

    Απάντηση
  3. Ο/Η ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ λέει:
    30/03/2018 στις 05:33

    .και τωρα φιλτατε επαρχε της Ανδρου μας – μετά τα χτεσινά γεγονότα- ποια θα ειναι τα επομενα βηματα σας ? ?
    μηπως θα ειναι καλο να δηλωσετε τι θα πρεπει να κάνετε, εσείς και οι ομοιδεατές σας εκεί κάτω στην περιφέρεια στη Ροδο…το αυτνόητο να παραιτηθείτε σήμερα κιόλας ?
    σας περιμενουμε να κανετε την γενναια κίνηση….και να μην ζείτε με αυταπάτες
    σασ χρειαζόμαστε σαν υποψήφιο του χρόνου στις εκλογές και παλι να σας τιμήσουμε αναλόγως…..

    Απάντηση
  4. Ο/Η ΕΝ ΑΝΔΡΩ λέει:
    30/03/2018 στις 06:19

    Με απορία διαβάζουμε απόψεις τους είδους¨ΜΙΣΗ ΑΝΔΡΟΣ, ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, κλπ. Όσοι γράφετε τέτοιες ωραίες ανοησίες σίγουρα ΔΕΝ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του χειμώνα. Ζείτε στο ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, στα ΒΡΙΛΗΣΙΑ, στου ΓΚΥΖΗ κλπ. Εχετε πλήρη άγνοια των θεμάτων της Άνδρου που κάλυψε και καλύπτει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Ποιος καλυψε και καλύπτει χρόνια τώρα την ξεχασμένη Βόρεια Άνδρο; Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Παραθέτουμε δεκάδες ρεπορτάζ, χρονογραφήμαρα, άρθρα για ναυάγιο Καμπρέρα (10), για Άγιο Σώστη (2), Άγιο Στάθη (2), Καμπανό (7), Ζόργκο (4), Βιτάλ (4)ι, Φάσσα 10) Παλάτια (3), ναυάγιο Good Faith (10), αποχώρηση Good Faith (5), Μυρμηγκιές, Καλυβάρι, δρόμους βόρειας Άνδρου, τηλεοτική κάλυψη RTE (2), ναυάγιο Βόρης (4), περιπλους Βόρειας Άνδρου (2) κλπ. Αυτά και άλλα πολλά για την Βόρεια Άνδρο. Δεν μετράμε φυσικά στην Βόρεια Άνδρο τα εκατοντάδες ρεπορτάζ για Μπατσί και τα χιλιάδες για Γαύριο.
    Διαφωνήσαμε με κάπιοιους από εσάς για την θέση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Όπως δείχτηκε χτες ακομα μια φορά ειναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΧΥΤΥ σε ολη την Άνδρο. Το είπαν οι καθηγητές του ΑΠΘ και του ΕΜΠ. Διιέψευσαν με στοιχεία την “γνωματευση Σταμάτη” που βασίζεται σε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥΣ χάρτες και περιέχει προχειρότητες όπως έδειξαν όλες οι άλλες μελέτες και γνωματεύσεις.
    Αυτό δεν σημαίνει διαίρεση της Άνδρου. Σημαίνει λύση ενός προβλήματος της Άνδρου. Και η λύση ενός προβλήματος δεν ακυρώνει την προσφορά του ΕΝ ΑΝΔΡΩ στην Άνδρο. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. Από την οποία είναι ΑΠΟΝΤΕΣ οι βτρεις σύμβουλοι σας και ο ελάσσων της αντιπολίτευσης.
    Αναλυτικά: η Μαρία Μαμάη ασχολήθηκε συστηματικά και με συνέπεια με τα δημοτικά επί 16 μηνες. Γράψαμε πολλές φορές και το προβάλαμε. Έκτοτε ιδιωτεύει στο ΔΣ της Άνδρου. Δεν θυμόμαστε να έφερε κανένα θέμα σας. Η Άννα Βολίκα πέρασε και δεν άγγιξε. Από την ώρα που διαφώνησε με τον Σουσούδη ιδιετεύει κι αυτή στο ΔΣ της Άνδρου. Ο Ανδρέας Βόσσος κάτι προσπάθησε με το λιμενικό ταμείο. Το προβάλαμε. Σαν γιατρός προσφέρει. Το προβάλαμε. Όμως δημοτικά εδώ και δύο χρόνια ιδιωτεύει. Μόνο για την Πλούσκα ενδιαφέρεται. Όλα τα άλλα που συμβαίνουν δεν φαίνεται να τον αγγίζουν. Για τον ελάσσονα της αντιπολίτευσης κανένα σχόλιο. Λείπει από την Άνδρο 3.5 χρόνια. Επικοινωνεί με επστολές μέσω ΠΕΣΠΑ. Δεν ξέρει ούτε τα θέματα. Βρίζει αορίστως όμως. Το αδιέξοδο των απόντων και των ανοήτων. Ας τολμήσει να πει κάτι συγκεκριμένο.
    Σκληρά τα παραπάνω, αλλά αληθινά. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι λόγια. Είναι παρουσία και δράση. Και για την συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ασχολείται αποδεδειγμένα από κάθε θέση που θα βρεθεί με την Άνδρο. Αλλού παραδέχεται και προτρεπει για το καλύτερο. Κι αλλού επικρίνει το χειρότερο. Επικρίναμε δημάρχους. Όπου ήταν σωστοί τυς στηρίξαμε. Επικρίναμε συμβούλους. Όπου έκανα έγο τους στηρίξαμε. Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Γνωρίζουμε καλά το προσκήνιο και το παρασκήνιο της εξουσίας στην Αθήνα. Αλλά και στην Άνδρο. Γράψαμε γι’ αυτό και για όλα και για όλους. Αν κάπου κάναμε λάθος και μας το υποδείξατε το παραδεχτήκαμε. Και συνεχίζουμε καθημερινά ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
    Οι ανοησίες ανωνύμων δεν μάς αγγίζουν.

    Απάντηση
  5. Ο/Η Περίεργος λέει:
    30/03/2018 στις 11:52

    Κυκλοφορεί κ. Μπασαντή μια μελέτη από το ΙΓΜΕ, που παραγγέλθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και αφορά συμπεράσματα από αυτοψία που έκανε από 5/2 – 7/2/18 στην περιοχή που σχεδιάζεται ο ΧΥΤΥ Πλούσκας. Δεν την είδαμε να προβάλλεται από το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. ΓΙΑΤΙ;

    Απάντηση
  6. Ο/Η Λουκίσσας Φ. Μιχάλης λέει:
    30/03/2018 στις 11:52

    Πάλι έκανε παρέμβαση ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης.
    Στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει το όνομα του και δεν θα το βρίσκει.

    Απάντηση
  7. Ο/Η Κάτοικος Υδρουσας λέει:
    30/03/2018 στις 11:53

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ
    ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
    ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

    Βολίκα Άννας, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος
    Βόσσου Ανδρέα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
    Καπάκη Ιωάννη, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
    Μαμάη Μαρίας, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος
    Ψωμά Άννας, σύμβουλος ελάσσονος αντιπολίτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μπατσίου

    Π Ρ Ο Σ
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. Πάνο Σκουρλέτη
    Σταδίου 27, 10183 Αθήνα
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, κ. Γ. Σταθάκη
    Λεωφ. Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
    κ. Σωκράτη Φάμελλο
    ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. Ευάγγελο Καπετάνιο
    Ευαγγελιστρίας 2, …… Αθήνα
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Α. Γραφείο Συντονιστή και Πρόεδρο ΠΕΣΠΑ, Δρ Ν. Θεοδωρίδη
    Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 185 38 Πειραιάς
    Β. Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Ν. Αιγαίου, Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 185 83 Πειραιάς
    Γ. Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής
    Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 185 38 Πειραιάς
    Δ. Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου
    Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωρικού Σχεδιασμού
    Επτανήσου 35, 84100 Ερμούπολη, Σύρος / Μπότσαρη 2-8, 185 38 Πειραιάς
    Ε. Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών
    Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 18538 Πειραιάς
    Στ. Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, κ. Σ. Παπαβασιλείου
    Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 18538 Πειραιάς
    Ι.Γ.Μ.Ε. , Σπ. Λούη 1, Ολυμπιακό Χωριό, 136 77 Αχαρναί
    Α. Γενικό Δ/ντή, Δρ. Δημ. Τσαγκά
    Β. Δ/νση Υδρογεωολογίας

    Κοινοποίηση:
    1. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Χατζημάρκο
    2. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ειδική Γραμματεία Υδάτων

    Θ Ε Μ Α: Έγκριση ΜΠΕ για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ-ΜΕΑ Νήσου Άνδρου στη θέση Πλούσκα Δ.Ε. Υδρούσας
    Σχετ.:
    (α) Το υπ΄αρ. πρωτ. 15263/12.03.2018 έγγραφο της Δ/νσης ΠΕΧΩΣΧ Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι προς το οικείο ΠΕΣΠΑ
    (β) Το υπ΄αρ. πρωτ. 46508/2.08.2018 (σχετ. 34738) εξαιρετικά επείγον έγγραφο της Δ/νσης ΠΕΧΩΣΧ της ΑΔΑι προς τη Δ/νση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου ΑΔΑι και το ΙΓΜΕ-Δ/νση Υδρογεωλογίας
    (γ) Το υπ΄αρ. πρωτ. 667/1.03.2018 έγγραφο του Γενικού Δ/ντή του ΙΓΜΕ προς το Γραφείο Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με κοινοποίηση στον Συντονιστή της ΑΔΑι και με συνημμένη την υπ΄αρ. 45/28.02.2018 έκθεση διενέργειας υδρογεωλογικής αυτοψίας στην Πλούσκα
    (δ) Το υπ΄αρ. πρωτ. 8593/9.02.2018 έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι
    (ε) Το υπ΄αρ. πρωτ. 65212/18.10.2018 έγγραφο-γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι
    (στ) Το υπ΄αρ. πρωτ. 65210/9.02.2018 ανακλητικό έγγραφο (ορθή επανάληψη) του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι
    (ζ) Αναφορά κατοίκων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου σχετικά με τους βανδαλισμούς στις δημοτικές γεωτρήσεις στο Μπατσί

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
    Όπως ίσως θα γνωρίζετε από τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας και τα συχνά δημοσιεύματα, στο νησί μας την Άνδρο υφίσταται μια προβληματική και χρονίζουσα κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
    Μετά από πολλές παλινωδίες, προεκλογικές δεσμεύσεις τοπικών αρχόντων που δεν τηρήθηκαν και ειπώθηκαν στον κόσμο της Υδρούσας απλά για ψηφοθηρικούς λόγους, μετά από εύλογες διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας διαφωνούντων κατοίκων κ.α., μας γνωστοποιήθηκε ότι την Πέμπτη 29.03.2018 πρόκειται να συνεδριάσει το αρμόδιο ΠΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της ΜΠΕ για τη δημιουργία ΧΥΤΥ-ΜΕΑ στη θέση Πλούσκα στη Δ.Ε. Υδρούσας, θέση που εγκρίθηκε με την οριακή πλειοψηφία μιας μόλις ψήφου από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και προκάλεσε και την ανεξαρτητοποίηση τριών βασικών δημοτικών συμβούλων (εκ των οποίων η μία και Αντιδήμαρχος) από τη διοικούσα το Δήμο μας παράταξη.
    Εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας άσκησης πολλαπλών πιέσεων, προκειμένου να επισπευτεί άρον-άρον η έκδοση της θετικής απόφασης για τη δημιουργία του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, παρότι πρόκειται για μια περιοχή σφοδρά αμφισβητούμενη -από γνωστούς πανεπιστημιακούς καθηγητές-, τόσο ως προς την ασφάλεια του εδάφους της για την κατασκευή ΧΥΤΥ καθώς υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας και παρακείμενες τρείς δημοτικές γεωτρήσεις που υδρεύουν το Μπατσί, το πλέον τουριστικό μέρος της Άνδρου, όσο όμως και ως προς άλλα σοβαρά θέματα που έχουν πολλάκις αναπτυχθεί στο δημόσιο διάλογο.

    Γνωρίζουμε ότι η ΑΔΑι ζήτησε τη γνωμοδότηση του ΙΓΜΕ για την υδρογεωλογική κατάσταση και καταλληλότητα της περιοχής Πλούσκα προκειμένου να διαπιστωθεί από έναν έγκυρο, έμπειρο και αντικειμενικό επιστημονικό κρατικό φορέα εάν η υδρογεωλογική μελέτη που συντάχθηκε από ιδιώτη γεωλόγο που επέλεξε ο κ. Δήμαρχος με απ΄ευθείας ανάθεσή του, είναι επιστημονικά πλήρης και ορθή και παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια του υπό αδειοδότηση έργου αλλά και της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των κατοίκων της πολυπληθέστερης και τουριστικότερης περιοχής του νησιού μας.
    Παρότι η Δ/νση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι αποφάνθηκε με μόνη (δυστυχώς) την υπογραφή του Προϊσταμένου αυτής, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και τακτικό μέλος του ΠΕΣΠΑ (επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει εισήγηση-γνωμοδότηση υπογεγραμμένη από εισηγητή και Τμηματάρχη όπως επιτάσσει η διοικητική πρακτική στο Δημόσιο καθώς ο εν λόγω Δ/ντής, μόνος του εισηγείται, μόνος του υπογράφει, μόνος του κάνει αυτοψίες στο νησί μας συχνά ανενόχλητος και εκτός μάλιστα νομίμου ωραρίου, μόνος του γνωμοδοτεί σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως άλλωστε ο ίδιος δηλώνει σε επίσημα έγγραφά του, βλ. σχετικό (δ) «…τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος του Δημοσίου στο χώρο των Κυκλάδων που να ασχολείται με υδρογεωλογικά θέματα….», ομολογία που προκαλεί προβληματισμό και θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους του εν λόγω υπαλλήλου) ότι η επίμαχη υδρογεωλογική μελέτη είναι σωστή και ότι ουδείς λόγος ασφάλειας τίθεται για το περιβάλλον και τους κατοίκους (παρότι υπάρχει στα χέρια μας έγγραφο του συγκεκριμένου Δ/ντή προς τον ιδιώτη μελετητή της επίμαχης υδρογεωλογικής μελέτης με το οποίο ζητούσε πολύ ουσιαστικές και κρίσιμες διευκρινίσεις από τον μελετητή, το οποίο όμως εν συνέχεια ανακάλεσε, στοιχεία που μαρτυρούν το λιγότερο προχειρότητα της μελέτης), έρχεται τώρα το Ι.Γ.Μ.Ε. μετά από κλήση του από τη Δ/νση ΠΕΧΩΣΧ της ΑΔΑι και γνωστοποιεί με το (γ) σχετικό την Έκθεση γεωλογικής-υδρογεωλογικής αυτοψίας του στην περιοχή Πλούσκα, διενεργηθείσα από δύο έγκριτους επιστήμονες-στελέχη του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη γεωλογική δομή και την υδραυλική επικοινωνία των διαφορετικών γεωλογικών σχηματισμών στην Πλούσκα εάν δεν υλοποιηθούν προηγουμένως τέσσερεις (4) συγκεκριμένες προτεινόμενες δράσεις (αντλητικές δοκιμασίες, ανόρυξη, δειγματοληπτικές γεωτρήσεις, δοκιμές περατότητας, μελέτη κ.α.).
    Το συγκεκριμένο έγγραφο του ΙΓΜΕ, σε αντίθεση τόσο με την υδρογεωλογική μελέτη που συνέταξε ο ιδιώτης γεωλόγος κ. Σ. Μπηλιώνης (και όχι Πανεπιστημιακό Ίδρυμα όπως δημοσίως δήλωνε ενώπιον του Δ.Σ. ο Δήμαρχος και είναι καταγεγραμμένο) όσο όμως και με τη θετική γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι κ. Ηλία Νόκα-Ζωγράφου για την καταλληλότητα του γηπέδου της Πλούσκας, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Δήμαρχο και σε όσους περιμένουν να γίνει πάση θυσία ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, οι οποίοι μη αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που η θέση αυτή ενέχει και ασφαλώς αδιαφορώντας επιδεικτικά για όσα τεκμηριωμένα δηλώνει το ΙΓΜΕ, φθάνουν σε σημείο να δηλώνουν ότι το ΙΓΜΕ είναι δήθεν αναρμόδιο από τον ιδρυτικό του νόμο να εκφέρει άποψη επί του θέματος, ότι βρίσκεται σε δεινή κατάσταση την παρούσα χρονική συγκυρία και άλλα πολλά, ατεκμηρίωτα και κινδυνολογικά, με προφανή σκοπό να μην υλοποιηθούν οι προτάσεις του ΙΓΜΕ, διότι κατ΄αυτούς θα καθυστερήσει και άλλο η διαδικασία αδειοδότησης του έργου.
    Είναι τόση η σπουδή του Δημάρχου να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, ο οποίος έφτασε να αναθέσει – με τα λεφτά του Δήμου μας πάντα, επιβαρύνοντας το δημοτικό προϋπολογισμό με το ποσό των Ευρώ 4.000.- σε εξειδικευμένη δικηγόρο να τον στηρίξει στο θέμα του ΧΥΤΥ και απευθύνει υπομνήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες, με αυστηρή μάλιστα επισήμανση των νομικών ευθυνών των υπαλλήλων σε περίπτωση μη θετικής υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα Απόφασης, παραλείποντας βέβαια να αναφέρει τις δικές του, σοβαρές, ευθύνες για την καθυστέρηση των διαδικασιών.
    Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ουδείς έχει το αποκλειστικό προνόμιο να επικαλείται το δημόσιο συμφέρον και το καλό της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Τον τόπο μας τον αγαπούμε και τον σεβόμαστε όλοι μας και οι δημότες γνωρίζουν καλά τι πράττει ο καθένας από εμάς για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, όσο και αν ελάχιστοι ντόπιοι «δημοσιογράφοι» προσπαθούν λυσσαλέα να τον παραπληροφορήσουν.
    Δεν καταδιώκουμε υπαλλήλους που επιχειρούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους στο θέμα του ΧΥΤΥ και να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή εγκυρότητα και τεκμηρίωση των αποφάσεών τους, συναισθανόμενοι την ευθύνη των ενεργειών τους για ένα ολόκληρο νησί.
    Άλλωστε για το καλό της Άνδρου μαχόμεθα και επιθυμούμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα απορρίμματα και να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ σε θέση ασφαλή και χωρίς την παραμικρή επιστημονική αμφιβολία για την τρωτότητα του εδάφους και του υφιστάμενου υδροφόρου ορίζοντα, σε θέση επωφελή από πλευράς κόστους-ωφέλειας για το δημόσιο χρήμα ακόμα και το ευρωπαϊκό, με απολύτως σύννομες διαδικασίες και θλιβόμαστε βλέποντας τη δημοτική αρχή του νησιού μας να πολώνει το κλίμα, προφανώς σε πανικό, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ που φτάνει στο σημείο, με ανακοινώσεις του Δημάρχου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και στα κοινωνικά δίκτυα, να στρέφεται κατά στελεχών της ΑΔΑι προς επηρεασμό των ενεργειών τους, επιχειρώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη δράση της δημόσιας διοίκησης .
    Δοθείσης της συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ προσβλέπουμε από όλους να ενεργήσουν με νηφαλιότητα, ανεπηρέαστοι από τις πιέσεις της δημοτικής αρχής και να εξαντλήσουν τις επιστημονικά και αντικειμενικά αποδεκτές και αξιόπιστες διαδικασίες έτσι ώστε ο ΧΥΤΥ, έργο πνοής για τον τόπο μας, να χωροθετηθεί σε θέση που δεν θα αφήνει ουδεμία υποψία για πιθανή βλάβη της δημόσιας υγείας, των υδάτων και γενικότερα του περιβάλλοντος, διότι διαφορετικά οι ευθύνες όλων θα είναι πραγματικά τεράστιες έναντι των Ανδριωτών αλλά και της δικαιοσύνης.
    Ζητούμε το αυτονόητο, δηλ. να υλοποιηθούν άμεσα όσα προτείνει το Ι.Γ.Μ.Ε. με το (γ) σχετικό και να μην βασιστεί η απόφαση του ΠΕΣΠΑ αποκλειστικά στη θετική γνωμοδότηση επί της υδρογεωλογικής μελέτης ενός και μόνου υπηρεσιακού στελέχους της ΑΔΑι ο οποίος τυγχάνει και μέλος του και του οποίου οι αποφάνσεις υιοθετούνται απόλυτα από τον κ. Δήμαρχο Άνδρου και το «σύστημα» που εμμένει να εθελοτυφλεί, μπροστά στις εύλογες διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας των κατοίκων της Υδρούσας αλλά και καταξιωμένων επιστημόνων, για τα πολλά μειονεκτήματα που παρουσιάζει η θέση Πλούσκα για την κατασκευή ΧΥΤΥ .
    Επιδιώκουμε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση του Μπατσίου καθώς –όλως τυχαίως;- οι δύο από τις τρείς παρακείμενες στην Πλούσκα γεωτρήσεις που εξυπηρετούν το Μπατσί (οι οποίες «εμποδίζουν» και θα πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του πρώην Δημάρχου Ι. Γλυνού που περιλαμβάνεται ως δικαιολογητικό στοιχείο στον φάκελο του έργου), έχουν ουσιαστικά και περιέργως βανδαλιστεί (ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό), και προς τούτο κατατέθηκε Αναφορά κατοίκων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου .

    Δεν διαχωρίζουμε και δεν διαιρούμε το νησί μας με τοπικιστικά μικροσυμφέροντα, δεν βλέπουμε παντού εχθρούς, δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεν δεχόμαστε λαϊκίστικες κινδυνολογίες, δεν απειλούμε ούτε όμως και απειλούμεθα –ζούμε άλλωστε σε δημοκρατική κοινωνία -, θέλουμε να συμβιώνουμε αρμονικά με το περιβάλλον και χωρίς φόβο για την υγεία και την περιουσία μας από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, έργο μεγαλόπνοο την κατασκευή του οποίου επιδιώκουμε περισσότερο από τον καθένα καθώς και εμείς υφιστάμεθα εδώ και χρόνια τα προβλήματα με τον δεματοποιητή, με την ανεπιτυχή ανακύκλωση, με την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει τα τελευταία καλοκαίρια εν μέσω τουριστικής περιόδου το όμορφο νησί μας γεμάτο από σωρούς σκουπιδιών, α λ λ ά θα αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να μπορεί ουδείς να μας φιμώσει, ώστε να εκφράζουμε την άποψή μας, να καταδεικνύουμε τα λάθη και τις παραλείψεις της παρούσας δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να παρακολουθούμε τις ενέργειες των εμπλεκομένων στην αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Υπηρεσιών, αναζητώντας τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της διοικητικής δράσης σ΄ένα θέμα όπως ο ΧΥΤΥ που σχετίζεται με το μέλλον των παιδιών μας και την ίδια την ύπαρξή μας στο νησί.

    Με τιμή,

    Οι Σύμβουλοι Δήμου Άνδρου

    Απάντηση
  8. Ο/Η ΝΕΟΣ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 30/3/2018 λέει:
    30/03/2018 στις 11:53

    EPITELOYS EPIKRATHSE H LOGIKH TIS MH PERAITERW KATASTROFHS TOU NHSIOU MAS.
    OLOI MAZI GIA TON XYTY, POU THA MAS ENWNEI KAI DEN THA MAS XORIZEI SAN ANDRIOTES.
    SYGXARHTHRIA SE OLOUS OLOUS AGONISTHKAN GIA AYTO ! !
    TWRA OLOI MAZI GIA THN DEMATOPOIHSH -APOTHIKEYSH TWN SKOUPIDIWN, NA PERASEI TO KALOKAIRI KAI ME SYNAISH NA VROUME THN KATALLHLOTERH APOFASH, POU THA MAS ENWNEI.

    Απάντηση
  9. Ο/Η ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΚΟΟΣ λέει:
    30/03/2018 στις 12:01

    Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΜΕΝΗ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΔΕΙΞΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ, Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Πρώτον έβγαλα τρεις φωτογραφίες όλες κι όλες γιατί ο αρχηγός σας Λεονάρδος Οδυσσεας Βλάμης και οι Αμολοχιταίοι απαγόρευσαν φωτογραφίες των διαμαρτυρομένων κατοίκων!!!! Είσαστε προφανώς σε “βαριά παρανομία” ή σε “αποστολή ειδικού σκοπού” και απαγόρευονταν.
    Ο Σουσούδης όπως είδα δεν είχε και πολλούς μαζί του. Το νέο ήταν η δικηγόρος και οι δύο καθηγητές του ΑΠΘ και του ΕΜΠ που έδειξαν την σαθρότητα των επιχειρηματων Σταμάτη.
    Για τον Έπαρχο μια πληροφορία. Ήρθε – όπως έμαθα – σε σύγκρουση μετωπική με τον κ. Θεοδωρίδη και αποχώρησε οργισμένος με την συμπεριφορά του δίνοντας τον χρόνο της ομιλίας του στους δύο καθηγητές του Δήμου Άνδρου.
    Οι σάλτσες που γράφετε παρακάτω θα σας χαλάσουν το στομάχι. Δεν δημοσιεύονται τέτοιες ειρωνείες από αγνώστους. Που ξέρουμε πόσα κιλά είστε εσείς;

    Απάντηση
  10. Ο/Η Μαθιος Πιτροφος λέει:
    30/03/2018 στις 19:12

    Κυριε Μπασαντη με χαρα σας περιμενουμε στην πριφραξη του οικοπεδου στην Πλουσκα για την δημιουργια του ΧΥΤΥ.Να παρετε μαζι και τον Γιαννη Γληνο που ειχε τηννιδεα και τωρα πλεον υλοποιειται στο νησι μας ΧΥΤΥ.
    Αφηστε τους να λενε, εσεις που καλα κανατε και φιλτραρατε τα κειμενα που ελεγαν κατα της Πλουσκας, σημερα δικαιωνεστε και σας περιμενουμε να καλυψετε με πιο πλουσιο ρεπορταζ την στιγμη της οριοθετησης του οικοπεδου του ΧΥΤΥ.
    Συγχαρητηρια κυριε Μπασαντη για την γενναια σας σταση ολο αυτο τον καιρο.

    Απάντηση
  11. Ο/Η Γιώργος Λουλούδης λέει:
    30/03/2018 στις 19:12

    Ένας από τους “επιστήμονες” που κατέθεσε υπέρ του Δήμου για το ΧΥΤΥ (μέσω τετρασέλιδης “έκθεσης” ιδεών ο κύριος Ανδρέας Ανδρεόπουλος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χημικός (καμία σχέση με υδρογεωλογία ή γεωλογία) υπογράφει ως Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΕΕΔΣΑ (Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)).
    Η ΕΕΔΣΑ είναι ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της Εταιρείας ΕΠΤΑ.
    Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    Απάντηση
  12. Ο/Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ? λέει:
    30/03/2018 στις 19:12

    Πόσος χρόνος, χρήμα και ταραχή θα είχαν αποφευχθεί ΑΝ ο κος μελετητής είχε κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη εξαρχής……………….κοίταξε όμως την ευκολία και τον περιορισμό του κόστους…………..

    Απάντηση
  13. Ο/Η ΛΠΟΘΟΣ ΑΡΙΤ. ΚΥΠΡΙ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕ ΥΔΡΟΥΣΣΑΣ λέει:
    30/03/2018 στις 19:19

    ΑΓΑΠΗΤΟ ”’ΕΝ ΜΙΣΗ ΑΝΔΡΩ”’ ….ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ – ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ — ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΔΡΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΠΑ ΧΤΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2018.
    ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Έχουμε ήδη απαντήσει στο ζητημα σε προηγούμενο αναγνώστη. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δημοσιεύσουμε ΤΙΠΟΤΑ που να το γράφει και να υπογράφει ο ΕΛΑΣΣΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ μέχρι να βγει δήμόσια και να ζητήσει συγνώμη για τις πολιτικές αθλιότητες που είπε εναντίον μας χωρίς λόγο. Αφορμή το ότι ασκήσαμε κριτική στη “μη θέση του” για ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Το ότι ανεβάσαμε ως σχόλιο αυτό που στείλατε είναι παραχώρηση σε εσάς. Αν δεν σας αρέσει το κατεβάζουμε αμέσως. Αυτά.

    Απάντηση
  14. Ο/Η ΣΥΧΝΟΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ - ΑΝΔΡΟΣ 30ΜΑΡΤΙΟΥ λέει:
    30/03/2018 στις 19:34

    το απολογητικο σας παρακατω σχολιο, δυστυχως επιβεβαιωνει αυτο που λενε ολοι στην ΑΝΔΡΟ, οτι ειστε ενα site για την μιση ΑΝΔΡΟ και η πορεια σας αυτα τα λιγα χρονια, με την ταυτοχρονο αποκλεισμό, παρουσιασης των αντιθετων αποψεων, οπως για παραδειγμα εδω και καιρόμε τον ΧΥΤΥ,επιβεβαιώνουν ότι διαβαζεστε απο την μιση ΑΝΔΡΟ και δεν προκειται ποτέ, να εκφράσετε το σύνολο της.
    Η όποια σας επιτυχία είνια και παραμένει μισή, δεν υπάρχει τούτη την περιοδο άλλο site και ετσι…απλά επιβιώνετε.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΈΡΓΟ ΣΑΣ, ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ ΕΣΤΩ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΑΣ (κάτι είναι και αυτό)….
    καλό Πάσχα .
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Απορώ πως στην ευχή την οργή την καταλάβατε σαν απολογισμό. Το κείμενο αγαπητέ μου είναι οργισμένο και δεν απολογείται για τίποτα. Οργή για την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ και το ΨΕΜΑ σας. Για την ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ και την ΑΔΙΚΙΑ σας.
    Αλήθεια με τόσο έργο για όλη την Άνδρο κι έχετε το θράσος και λέτε ανοησίες γιατί η ΠΛΟΥΣΚΑ όπως αποδείχτηκε είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ στην Άνδρο. Λυπούμαστε πολύ και σταματάμε εδώ την κουβέντα. ΔΕΝ έχετε καμία σχέση με την Άνδρο που εμείς περιγράφουμε επί πέντε χρόνια καθημερινά σε όλες τις άκρες της. Είστε ένας εθελοτυφλών ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ και τίποτα παραπάνω.
    Καληνύχτα σας.

    Απάντηση
  15. Ο/Η Ιωάννη Γ. Λιάλαρη Γεωλογικές Περιβαλλοντικές μελέτες ύψους 9796,00€ (εννέα χιλιάδε. λέει:
    31/03/2018 στις 08:02

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 201 /2016
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
    Έχοντας υπόψη :
    1. Τις διατάξεις του άρθρου 209 παρ1 τουΝ.3463/2006(ΦΕΚ 114 τ.Α΄/8.6.2006)
    «περί κύρωσης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπως ισχύουν σήμερα»
    2. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010(ΦΕΚ 87/7.6.2010) περί «Νέας Αρχιτεκτονικής
    της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα
    Καλλικράτης»
    3. Τις διατάξεις του Ν.3861/2010(ΦΕΚ 112 Α΄/13.7.2010 «Περί Ενίσχυσης της
    διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των
    κυβερνητικών διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο
    «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις.
    4. Τις διατάξεις τουΝ.3871/2010(ΦΕΚ 141 Α΄/17.8.2010)Περί Δημοσιονομικής
    Διαχείρισης και Ευθύνης
    5. Την με αρ. πρωτ Π1 /3305/3.11.1010 κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1789
    Β΄/12.11.2010)περί « καθορισμού χρηματικών ορίων αναθέσεων εργασιών
    ΟΤΑ»
    6. Το Β.Δ. 17-5/15.6.59 (ΦΕΚ 114 Α΄/59) περί «οικονομικής διοικήσεως και
    λογιστικού Δήμων και Κοινοτήτων»
    7. Τις διατάξεις του ΠΔ/τος 28/80(ΦΕΚ 11 Α΄/15.1.1980) Περί εκτελέσεως
    έργων και προμηθειών ΟΤΑ
    8. Τις διατάξεις του Ν.2286/95 ΦΕΚ 119/1.3.1995 περί «προμηθειών του
    Δημοσίου Τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων.»
    9. Το άρθρο 80 τουΝ2362/95 (ΦΕΚ 247 Α/27.11.95) Περί δημοσίου Λογιστικού
    ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις, όπως ισχύει σήμερα.
    10. Την με αρ 2/59649/0026 Υ.Α. (ΦΕΚ 1427 τ.Β΄22.10.2001) Περί
    αναπροσαρμογής χρηματικού ποσού άρθρου 80 τουΝ2362/1995
    11. Την με αρ 27319/18.7.2002 Κοινή Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ κ Ανάπτυξης (ΦΕΚ
    945 Β΄/24.7.2002) περί χρηματικού ορίου απευθείας ανάθεσης
    12. Τις διατάξεις του Π.Δ. 118/2207 περί κανονισμού Προμηθειών Δημοσίου.
    13. Τις διατάξεις του Ν.2198/1994 και ειδικότερα το άρθρο 24 (ΦΕΚ
    43/22.43.1994) περί παρακράτησης φόρου στο εισόδημα από εμπορικές
    επιχειρήσεις.
    14. Το ΠΔ 113/2010 (ΦΕΚ 194/22.11.2010) Περί ανάληψης υποχρέωσης από
    διατάκτες.
    15. Τις διατάξεις του Ν.4155/2013 (ΦΕΚ 120 Α΄/29.3.2013) «περί Εθνικού
    Συστήματος Ηλεκτρονικών δημοσίων Συμβάσεων και άλλων διατάξεων».
    6. Την με αρ.119/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί Συγκρότησης
    Οικονομικής Επιτροπής.
    17. Την με αρ 466/12.9.2014 απόφαση Δημάρχου περί ανάθεσης στον
    Αντιδήμαρχο οικονομικών, Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής κ. Βουραζέρη
    Χρήστο της υπογραφής του συνόλου των εγγράφων της Οικονομικής Υπηρεσίας
    και της Οικονομικής Επιτροπής.
    18. Την με αρ.469/25-5-2016 Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης περί «Έγκρισης
    δέσμευσης πίστωσης» σε βάρος του Κ.Α.20.6117.0003 με τίτλο
    «Υδρογεωλογική έκθεση ΧΥΤΥ», προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου
    οικονομικού έτους 2016.
    21. Την με αρ 54/25-5-2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης
    δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάθεση υπηρεσίας «Υδρογεωλογική
    έκθεση ΧΥΤΥ»
    22. Την από 7/6/2016 οικονομική προσφορά του Ιωάννη Γ. Λιάλαρη
    Γεωλογικές Περιβαλλοντικές μελέτες ύψους 9796,00€ (εννέα χιλιάδες
    επτακόσια ενενήντα έξι ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
    23. Το γεγονός ότι η παρούσα δαπάνη θα βαρύνει το κωδικό αριθμό εξόδου
    20.6117.0003 του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Άνδρου οικονομικού
    έτους 2016 για το οποίο υπάρχει η σχετική πίστωση.
    24. Το γεγονός ότι η παρούσα δαπάνη δεν υπερβαίνει το χρηματικό όριο των
    23.200,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σύμφωνα με την Υ.Α.Π13305/3.11.2010
    περί «Καθορισμού χρηματικών ορίων αναθέσεων στους ΟΤΑ για απευθείας
    αναθέσεις.
    25. Το γεγονός ότι για κάθε δαπάνη άνω των 2000,00€ ( δύο χιλιάδων ευρώ)
    πλέον ΦΠΑ θα συντάσσεται σχετική σύμβαση, ενώ παράλληλα αναρτάται στο
    Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων(ΚΗΜΔΗΣ) και λαμβάνει
    μοναδικό αριθμό καταχώρησης, σύμφωνα με το Π1/89 11.1.2013 έγγραφο
    Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
    Εγκρίνει την απευθείας ανάθεση υπηρεσίας «υδρογεωλογική έκθεση ΧΥΤΥ»
    στον Λιάλαρη Γ. Ιωάννη Γεωλογικές –Περιβαλλοντικές μελέτες σύμφωνα με την
    οικονομική προσφορά ύψους 9796,00€ (εννέα χιλιάδες επτακόσια ενενήντα έξι
    ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σε βάρος του Κ.Α.20.6117.0003,
    προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου οικονομικού έτους 2016 .
    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
    Ειδικότερα η Έκθεση θα έχει ως αντικείμενο να διερευνήσει την τρωτότητα του
    υδροφόρου αλλά και τις πιθανότητες ρύπανσης των υπογείων νερών της περιοχής
    Πλούσκα της νήσου Άνδρου, από ενδεχόμενη αστοχία της κατασκευής ή
    λειτουργίας του ΧΥΤΥ Άνδρου που έχει μελετηθεί και προγραμματίζεται να
    κατασκευασθεί στην περιοχή.
    Για την σύνταξη της έκθεσης θα γίνουν οι εξής ειδικές εργασίες και υπολογισμοί:
    1. Επί τόπου επίσκεψη γεωλόγων και εξέταση των γεωλογικών και
    υδρογεωλογικών συνθηκών της λεκάνης Πλούσκα και ειδικά της θέσης του
    έργου του ΧΥΤΥ. Σύνταξη Γεωλογικού – Υδρογεωλογικού Χάρτη.
    2. Συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση των υφιστάμενων μελετών και
    τεχνικών εκθέσεων που έχουν συνταχθεί με θέμα την κατασκευή του έργου
    του ΧΥΤΥ Άνδρου στην θέση «Πλούσκα».
    3. Καταγραφή των θέσεων και των στοιχείων των υφιστάμενων γεωτρήσεων
    ύδρευσης.
    4. Εκτίμηση την γεωλογικής δομής, των διαστάσεων και των υδραυλικών
    χαρακτηριστικών του υδροφόρου στρώματος, καθώς και της διεύθυνσης της
    υπόγειας ροής. Μέτρηση ή εκτίμηση της στάθμης των γεωτρήσεων εν
    ηρεμία και υπό άντληση. Εκτίμηση της διηθητικής ικανότητας του εδάφους
    στην θέση του ΧΥΤΥ.
    5. Υπολογισμός της ακτίνας επιδράσεως των υδροληπτικών έργων
    (γεωτρήσεων) καθώς και της ακτίνας επιδράσεως των διηθήσεων του ΧΥΤΥ
    στο υπέδαφος (σε περίπτωση αστοχίας του).
    6. Υπολογισμός του μέσου ετήσιου υδατικού ισοζυγίου της υδρολογικής
    λεκάνης (βροχοπτώσεις, εξάτμιση, κατείσδυση, φυσική απορροή προς την
    θάλασσα και απολήψεις από γεωτρήσεις). Εκτίμηση της διακύμανσης της
    στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, μεταξύ υγρής και ξηρής περιόδου του
    έτους.
    7. Εκτίμηση της υπόγειας διαδρομής που είναι πιθανόν να ακολουθήσουν οι
    ρύποι σε περίπτωση αστοχίας του ΧΥΤΥ και εκτίμηση της πιθανότητας να
    υπάρξει ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή των υφισταμένων
    γεωτρήσεων ύδρευσης.
    8. Εκτίμηση της δυνατότητας (από απόψεως υδατικού ισοζυγίου) κατασκευής
    νέων γεωτρήσεων ύδρευσης στην περιοχή, καθώς και της δυνατότητας
    κατασκευής νέων γεωτρήσεων στον χώρο του ΧΥΤΥ για την εξυπηρέτηση των
    υδατικών αναγκών του έργου , καθώς και για την παρακολούθηση των
    ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του υπόγειου νερού.
    9. Διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την ορθολογική λειτουργία
    του έργου.
    Επί της καθαρής τιμολογιακής αξίας γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος
    σε ποσοστό 8% σύμφωνα με το άρθρο 24τουΝ2198/1994 καθώς και ποσοστό
    0,10% υπερ της αρχής Δημοσίων Συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 4
    τουΝ4013/2011(ΦΕΚ 204/Α /15.9.2011).
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί αμελλητί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου
    Άνδρου –αποφάσεις Δημάρχου στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να αποσταλεί στον
    ανάδοχο με ευθύνη του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
    ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

    Απάντηση
  16. Ο/Η Visitor λέει:
    31/03/2018 στις 08:02

    Όλοι μαζί να βρούμε τη νέα πιο κατάλληλη θέση για το χυτυ επιτέλους να σταματήσει το ανέκδοτο της πλουσκας ευτυχώς στις 12 Απριλίου θα το πάρουν απόφαση… Μέρος χωρίς πρόσβαση σε μετά κοντά στο πιο τουριστικό μέρος της Άνδρου ημαρτον..

    Απάντηση
  17. Ο/Η ΕΝ ΑΝΔΡΩ λέει:
    31/03/2018 στις 08:27

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΕΥΛΩΝΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΓΚΛΑΡΑ
    Το 2015 γράφαμε στο Εν Άνδρω πως “γεωτρήσεις στον ΧΥΤΥ θα γίνουν με την μελέτη εφαρμογής μετά την έγκριση της ΜΠΕ της Μελέτης”. Κ’ατι που προβλέπει και η Μελέτη που ισχυρίζεστε πως ξέρετε!!!
    Πως εσείς μηχανικός άνθρωπος καταλάβατε πως είναι το ίδιο με τις γεωτρήσεις που ζητούν οι κάτοικοι “πριν να εγκριθεί η Μελέτη”; Προς πληροφόρηση σας γεωτρήσεις πριν εγκριθεί η Μελέτη συνεπάγονται πρόσθετα μεγάλα έξοδα τα οποία ΔΕΝ προβλέπονται και ΔΕΝ μπορούν να γίνουν σε οικόπεδο που πριν την ΜΠΕ ανήκει σε άλλον. Συνεπώς ότι γράφαμε τότε ήταν και είναι ΚΑΘΑΡΟ, σύνομο και προέκυπτε από την Μελέτη
    Από τα παραπάνω καταλήγουμε πως κ. Γκλάρα είτε αγνοείτε την μελέτη είτε ανοήτως μπερδεύεστε με τα ελληνικά είτε έχετε άλλη σκοπιμότητα και διαστρευλώνετε την θέση μας.
    ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ
    ΥΓ Διαγρφουμε από το site και την Σελίδα μας στο F/B ψεύδη και διαστρευλώσεις και μαγκιές. Τα δικά σας σχόλια εμπίπτουν και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες…

    Απάντηση
  18. Ο/Η Απορημενος λέει:
    31/03/2018 στις 08:27

    Η υδρογεωλογική μελέτη του Δήμου στον κ Λιαραρη τι έγινε; Γιατί ο Δήμος ανέθεσε ξανά την ίδια μελέτη στον κ Μπηλιώνη; Γιατί αυτοί οι μελετητές δεν ήταν στο ΠΕΣΠΑ;; Γιατί δεν απαντά ο Δήμος στα ερωτήματα μας;;

    Απάντηση
  19. Ο/Η ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ λέει:
    31/03/2018 στις 20:42

    ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , ΓΙΑΤΊ ΕΊΣΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ;; ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ …..ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Πότε γράψαμε πως εμείς δεν λέμε ονόματα; Το αντiθιθετο έχουμε γράψει. Εμείς λέμε ονόματα. Μήπως μιλάτε για άλλο site;

    Απάντηση
  20. Ο/Η ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΑΝΑ λέει:
    31/03/2018 στις 20:44

    Χωροθέτηση ΧΥΤΥ χωρίς υπερπλήρη διερεύνηση σύνθεσης-διαπερατότητας πετρωμάτων, θέσης-ποσότητας-ποιότητας υπόγειων υδάτων είναι απαράδεκτη! Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας σοβαρός μελετητής είναι να αγοράσει από το ΙΓΜΕ επικαιροποιημενα στοιχεία σε μορφή ηλεκτρονικών χαρτών και να τα χρησιμοποιήσει στην πολυκριτηριακή ανάλυση του θέματος και αν δεν βρει τα απαιτούμενα στοιχεία να μπει στο έξοδο…………….αλλιώς ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ! Και βέβαια πώς θα μπορούσε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (πραγματική και όχι δήθεν) αν δεν γνωρίζει ο μελετητής τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος στο οποίο θα υλοποιηθεί το έργο;;;

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb