• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Θ. Σουσούδης: Άλλα λόγια να… ξεχνιόμαστε!…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 15/04/2020 Σχόλια: 15

 

Δεν απάντησε στα ερωτήματα ο θ. Σουσούδης γιατί για την Ράχη Κορθίου δεν έκανε ποτέ προσφυγή ως δήμαρχος, αν και υπήρχε ομόφωνη αρνητική απόαφαση του δημοτικού συμβουλίου; Και γιατί με 5 χρόνια καθυστέρηση ζητά “αγωνιστικές κινητοποιήσεις” για το Φραγκάκι, που ήταν ομόφωνα αποδεκτό από το ΔΣ; 

(Ο Γ. Γιαννίκος επανέρχεται με νέα ανοιχτή επιστολή-απάντηση προς τον Θ. Σουσούδη μιας και ο πρώην δήμαρχος απάντησε στην πρώτη επιστολή του Γιαννίκου με δημόσια τοποθέτηση στο προσφιλές “Facebook της Ζωής του”. Στο απολογητικού χαρακτήρα κείμενο του ο κ. Σουσούδης προσπαθεί να ξεφύγει και να επιμερίσει και σε άλλους τις δικές του μεγάλες πολιτικές για το ότι δεν έκανε τίποτα επί 5ετία για το θέμα των Α/Γ. Όμως, δεν απαντά σε κανένα σημείο στα καίρια ερωτήματα του Γ. Γιαννίκου (α) γιατί δεν έκανε προσφυγή για την Ράχη Κορθίου όπου υπήρχε ομόφωνα αρνητική απόφαση/γμωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου και του ιδίου και (β) γιατί επί 5 χρόνια δεν πρότεινε καμία χωροθέτηση και περιορισμό για τις Α/Γ, που ζητά πλέον εκ των υστέρων… – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

(α) ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΣΕ ΘΕΟΔΟΣΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ

Αγαπητέ Θεοδόση,

Ευχαριστώ για τη δηµόσια απάντηση σου, η οποία όµως είναι εκτός θέµατος, όσον αφορά το αδειοδοτηµένο υπό κατασκευήν έργο στο Φραγκάκι 1.  Επαναλαµβάνω την αυτονόητα διατυπωθείσα θέση του κ. Καπάκη στο συµβούλιο του Δεκ. 2019: “Ο Δήµος έχει συνέχεια και δεν µπορεί να αυτοαναιρείται, εποµένως δεν µπορεί να κάνει κάτι κατά των αδειοδοτημένων έργων”.

Οι επενδυτές του έργου στο Φραγκάκι 1, όπως αναφέρεις, είχαν οµόφωνη σύµφωνη γνώµη του πρώην Δήµου Κορθίου το 2008, του ενιαίου Δήµου Άνδρου το 2012 και έµµεσα µε την άρνηση προσφυγής του Δήµου (όταν ήσουν δήµαρχος) στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ, το 2018.

Είναι σοβαρό να προτείνεις εσύ και οι συνεργάτες σου, το 2020 να κηρύξει ο Δήµος «ανένδοτο αγώνα» κατά ενός έργου που οµόφωνα έχεις αποδεχθεί και έχεις εγκρίνει;   

Στις όποιες ενστάσεις και αποφάσεις οµάδων πολιτών για αγώνα γενικώς κατά των Α/Γ και για εξάντληση κάθε νόµιµου µέσου, ώστε να σταµατήσουν τα εν εξελίξει έργα, υπερασπιζόµενος τις θέσεις σου, θα έπρεπε να είχες αντιτάξει, εσύ και οι σύµβουλοι σου, την διοικητική συνέχεια του Δήµου, που δεσµεύεται από τις αποφάσεις του, καθώς και την απόλυτη νοµιµότητα της αδειοδότησης του έργου. 

Θεωρώ αυτονόητο, ότι ως εκπρόσωπος της µείζονος αντιπολίτευσης στον Δήµο, δεν θα σκεφτείς να  ηγηθείς και να προτείνεις «δυναµικές» αντιδράσεις που εκφεύγουν των ορίων της νοµιµότητας, µε τις όποιες σοβαρές συνέπειες µπορεί να έχουν αυτές για τον  Δήµο και όλους τους εµπλεκόµενους.

Τώρα για τις γενικόλογες και καθόλου συγκεκριµένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συµβουλίου «για αναστολή αδειοδοτήσεων µέχρι την ολοκλήρωση ειδικού χωροταξικού», είναι απλές πολιτικές προτάσεις προς την εκτελεστική εξουσία και δεν παράγουν οιοδήποτε έννοµο αποτέλεσµα, αν δεν γίνουν Νόµοι του κράτους. Αυτό ως πρώην δήµαρχος θα έπρεπε να το γνωρίζεις. Εκτός αν το γνωρίζεις, αλλά χαϊδεύεις τα  αυτιά της µερίδας των πολιτών  που θεωρούν συλλήβδην τα αιολικά καταστροφή του τόπου, κάνοντας  απλή ψηφοθηρία.

Αλλά και νόµοι να γίνουν οι παραπάνω προτάσεις δεν θα έχουν αναδροµική ισχύ και δεν µπορούν να αφορούν τα ήδη αδειοδοτηµένα έργα. Σου θυµίζω, πως µε τη σύµφωνη γνώµη του Δηµου τα έργα στο Φραγκακι (15 MW), στον Άγιο Ονουφριο (2,7Mw) και της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ στο Καλυβάρι (11,5 MW), έχουν ήδη προχωρήσει στην τελική φάση και οι όποιες δικαστικές προσφυγές, αυτή τη στιγµή, µόνο µικροκαθυστερήσεις ενός- δύο µηνών µπορεί να έχουν ως αποτέλεσµα. 

Θα έπρεπε λοιπόν να πρωταγωνιστείς στον διαχωρισµό και διαφοροποίηση των έργων αυτών, από τα ταχέως επελαύνοντα, υπό αδειοδότηση µεγάλα έργα, όπως της DAMCO Κοπελούζου σε Άνδρο, Τήνο, Πάρο και Νάξο ισχύος εκατοντάδων ΜW και να κατευθύνεις αναλόγως τις προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα, την οποία ελέγχεις σε µεγάλο βαθµό εσύ και οι συνεργάτες σου.

Η επανάλληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, έλεγαν οι Λατίνοι. Άλλη μια επανάλληψη της τοποθέτησης της “ενωμένης αντιπολίτευσης” τον Δεκέμβριο του 2019 όταν οι κ. Σουσούδης και Καπάκης και οι σύμβουλοί τους συμφωνούν για την χωροθέτηση στο Φραγκάκι πριν τον Μάρτιο του 2020 ξεσηκωθούν!!!

Εποµένως για το Δήµο και για την Επιτροπή η µόνη σύννοµη, συνεπής και σοβαρή θέση στο θέµα, είναι ο διαχωρισµός των έργων σε αδειοδοτηµένα (µε ΑΕΠΟ και άδεια εγκατάστασης) και σε “υπό αδειοδότηση” κατά των οποίων έχεις κάθε δικαίωµα εσύ και ο οιοσδήποτε να αντιτίθεται. 

Μήπως λοιπόν, αφού για το Φραγκάκι όπως συνοµολογείς, ποτέ δεν είχες αντίρρηση, τελικά η θέση σου και η σύµπλευση σου µε όλους τους πολέµιους γενικώς όλων των αιολικών, είναι απόρροια πολιτικής σκοπιµότητας για αντιπολίτευση και µόνον;

ΥΓ. Με εκπλήττει η αναφορά σου στις καταγγελίες της υπόθεσης Ρήγα αφού δεν είχαν καµία σχέση µε το Φραγκάκι 1, για το οποίο υπάρχουν µισθωτήρια από το 2009 και δεν αντιλαµβάνοµαι που σχετίζεται µε την επιστολή µου.

Σου εύχοµαι Καλή Ανάσταση µε υγεία 

Γιώργος Γιαννίκος

Μηχανολόγος ΕΜΠ – Στενιές Άνδρος

Θέση ανεμογεννήτριας στο Στενό. Σε όλη την 5ετία του ο Θ. Σουσούδης δεν έκανε ούτε μια προσφυγή για τις ανεμογεννήτριες, ούτε μια πρόταση χωροθέτησης. Και τώρα εξαγγέλει ως αντιπλίτευση “αγωνιστικές κινητοποιήσεις”! Πως εξηγεί την στάση του; Μην λέγοντας τίποτα…

(β) ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΙΚΟ

Αγαπητέ Γιώργο

Με εξέπληξε η επιστολή σου, τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για τον τρόπο που επέλεξες να κάνουμε διάλογο και να ανταλλάξουμε απόψεις. Αντιλαμβάνομαι ότι λόγω καραντίνας δεν είναι εύκολες οι συναντήσεις, όμως το τηλέφωνό μου και η ηλεκτρονική μου διεύθυνση παραμένουν τα ίδια.

Πράγματι Γιώργο, είχαμε άριστη συνεργσία και έχεις βοηθήσει πολύ στην λειτουργία του Βιολογικού της Χώρας, από τον καιρό που ολοκληρώθηκε και μπήκε σε λειτουργία, τον Αύγουστο του 2016, μέχρι και σήμερα. Θυμάμαι μάλιστα ότι πριν περίπου δύο χρόνια σε έλεγχο που έγινε, από τη διαχειριστική αρχή, ο Δήμος μας απέσπασε άριστες κριτικές, για τη λειτουργία του. Αυτά όπως πολύ καλά γνωρίζεις τα έχω πει και δημόσια και ήσουν παρών.

Γνωρίζεις ότι η θέση μου για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην Άνδρο υπήρξε ξεκάθαρη εξ αρχής, από το 2011, όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος, του ενιαίου δήμου Άνδρου. Τόνιζα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, πως η Άνδρος δεν είναι δυνατό να μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ότι μόνο περιορισμένος αριθμός ανεμογεννητριών μπορεί να εγκατασταθεί στο νησί, σε περιοχές που θα προκαλούσαν την ελάχιστη δυνατή όχληση και ήσουν σύμφωνος σε αυτό.

Παράλληλα, πρέπει να γνωρίζεις, ότι τόνιζα και είναι καταγεγραμμένο σε όλες τις αντίστοιχες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων από το 2011, πως μέχρι να ολοκληρωθεί μια μελέτη χωροταξίας ΑΠΕ στο νησί, η θέση μου θα είναι αρνητική.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκα και σε όλη την διάρκεια της θητείας μου και το αποδεικνύουν:
α) η κάθετα αρνητική μου στάση και τελικά ακύρωση της πρότασης, για την δημιουργία του Περιφερειακού Πάρκου Άνδρου.
β) οι προσφυγές για τα αιολικά
γ) η συνεργασία μου με τους Δημάρχους και Επάρχους των άλλων νησιών, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα
δ) οι σχετικές συναντήσεις μου με αρμόδιους Υπουργούς.

Όπως ξέρεις, ουδέποτε αρνήθηκα την θετική μου γνωμοδότηση στο Δημ. Συμβούλιο το 2012, πριν 8 χρόνια, για το Αιολικό Πάρκο στο Φραγκάκι. Σου υπενθυμίζω όμως, ότι στην εισήγηση της τότε διοίκησης μας είχε επισημανθεί με έμφαση, από τον εκλιπόντα δήμαρχο Γιάννη Γλυνό, η ομόφωνα θετική γνωμοδότηση του πρώην Δήμου Κορθίου το 2008 και ουσιαστικά κληθήκαμε να επικαιροποιήσουμε την ήδη ειλημμένη απόφαση.

Ίσως να μη γνωρίζεις, ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος, σε ένα κρίσιμο, όπως τελικά αποδείχτηκε, συμβούλιο τον Ιούλιο του 2015, ο πρώην αντιδήμαρχος του πρ. Δήμου Κορθίου κος Ρήγας, ουσιαστικά κατήγγειλε μια «παράξενη» διαδρομή χρήματος μεταξύ ιδιοκτητών οικοπέδων και Δήμου Κορθίου, που λειτουργούσε μη σύννομα ως ενδιάμεσος και έκανε επίσης αναφορά σε αμφίβολης νομιμότητας συμβόλαια.
Όπως καταλαβαίνεις, ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, έκρυβε πολλές σκοτεινές προεκτάσεις και δεν μπορούσε να μείνει έτσι. Ο δήμος είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα με εκείνη τότε την καταγγελία. Αξίζει μάλιστα να δει κανείς το βίντεο εκείνου του συμβουλίου και θα καταλάβει την σοβαρότητα. Έπρεπε συνεπώς να διερευνήσουμε το θέμα και άμεσα το αναθέσαμε σε δικηγόρο, τον κ. Πομώνη.

Βάσει των συμβολαίων αυτών, εκτός των άλλων, οι οικοπεδούχοι απαιτούσαν ως αποζημιώσεις, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο και όφειλα να διασφαλίσω το συμφέρον του Δήμου.
Ακόμα εκκρεμούν κάποια σημαντικά θέματα για την υπόθεση αυτή, αλλά για να μην κουράζω, τελικά όπως ίσως γνωρίζεις, ο Δήμος κέρδισε την υπόθεση, όπου 37 μισθωτήρια συμβόλαια οικοπέδων ακυρώθηκαν από το δικαστήριο, όπως αναφέρει η έκθεση του κ. Πομώνη και ο δήμος γλύτωσε από τεράστιες αποζημιώσεις.

Τα οικόπεδα αυτά, αφορούσαν όλη την περιοχή του πρώην δήμου Κορθίου, χωρίς να γνωρίζουμε τις συντεταγμένες τους και που ακριβώς βρίσκονται. Εύλογα λοιπόν αντιλαμβάνεσαι, ότι με το ζήτημα που δημιουργήθηκε ήταν λογικό να υπάρξει μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία για την εξέλιξη του όλου θέματος.

Σε ενημερώνω επίσης, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε σαν θεσμικοί φορείς, τις ομόφωνες αποφάσεις, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 26 Νοεμβρίου 2019 και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου στις 11 Δεκεμβρίου 2019, της Οικονομικής Επιτροπής στις 06 Μαρτίου 2020 και ξανά του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07 Μαρτίου 2020, που έλεγαν ρητά και ομόφωνα, να σταματήσει κάθε δραστηριότητα εγκατάστασης αιολικών στην Άνδρο και στα νησιά του Ν. Αιγαίου, σε οποιαδήποτε φάση και αν αυτά βρίσκονται, μέχρι να ολοκληρωθεί το ειδικό χωροταξικό για την Άνδρο και όλο αυτό να ανατεθεί σε εξειδικευμένο νομικό για να προσφύγει με οποιοδήποτε ένδικο μέσο. Οι αποφάσεις αυτές, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι απλά σεβαστές αλλά και υποχρεούμαστε να τις εφαρμόσουμε.

Σου υπενθυμίζω επίσης ότι θετική γνωμοδότηση το 2012 και αρνητική τώρα, δεν αφορά μόνο τη δική μου απόφαση, αλλά αποφάνθηκαν και οι σύμβουλοι της τότε διοίκησης, οι οποίοι ανήκουν και στην τωρινή διοίκηση. Η κ. Αθηνά Μακρή, η κ. Μαρία Βενετίκη, ο κ. Ε. Μπάλλας, ο κ. Δημήτρης Τηνιακός, οι οποίοι ήταν τότε διοίκηση του Δήμου (2011-2014), όπως είναι και τώρα (2019-2023). Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, άλλαξαν και εκείνοι τη στάση τους, προφανώς για τους ίδιους λόγους και όπως καταλαβαίνεις, η γνώμη τους ως διοίκηση του δήμου είναι περισσότερο βαρύνουσα από αυτή της αντιπολίτευσης. Συνεπώς μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί απευθύνεσαι σε εμένα προσωπικά και όχι στο δήμαρχο και στην συμπολίτευση, οι οποίοι τηρούν και εκείνοι τις επίσημες αποφάσεις των ως άνω συμβουλίων που ανέφερα.

Αγαπητέ Γιώργο

Σε καμιά περίπτωση δεν έχω αλλάξει άποψη για τα αιολικά στην Άνδρο, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στο ιδιαίτερο περιβάλλον μας, και βιώσιμο σχέδιο, που να το έχει αποδεχτεί και η κοινωνία μας. Ας μη ξεχνάμε ότι βασικός μοχλός ανάπτυξης του νησιού μας είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, τα οποία δεν πρέπει να θιγούν από επιπόλαιες αποφάσεις.

Στους διαλόγους που καταφέραμε και κάναμε, θυμάμαι την απορία σου για την συμπεριφορά απέναντί μου κάποιων ανθρώπων και θα θυμάσαι πολύ καλά, ανάμεσα στα άλλα, την μεγάλη ανησυχία μου και τις πιέσεις που δέχτηκα για την απόφασή μου να φτάσω μέχρι τέλους ένα μεγάλο ζήτημα για την Άνδρο. Η σταθερή μου θέση και άποψη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ, που αν και εισέπραξα τεράστιο πολιτικό κόστος την έφτασα μέχρι τέλους τον Ιούνιο του 2018 και δεν υπαναχώρησα ποτέ, μέχρι σήμερα με ξεκάθαρη θέση, σε αντίθεση με άλλους, που άλλα έλεγαν, άλλα έταζαν και άλλα ψήφισαν.
Σκεπτόμενος πάντα το όφελος του νησιού και την εξεύρεση λύσης για ένα μείζον θέμα που είχε εκθέσει το νησί μας για πολλές δεκαετίες, έπραξα αυτό που όφειλα να κάνω χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Τέλος, όσον αφορά σε αυτά που αναφέρεις για «καρέκλες εξουσίας» και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, είμαι σίγουρος ότι δεν τα εννοείς. Μπορεί να γνωριστήκαμε πριν λίγα χρόνια, την εποχή που κατασκευαζόταν ο Βιολογικός, αλλά η κοινή μας καταγωγή, οι κοινές μας φιλίες και γνωριμίες, η άριστη συνεργασία μας, η διαδρομή μου και η προσφορά μου στο νησί, τόσο σαν μόνιμος κάτοικος, ενεργός πολίτης, όσο και σαν γιατρός επί 20 χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα σε πείσουν για το αντίθετο από αυτά που μου προσάπτεις.

Εύχομαι
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Φιλικά
Θεοδόσης

 

15 Comments

  1. Ο/Η Πολύ ξύνεται λέει:
    16/04/2020 στις 03:10

    Μεγάλη φαγούρα έχει ο κύριος Γιαννίκος και σε κακές σκέψεις μας βάζει.
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Ώστε σε βάζει σε κακές σκέψεις μόνο ο Γιαννίκος; Περίεργο… Πολύ περίεργο… Πότε ξύστηκες τελευταία φορά;

    Απάντηση
  2. Ο/Η Τουρλίτης λέει:
    16/04/2020 στις 05:26

    Νέα δεδομένα, νέο ύφος γραφής ο κύριος Σουσούδης, χάθηκε το “υπεροπτικό” και το “εγώ είμαι και κανένας άλλος” ύφος από τα γραπτά του, αναγνωρίζει πλέον και όσους βοήθησαν – συνεργάστηκαν επί δημαρχίας του με τον Δήμο Άνδρου.
    Μάλλον ο εγκλεισμός του λόγο καραντίνας σε συνδυασμό με τον φόβο που τον κυριεύει του έβαλαν μυαλό..
    Τι να πει κανείς μόνο θλίψη, θλίψη για τις συμπεριφορές κυρίως..

    Απάντηση
  3. Ο/Η πλακουρα λέει:
    16/04/2020 στις 05:26

    Ο απόλυτος εξευτελισμός…Πολύ κρίμα

    Απάντηση
  4. Ο/Η Ερώτημα λέει:
    16/04/2020 στις 06:41

    Το κρίσιμο ερώτημα στο οποιο δεν απαντα ο κ. Σουσούδης και θα μπορούσε να εξηγήσει πολλά, είναι:
    Εκανε ή δεν έκανε συζητήσεις με την εταιρεια του Μυτιληναίου σχετικά με το αιολικό στη Ράχη Κορθίου;

    Απάντηση
  5. Ο/Η Κώστας λέει:
    16/04/2020 στις 06:52

    Η πλήρης αποκάλυψη του καλού παιδιού του Θεοδοσίου άλλωστε ζούμε και στο πλανήτη σκηνές αποκάλυψης,ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την Άνδρο, όσο και αν προσπαθεί να χτίσει το προφίλ του χάνει και τους τελευταίους υποστηρικτές του,τον έκαψε ο Καπάκης και η Τασούλα τους πήραμε χαμπάρι όλους μαζί, κρίμα κρίμα, φιγούρα, ψέματα, ειρωνίες,, τίποτα ουσιαστικό για τους Ανδριώτες και για τα παιδιά μας, κύριε Σουσουδη να φύγετε από τον Δήμο είστε απαράδεκτος

    Απάντηση
  6. Ο/Η ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ λέει:
    16/04/2020 στις 08:17

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΄ΡΕΥΜΑ΄ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΤΣΑΜΠΑ. ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΑ,ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ (ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ) ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΧΩΡΙΩΝ,ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ,ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΒΑΛΕΙ,ΣΤΙΣ ΣΤΕΝΙΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ‘ΕΞ ΑΘΗΝΩΝ΄ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΩΝ,ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ?
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ,ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ,ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ. ΄ΝΑΙ΄ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ,ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΈΣΑΣ΄ ΤΣΑΜΠΑ ΦΩΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΈΜΕΙΣ΄ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ) ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ.
    ΥΓ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ,ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΄ΤΣΙΠΑ΄
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    Απάντηση
  7. Ο/Η Ανωνύμως λέει:
    16/04/2020 στις 08:44

    Να ρωτήσω κάτι;;ο νυν δήμαρχος και πρώην έπαρχος ποια θέση είχε για τις Α/Γ στην Ράχη Κορθίου;; είχε κάνει ενέργειες και ποιες;;είτε δεν είχε καμία αρμοδιότητα;;;Καλή Ανάσταση….
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Όπως και ο Δ. Λάσκαρης έτσι κι αυτός δεν έχουν ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα για τις ανεμογεννήτριες. Όλες οι αρμοδιότητες είναι στη Δήμο.

    Απάντηση
  8. Ο/Η Ανωνύμως λέει:
    16/04/2020 στις 09:23

    Μπορεί να μας πει ο κ Σουσούδης που μπορούμε να δούμε το επίμαχο βίντεο του Δημοτικού συμβουλίου του 7/2015 που επικαλείται για να δούμε-ακούσουμε όλοι για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας;; Ευχαριστώ πολύ. Υ.Γ Από την σελίδα του συνδυασμού του έχει ”κατέβει”Ας το ”ανεβάσει ” πάλι…..

    Απάντηση
  9. Ο/Η Εργατης Ανδρου λέει:
    16/04/2020 στις 10:48

    Λυπάμαι για τον Σουσουδη και αισθάνομαι οργή διότι όχι μόνο δεν πρόσφερε έργο σε όλη την Άνδρο και άφησε σε εγκατάλειψη όλα τα χωριά του Νησιού(ας είναι καλά οι σύλλογοι και οι εθελοντες) αλλά άφησε και εργάτες απλήρωτους, οικογένειες στο έλεος και από τι μαθαίνω και πολλές επιχηρεισεις στις οποίες τις άφησε με πολλά χρέη.Συγνωμη Σουσουδη τώρα τις γιορτές δεν έχεις τύψεις για όλα αυτά τα νοικοκυριά που άφησες εκτεθειμένα αφού τους εκμεταλευτικες βάζοντας όπως μας έλεγες να βάλουμε πλάτη να βοηθήσουμε? Τα χρήματα που υπήρχαν στους κοδικους που υπήρχαν για τους εργάτες,εργολάβους,και επιχηρεισεις ώστε να τους εξωφλησεται τι έγιναν? Δεν απαντήσατε ποτέ. Πάσχα εσύ θα κάνεις με την οικογένειά σου.Αρρα η ψυχή σου πως θα είναι τις ημέρες αυτές που θα τρως τα τσουρέκια και τα αρνιά,Όταν εμείς δεν έχουμε ούτε θέρμανση σπίτι μας αφού μας τελείωσες
    Καλό Πάσχα!
    Υ.Γ. περιμενω να βγαλεις καμια φώτο με εκκλησιες και για χρονια πολλα ωστε να γελάσω λιγο ξεγελωντας την πείνα μας.

    Απάντηση
  10. Ο/Η Προεδρος λέει:
    16/04/2020 στις 10:59

    Κύριε Σουσουδη δεν μας έχετε πει που αποροφηθηκαν οι σατα των τοπικών? Π.χ. οι Στενιες κάθε χρόνο είχε πόσο για έργα 26.000€ Μπατσι 40.000€ Χωρα 55.000€ κορθι 28.000€ περίπου οι προσφορές των εφοπλιστών? Οι εθελοντές και οι σύλλογοι που πρόσφεραν και εξηκονομησαν στο δήμο χρήματα, οι προσφορές ιδιωτών? Τα χρήματα για έκτακτα? Οι επιχορηγήσεις της κυβέρνησης για τις καταστροφές?Κάντε αν μπορείτε ένα δελτίο τύπου με τα ποσά και που αποροφηθηκαν. Τα χρήματα για το δημοτικό στάδιο? Που το αφήσατε και καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα χρήματα για τα ταμεία που κάθε χρόνο μόνο στις Στενιες είναι 5.000€,στην χώρα 10.000€ τι έργο κάνατε στα ταφεια?

    Απάντηση
  11. Ο/Η Δημοτης .. λέει:
    16/04/2020 στις 13:08

    Όταν ο κ.Γιαννικος έβγαλε υποστηρικτική επιστολή για να μας πει πόσο καλό είναι το ΧΥΤΥ τότε ήταν καλός κ.Σουσουδη ?τα έλεγε σωστα ? Γιατί εκτελούσε τις εντολές σας??
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε σαν πρώην Δήμαρχος να πεφτεται τόσο χαμηλά και να κάνετε συνοδοιπόρο σας τον κ.Καπακη ?Κάντε σωστή αντιπολίτευση εκεί που πρέπει και Θα το εκτιμήσουμε..

    Απάντηση
  12. Ο/Η Συνετιανος λέει:
    16/04/2020 στις 13:27

    Ας αφήσει τα παχιά λόγια ο Σπύρος Τσαούσης. Έχουμε κουραστεί από λόγια δεν χρειάζεται η Άνδρος άλλους ρήτορες Έργα να δείχνεται αλλα τι έργα να δείχνεται με πρωτεργάτη έναν επικεφαλή ο οποίος ευθύνεται για τόσους νεκρούς στο μάτι?

    Απάντηση
  13. Ο/Η Ανδριωτης λέει:
    16/04/2020 στις 14:42

    Κρίμα για την Άνδρο μας πέρασαν 5Χρόνια και η διοίκηση του σουσουδη άφησε μια πλακουρα που εκεί υπάρχει η Αγία Θαλασσινή και το καλοκαίρι τελούνται μυστήρια γαμου και βάπτισης απροσπεραστη με λακκούβες σε άθλια κατάσταση, ένα παραπορτι το οποίο έπρεπε με λίγα χρήματα να γίνει ένα πάρκο με παγκάκια για περίπατο με τα παιδιά μας αντί αυτού έχει εγκαταλειφθεί τελείως χωρίς τα βασικά ούτε οδοποιία, ούτε φωτισμό και μέσα στην βρωμιά.Ενα λιμάνι εγκαταλελημενο μια αγορά που το καλοκαίρι βρωμάει απ τις αποχετεύσεις και δεν μπορείς να καθίσεις στον πλάτανο να απολαύσεις τον καφέ σου και πόσα άλλα…τα οποια βιωνουμε καθημερινα ως Ανδριωτες,καλύτερα να παραιτηθης από την αντιπολίτευση αφού δεν μπόρεσες λόγω πολιτικής ανικανότητας ούτε την καθημερινότητα του πολίτη να κάνεις βιώσιμη θες να κάνεις και τον δάσκαλο για τα μεγάλα έργα.

    Απάντηση
  14. Ο/Η ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΤΟΥ λέει:
    16/04/2020 στις 18:15

    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Είναι γνωστό πως δεν δημοσιεύουμε βρισιές και απειλές. Ούτε φυσικά λάσπη και υπαινιγμούς κατά επώνυμων προσώπων από ανώνυμους. Το ίδιο σχόλιο παρά τις αθλιότητες και τις ύβρεις και τους υπαινιγμούς θα μπορούσε να μπει με το όνομα και το mail σας. Αν δεν το αντέχετε τότε δεν σας ανεχόμαστε…
    Καληνύχτα…

    Απάντηση
  15. Ο/Η Αφανης Ναυτης λέει:
    24/04/2020 στις 13:35

    Κρίσιμο: έγινε συνάντηση κ. Θ Σουσουδη και ομίλου Μυτιληναίου? Εάν έγινε τι αντικείμενο είχε η συνάντηση και γιατί δεν έγινε γνωστή? Η Άνδρος οφείλει να μάθει κ. Θ. Σουσουδη

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ 2026
  • ΤΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ χόρεψε κι ευχαριστεί…
  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΑΝΔΡΟΣ: ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΡΘΙΟΥ 202623/02/2026
  • ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ 202623/02/2026
  • ΤΟ ΑΛΑΔΙΝΟΥ χόρεψε κι ευχαριστεί…23/02/2026
  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…22/02/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…22/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Πειναει η Ελλάδα στο ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
    2. Marta_Karagiannis στο ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
    3. ATH στο ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…
    4. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    5. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.715)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb