Σημαντική πολιτικά η δημοτική συνάντηση την Τετάρτη στο Μπατσί

Η πρώτη συνάντηση του δημάρχου με τους αντιδρώντες κατοίκους στο Μπατσί
Με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται η ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Άνδρου για την ανακύκλωση και τον ΧΥΤΥ στον Πολυχώρο Μπατσίου στις 29 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30. Στη συνάντηση κένρτικός εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης. Θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι όσων αντιδρούν στον ΧΥΤΥ της Πλούσκας, καθώς και πολλοί από τους διαμαρτυρόεμνους κατοίκους περιοχής.
Αναφορικά με την συνάντηση αυτή θα ενημερώσει κυρίως για θέματα ανακύκλωσης. Όμως προφανώς θα γίνει και διάλογος όπου θα τεθεί και το θέμα του ΧΥΤΥ της Πλούσκας από τους αντιδρώντες κατοίκους. Και αναμένεται έντονη συζήτηση γύρω από το επίμαχο θέμα.
Ο δήμαρχος μάλλον θα θελήσει να κρατήσει την συζήτηση στο ενημερωτικό επίπεδο γύρω από την ανακύκλωση. Αυτό δείχνει τόσο η μέρα της συζήτησης (Τετάρτη) όσο και η ώρα έναρξης (20.30). Και οι δύο αυτές λεπτομέρειες της διοργάνωσης λειτουργούν μάλλον αποτρεπτικά στην παρουσία μεγάλου πλήθους, αλλά και σε μια σε μάκρος συζήτηση. Αυτό σημαίνει πως το πολιτικό παιχνίδι, γύρω από την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου, καλά κρατεί.
Όσο για μια συζήτηση για τα οφέλη της ανακύκλωσης το καλύτερο θα ήταν να είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο (π.χ. το φθινόπωρο) ώστε να μην συνδεθεί άμεσα με την θέση χωροθέτησης. Έτσι οι κάτοικοι θα είχαν την ευκαιρία για πιο επικεντρωμένη και πιο σωστή ενημέρωση πάνω σε όσα πρόκειται να τους ζητηθούν να κάνουν.
Ως προς τις υπάρχουσες αντιδράσεις για την χωροθέτηση, όπως έχουμε ήδη γράψει, ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει και να ενημερώσει τους κατοίκους στην δική τους συνάντηση που έκαναν στο Μπατσί αντιδρώντας στην αρχική χωροθέτηση της Πλούσκας. Τότε θα μπορούσε νε είχε ξεκινήσει και ένας πιο ουσιαστικός πολιτικός και περιβαλλοντολογικός διάλογος.
Το να μιλήσουν σήμερα οι αρμόδιοι για ανακύκλωση στο Μπατσί, ανεξάρτητα από την χωροθέτηση, είτε ακυρώνουν το σοβαρό θέμα της «ανακύκλωσης -κομποστοποίησης» είτε επιχειρούν να αποφύγουν μια αναγκαία πολιτική και περιβαλλοντολογική συζήτηση για την χωροθέτηση με τους κατοίκους. Λάθος και τα δύο.
Αλλά έστω κι έτσι (παρά τις δεδομένες δυσκολίες της μέρας και της ώρας) ας θεωρήσουμε πως από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας του νησιού έγινε ένα πρώτο βήμα μετά από μια περίοδο μακράς και άγονης αναμονής. Το αν το πρώτο αυτό βήμα θα είναι επιτυχές θα κριθεί από τη συζήτηση που θα επακολουθήσει στο τέλος της συζήτησης.
«εν Άνδρω»
Άλλα λόγια και άλλες ώρες ν΄αγαπιώμαστε η υπόθεση του διαλόγου !!
Πρώτα αποφασίζει o δήμαρχος για την Πλούσκα και κατόπιν εορτής κάνει διάλογο με τους πολίτες μπροστά σε μια μτετελεσμένη απόφαση ?
Τόσο λοιπόν υπολογίζουν την άποψη των δημοτών ο κ. Σουσούδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ;
Να τους χαιρόσαστε !!
Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι όσο ήταν αντιπολίτευση ήταν κατά της Πλούσκας .Για την κωλοτούμπα που έκαναν συζητιούνται πολλά!!!!!!!!!
Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου ή πιο λαϊκά, σιγά σιγά θα βγουν πολλά άπλυτα στη φόρα…. και όποιος αντέξει!!!
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο δήμαρχος και η πλειοψηφία των συμβούλων του κοιτάνε το συμφέρον της Χώρας. Οι αρβανίτες θα μείνουμε με το Χ.Υ.Τ.Υ απ’ότι φαίνεται και αυτό μόνο και μόνο γιατί κάποιοι από εκεί έχουν την εντύπωση ότι θα γίνει χωματερή και όχι σωστή διαχείριση…. Διαχωρισμός του νησιού σε 2 Δήμους επιτέλους μπας και δούμε κάποιο έργο ανάπτυξης στη Β. Άνδρο….
Αγαπητέ Πατριώτη από το Γαύριο, όταν αναφέρεσαι σε ¨ κάποιους από εκεί…που έχουν την εντύπωση…¨ σε ποιούς ακριβώς αναφέρεσαι;;; Είναι σημαντικό να το επεξηγήσεις προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος. Επίσης, εάν εσύ είσαι καλύτερα ενημερωμένος από αυτούς τους ¨ κάποιους εκεί…¨ μπορείς να πας ¨ εκεί ¨να τους τα εξηγήσεις αναλυτικά, μήπως και καταλάβουν… Περιμένω την απάντησή σου για να μπορέσω να τοποθετηθώ επί του θέματος που θίγεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για ανταπόκρισή σου
Τα έργα ανάπτυξης αφορούσαν και αφορούν και τώρα (ψάξτε το γιατί, κάτι θα βρείτε…) το Κόρθι. Για την υπόλοιπη Άνδρο είδατε να γίνεται τίποτα;
Κάποιοι από εκεί εννοώ από την μεριά της χώρας.
Σταχυολογό λίγα απο το άρθρο σας κ. του εν Άνδρω …
1- [u]Με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον [/u]αναμένεται η ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Άνδρου για την ανακύκλωση και τον ΧΥΤΥ στον Πολυχώρο Μπατσίου !!
2- [u]Ο δήμαρχος θα έπρεπε[/u] να είχε συμμετάσχει και να ενημερώσει τους κατοίκους στην δική τους συνάντηση που έκαναν στο Μπατσί αντιδρώντας στην αρχική χωροθέτηση της Πλούσκας …!!
3- [u]Ο δήμαρχος μάλλον θα θελήσει[/u] να κρατήσει την συζήτηση στο ενημερωτικό επίπεδο…!!
4- [u]Αλλά έστω κι έτσι [/u](παρά τις δεδομένες δυσκολίες της μέρας και της ώρας) [u]ας θεωρήσουμε πως από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας του νησιού έγινε ένα πρώτο βήμα[/u] !!
και 5- Όσο για μια συζήτηση για τα οφέλη της ανακύκλωσης το[u] καλύτερο θα ήταν να είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο [/u] !! (.. άρα όλοι τους μας δουλεύουν καθυστερημένα !)
Μήπως τελικά ” ο Δήμαρχος και Σία” μας παιρνούν όλους για ” μακάκες ” κύριοι !!
Εσείς τους κράζετε στο άρθρα σας.. αν καταλάβατε.
Ευχαριστούμε τον παραπάνω αναγνώστη για την επισταμένη ανάγνωση-ανάλυση στο κείμενο του “εν Άνδρω”. Το άρθρο απλώς επισημαίνει την σημασία της συνάντησης στο Μπατσί. Επίσης κάποιες λεπτομέρειες ή ανακολουθίες που έχουν πολιτική διάσταση. Κατά τα άλλα περιμένουμε με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον μια συνάντηση που εκκρεμεί καιρό.
Και κάτι τελευταίο να μή σας κουράζω κύριοι
Ένας Διάλογος με νουνεχείς πολίτες αλλά .. “με προειλημμένες αποφάσεις και κατόπιν εορτής ” απο τον δήμο.. πώς λέγεται κ. Μπασαντή; θα ήθελα την γνώμη σας ως επικοινωνιολόγο
Ευχαριστώ πολύ το εν Ανδρω για το βήμα που μου έδωσε
Εχω ενα χωραφι με βουρλα διπλα στο ΧΥΤΥ, και σκεφτομαι να το αξιοποιησω εμπορικα με οχημα τυπου καντινα με μελλοντικα σχεδια για υποστεγο. Νεες θεσεις εργασιας για το νησι.
Την τεταρτη δεν θα παω καφενειο και θα ειμαι εκει να στηριξω την ηγεσια του τοπου, χωρις τους Αθηναιους. Ευχαριστω το “εν Ανδρο”.
ΧΥΤΥ για μια νεα αρχη.
oti kai na lete, tha ta fate ta skoupidia, opos ta etrogan 30 xronia kai oi poularades, kai den elegan kai tipota!! To mono sigouro einai oti pote den tha pane sto Korthi!
Προς ερωτώντα αναγνώστη. Το βήμα είναι ελεύθερο για όλους όσους δεν βρίζουν. Ως εκ τούτου εμείς σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας. Κατ’ αρχή δεν έχει γίνει κάποιος διάλογος ακόμα. Ας περιμένουμε να γίνει πρώτα. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ο διάλογος για τον ΧΥΤΥ έπρεπε να είχε γίνει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι σήμερα. Δυστυχώς πολλοί μιλάνε για διάλογο, αλλά λίγοι τον αντέχουν. Και βεβαίως οι αποφάσεις θα έπρεπε να λαμβάνονται μετά από διάλογο. Για να πείθουν ή τουλάχιστον να έχουν αναπτυχθεί κάποια επιχειρήματα…
Προς Κορθιανό αναγνωστη. Αλήθεια γιατί τόσο μίσος για τους άλλους; Σας θρέφει το μίσος σας για την Άνδρο;
Για πιο μισος μιλάς οταν το μίσος το σπέρνουν η χωραειτες δεν έγραψες για την συνάντηση στι χωρα για την ενημέρωση του ΧΥΤΥ και της ανακύκλωσης γιατί !!!!!!!!!!!!!!!!!
Προς Ανδριώτη – μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου α) η συγκέντρωση στην Χώρα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ! β) Τι πολιτικό ενδιαφέρον έχει μια συγκέντρωση μεταξύ αυτών που συμφωνούν; Το ενδιαφέρον είναι εκεί που υπάρχει το πρόβλημα λόγω της χωροθέτησης. γ) Οι αντιθέσεις σου με τις άλλες περιοχές της Άνδρου αφορούν μόνο εσένα
Αγαπητέ πατριώτη από το Κόρθι, είναι αλήθεια πως σε ζηλεύω γιατί οι Κορθιανοί αιρετοί πάντα προστάτευαν, αποδείκνυαν και συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αγάπη τους για το χωριό τους. Μακάρι και οι αιρετοί της Υδρούσας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή της περιοχής μας. Ωστόσο, μη βιάζεσαι τόσο πολύ να χαρείς και να κάνεις τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις, γιατί με αναγκάζεις να σου θυμίσω μια παροιμία που έλεγε η συγχωρημένη η γιαγιά μου που καταγόταν από το Κόρθι… <Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό!!!> Καληνύχτα από την Υδρούσα, με την ευχή να γίνει ότι είναι καλύτερο για το νησί ΜΑΣ!!!!!!!!
(Φίλε)εγώ είμαι και εντός τούτου και χρόνου και ξέρω πόλοι καλα που βρίσκουμε σε ρώτησα γιατί δεν ενημέρωσες για την σικεντροσι στη χωρα αλά οποίος έχει τη μίγμα μιγιαζετε
Δες σε παρακαλώ στο κείμενο “Δήμος Άνδρου: τέσσερις ενημερωτικές ημερίδες για τα απορρίμματα και τον ΧΥΤΥ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 18:52 |” είναι λίγες μέρες πριν.
Οτι ο Δήμαρχος και όσοι τον ακολουθήσουν θα επιχειρήσουν,
1-Καθυστερημένα ,
2-Επικοινωνιακά,
και κυρίως με Βάση Τετελεσμένα Πια και Προαποφασισμένα γεγονότα για τον ΧΥΤΥ ,
να θεραπεύσουν για άλλη μια φορά καθυστερημένα μια αναγκαία πολιτική και περιβαλλοντολογική συζήτηση με τους πολίτες της Άνδρου και που θα έπρεπε να είχε γίνει … ΠΡΙΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ και σίγουρα μια συζήτηση που θα έπρεπε να είχε γίνει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !!
Όλα τα άλλα που σίγουρα θα γίνουν τώρα καθυστεριμένα , θα είναι απλά επικοινωνιακέε φούσκες και δημοτικές αθλιότητες για τα μάτια των δύσμοιρων ψηφοφόρων της Άνδρου και μόνο.
Παρ όλα αυτά, θα περιμένω τις συναντήσεις στην Χώρα και το Μπατσί και θα ξανατοποθετηθώ
xerome gia to iuosoy
Φιλε <> καλομελέτα κι έρχεται. Κοντός ψαλμός…;)H A L L E L U J A H;) !!!
Φιλε <>
Σου αφιερώνω δύο τραγουδάκια:
https://www.youtube.com/watch?v=nPqWFYDwpOE
https://www.youtube.com/watch?v=rfe1vE_jDlE