• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ποιος μοιράζει ή κόβει χρήματα στις κοινότητες για να εκλεγεί; Και μια επεξήγηση χωρίς παρεξήγηση…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 22/03/2019 Σχόλια: 2

(Με σχετική καθυστέρηση επικοινώνησε μαζί μας ο κ. Μπάλλας για κείμενο που έστειλε στο Εν Άνδρω πριν δύο ημέρες και πήγε κατά λάθος στα “spam”. Tο ανασύραμε και μιλήσαμε μαζί του γιατί όπως ήταν γραμμένο δεν ήταν σαφές πόσοι ήταν αυτοί που “μοίραζαν” ή “έκοβαν” χρήματα από τις κοινότητες προεκλογικά.

Όπως μας εξήγησε ένας “κάνει παιχνίδι” μοιράζοντας ή κόβοντας χρήματα ανάλογα με το αν τον ψηφίσουν ή όχι. Κι αυτός ο ένας όπως εξήγησε είναι αυτός που ελέγχει τον προϋπολογισμό του Δήμου Άνδρου: ο δήμαρχος. Στο ερώτημα μας γιατί δεν έγινε σαφής από την αρχή στην ανακοίνωση προσφέρθηκε να την διορθώσει επί του πιεστηρίου. Τον αποτρέψαμε μιας και ήδη έχει δημοσιευτεί και αλλού. Απλώς προσθέσαμε τον παραπάνω διάλογο προς δική σας επεξήγηση – ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του συνδυασμού «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», που με υποψήφιο Δήμαρχο το Λευτέρη Μπάλλα μετέχει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

            Φίλες και φίλοι,

Με την ευκαιρία κάποιων επισκέψεων και μετά πειθαναγκασμού συναντήσεων που κάποιοι  συνυποψήφιοι επιχειρούν με συμπατριώτες, οι οποίοι έχουν αποφασίσει την κάθοδό τους χωρίς κάλυψη υποψηφίου δημάρχου και με το σχηματισμό ανεξαρτήτων συνδυασμών για τα τοπικά συμβούλια (πράγμα άλλωστε που εμείς πρώτοι διακηρύξαμε), θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Στους ανεξάρτητους αυτούς υποψηφίους χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης εκ μέρους των υποψηφίων δημάρχων που τους πλησιάζουν και προσπαθούν να τους πείσουν να τεθούν υπό την προστασία και σημαία τους το θέμα των πιστώσεων των Σ.Α.Τ.Α. Δηλαδή με ιδιαίτερη θρασύτητα τους απειλούν, ότι εφόσον δεν κατέλθουν υπό τη σκέπη τους, μόλις εκλεγούν δήμαρχοι (βλέπετε ένας – δύο το θεωρούν ως δεδομένο), δεν πρόκειται να πάρουν οι τοπικές κοινότητες των ανεξαρτήτων χρήματα από τις πιστώσεις των Σ.Α.Τ.Α.

Ουδέν ψευδέστερον. Ψεύτες και θρασύδειλοι όσοι διαδίδουν αυτά και ακόμα χειρότερο απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Να πούμε λοιπόν με λίγα (αλλά απολύτως ακριβή και στοιχειοθετημένα λόγια), ότι καμία απολύτως δυνατότητα δεν έχει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος να παρέμβει στη διανομή των πιστώσεων, όχι μόνο του Σ.Α.Τ.Α., αλλά και οποιουδήποτε άλλου κονδυλίου. Και ήρθε η εποχή όποιος το επιχειρεί να υφίσταται και τις συνέπειες. Δηλαδή παράβαση καθήκοντος και καθαίρεση. 

Σ.Α.Τ.Α. είναι χρηματικά ποσά με τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τους Δήμους και κατανέμονται με κριτήριο βασικό τον πληθυσμό εκάστου Δήμου. Μπορεί να ληφθούν υπόψη και το απομακρυσμένο, δυσπρόσιτο, φυσικές καταστροφές που έχουν προηγηθεί, κ.λ.π. Αλλά βασικό κριτήριο είναι ο πληθυσμός. Σκοπός των πιστώσεων αυτών είναι να κάνουν οι Δήμοι έργα και προμήθειες. ΑΛΛΑ ευτυχώς για τους πολίτες και δυστυχώς για «Μαυρογιαλούρους» το που θα πάνε τα κονδύλια αυτά το αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο αυτό. Η οικονομική επιτροπή κάθε Δήμου κάνει εισήγηση, η οποία όμως δεν είναι καθόλου δεσμευτική για το Συμβούλιο. Συνεπώς μην ακούτε παραμύθια και όσους σας πουλάνε εκδούλευση ή επισείουν απειλές, στείλτε τους όπου πρέπει. Ακόμη και στον Εισαγγελέα. Είναι όπως είπαμε απατεώνες.

Και για να τελειώνουμε το Δ.Σ. κατανέμει στις τοπικές κοινότητες τα ποσά της Σ.Α.Τ.Α., μαζί με τα υπόλοιπα κονδύλια, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού εκάστου έτους (κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους οι προϋπολογισμοί να υποβάλλονται στην ώρα τους), πάλι με κύριο κριτήριο το πληθυσμιακό και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψη τον παράγοντα έκτακτες ανάγκες από φυσικές καταστροφές, κ.λ.π.. Συνεπώς και πάλι δεν υπάρχει δυνατότητα παρεμβολής του δημάρχου Υπάρχει όμως και μια πρόσθετη εξασφάλιση. Η απόφαση του Δ.Σ. τελεί υπό την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τέλος και για να γνωρίζουμε επακριβώς τα πράγματα, είναι υποχρεωτικό το Δ.Σ. πριν την έγκριση του προϋπολογισμού, να έχει εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Αυτά και να παραμένουμε ήρεμοι, αφού είμαστε γνώστες.

2 Comments

  1. Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ λέει:
    22/03/2019 στις 17:39

    . Σχετικά με το σχόλια του ιδιοκτήτη του site για ασάφεια του κειμένου την οποία “προσφέρθηκα να διορθώσω” δηλώνω οτι το κείμενο που απεστάλει ήταν και είναι αρκούντως σαφέστατο.
    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Κύριε Μπάλλα ρώτησα γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς το μάλλον αόριστο κείμενο ως προς τους ποιους ή ποιον εννοεί. Και μου εξηγήσατε ότι ακριβώς έγραψα. Επίσης σας θυμίζω πως μου είπατε να διορθώσω μια λέξη για να γίνει πιο σαφές. Σας είπα πως αυτό δεν γίνεται σε ήδη δημοσιευμένο αλλού κείμενο. Και εξήγησα πως θα βάλω ότι μου είπατε στον πρόλογο. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι διευκρινίζετε ακριβώς.
    Καληνύχτα σας…

    Απάντηση
  2. Ο/Η Αντώνης λέει:
    23/03/2019 στις 10:16

    Δηλαδή ο Σουσουδης εκβιάζει τους πολίτες να μπουν στο ψηφοδέλτιο του. Εάν δεν έρθετε μαζί μου το χωριό σας θα μαραζωσει. Αν κατάλαβα καλά αυτό λέει το κείμενο. Να χαιρόμαστε τον Δήμαρχο μας κ. Σουσουδη. Να τον χαιρόμαστε και να τον ξαναψηφισουμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία

Πρόσφατα Άρθρα

  • Κατακρημνίζονται τα Γυάλια! Κίνδυνος να αποκοπούν οι Στενιές…22/02/2026
  • ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…22/02/2026
  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. Marta_Karagiannis στο ΑΝΔΡΟΣ: Το σύνεφο έφερε βροχή και τα καράβια κόσμο, αλλά δεν…
    2. ATH στο ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…
    3. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    4. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.712)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb