• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Το μέλλον της Άνδρου είναι τώρα!…

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 19/12/2019 Σχόλια: 37

Του Διαμαντή Μπασαντή

Πόσοι από τους εικονιζόμενους κατανοούν πως διοικούν ένα νησί;

Το μέλλον της Άνδρου δεν είναι οι διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι που αυτονομούνται, ετεροπροσδιορίζονται, διχογνωμούν, αυτοσχεδιάζουν κατά το δοκούν 6 μήνες μετά τις εκλογές με το μάτι καρφωμένο στο 2023. Το μέλλον της Άνδρου χτίζεται στο παρόν. Αν δεν χτίσεις στο παρόν δεν θα βρεις τίποτα στο μέλλον. Αν δεν κτίσουμε τώρα απλώς θα περνάμε από ημερομηνία σε ημερομηνία μετρώντας ξεχασμένα ονόματα και άδειες τετραετίες. Αυτά ως εισαγωγή σε ένα δύσκολο θέμα.

Πάνε τώρα να κρούσουμε τον κώδωνα κινδύνου με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα στις δημοτικές συνεδριάσεις. Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι απόρροια της απλής αναλογικής. Ενός εκλογικού συστήματος  που χρειάζεται ωριμότητα, προγράμματα, διάλογο, συναινέσεις ή και συγκλήσεις. Κι όχι διαμάχες όλων με όλους. Αν δεν υπάρχει ωριμότητα, διάλογος, συναινέσεις τότε καταλήγουμε σε συγκυριακές πλειοψηφίες αγόμενες και φερόμενες από γιούχα και ζήτω, από μικρο-τοπικισμούς και μικρο-προσωπικές στρατηγικές, που καταλήγουν αυτοσχεδιασμοί στην άμμο. Κάτι που δυστυχώς έχουμε δει αρκετές φορές μέσα σε μόλις 3,5 μήνες. 

Και τώρα μερικά βασικά ερωτήματα με βάση όσα είδαμε στις συνεδριάσεις:

  • Μπορεί ένα συμβούλιο όπου οι δύο βασικές παρατάξεις (του κ. Λοτσάρη και του κ. Σουσούδη) είτε να διχοτομούνται είτε να αυτονομούνται σε θέματα μεσαίας σημασίας να αποφασίσει, όταν έρθει η στιγμή, σε πολύ σοβαρότερα;
  • Μπορεί να διοικηθεί ένας Δήμος όταν άλλα προτείνει ο δήμαρχος και αντίθετα ψηφίζουν οι βασικοί συνεργάτες του, οι οποίοι εκλέχτηκαν μαζί του πριν 6 μήνες; Κι ανέλαβαν διοίκηση μόλις πριν 3,5 μήνες!!!
  • Μπορεί όμως να σταθεί σοβαρά και μια αντιπολίτευση όταν ο πρώην δήμαρχος διχοτομεί την παράταξη του ψηφίζοντας κόντρα στον προηγούμενο εαυτό του, αλλά και κόντρα στους 4 από τους 8 συμβούλους του;

Είναι εμφανές πως μόλις έχουμε αρχίσει να ζούμε το μπάχαλο της απλής αναλογικής και στην Άνδρο. 

Και επιπλέον ακόμα μερικά δύσκολα ερωτήματα που θέτουν όλους προ των ευθυνών τους:

 –      Μπορεί να βγει πέρα η τετραετία όταν στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του ο κ. Μπακέλας (πρόεδρος οικονομικής επιτροπής και επικεφαλής πολιτικής προστασίας) και ο κ. Μουστάκας (αντιδήμαρχος και υπεύθυνος ανακύκλωσης και τουρισμού) καταψηφίζουν τον δήμαρχο σε δύο αρκετά σοβαρά ζητήματα και μετά σφυρίζουν αδιάφορα; Με ποιον άραγε συζητάνε τα θέματα αυτοί οι δύο και ο δήμαρχος πριν τα φέρουν προς ψήφιση στο συμβούλιο; Κι αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους 3 μήνες αφότου ανέλαβαν την διοίκηση τότε πως έχουν την απαίτηση να συμφωνήσει η αντιπολίτευση μαζί τους; Και σε τι θα συμφωνούν μετά 6 μήνες ή ένα χρόνο; Πως θα τους πάρουν σοβαρά στο νησί; Πότε πρόλαβαν και δούλεψαν για να αφήσουν το στίγμα τους, ώστε και να έχει βαρύνουσα σημασία η διαφορετική άποψη τους;

 –     Και ποιος μπορεί να πάρει σοβαρά και την μείζονα αντιπολίτευση όταν με ευθύνη του κ. Σουσούδη ψηφίζει ανάποδα στις προηγούμενες αποφάσεις της; Και πως θα σταθεί ο πρώην δήμαρχος όταν αυτοσχεδιάζει πριονίζοντας ακόμα και τις σωστές πρωτοβουλίες του νέου δημάρχου κοιτώντας τον προσεταιρισμό της μικρής και συνεκτικής ομάδας του κ. Καπάκη, που κι αυτή αυτοσχεδιάζει με το μάτι στο 2023;

Μπορεί ο σημερινός δήμαρχος να δείχνει κινητικότητα – αναλαμβάνοντας και πολιτικό κόστος – όμως πρέπει να μάθει να διοικεί τους συνεργάτες που επέλεξε. Αν δεν μπορεί να συμφωνήσει μαζί τους στα βασικά τότε δεν μπορεί και να διοικήσει. Οι συνεργάτες του κ. Λοτσάρη φαίνεται πως δεν έχουν κατανοήσει πως η διοίκηση δεν είναι μόστρα, αλλά ΕΥΘΥΝΗ. Ευθύνη ως προς τους άλλους που αντιπροσωπεύουν κι όχι ως προς τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Κάποιοι από αυτούς που εμπιστεύθηκε ο κ. Λοτσάρης δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα στο συμβούλιο. Όμως, ήδη άρχισαν ταξίδια προώθησης του “μη προγράμματος” στο εξωτερικό. Ποιο είναι άραγε το πρόγραμμα που προωθούν; Το ξέρει κανείς; Οι ίδιοι πάντως στο συμβούλιο δείχνουν να τους απασχολεί μόνο το δικό τους πολιτικό κόστος αδειάζοντας τον δήμαρχο. Αν όμως αυτοί που διοικούν σκέφτονται και δρουν έτσι τότε πως θα σκέφτεται η αντιπολίτευση;

Κατανοεί ο κ. Σουσούδης πως διχοτομεί την παράταξη του;

Ατυχώς τα ίδια θα λέγαμε και για τον κ. Σουσούδη που νομίζει πως αρκεί η ευκαιριακή συμμαχία του με την μειοψηφία του 17% για να αποκτήσει «αέρα» για το 2023. Δικαιούται ένας πρώην δήμαρχος να αυτοσχεδιάζει σε όλα; Να εκθέτει τους συμβούλους που τον ακολούθησαν; Να κοιτά να ικανοποιήσει περιστασιακές συγκλήσεις σε βάρος του νησιού που τον τίμησε και που διοίκησε επί 5ετία;

Σαν συμπέρασμα

Αν συνεχίσουν όλοι έτσι τότε μάλλον το νησί πορεύεται στο πουθενά. Αν όλοι κοιτούν το 2023 τότε θα χαθεί η τετραετία 2019-2023. Όπως χάθηκε η πενταετία 2014-2019 γιατί η προηγούμενη διοίκηση (υπό τον κ. Σουσούδη) και η προηγούμενη αντιπολίτευση (υπό τον Καπάκη μετά τον θάνατο του Θεολόγου) κοίταζαν μόνο το 2019! Όπου όλως περιέργως συνέκλιναν για να αντιμετωπίσουν τον Λοτσάρη και τον Γιαννίση! Δηλαδή πέρασαν πέντε χρόνια αντιθέσεων, που όπως φάνηκε ανάγλυφα στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019, ήταν για προσωπικούς λόγους. Κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Πρέπει λοιπόν ο δήμαρχος να αποφασίσει πως και με ποιους διοικεί. Να συζητήσει μαζί τους και να συμφωνήσουν στα μεγάλα θέματα. Μετά θα πρέπει να βρουν τρόπο και σημεία συναίνεσης με την μείζονα αντιπολίτευση. Πρέπει οι δύο βασικές ομάδες του δημοτικού συμβουλίου να βρουν σημεία σύγκλισης. Αυτή ήταν η επιταγή της απλής αναλογικής με την οποία όλοι εξελέγησαν στο συμβούλιο και κανείς δεν τίμησε μέχρι τώρα.

Αν τα βρει ο δήμαρχος με τους δικούς του και μετά βρουν κάποια σημεία συναίνεσης οι δύο βασικές ομάδες του συμβουλίου τότε να είναι σίγουροι πως και στην ελάσσονα αντιπολίτευση θα βρεθούν φωνές συγκλίνουσες πέρα από τους μόνιμους “διαιρέτες”. Αλίμονο αν η Άνδρος εγκλωβιστεί στις προσωπικές τακτικές μερικών συμβούλων του κ. Λοτσάρη και στην προσωπική στρατηγική του κ. Σουσούδη. Τότε το νησί δεν έχει μέλλον. Και είναι παντελώς αδιάφορο ποιος θα είναι ο νικητής του 2023 αν η Άνδρος θα έχει χάσει άλλα τέσσερα χρόνια.

Αυτά για να απαντήσουμε ειλικρινά σε έναν νέο δημοτικό σύμβουλο, τον Σπύρο Τσαούση, που φεύγοντας από το προχθεσινό αδιέξοδο συμβούλιο του Γαυρίου μας ρώτησε με αληθινή αγωνία: “βλέπετε κ. Μπασαντή κάποιο μέλλον για την Άνδρο μέσα από τέτοιες αδιέξοδες συγκρούσεις;”

 

 

 

37 Comments

  1. Ο/Η Πρωην δημοτικος συμβουλος λέει:
    19/12/2019 στις 13:54

    Ο Σουσουδης οποιος είχε αντίθετη γνώμη και δεν εξυπηρετούσε τα συμφεροντα του και την εξέφραζε στο συμβουλιο τον έβαζε σε μαύρη λίστα με αποτέλεσμα να τους δημιουργεί σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου (αφού εκτελούσαν ότι τους ελεγε) κολλήματα έτσι ώστε να μην μπορούν να προσφέρουν έργο.Αποδειξη είναι ότι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν πολλοί σύμβουλοι και πρόεδροι.Ενω όσοι άντεξαν και έμειναν απλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν καμία υπηρεσία παρά το όραμα που είχαν για την Άνδρο. Δυστυχώς ετσι έμεινε η Άνδρος πίσω σε όλους τους τομείς.Αυτο είναι ένα γεγονός το πως δουλεύει ο δήμος δυστυχώς. Οποιος έχει όραμα και όρεξη να προσφέρει τον τρώει το σύστημα….!! Εάν δεν είσαι στο σύστημα δεν επιζεις

    Απάντηση
  2. Ο/Η Πολίτης λέει:
    19/12/2019 στις 14:20

    Καλό το άρθρο σας αλλά πολύ μεροληπτικό. Πουθενά δεν αναφέρετε τις ευθύνες του Δημάρχου που είναι και οι μεγαλύτερες. Όταν ο δήμαρχος λέει συνέχεια δεν είδα, δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός, και όταν προτείνει αναβολή αποφάσεων σε θέματα που μόνος του φέρνει στο συμβούλιο και εκ των πραγμάτων προχωρούν …..τα λόγια είναι περιττά. Η απλή αναλογική ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Και την ειδικότητα του και τις γνώσεις του τις ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Δεν τον έβαλαν με το ζόρι υποψήφιο δήμαρχο. Ήταν δική του επιλογή. Μην μας το παίζει λοιπόν τώρα ως ανειδίκευτος δήμαρχος……
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
    Μεροληπτικό που φορτώνει τις ευθύνες στον δήμαρχο; Περίεργο. Δεν τις διαβάσατε; Δύο φορές περίεργο.
    “Μπορεί ο σημερινός δήμαρχος να δείχνει κινητικότητα – αναλαμβάνοντας και πολιτικό κόστος – όμως πρέπει να μάθει να διοικεί και τους συνεργάτες που επέλεξε. Αν δεν μπορεί να συμφωνήσει μαζί τους στα βασικά τότε δεν μπορεί και να διοικήσει…

    …Πρέπει λοιπόν ο δήμαρχος να αποφασίσει πως και με ποιους διοικεί. Να συζητήσει μαζί τους και να συμφωνήσουν στα μεγάλα θέματα….”
    Τα γράφω. Με τον τρόπο μου και πολύ συγκεκριμένα. Αν δεν τα διαβάσατε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο…

    Απάντηση
  3. Ο/Η ΤΕΛΕΙΩΣΕ λέει:
    19/12/2019 στις 14:22

    ο Λοτσάρης νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλον!
    Τα μπογαλάκια του και δρόμο για το Χαλάνδρι και τις κατσαρόλες του!

    Απάντηση
  4. Ο/Η Όμοιος ομοίω.. λέει:
    19/12/2019 στις 14:24

    Δηλαδή κύριε Διαμαντή πώς θέλεις τους συμβούλους, σαν και σένα? Να σου μοιάζουν ή να εκτελούν εντολές καί νά είναι με σημαία ευκαιρίας?

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
    Μάλλον ζείτε σε άλλο νησί. Δεν παρακολουθείτε τα της Άνδρου. Και φυσικά δεν ξέρετε τίποτα από διοίκηση. Έτσι δεν έχετε δει τα συνεχή αδιέξοδα που σε μεσαίας σημασίας θέματα οι ΑΜΕΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ αδειάζουν τον σημερινό δήμαρχο.
    Αν δεν μπορούν αυτοί που ΔΙΟΙΚΟΥΝ να συμφωνήσουν σε μερικά θέματα τι ζητάνε από την αντιπολίτευση; Στήριξη στις μεταξύ τους φιλοδοξίες κι έριδες; Δεν υπάρχει συμβούλιο στον κόσμο χωρίς μια κάποια πλειοψηφία που να αυτοσχεδιάζουν οι επιτελείς. Και να μην παραιτούνται;
    Δεν το καταλαβαίνετε; Ή, δεν θέλετε να το καταλάβετε.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί οι υπουργοί να ψηφίζουν ότι θέλουν σε μια κυβέρνηση και να μην παραιτούνται; Μπορεί ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής να διαφωνούν σε διάφορα θέματα στα συμβούλια και να κοντράρουν τον δήμαρχο και να συνεχίζουν να διοικούν συνάμα μαζί του;
    Κατανοώ πως θέλετε να μου επιτεθείτε. Αλλά το κάνετε με πλήρη άγνοια των κανόνων του δημοκρατικού παιχνιδιού. Όποιος έχει απόψεις μπορεί και παραιτείτε γι’ αυτές. Και εδώ ευθύνη έχει και ο δήμαρχος που απλώς κοιτά. Αν αυτά δεν αλλάξουν δεν πάνε πουθενά.

    Απάντηση
  5. Ο/Η Στενιωτης λέει:
    19/12/2019 στις 14:43

    Μπορεί και πρέπει μέσα από το ΔΣ να προκύψει μια πλειοψηφία που να μπορεί να διοικήσει το Νησί

    Απάντηση
  6. Ο/Η Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος λέει:
    19/12/2019 στις 14:57

    περιγράφει μάλλον τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο πολέμησαν αυτός και οι λοιποί ¨συνεργάτες¨τον Σουσούδη εκ των έσω, Και πολλά κατάφερε να κάνει με τόσους ΙΖΝΟΙΓΚΟΥΝΤ.

    Απάντηση
  7. Ο/Η ΝΟΜΟΣ λέει:
    19/12/2019 στις 15:05

    Ο ΝόΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΗΗΗ… ΕΣΥ ΜΗΠΩΣ ΤΟΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ? ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΤΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ…ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ

    Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΜΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠ¨Ο ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩ΅ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ CHECK & BALANCES (έλεγχοι και ισορροπίες). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ; ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΑ…. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!
    ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;;;;;;;
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορεί οι υπουργοί να ψηφίζουν ότι θέλουν σε μια κυβέρνηση και να μην παραιτούνται; Μπορεί ο αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής να διαφωνούν σε διάφορα θέματα στα συμβούλια και να κοντράρουν τον δήμαρχο και να συνεχίζουν να διοικούν συνάμα μαζί του;
    Κατανοώ πως θέλετε να μου επιτεθείτε. Αλλά το κάνετε με πλήρη άγνοια των κανόνων του δημοκρατικού παιχνιδιού. Όποιος έχει απόψεις μπορεί και παραιτείτε γι’ αυτές. Και εδώ ευθύνη έχει και ο δήμαρχος που απλώς κοιτά. Αν αυτά δεν αλλάξουν δεν πάνε πουθενά.

    Απάντηση
  8. Ο/Η COPY PASTE λέει:
    19/12/2019 στις 15:27

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ …ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΠΑΚΗ …ΣΩΣΤΑ ? ?
    ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ?

    (γράψατε ένα χυδαίο ψέμα με σκοπό την σπίλωση ανθρωπων και φυσικά κόπηκε – Δ. Μπασαντης)

    ΥΓ Μάλλον δεν μπορέσατε να διαβάσετε το κείμενο μας και δεν διαβάσατε και το ερώτημα που μάς τέθηκε. Απαντάμε τώρα γιατί ήταν 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Δεν είχα χρόνο για κουβέντα.

    Απάντηση
  9. Ο/Η Παρατηρητης λέει:
    19/12/2019 στις 15:44

    Σε αυτό το νησί….κατοικούν…
    Οι ζαβαντριωτες και οι επικίνδυνοι Ανδριωτες…Οι ζαβαντριωτες ψηφίζουν τους επικίνδυνους Ανδριωτες οι οποίοι δρουν με μόνο σκοπό την προσωπική τους προβολή και όχι το κοινό καλό…Γι αυτό μην απορείτε με αυτές τις συμπεριφορές…

    Απάντηση
  10. Ο/Η Ε.Κ. λέει:
    19/12/2019 στις 15:59

    ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.ΤΟ 2020 ΕΡΧΕΤΕ ΟΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ .ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Η ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ

    Στα πολύ σωστά που λέτε μια παρατήρηση. Ο κ. Γιαννίσης εξελέγη με δικό του συνδυασμό. Ο κ. Μπουστάκας και ο κ. Μπακέλας με τον συνδυασμο Λοτσάρη και ήταν βασικοί συνεργάτες του. Δεν είναι το ίδιο. Αυτοί κατέβασαν κοινό πρόγραμμα. Και στον δρόμο για τον ΧΥΤΥ… έστριψαν μόνοι τους! Και μετά στον δρόμο για κάτι άλλο έστριψαν πάλι μόνοι τους αφήνοντας τον δήμαρχο μόνο του. Δεν ασκείται έτσι διοίκηση. Όποιος έχει “απόψεις” και “συνείδηση” ενίοτε παραιτείτε.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε ανακάλυψαν τις διαφωνίες τους οι δύο στενοί διαχρονικά και σήμερα συνεργάτες του δημάρχου στο θέμα του ΧΥΤΥ; Και τώρα το ξανάκαναν.

    Απάντηση
  11. Ο/Η ΓΑΥΡΙΩΤΑΚΙ λέει:
    19/12/2019 στις 16:25

    Είναι κανείς Ανδριώτης περήφανος για τον όποιο δήμαρχο ψήφισε; Οι αδυναμίες στη διοίκηση, στην πολιτική, στην οργάνωση, στο όραμα κλπ είναι ορατές σε Λοτσάρη, Σουσούδη και Καπάκη! Βασικά την έχουμε βάψει! Πολύ χαμηλό το επίπεδο του νησιού μας, δυστυχώς.

    Απάντηση
  12. Ο/Η Φόβος;; λέει:
    19/12/2019 στις 16:54

    Μάλλον φοβούνται κάποιοι την δύναμη των κκ Μουστάκα και Μπακελα στους πολίτες της Άνδρου και για τον λόγο αυτό φιγουράρουν τα ονόματά τους συχνά στα άρθρα σας. Αν δεν κάνω λάθος και η αντιδήμαρχος Γαυρίου κ Μακρή Αθηνά ψήφισε όχι και για τα σιλό και για τον δρόμο για το ΧΥΤΥ. Γιατί δεν την σχολιάσατε ποτέ; Και άλλοι σύμβουλοι του Λοτσάρη ψήφισαν αρνητικά. Εξ άλλου ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Γιατί πρέπει να τους καθοδηγείτε εσείς ως ιστοσελίδα; Και με ποια ιδιότητα; ΥΓ Ο κ Μουστάκας είναι μέλος της επιτροπής αγώνα κατά της Πλουσκας και αυτό το ξέρουμε όλοι από το 2012. Και κάτι άλλο για όσα γράφετε στο άρθρο σας
    Το πρόγραμμα το χαράζει ο δήμαρχος και όχι οι σύμβουλοι. Αναζητηστε λοιπόν τις ευθύνες για την έλλειψη προγράμματος στο δήμαρχο και μη ζητάτε από τους συμβούλους να κάνουν κωλοτουμπες για το χατίρι του. Αρκετά πια με τις κωλοτουμπες…….

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ

    Είναι προφανής η δύναμη των συμβούλων στον λαό της Άνδρου. Όπως ήταν κάποτε και του κ. Θωμά και του κ. Βουραζέρη και τόσων άλλων. Μόνο που η δύναμη δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Είναι δυναμική που αυξάνει η μειώνεται. Και η κριτική είναι μέρος της δύναμης μιας ιστοσελίδας στο λαό. Που αυξάνει και μειώνεται. Άρα δεν καθοδηγούμε, αλλά κρίνουμε. Και κρινόμαστε γι΄αυτό. Από τον ίδιο λαό. Το ότι μας διαβάζουν χιλιάδες καθημερινά και το ότι το άρθρο αυτό το διάβασαν ήδη πάνω από 1000 κάτι λέει.
    Αλήθεια πως και δεν ξέρετε πως το πρόγραμμα δημοσιευτηκε προεκλογικά και έλεγε ΧΥΤΥ στην Πλούσκα; Με αυτό το πρόγραμμα κατέβηκε στις εκλογές ο κ. Μουστάκας. Πως και δεν το ήξερε;
    Με εντυπωσιάζει επίσης που τα φορτώνετε όλα στον δήμαρχο. Ίσως να είναι έτσι. Ίσως να έπρεπε να ζητήσει τις παραιτήσεις τους.
    Αυτά.
    ΥΓ Ως προς το ποιους εστιάσαμε την κριτική εύκολο να το καταλάβετε αν διαβάσετε τα προηγούμενα ρεπορτάζ.

    Απάντηση
  13. Ο/Η Αντωνης λέει:
    19/12/2019 στις 16:59

    Υπεύθυνοι ειναι οι Αρχηγοι των συνδιασμων για τα ατομα που εβαλαν στο ψηφοδελτιο τους με μονο κριτηριο τους ψηφους που θα εφεραν . Υπευθυνοι και οι πολιτες που ψηφισαν ατομα μονο για τις προσωπικες υποσχεσεις που τους εδωσαν, Η απλη αναλογικη σου δινει οτι προηγρται και οτι υπερτερει σε αριθμο στον τοπο . Οι συμβουλοι που δεν ξερουν που τους πανε τα τεσσερα οσο αναφορα τα σχεδια για το μελλον που οπως ειπατε η αποφασεις ειναι τωρα ,ειναι εικονες μας.

    Απάντηση
  14. Ο/Η Γαυριωτης λέει:
    19/12/2019 στις 17:22

    Εσύ μάλλον ονειρεύεσαι πλήρη υποταγή στον μεγάλο μανιτου αρχηγό. Δυστυχώς για σας κια ευτυχώς για μας οι άνθρωποι έχουν κρίση και ψηφίζουν κατά συνείδηση… Στρατιωτάκια της παράταξης να τα ψάξετε στο παρελθόν.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
    ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ; ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΤΑ…. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!!
    ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;;;;;;;
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ “ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ¨!!!
    ΚΙ όπου υπάρχει συνείδηση υπάρχουν και παραιτήσεις “κατά συνείδηση” αν διαφωνούν σε όλα…

    Απάντηση
  15. Ο/Η ΨΗΦΟΣΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ λέει:
    19/12/2019 στις 17:59

    ΨΗΦΟΣΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

    Απάντηση
  16. Ο/Η ΕΝ ΑΝΔΡΩ λέει:
    19/12/2019 στις 17:59

    Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι λέσχη γενικών συζητήσεων και έκφρασης διαφωνιών και θεωρητικών απόψεων. Αλλά είναι χώρος οργανωμένης διαβούλευσης μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης. Όπου στο τέλος παίρνονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για το μέλλον της Άνδρου.
    Δεν μπορεί οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του δημάρχου να μην μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του και να ψηφίζουν κόντρα σε αυτόν συνεχώς σα να μην συμβαίνει τίποτα.
    Αν έχουν άλλες απόψεις και η άλλα τους λέει η συνείδηση τους τότε παραιτούνται από τα αξιώματα και λένε ότι θέλουν. Διαφορετικά πρέπει ο ίδιος ο δήμαρχος να ζητήσει τις παραιτήσεις τους. Οι αξιωματούχοι δεν κάνουν προσωπική πολιτική. Δεν είναι απλοί σύμβουλοι. Εκφράζουν την διοίκηση. Και η διοίκηση παίρνει ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Δεν λέει ΑΠΟΨΕΙΣ γενικώς.
    Το κακό δεν είναι πως δεν το καταλαβαίνουν μερικοί αναγνώστες μας. Το κακό είναι πως δεν το έχουν καταλάβει οι κ. Μπακέλας και Μουστάκας, που ασκούν διοίκηση αυτοσχεδιάζοντας και διαφωνώντας όπου θέλουν. Και ζητάνε και από την αντιπολίτευση … να συμφωνήσει με τις διαφωνίες τους!!! Αν αυτοί οι διοικούντες αξιωματούχοι συνεργάτες διαφωνούν συνεχώς με τον δήμαρχο δεν κατανοούν πως όλοι μαζί ασκούν διοίκηση τότε καλείται ο δήμαρχος να τους το εξηγήσει ζητώντας ακόμα και παραιτήσεις.

    Απάντηση
  17. Ο/Η ηλιοβασίλεμα λέει:
    19/12/2019 στις 18:03

    στην Υδρουσα κάθε ήμερα αντικρίζουμε το ηλιοβασίλεμα η καρδιά μας και η ψύχει μας ηρεμεί καθαρίζει το μυαλό μας ξεκουραζόμαστε και αυτό μας το έχει χαρίσει ο θεός
    μας βοηθάει να σκεπτόμαστε και να παίρνομε σωστές απόφασις
    είναι κάτι που δεν συμβαίνει στην υπόλοιπη Άνδρο αυτό πρέπει να είναι η αίτια που θέλετε να την καταστρέψετε όχι όλη άλλα ξέρουμε ποιοι

    ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

    Πάντως και το ξημέρωμα στην Άνδρο είναι εξαιρετικό. Δοκιμάστε καμιά φορά να δείτε τον ήλιο π’ ανατέλλει: την ανατολή την έχουν υμνήσει όλοι οι ποιητές. Το ξημέρωμα έχει κάτι από το ξεκίνημα της ζωής. Το ηλιοβασίλεμα κάτι από την δύση της ζωής. Για σκεφτείτε το…
    Έτσι ρομαντικός μπορεί να σας αρέσει κι αυτό. Γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο. Όπως το γεγονος πως η Υδρούσα συμπληρώνεται από την Χώρα και το Κόρθι. Αν τα κόψεις το αποτέλεσμα είναι κολοβό.
    Άρα όλοι πρέπει να θέλουν να κρατήσουν όλη την Άνδρο. Κι όχι ο καθένας να πάρει ένα κομμάτι και να φύγει…..

    Απάντηση
  18. Ο/Η Φόβος;; 2 λέει:
    19/12/2019 στις 18:31

    Η απάντηση σας στο σχόλιο μου δείχνει ότι το άρθρο σας στοχεύει σε δύο μόνο συμβούλους. Δεν λέτε τίποτα για όλους τους άλλους και δεν λέτε τίποτα και για την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που τυγχάνει να είναι και δικηγόρος. Αν το άρθρο σας ήταν αντικειμενικό θα έπρεπε να είχε σχόλια για όλους ανεξαιρέτως.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ και τέλος

    Μάλλον δεν αντιληφθήκατε πως ο μόνος που στήριξε την πρόταση Λοτσάρη ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Και μάλλον δεν ξέρετε πως οι δύο που αναφέρονται ήταν οι πιο στενοί συνεργάτες του δημάρχου ΠΡΙΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!!!
    Η Αθηνά Μακρή έχει το ίδιο πρόβλημα που έχει και η κ. Μπιθικώτση. Δείξαμε κατανόηση. Και επίσης η Αθηνά Μακρή μπήκε στον συνδυασμό τελευταία μόνο για να στηρίξει εμπράκτως το σχήμα. Δεν ήταν και δεν είναι εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Λοτσάρη όπως ξέρουμε.
    Άρα δεν μπορούμε να τις καταλογίσουμε τις ίδιες ευθύνες. Ή, για να το πούμε λαϊκά: κάποιοι που ήταν πρωτοπαλήκαρα έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ιδίως όταν έχουν αναλάβει και την ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ του Δήμου. Δηλαδή τι εκπροσωπούν και οι δύο στο εξωτερικό; Τον εαυτό τους;
    Αυτά.

    Απάντηση
  19. Ο/Η Ηλιοβασίλεμα λέει:
    19/12/2019 στις 19:06

    Το ηλιοβασίλεμα το βλέπουν πολύ το χαίρονται κουρασμένη άνθρωποι άνθρωποι που ολημερίς έχουνε δώσει τον ιδρώτα τους στη δουλειά βλέποντας το ηλιοβασίλεμα ξεκουράζονται αντίθετα με την ανατολή του ήλιου Οσοι δεν έχουν αντικρίσει το ηλιοβασίλεμα σηκώνονται και είναι κουρασμένη Έχουν κακία την οποία δεν την έχουνε βγάλει αυτό κάνει και το εν Άνδρο

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Ευχαριστούμε για την ψυχανάλυση. Αν ζούσατε σε ολοκληρωτικό καθεστώς θα μας στέλνατε φυλακή. Ευτυχώς ζούμε στην Άνδρο που έχει και Ανατολή και Δύση.
    Όσοι ζουν στο ηλιοβασίλεμα της ζωής – έχετε δίκο – είναι κουραμένοι και ξεκουράζονται με την Δύση. Όσοι βλέπουν την Ανατολή είναι ξεκούραστοι και ξεκινάνε με κέφι την μέρα τους.
    Κακίες δεν έχουν όσοι ζουν στη Δύση ή στην Ανατολή, αλλά όλοι όσοι δεν παλαιψαν και δεν πέτυχαν κάτι στη ζώη τους. Το Εν Άνδρω είναι εδώ και χρόνια ένα επιτυχημένο site.
    Αυτά και τέλος…

    Απάντηση
  20. Ο/Η ΑΧ λέει:
    19/12/2019 στις 19:37

    Αχ καημένο νησάκι…με αυτούς που αποφάσησαν να βάλουν υποψήφιοι και ο λαός του ‘εδωσε την ψήφο του.
    1) Πρός Δημοτικούς Συμβούλους. Για να είσαι σε αυτή τη θέση πρέπει να έχεις κότσια να υποστηρίξεις μια άποψη. Αν διαφωνείς με τον Δήμαρχο ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ. Κάνεις μια δήλωση και πάς στο σπίτι σου
    2) Πρός τον Δήμαρχο. Αν ο Δήμαρχος δεν μπορεί να συμφωνήσει με τους βασικούς συμβούλους του και αυτοί είναι (για την άνδρο) πάνω από δύο και αυτό συνεχίζετε ΠΑΡΑΙΤΗΤΕ.
    Απλά είναι τα πράγματα

    Απάντηση
  21. Ο/Η ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! λέει:
    19/12/2019 στις 19:46

    Η αντιπολίτευση έχει κάνει πολλές φορές θέμα την αποζημίωση μερικών δεκάδων ευρώ του Λοτσάρη και του Γιαννίση για ταξίδια του Δήμου στην Αθήνα. Δεν εχει πει λεξη για τα ταξιδια των δύο στενών συνεργατών του δημάρχου στο εξωτερικό. Τυχαίο;

    Απάντηση
  22. Ο/Η Sonar λέει:
    19/12/2019 στις 20:01

    Η υπεροψία και αλαζονεία, είναι συχνά-πυκνά ,
    τα κακά χαρακτηριστικά αυτών που ασκούν διοίκηση
    ή έχουν αποκτήσει κάποια εξουσία που πριν δεν κατείχαν

    Βλέπουμε τώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη (πρωτοπαλίκαρα)!!! της Συμπολίτευσης
    να έχουν αναπάντεχα καβαλήσει το άλογο της Εξουσίας
    και να καλπάζουν χωρίς χαλινάρι.
    Και ακόμη είναι τόσο νωρίς.

    Στεναχωριέμαι μόνο για τη Άνδρο που θα χάσει
    Και τα επόμενα χρόνια.

    Απάντηση
  23. Ο/Η Κουτσομπολιό λέει:
    19/12/2019 στις 20:08

    Αφαίρεσε το κουτσομπολιό και βάλτο όποιος θέλει να σχολιάσει επώνυμα και θα δεις πόσοι βλέπουν το εν Άνδρο

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
    Μα που ζείτε; Στις Μαλβίδες. Το εν Άνδρω έχει 1.002.000 εισόδους το 2018 και 1.228.000 το 2019 μέχρι σήμερα. Και μια άνοδο 25%. Και λέτε πως όλος αυτός ο κόσμος διαβάζει κουτσομπολιά; Πρώτον μιλάτε χωρίς να ξέρετε πως αυτοί οι αριθμοί ανταποκρίνονται σε κοινωνίες πολυπληθέστερες της Άνδρου. Άρα έχουμε απήχηση πέρα από τα όρια του νησιού. Και δεύτερον προσβάλλετε χιλιάδες ανδριώτες που φυσικά δεν διαβάζουν κουτσομπολιά, αλλά πολιτικά, πολιτιστικα, κοινωνικά θέματα όλο τον χρόνο.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσύ γιατί σχολιάζεις ανώνυμα; Μήπως γιατί λες βλακείες και το ξέρεις;

    Απάντηση
  24. Ο/Η Βιολεττα λέει:
    19/12/2019 στις 21:44

    Θέλουμε Μπακελα Δήμαρχο. Μουστάκα υπεύθυνο δημοσιων σχέσεων. Να επανέλθει η Πολίτου να αναλάβει τον Τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε 300% άνοδο μαζί της στον Τουρισμό. Βάλτε Καπάκη υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. Τον Σουσουδη αρμόδιο για το Μπάσκετ. Την Τασούλα Μαμάη δήμαρχο Υδρουσας και επιστροφή στο 1998 για να νικήσει τον σημερινό της συνοδοιπόρο Ι Ψητο. Κάντε την Άνδρο επαρχία της Τζαμάικα. Άντε καλά χριστουγεννα

    Απάντηση
  25. Ο/Η Πέτρα λέει:
    20/12/2019 στις 04:25

    Ο Σουσουδης καταψήφισε αυτά που υπέγραψε. Παγκόσμια μοναδικό!

    Απάντηση
  26. Ο/Η Μπατσιώτης λέει:
    20/12/2019 στις 04:33

    ……..

    Μια άλλη πρόταση: Εκτός από το να παραιτηθούν, υπάρχει και η λύση του να ανεξαρτητοποιηθούν έτσι ώστε και με αυτή την ιδιότητα να μπορούν να στηρίξουν το δίκαιο και το σωστό. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    (Το να βρίζετε δεν είναι πολιτική. Διαγράφτηκαν οι ύβρεις και οι προσβολες. Πολιτική είναι μόνο η παραπάτω πρόταση σας η οποία και δημοσιεύεται ολόκληρη και με την οποία μπορεί κανείς να συμφωνήσει μιας και το σωστό είναι η παραίτηση τους από τα ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
    Κανείς δεν ζήτησε να παραιτηθούν από σύμβουλοι. Και βεβαίως μπορεί να ανεξαρτητοποιηθούν – το έκαναν κι άλλοι πριν από αυτούς επί Σουσούδη – και να λένε ή να ψηφίζουν ότι θέλουν. Αλλά δεν μπορούν να ασκούν διοίκηση διαφωνώντας συνεχώς στις επιλογές της διοίκησης.
    Συνεπώς η πρόταση σας λογικότατη. Ας ανεξαρτητοποιηθούν και ας καταψηφίζουν τον δήμαρχο και την διοίκηση του όσο θέλουν με τα “σωστά” που θα λένε “αλλάζοντας” το νησί όπως λέτε – Δ. Μπασαντής)

    Απάντηση
  27. Ο/Η Μπατσιωτης λέει:
    20/12/2019 στις 04:39

    …………

    Το σχόλιο γιατί δεν αναρτήθηκε;
    …. Οι νέοι του Λοτσαρη θα κάνουν τη διαφορά και η Ανδρος θα μπορεί επιτέλους να ελπίζει.

    (Συνεχ’ιζετε να βρίζετε χωρίς λόγο. Διαγράφτηκαν οι υπαινιγμοί σας.. Το σχόλιο αναρτήθηκε. Απλώς είχαμε κλείσει τον υπολογιστή το βράδυ. Μακάρι οι νέοι του Λοτσάρη, τον οποίο στηρίξαμε επώνυμα κι όχι ανώνυμα και με ύβρεις σαν εσάς να κάνουν την διαφορά. Όμως για την ώρα ας συναιστανθούν πως έτσι δεν διοικούν, αλλά απλώς διαφωνούν μεταξύ τους, Για να διοικήσουν και να κάνουν την διαφορά πρέπει να συμφωνήσουν κάπου. Απλά πράγματα – Δ. Μπασαντής)

    Απάντηση
  28. Ο/Η Χωρα λέει:
    20/12/2019 στις 05:28

    Επιτέλους ας αναλάβει ένας εφοπλιστής για δήμαρχος και να διοικεί τον Δήμο από μακριά όπως κάνει με τις επιχειρήσεις του. Μόνο έτσι θα πάει η Άνδρος μπροστά.
    Φτάνει πια με τους αποτυχημένους πολιτικά δικηγόρους , γιατρους και καθε ενα… Έχουμε παραδείγματα από εφοπλιστές δημάρχους που τα έργα τους έχουν μηνει έως σήμερα. Ξυπνήστε επιτέλους…

    Απάντηση
  29. Ο/Η Σκεπτομενος λέει:
    20/12/2019 στις 05:38

    Πέσετε να τους φάτε τους ανθρώπους επειδή ορισμένοι οπισθοδρομικοι καλοβολεμενοι από το Γαυριο δεν θέλουν τον Βαλμα και χυτη. Σε συμβούλιο ο Σουσουδης πολύ σωστά ανέφερε την ανάπτυξη από τους δρόμους που θα γίνουν,αξία στα οικόπεδα, απορρόφηση νέων που θα έρθουν από Αθήνα ώστε θα δουλέψουν μαγαζια, θα ενοικιαστουν δωμάτια, ξυπνήστε άλλως θα σας φέρουν τους πακιστανούς και εκεί μην νομιζεται οτι θα έχετε επιλογή! Ούτε συμβούλιο θα γίνει ούτε τίποτα, θα ξυπνήσετε και θα τους δείτε μπροστά σας!

    Απάντηση
  30. Ο/Η Συμβουλος λέει:
    20/12/2019 στις 05:58

    Τα πράγματα είναι δυστυχώς όπως τα λέει ο πρώην δημοτικος συμβουλος εάν δεν είσαι στο σύστημα δεν επιβιώνεις. Ο Σουσουδης όταν του κατέθετε πρόταση για κάποιο έργο ή για την καθημερινότητα που θα δώσει ζωή στην Άνδρο του έφερνε αντηριση και εάν επέμενε σε απομονονε και σε κακολογουσε ότι τον πολεμάνε από των εσω.Σουσουδη Άσε τα ψέμματα γιατί εμείς φέραμε συγγενεις από Αθηνα να σε στηρίξουμε αλλά γι αυτό έχασες και τις εκλογές γιατί πήγαινες με τα ψέμματα να ξαναβγείς. Αλλα ο κοσμος σε καταλαβε .Δυστυχώς οι δήμοι είναι μια μικρογραφία των κομμάτων που μας διοικούν

    Απάντηση
  31. Ο/Η Συμβουλος λέει:
    20/12/2019 στις 06:47

    Ο Λοτσαρης χρειάζεται επειγόντως έναν εξωτερικό συμβουλο με εμπηρεια από Αθήνα ώστε να τον συμβουλεύει όπως είχε και σουσουδης ώστε να τον μάθει τα επικοινωνιακά πολιτικά τεχνάσματα. Είναι καινούργιος αγαθός και τιμιος δεν θα τα καταφερει αλλιως. Η αντιπολίτευση παίζει βρώμικα παιχνίδια και θα χάσει στο επικοινωνιακό τομέα.

    Απάντηση
  32. Ο/Η Δημ. Σπύρου λέει:
    20/12/2019 στις 17:42

    Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώνονται κάτω από τις δυο φωτό είναι όντως δύσκολες!!!!
    Καλό βράδυ κυριολεκτικά και μεταφορικά!!!!

    Απάντηση
  33. Ο/Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ λέει:
    20/12/2019 στις 19:06

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ……
    ΚΥΤΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ….
    ΜΙΛΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ…..
    ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…..
    ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ….
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ – ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝ ΑΔΡΩ – ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ …ΦΟΥΝΤΟ….
    ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ,ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ…
    ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ…
    ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΑΓΙΚΗ …
    ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ…

    Απάντηση
  34. Ο/Η Εξ Αθηνων λέει:
    20/12/2019 στις 20:04

    Ο λάτρης της Άνδρου ο Σουσουδης να πάρει τον Βαλμα και το χυτη στο σπίτι του αυτός είναι η αιτία που του έδωσε άδεια και ήρθε στο Γαυριο και εάν έμενε και το χυτη θα έφερνε αυτά είναι τα έργα? Αλλά από εκεί οι προμήθειες είναι καλές μάλλον.Αχ ρε μπασαντη το έβγαλες δήμαρχο και μας έκαψες. Τα σχολεία να ανεβαίνουν παρακαλώ ποιο γρήγορα

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
    Παρακαλώ δεν τον έβγαλα εγώ μόνος μου . Το 60% ψήφισε τον κ. Σουσούδη. Και το 60% δεν έγινε σε μια μέρα και δεν έγινε μόνο από ένα site. Το ότι αποστασιοποιηθήκαμε όταν άρχισε να κάνει λάθη γνωστό. Το ότι βρεθήκαμε απέναντι του γνωστότερο. Κριτική κάνουμε στην εξουσία και στην διοίκηση όταν κάνουν λάθη. Έ, αυτό το κάναμε…
    ΥΓ Τα σχόλια ανεβαίνουν αναλόγως της στιγμής που έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πάντως ανεβαίνουν…

    Απάντηση
  35. Ο/Η Κ.. Αντώνης ΜΠΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ λέει:
    21/12/2019 στις 05:49

    Το πόσο υπολογίζουν τον Δήμαρχο την ώρα ποι μιλάει, φαίνεται από την φωτογραφία, όπου όλοι τους οι πρωτοκαλασατοι… Αντιδήμαρχος και Σύμβουλοι του, ασχολούνται με τα κινητά τους και το Facebook, μην τυχόν και χάσουν επαφή ????
    Απαράδεκτοι, πέρα γαι πέρα και απλά δείχνει, το μέγεθος της ευθύνης τους, απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε!!!
    Σε άλλη στιγμή βέβαια, το ίδιο κάνει, όταν μιλούσαν συμπολίτες του και ο ίδιος ο Δήμαρχος, σαν να λέει το κοινό…. λεγε εσύ ότι θες… αντε να τελειώνουμε και άλλη μια συνεδρίαση!!
    Δυστυχώς η επιλογή μας να τους εκλεξουμε, δεν δείχνει, αυτό που πολλοί πίστεψαν, ότι θα φέρει μια αλλαγή στον Δήμο μας.
    Συνεπώς, ανάμεσα στα τόσα άλλα, νομίζω, ότι η απλή αναλογική, είναι το καλύτερο σύστημα, για τέτοιες κοινωνίες, που ψηφίζουν, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα μέσα, αλλά η μη ύπαρξη δεδομένης πλειοψηφίας, πιθανόν, να τους αναγκάσει, με το έναν ή τον άλλον τρόπο, να συγκεντρωθουν στα προβλήματα και τουλάχιστο, ναι, τουλάχιστον, στα συμβούλια, να κλείνουν τα κινητά τους και να ασχολούνται με την ουσία της συνεδρίασης!
    Η απλή αναλογική, ναι, θα τους κάνει να συγκεντρωθουν στην συνεδρίαση, αφού δεν θα έχουν δεδομένες πλειοψηφίας κι όλοι τους, θα ψάχνονται – – άρα θα σχολουνται επιτέλους – – με αυτήν την ίδια την συζήτηση κι όχι με τα κινητά τηλέφωνα!
    Ελεος, κύριοι και κυρίες σύμβουλοι…..
    Δεν φτάνει που δεν έχετε καν ιδέα, τι σημαίνει να έχεις εκλεγεί και να διοικεί ένα ολόκληρο τόπο, τουλάχιστον, συγκεντρωθεί τε τις ώρες αυτές στα τεκταινόμενα, συμπεριλαμβανομένου και πρώτιστα του κυρίου Δημάρχου, γιατί κι αυτός, όταν δεν μιλάει, μονίμως σχεδόν… παίζει με το κινητό του…

    Απάντηση
  36. Ο/Η Ψυχολογος λέει:
    21/12/2019 στις 06:04

    Αμ η άλλη φώτο με τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης του σουσουδη τι σας λέει? Κοιταξτε προσεκτικα τα προσωπα και την γλωσσα του σωματος φενονται να μπορούν να συνεργαστούν για να βρεθεί λύση? Τραγικό!!

    Απάντηση
  37. Ο/Η Αναγνωστης λέει:
    21/12/2019 στις 16:29

    Θεουλης ο ΦΡΟΥΣΗΣ κοιταχτε την φωτό είναι σε άλλο πλανήτη ….

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…

Πρόσφατα Άρθρα

  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026
  • ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 202618/02/2026
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.708)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb