• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Μείωση του ΦΠΑ 30% στα νησιά… το 2025!!!

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 08/12/2021 Σχόλια: 0

(Επί κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου δόθηκε μάχη και παρέμεινε ο ΦΠΑ στα νησιά στο -25%. Επί κυβέρνησης Τσίπρα/Καμένου – μετά το τρίτο μνημόνιο – χάθηκε το -25%. Τώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκε μάχη και χτες ανακοινώθηκε μείωση του ΦΠΑ στα νησιά στο -30%!!! Μόνο που θα γίνει το 2025!!! Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης και αντ’ίστοιχα και ο βουλευτής Κυκλάδων Φ. Φόρτωμας. Επίσης στην ανακοίνωση Γ. Βρούτση επισημαίνεται και η μάχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δημάρχων αυτά τα 2,5 χρόνια για την μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα υπόλοιπα στις ανακοινώσεις των βουλευτών – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ

« Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, ότι επετεύχθη, ομόφωνα, Συμφωνία των κρατών-μελών στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin), ως προς την Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Η Συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα επιτυχούς διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης -σε κοινοτικό επίπεδο- τα τελευταία 2,5 χρόνια και θα υλοποιηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη από το 2025.

Η πρόταση Οδηγίας όπως υιοθετήθηκε, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Δυνατότητα, που είχε απαλειφθεί από την Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2018, η οποία αντιμετώπισε τη σχετική ειδική διάταξη της Οδηγίας για την Ελλάδα (άρθρο 120 Οδηγίας 2006/112/ΕΚ για τα νησιά του Αιγαίου) ως μεταβατική και προς κατάργηση στα πλαίσια του οριστικού καθεστώτος ΦΠΑ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ανέδειξε το ζήτημα διατήρησης των ειδικών συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, συνδέοντας το ελληνικό αίτημα με την τελική της συμφωνία επί του συνόλου των ρυθμίσεων της πρότασης και αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής νησιωτικότητας, αλλά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της ελληνικής θέσης.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Ν.Δ., του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και της Γενικής Γραμματέως κας Αθηνάς Καλύβα, υπέρ της νησιωτικότητας.

Επίσης, αξίζουν συγχαρητήρια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών μας, αφού ποτέ δεν υπέστειλαν τη σημαία της διεκδίκησης για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Προσωπικά, αισθάνομαι βαθύτατα ικανοποιημένος, γιατί ως Βουλευτής Κυκλάδων και Υπουργός στις κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, όλα αυτά τα χρόνια, έδινα πάντα τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για τη διαφύλαξη και την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φ. ΦΟΡΤΩΜΑ

 

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών για τις εξελίξεις όσον αφορά την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Σήμερα νιώθω δικαιωμένος ως νησιώτης και ως εκπρόσωπος των Κυκλαδιτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε μια πολύ μεγάλη μάχη 2,5 ετών με την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Μια μάχη που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να χαθεί μη προβάλλοντας ίχνος αντίστασης, ξεπουλώντας τα κεκτημένα της περιοχής μας χωρίς ντροπή και διαπράττοντας μια ιστορική αδικία με τεράστιο αντίκτυπο σε όλους τους νησιώτες. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στις δεσμεύσεις της για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και με σεβασμό στη νησιωτική Ελλάδα, τους κατοίκους της και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, έβαλε ως στόχο την εξάλειψη αυτής της κατάφορης αδικίας και με μεθοδευμένες κινήσεις και την συμπαράσταση όλων των τοπικών φορέων, έφερε σήμερα ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό της οι κάτοικοι των Κυκλάδων τον Ιούλιο του 2019».

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, 7 Δεκεμβρίου 2021, επετεύχθη, με ομοφωνία, Πολιτική Συμφωνία των κρατών-μελών στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών Ecofin, ως προς την Πρόταση Οδηγίας για τους συντελεστές ΦΠΑ στην Ε.Ε και θα υλοποιηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη από το 2025. Η πρόταση Οδηγίας όπως υιοθετήθηκε, κατοχυρώνει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα της Ελλάδας για εφαρμογή ειδικών, μειωμένων κατά έως 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.710)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb