• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ή, η ιστορία ενός αμαρτήματος!

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 19/10/2022 Σχόλιο: 1

 

(Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί όλες οι αρχικές μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου της Άνδρου στο Γαύριο. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της ολοκλήρωσης τους ο δήμαρχος πέτυχε να βρει ακόμα μια φορά χορηγό ώστε να προχωρήσει το έργο και να φτάσει στην φάση της κατασκευής. Χορηγοί υπάρχουν όταν βλέπουν έργα και υπάρχει άνθρωπος εμπιστοσύνης ώστε να κινητοποιηθούν και να συμβάλουν.

Η ανακοίνωση της σημερινής χορηγίας, της όγδοης από τότε που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, αποδεικνύει πως ο τόπος έχει δυνάμεις και δυνατότητες, φτάνει να τις κινητοποιεί ο δήμαρχος μέσα από το έργο που γίνεται. Η ευκατάστατη Γαλλίδα κυρία Le Lous, που έχει εξοχική κατοικία στο Πισωλιμιώνα, έχει ενδιαφερθεί για την Άνδρο και στο παρελθόν. Σήμερα για μια ακόμα φορά δείχνει πως το πνεύμα των χορηγιών που ανέκαθεν διέπει την κοινωνία της Άνδρου συνεχίζει και μέσω ανθρώπων που ήρθαν, αγάπησαν και υιοθέτησαν το νησί μας.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Άνδρου είχε εξαγγελθεί επί Γλυνού. Στη συνέχεια εξαγγέλθηκε με φανφάρες άλλες 5-10 φορές επί Σουσούδη! Το έργο ήταν στο σημείο μηδέν όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση. Δεν υπήρχαν μελέτες, δεν υπήρχαν χρηματοδοτήσεις, δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ! Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Σουσούδης απτόητος και ψευδόμενος συνεχώς συνέχισε να το εξαγγέλλει και μετά την ήττα του στις εκλογές του 2019! Χρειάστηκε να πάει αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου στη ΓΓ Αθλητισμού για να αποκαλυφθεί ότι για το Κλειστό Γυμναστήριο του Σουσούδη ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ. Το έργο ξεκίνησε από το μηδέν επί της σημερινής διοίκησης. Έγιναν οι προμελέτες, οι αρχικές μελέτες και σήμερα η χορηγός κ. Le Lous χρηματοδοτεί την ολοκλήρωση του για να ενταχθεί σε χρηματοδότηση. – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες – απαιτούμενες μελέτες για την ολοκλήρωση του φακέλου του Κλειστού Γυμναστηρίου, γνωστοποίησέ εγγράφως στον Δήμο μας η κυρία Le Lous. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει με το ποσό των εξήντα δύο χιλιάδων (62.000,00€) ευρώ τις μελέτες που απαιτούνται, όπως Μελέτη Εφαρμογής, Τεύχη Δημοπράτησης, ΚΕΝΑΚ, Έκδοση Πολεοδομικής Άδειας κτλ. Η απόφαση πάρθηκε μετά από επαφές του Δημάρχου Δ Λοτσάρη με την κα Le Lous,  κατά τις οποίες της παρουσίασε την μέχρι τώρα πορεία της μελέτης και της ανέλυσε τι χρειάζεται να γίνει μέχρι την ολοκλήρωση του φακέλου.

Η κ. Le Lous έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο των απαιτούμενων μελετών, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πόσο κοντά βρίσκεται στην τοπική κοινωνία και πόσο προσπαθεί απ’ την πλευρά της να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος, Δ. Λοτσάρης εξέφρασε τις πιο θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Le Lous, σημειώνοντας ότι η δουλειά που γίνεται από τον Δήμο μας κινητοποιεί ανθρώπους να προσφέρουν και να συμβάλουν στην ολοκλήρωση έργων και δράσεων που αναβαθμίζουν το Νησί μας. Θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες, ώστε άμεσα να αρχίσει η εκπόνηση των μελετών.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία μπαίνει πλέον σε οριστικό δρόμο ωρίμανσης και σύντομα ένας πλήρης φάκελος μελετών και απαιτούμενων αδειών θα έχει ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η Leo λέει:
    19/10/2022 στις 17:44

    Μπράβο στην κυρία Le Lous. Απ ότι έχω διαβάσει μέσω του Εν Ανδρω εχει κανει και στο παρελθόν και άλλες χορηγίες.Δεν έχει σημασία εάν ειναι
    ευκατάστατη, η Κυρία δείχνει ότι είναι μεγαλόψυχη με ευγενικά αισθήματα που δύσκολα συναντάς σήμερα. Εγώ σαν Ανδριώτης αισθάνομαι υποχρεωμένος να της εκφράσω το θαυμασμό μου και να της πω Ευχαριστώ Πολύ. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Ανδρου είναι να της δώσει τον τίτλο του επιτίμου δημότη σε μία ειδική για την Κυρία εκδήλωση

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
  • Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Το αέναο ταξίδι ανθρώπων και ονομάτων στον χώρο και στον χρόνο…
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
  • ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ στην Άνδρο. Όμως παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με τα νερά…

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ21/02/2026
  • ΓΥΑΛΙΑ & ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΣ: Όταν η θάλασσα βγήκε στην στεριά…20/02/2026
  • TΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τo “Εν Άνδρω” και η ΕΡΤ19/02/2026
  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ: Αναγκαία η σωστή αποκατάσταση του δρόμου στις Στενιές19/02/2026
  • Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία18/02/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. ATH στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»
    2. Παναγιώτης στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    3. enandro στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    4. Γιάννης Κ. στο Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…
    5. Γρίπη στο ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ… «και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού!…»

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (333)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.710)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.476)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (770)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.716)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.083)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (351)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb