• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΗΛΕΚΤΩΡ: Ξεκινούν εργασίες για την Πλούσκα! Σε 12 μήνες θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση κατασκευής!!!

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημοσίευση: 10/11/2024 Σχόλια: 9

 

Ο χωματόδρομος προς την Πλούσκα. Κοντά δύο χιλιόμετρα. Θα ασφαλτοστρωθεί.  

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ξεκινά η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, που είναι ανάδοχος του έργου του ΧΥΤΥ της Πλούσκας, το έργο. Με δελτίο τύπου που δημοσιεύουμε παρακάτω και περιέχει όλες τις λεπτομέρειες πληροφορεί πως το έργο είναι διάρκειας 7,25 έτη. Ο πρώτος χρόνος αφορά στην κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού του. Θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση. Θα υπάρξει τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία και στη συνέχεια 6ετή κανονική λειτουργία των έργων από την εταιρεία. Θα γίνουν δύο εγκαταστάσεις σε 90,17 στρέμματα στη θέση Πλούσκα της Υδρούσας. Υπάρχει πρόβλεψη και για τρίτη. Η διάρκεια του ΧΥΤΥ θα είναι αρχικά για τουλάχιστον 25 χρόνια. Θα γίνουν συνοδευτικά έργα ασφαλτοστρώσεων 1,77 χιλιόμετρα για την πρόσβαση, 1,91 βελτίωση ασφαλτόστρωσης και 0,33 χάραξης νέας οδού.

Για την ιστορία: Το κόστος μετά τις προσφυγές και τις “μάχες” διαμαρτυρομένων κατοίκων και δημοτικών συμβούλων με επικεφαλής τον Γ. Καπάκη – που έγιναν στην αρχική μελέτη επί δημαρχίας Σουσούδη το 2018 – έφτασε στα 10,56 εκατ. ευρώ. Για την παραλαβή της μελέτης το 2020 δόθηκαν νέες “μάχες” με επικεφαλής αυτή την φορά τον γιατρό Σουσούδη, που βρήκε το κόστος – που εγκρίθηκε επί της δημαρχίας του – “μεγάλο”! Η μελέτη εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκε με χίλια εμπόδια επί δημαρχίας Λοτσάρη.

Το έργο ξεκινά με θερμό χαιρετισμό (!) του δημάρχου Σουσούδη, αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων εκείνων των περιπλανώμενων από παράταξη σε παράταξη δημοτικών συμβούλων (Α. Βόσσου, Α. Βολίκα, Ν. Μουστάκα) που ξεσήκωναν επί 10ετία τον κόσμο για να μην γίνει!!!  Κάπως έτσι έκαναν πολιτική καριέρα δημάρχων, αντιδημάρχων κλπ επί χρόνια στην Άνδρο. Τους ευχόμαστε και εις ανώτερα στην πολιτική τους σταδιοδρομία. Υπάρχουν έτσι κι αλλιώς κι άλλα έργα προς αμφισβήτηση, αλλά ακόμα περισσότερα που είπαν και δεν θα γίνουν…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά από την ΗΛΕΚΤΩΡ το νέο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Άνδρο

Ο δρόμος και η ολοκλήρωση του. Προβλέπεται διάνοιξη και να ασφαλτόστρωση. Απέχει 2 χιλιόμετρα από την Πλούσκα. Η περιοχή χρησιμοποιείται γι αγροτικές εργασίες που θα συνεχίσουν. Περιοχή μακρινή και ερημική. Απέχει χιλιόμετρα και δεν έχει οπτική επαφή με κανέναν οικισμό. 

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή των υποδομών διαχείρισης των αποβλήτων της Άνδρου ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία, ΗΛΕΚΤΩΡ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Φορέα Υλοποίησης» και τον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. ως «Κύριο του Έργου». Το έργο, ο πλήρης τίτλος του οποίου είναι «Κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας υπολειπόμενων σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και κομποστοποίησης προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος και χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων Άνδρου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 10,56 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Νίκος Σταθάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΛΕΚΤΩΡ: «Το έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου μετάβασης στην κυκλική οικονομία και σε μια αποδοτική ως προς τους πόρους οικονομία του νησιού. Είμαστε περήφανοι καθώς η σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση που διαθέτουμε στην ΗΛΕΚΤΩΡ μας επιτρέπει να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση αποβλήτων και να δημιουργήσουμε μια μονάδα που θα συμβάλλει σε έναν νέο περιβαλλοντικό χάρτη προς όφελος της Άνδρου και των κατοίκων της». Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή και λειτουργία 2 εγκαταστάσεων, εντός έκτασης 90,17 στρεμμάτων, στη θέση «Πλούσκα» της δημοτικής ενότητας Υδρούσας του Δήμου Άνδρου. 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η πρώτη εγκατάσταση θα αφορά σε μονάδα επεξεργασίας των υπολειπόμενων, μετά από διαλογή στην πηγή (ΔσΠ), σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ), δυναμικότητας 2.388 tn/έτος, καθώς και βιολογικής επεξεργασίας του οργανικού κλάσματός τους. Η μονάδα θα δέχεται επιπλέον 445 tn/έτος προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα για βιολογική επεξεργασία με αερόβια κομποστοποίηση. Αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ από τα προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό, και υλικό κομπόστ τύπου Α από τα σύμμεικτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως υλικό επικάλυψης και αποκατάστασης. Από τα υπολειπόμενα σύμμεικτα θα ανακτώνται σιδηρούχα μέταλλα και λοιπά ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα προκύπτουν και στερεά υπολείμματα προς ταφή.
  • Η δεύτερη εγκατάσταση θα αποτελεί τον χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), χωρητικότητας τουλάχιστον 101.000 m3 και διάρκειας ζωής τουλάχιστον για 25 έτη για τις ανάγκες της τελικής διάθεσης των υπολειμμάτων του Δήμου Άνδρου. Η μονάδα θα περιλαμβάνει τα έργα στεγανοποίησης του χώρου ταφής, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα έργα συλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων, τα έργα διαχείρισης βιοαερίου, τα έργα υποδομής (πύλη εισόδου, γεφυροπλάστιγγα κλπ.), το δίκτυο ύδρευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης, τη μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων κλπ.

Οι δρόμοι προσπέλασης στην ευρύτερη περιοχή. Αγριοκάτσικα και κάτω ένας από τους δρόμους προσπέλασης στην περιοχή της Πλούσκας.  

Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνονται και έργα οδικής πρόσβασης, που αφορούν στην:

  • Ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού πρόσβασης μήκους περίπου 1,77km
  • Βελτίωση της υφιστάμενης οδού μήκους περίπου 1,91km
  • Νέα χάραξη οδού μήκους περίπου 0,33km.
  • Επιπλέον, εντός του γηπέδου προβλέπεται χώρος για μελλοντική επέκταση του ΧΥΤΥ έκτασης περί των 6 στρεμμάτων και χωρητικότητας τουλάχιστον 50.000m3.

Η διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης είναι 7,25 έτη και αφορά στην κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία και στη συνέχεια 6ετή κανονική λειτουργία των έργων.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com

9 Comments

  1. Ο/Η 25 χρόνια ανοησίας λέει:
    10/11/2024 στις 07:16

    Ήταν 2020 νομίζω. Ήμουν θεατής στην ψήφιση ενός δρόμου της μελέτης της Πλούσκας στο δημοτικό συμτουβούλιο. Καθόμουν πίσω από τον Μανώλη Βάμβουκα. Κατά την ψηφοφορία ο πλουσκαίος σύμβουλος του Λοτσάρη Ν. Μουστάκας άκουσε πως ο ΧΥΤΥ της Πλούσκας θα έχει διάρκεια 25 χρόνια. Ανησύχησε ο άνθρωπος και ρώτησε με αγωνία “μετά τα 25 χρόνια τι θα γίνει;” Ο Βάμβουκάς που ψήφισε υπέρ του ΧΥΤΥ σκάει στα γέλια και λέει “τι λέει ο άνθρωπος; τι εξασφάλιση θέλει για μετά 25 χρόνια;” Γέλασαν όλοι γύρω για την ανοησία του Ν. Μουστάκα. Έψαχνε πως να καταψηφίσει την Πλούσκα επί Λοτσάρη και πιάστηκε από την 25ετία. Τώρα όμως επί Σουσούδη βλέπω τσιμουδιά. Κι ας γράφεται στην ανακοίνωση πως ο ΧΥΤΥ είναι για 25 χρόνια και πολύ περισσότερα.
    Τότε ανησυχούσε ο άνθρωπος για την 25ετία. Τώρα δεν τον ανησηχεί ούτε η 30ετία και βάλε. Ρε πως του πέρασε η αγωνία. Ένας δήμαρχος δρόμο κράτησε. Μπράβο του.

    Απάντηση
  2. Ο/Η Μαρθα λέει:
    10/11/2024 στις 07:17

    Ο βοσσος και η βολικα μας ειχανε φλομοσει οτι τα σκουπιδια δέν θα πανε στη πλουσκα. Τωρα μονο η παρετηση τους σωζει. Ντροπη

    Απάντηση
  3. Ο/Η ΝΠ λέει:
    10/11/2024 στις 10:32

    Η μόνη αξιοπρεπής στάση για Σουσούδη, Βόσσο, Βολίκα, Μουστάκα είναι αυτή της παραίτησης.
    Αν διαθέτουν έστω ίχνος ευθιξίας και τσίπας.

    Απάντηση
  4. Ο/Η Καίγομαι λέει:
    10/11/2024 στις 10:45

    Τα κεφάλια κάτω τώρα οι πλουσκσιοι αντιδήμαρχοι τώρα που έβαλε υπογραφή ο δήμαρχος τους μιλιά κανεις τους . Προεκλογικές συμφωνίες και παιχνιδάκια . Τώρα Δηλαδή δεν θα τους μυρίζουν ; το νερό δεν θα επηρεάζεται ; Τι άλλαξε να μας πουν να πάρουν θέση . Να γίνει θέμα στο δημοτικο συμβούλιο να μας το ξεκαθαρισουν. Η αντιπολίτευση τι κάνει ; Κοιμάται ;

    Απάντηση
  5. Ο/Η Στέφανος λέει:
    10/11/2024 στις 11:58

    Άννα παραιτήσου! Πως θα εμφανιστείς του Αγ Φιλίππου στο χωριό; με κοροΐδεψες.

    Απάντηση
  6. Ο/Η Νίκος λέει:
    10/11/2024 στις 13:12

    Δεν νομίζω πως η θέση Πλούσκα έχει τόσο σημασία με το πόσο απέχουν οι οικισμοί από αυτή, όσο αν και πότε θα επηρεαστούν ποτέ τα υπόγεια νερά της Άνδρου. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει κάποια μόλυνση όσο ζούμε. Όσον αφορά για τους επόμενους (παιδιά – εγγόνια) ας το κοιτάξουν αυτά, δεν θα είναι πρόβλημά μας τότε! Έτσι δεν είναι; Αλλά αφού έγιναν τόσες και τόσες μελέτες επ’ αυτού, ας μην ανησυχούμε! Έτσι δεν είναι;

    Απάντηση
  7. Ο/Η Έχει ο καιρός... κυβιστήσεις λέει:
    10/11/2024 στις 15:15

    Μα αφού πριν ΗΛΕΚΤΩΡ λαλήσει, ο Σουσούδης την είχε απαρνηθεί τρις την Πλούσκα….

    Απάντηση
  8. Ο/Η υπομονη λέει:
    10/11/2024 στις 16:25

    Ως προς την διαρκεια του εργου και την χρηση δεν κραταμε καθολου > γιατι με μηδεν ανακυκλωση ΧΥΤΥ δεν θα ειναι ουτε θα αντεξει 25 χρονια – 10ετια το πολυ. Αυτο φοβονταν ολοι και δεν ηθελαν τα σκουπιδια σε καμια περιοχη .Το αστειο ειναι οι πανηγυρισμοι ιδιαιτερα της περιφερειας για ενα εργο με σκεπτικο του 2000 και επιβολες της ΕΕ η οποια σημερα εχει στραφει σε ελεγχομενη καυση και παραγωγη ενεργειας. Κατι που επισης γινεται σιγα σιγα και για τις ανεμογεννητριες που συνεχιζουν να μας φορτωνουν οι Ευρωπαιοι ενω αχνοανακαλυπτουν την πυρηνικη ενεργεια.

    .

    Απάντηση
  9. Ο/Η Σπύρος λέει:
    10/11/2024 στις 21:20

    Είστε όλοι ένα μάτσο άχρηστοι διεφθαρμένοι καιροσκόποι…Κρίμα για το νησί μας και τις μελλοντικές γενιές που θα παραλάβουν μόνο καταστροφή…
    Άψυχα καθάρματα…

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ: Πορεία στο άγνωστο ή όταν η κοινωνία προηγείται του Δήμου Άνδρου
  • ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ και τι “ξέχασε” ο δήμαρχος
  • ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Για την υγειονομική θωράκιση της Άνδρου
  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Πέρυσι την πλήρωσαν τα λιμενικά τέλη, εφέτος;…
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορευτικό απόψε από Ραφήνα

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ: Πορεία στο άγνωστο ή όταν η κοινωνία προηγείται του Δήμου Άνδρου30/01/2026
  • ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ και τι “ξέχασε” ο δήμαρχος30/01/2026
  • ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Για την υγειονομική θωράκιση της Άνδρου30/01/2026
  • ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Πέρυσι την πλήρωσαν τα λιμενικά τέλη, εφέτος;…29/01/2026
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορευτικό απόψε από Ραφήνα29/01/2026

Ναυτικές Ιστορίες

  • ΘΕΟΜΗΤΩΡ: Τέσσερις μέρες… βούλιαζε!…19/02/2022
  • ANDROS PATRIA: Ένα ναυάγιο… που δεν έγινε ποτέ !!!11/02/2022
  • Γιορτή στη διώρυγα του Παναμά!…10/02/2022
  • Το ναυάγιο του «Antiparos» στον Βόρειο Ειρηνικό…05/02/2022
  • Στην άγρια θάλασσα του Βόρειου Ατλαντικού…02/02/2022

Πρόσφατα Σχόλια

  1. Κώστας στο Είναι η κυβέρνηση κλαμπ εξυπηρέτησης των μελών της;
  2. Κώστας στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
  3. anonimos στο Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ: Υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο;
  4. no name στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…
  5. psekas στο ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 2000 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ. ΔΥΟ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…

Βίντεο

  • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
  • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
  • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
  • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
  • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

Ακολουθήστε μας

  • Facebook
  • Twitter

Κατηγορίες Άρθρων

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (239)
  • ΑΡΘΡΑ (84)
  • ΘΕΜΑΤΑ (8)
  • ΙΣΤΟΡΙΑ (332)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.699)
  • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.470)
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (756)
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.706)
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.078)
  • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
  • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (350)

Εν Άνδρω

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

 
   enandro.gr@gmail.com

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
© Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb
Accessibility Adjustments

Powered by OneTap

How long do you want to hide the toolbar?
Hide Toolbar Duration
Select your accessibility profile
Vision Impaired Mode
Enhances website's visuals
Seizure Safe Profile
Clear flashes & reduces color
ADHD Friendly Mode
Focused browsing, distraction-free
Blindness Mode
Reduces distractions, improves focus
Epilepsy Safe Mode
Dims colors and stops blinking
Content Modules
Font Size

Default

Line Height

Default

Color Modules
Orientation Modules