ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΡΟΥ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό στο γκαράζ του πλοίου EUROCHAMPION JET 2. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, ενώ το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μύκονο προς τη Σύρο. Η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε άμεσα από το πλήρωμα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή άλλες ζημιές. Το «Eurochampion Jet 2» είχε αναχωρήσει από τη Σαντορίνη και είχε πραγματοποιήσει στάσεις στην Ίο, τη Νάξο και τη Μύκονο, πριν καταπλεύσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου. Κατά την άφιξή του μετέφερε 370 επιβάτες και 34 μέλη πληρώματος. Στη Σύρο πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση του φορτηγού στο οποίο είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Στη συνέχεια το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς τον Πειραιά.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SEAJES ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικού φωτιάς σε όχημα στο EUROCHAMPION JET 2.
Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε ελάχιστο χρόνο αντιμετωπίστηκε περιστατικό φωτιάς σε Ι.Χ. όχημα στο EUROCHAMPION JET 2, κατά τη διάρκεια του πλου από τη Μύκονο προς τη Σύρο.
Ειδικότερα, μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας στον χώρο του άνω γκαράζ, το πλήρωμα κινητοποιήθηκε αμέσως, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε το μόνιμο σύστημα καταιονισμού του πλοίου και με την παράλληλη χρήση φορητών πυροσβεστήρων έσβησε η φωτιά που εντοπίστηκε σε Ι.Χ. όχημα.
Το πλοίο μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του.
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση του πληρώματος, την πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών ασφαλείας και την αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων πυρασφάλειας του πλοίου, η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με απόλυτη επιτυχία.
Η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και του πλοίου παραμένει πάντοτε η απόλυτη προτεραιότητα μας.