Η δικαίωση του ρεμπέτικου - Από το βιβλίο Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι" του Δ. Μπασαντή που μόλις κυκλοφόρησε

 

H μακέτα του εξωφύλλου είναι της Δανάης Α. Μπασαντή. Η φωτογραφία είναι του Δ. Μπασαντή. Το έργο είναι του Τήνιου καλλιτέχνη Φ. Γρυπάρη.

Το Ρεμπέτικο εντάχθηκε στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO

"Το Ρεμπέτικο, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού αστικού λαϊκού πολιτισμού, άκμασε το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Με επιρροές από το δημοτικό και το μικρασιάτικο τραγούδι, αντικατοπτρίζει το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής, όπου αναπτύχθηκε, και ιδιαιτέρως τη ζωή των φτωχότερων τάξεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Στην πορεία, η κοινωνική του βάση επεκτάθηκε στους πρόσφυγες, στην εργατική και τη μεσοαστική τάξη, ενώ σήμερα αποτελεί ζωντανή και δημοφιλή πολιτιστική κληρονομιά που αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνο από τους Έλληνες, αλλά από ολόκληρη την ανθρωπότητα".

enandro
Read More 1 Hits: 405

Άνδρος - Η ιστορία και η φάρσα

Του Διαμαντή Μπασαντή

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για τις διαιρέσεις της Άνδρου. Πόσοι όμως έχουν σκεφθεί αν τώρα πια ισχύουν κάποιες από αυτές; Πόσοι έχουν αναλογιστεί πως δημιουργήθηκαν και πόσο πια αντέχουν στη σημερινή εποχή; Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως κάποιοι περισσεύουν στην Άνδρο. Πόσο όμως περισσεύουν άνθρωποι δημιουργικοί και δραστήριοι σε ένα νησί που γερνά και φθίνει πληθυσμιακά;

Το παρακάτω ιστορικό άρθρο - που φτάνει μέχρι σήμερα - στόχο έχει να προβληματίσει για τα όσα ευκαιριακά ακούγωνται χωρίς γνώση και περίσκεψη και να βάλει σε μια τάξη πράγματα που είναι διάσπαρτα γύρω μας χωρίς να μπορούν πολλοί να εξηγήσουν. Ας ξεκινήσουμε, λοιpόν, με τις παλιές "διαιρέσεις" της Άνδρου και κατά πόσο αυτές υπάρχουν σήμερα.

enandro
Read More 0 Hits: 1499

Ανέλαβε νέος Λιμενάρχης στην Άνδρο. Το αποχαιρετιστήριο γεύμα στην Πανάχραντο!

 

O Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Κυκλάδων Ν. Σκευοφύλαξ παραδίδει αναμνηστική πλακέτα στον Γέροντα Ευδόκιμο μετά το αποχαιρετιστήριο γεύμα του απερχόμενου Λιμενάρχη προς τον αναλαμβάνοντα στη Μονή Παναχράντου. Εικονίζονται από αριστερα: ο απερχόμενος Λιμενάρχης Γιώργος Σίδερης, ο πατήρ Αέτιος, ο Γέροντας Ευδόκιμος, ο Διοικητής Κυκλάδων Ν. Σκευοφύλαξ,ο νέος Λιμενάρχης Θόδωρος Κραψίτης (φωτ. Εν Άνδρω).
 
Στα πλαίσια της συνεργασίας του "Εν Άνδρω" με το Λιμεναρχείο Άνδρου δεχτήκαμε με ευχαρίστηση την πρόσκληση του Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Κυκλάδων Νίκου Σκευοφύλακα να παρουσιάσουμε την παράδοση=παραλαβή του Λιμεναρχείου Άνδρου από τον απερχόμενο Λιμενάρχη Γιώργο Σίδερη στον αναλαμβάνοντα Λιμενάρχη Θόδωρο Κραψίτη. Η παραλαβή έγινε στο Λιμεναρχείο Άνδρου.
 
enandro
Read More 2 Hits: 3258

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ο "πολεμιστής" της Νορμανδίας και πλοία που αγαπήθηκαν στην Άνδρο πεθαίνουν στον Σαρωνικό!

 

Νεκροταφεία πλοίων σε περιοχές όπως το Πέραμα, η Σαλαμίνα, η Ελευσίνα. Ξαχασμένα καράβια περήφανε που κάποτε όργωσαν τις θάλασσες. Τώρα παρατημένα στην φθορά του καιρού και της αλμύρας... (φωτ. Newsbeast).

Είναι πλοία που αγαπήσαμε και ταξιδέψαμε μ’ αυτά τα όνειρα μας. Παλιά ποστάλια της ακτοπλοΐας, που μας πήγαν κάποιο καλοκαίρι σ ένα γραφικό νησί. Φορτηγά και γκαζάδικα που πήραν μακριά αγαπημένα πρόσωπα και μείς βουρκωμένοι στο μουράγιο κουνώντας τα χέρια, τα βλέπαμε να χάνονται στον ορίζοντα.


 

 Ανάμεσα τους το παλιό αγαπημένο "Πηνελόπη" που χρόνια μάς ταξίδεψε στην Άνδρο. Και αγαπήθηκε έτσι καλοτάξιδο και θαλασσοβάπορο που ήταν. Περιμένει κι αυτό την τύχη του. 

Μερικά στην "ντάνα" Μισοκατεστραμένα. Άλλα σε καλύτερη κατάσταση. Χωρίς όμως προορισμό. Δεμένα αρόδο περιμένουν χρόνια μια μοίρα που δεν φτάνει...

Ανάμεσα τους πλοία με μεγάλη ιστορία, όπως το Evgenia P., που στα νιάτα του, μετέφερε Αμερικανούς πεζοναύτες στην αιματοβαμμένη ακτή Ομάχα της Νορμανδίας, στην μεγάλη συμμαχική απόβαση τον Ιούνιο του 1944 γράφοντας ιστορία.

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑΣ: Το Ferry Boat της παραπάνω φωτογραφίας κατασκευάστηκε το 1944. Συμμετείχε στην απόβαση στη Νορμανδία στην αιματοβαμένη ακτή Ομάχα. Μετά τον πόλεμο ήρθε στην Ελλάδα Ήταν το πρώτο Ferry Boat - παντόφλα στην Ελλάδα, το οποίο έκανε τη γραμμή Ρίο – Αντίρριο, με καπετάνιο τον Κυριάκο Τσαγκάρη. Αρχικά ήταν ιδιοκτησία της συνεταιριστικής ΚΥΔΕΠ, η οποία στη συνέχεια χρεοκόπησε. Έως το 1982 έφερε το όνομα Σωκράτης Ιασεμίδης. Μετονομάστηκε σε ΕΥΓΕΝΙΑ Π. όταν πωλήθηκε σε νέο ιδιοκτήτη  και συνέχισε να πλέει στο Αιγαίο ως φορτηγό πλοίο. Από το 2011 έως και σήμερα παραμένει παροπλισμένο και εγκαταλειμμένο στην περιοχή Καλυμπάκι Ελευσίνας (φωτ. Newsbeast).

Εκεί και μικρά βαποράκια, που τους μανιασμένους χειμωνιάτικους καιρούς, αυλάκωναν σαν άγρια σκυλιά το Αιγαίο, για να μεταφέρουν τρόφιμα και εφόδια στους μικρούς βράχους της άγονης γραμμής. Ξεχασμένα κι αυτά εκεί στην εγκατάλειψη και στην λησμονιά.

Πίνακες μιας όμορφης μελαγχολικης εγκατάλειψης ενός άγνωστου ζωγράφου που κάθε χρόνο αλλάζει κάτι από το χρώμα και την μορφή τους...

Σκουριασμένα από την αλμύρα, μισοβυθισμένα, ρημαγμένα αργοπεθαίνουν σιωπηλά, στα νεκροταφεία της Ελευσίνας, της Δραπετσώνας, της Σαλαμίνας και του Περάματος. Ξεχασμένοι απόμαχοι της θάλασσας κάνουν κουράγιο το ένα στο άλλο μέχρι να λιώσουν οι λαμαρίνες τους.

Φτάνουν σ' ένα άδικο τέλος, που, μα το Θεό, δεν τους αξίζει!...

X.

enandro
0 Hits: 1012

Έρχεται το "Super Speed" της Golden Star Ferries: 473 επιβάτες, 40 κόμβοι!

 

Και το όνομα αυτού… «Super Speed»! Το νέο απόκτημα της εταιρίας Golden Star Ferries, των αδελφών Στεφάνου, ταξιδεύει μεταξύ Αδριατικής και Ιονίου πελάγους και αναμένεται να αφιχθεί στον Πειραιά την Τρίτη (7.11).

enandro
Read More 1 Hits: 1939

Εθνική μνήμη: Αλέξανδρος Καΐρης εκ Μεσαριάς...

Του Διαμαντή Μπασαντή

Αλέξανδρος Καΐρης 1913-1943

 «Να μιλήσω για ήρωες  να μιλήσω για ήρωες:..  Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά». Με αυτούς τους στίχους  ο Σεφέρης επιχείρησε να μιλήσει σε ένα εκ των κορυφαίων ποιημάτων του για τους ήρωες του πολέμου λίγο πριν την επιστροφή της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

enandro
Read More 3 Hits: 1255

Μια "κούκλα" από το παρελθόν επέστρεψε σε γνώριμα νερά! Είχε βοηθήσει και την Άνδρο…

 

Το Ευαγγελίστρια πλέει προς τη Μύκονο. Καλοτάξιδο, εντυπωσιακό, μοναδικό. Ένα από τα πιο ξεχωριστά καϊκια των Κυκλάδων στις οποίες ταξίδεψε για  πολλά χρόνια. Έτυχε να ταξιδέυψουμε μαζί του ένα γαλήνιο βράδι, ούνιος του 1991, από τον Πειραιά στη Μυκονο. Προσκαλεσμένοι φιλόξενων Μυκονιατών του Μουσείου Αιγαίου της Μυκόνου. Το καϊκι μόλις είχε τελειώσει την συντήρηση του στο Πέραμα και θα έφευγε τα μεσάνυχτα για Μύκονο. Ήταν εμπειρία το πόσο εύκολα αντιμετώπισε έναν κυματισμό γύρω στα 4-5 μποφόρ νότια της Κύθνου. Έφτασε ξεκούραστα και άνετα πρωί-πρωί στη Μύκονο. Ήταν σα να είχαμε ταξιδέψει σε όνειρο... 

enandro
Read More 1 Hits: 2275

Μερομήνια: ο καιρός στην Άνδρο και στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες!

 

«Βγήκανε» τα μερομήνια. Είτε τα πιστεύει κανείς είτε όχι, είναι μια πανάρχαια μέθοδος μακροπρόθεσμης πρόβλεψης του καιρού, που πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν… ευλαβικά! Kαι τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνονται!

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών. Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

 

Τα «μερομήνια» αμφισβητούνται από την επίσημημετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχoυν, όμως, πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στουςγεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Οι παρατηρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι το τέλος του 2107 ο καιρός στην Άνδρο - αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα -  θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή. Το κρύο θα έρθει κοντά στα μέσα του Δεκέμβρη όπου θα αρχίσουν και οι χιονοπτώσεις. Δεν θα κρατήσει πολύ όμως, γιατί ακολουθεί μια πρώιμη άνοιξη και ένα ζεστό επόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά: 

Σεπτέμβριος 2017

Αρχές Μήνα

1 – 4. Οι βοριάδες θα συνεχίσουν να δίνουν δροσιές. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).

5 – 7. Πτώση των βορείων ανέμων με ανοδικές τάσεις της θερμοκρασίας (24 – 34 °C).

8 – 15. Σταθερά δροσερός καιρός και πτώση της θερμοκρασίας (22 – 28 °C).

Μέσα Μήνα

16 – 24. Άνοδος της θερμοκρασίας (29 – 33 °C). Θα δροσίζει στην διάρκεια της μέρας, ανάλογα με την διάρκεια και την ένταση των βορειοδυτικών ανέμων.

Τέλη Μήνα

25 – 28. Η ζέστη θα συνεχίζεται μέχρι και τη δύση κάθε μέρας. Θερμοκρασία (29 – 34 °C). Δροσίζει παροδικά, θερμοκρασία (27 – 30 °C), με νοτιοδυτικούς ανέμους.

29 – 30. Πτώση της θερμοκρασίας (19 – 28 °C). Φθινοπωρινός καιρός με δροσιές και υγρασίες, πιθανές βροχοπτώσεις.

Οκτώβριος 2017

Αρχές Μήνα

1 – 7. Βορειοδυτικοί άνεμοι που θα δροσίζουν περιοδικά. Θερμοκρασία (22 – 29 °C).

8 – 14. Ζεστές σχετικά μέρες. Το εξασθενημένο νοτιοδυτικό αεράκι δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την άνοδο της θερμοκρασίας (23 – 30 °C).

Μέσα Μήνα

15 – 26. Ανοδικές τάσεις της θερμοκρασίας (25 – 32 °C) μέχρι τη δύση της μέρας. Τις βραδινές ώρες, κατά τόπους θα έχουμε συγκέντρωση νεφών  και πιθανές βροχών με ενδυνάμωση των βόρειων ανέμων.

Τέλη Μήνα

27 – 31. Επάνοδος των δροσερών ημερών με την πιθανότητα βροχών. Θερμοκρασία (18 – 28 °C).

Σαββάτο 28η Οκτωβρίου 2017. Δροσερή μέρα, με κατά τόπους βροχές.

Νοέμβριος 2017

Αρχές Μήνα

 1 – 10. Αίθριος καιρός με δροσιά. Οι βοριάδες θα συνεχίζονται με πιθανές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία ( 19 – 27 °C).

11 – 16. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο (24 – 33 °C). Πιθανές βροχές σε μέρες με υγρασία και αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.

Μέσα Μήνα

17 – 24. Περιοδικές χαλαζοπτώσεις και στη συνέχεια υψηλές θερμοκρασίες (22 – 32 °C) σε μέρες που θα λείψουν τα νέφη.

Παρασκευή 17η Νοέμβρη 2017 (Ημέρα Πολυτεχνείου). Δροσερή μέρα με πιθανή βροχόπτωση.

Τέλη Μήνα

25 – 30. Άνοδος της θερμοκρασίας (24 – 32 °C), υψηλές για την εποχή. Θα δροσίσει στο τέλος του μήνα.

Δεκέμβριος 2017

Αρχές Μήνα

1 – 5. Υψηλές Θερμοκρασίες (20 – 28 °C) για την εποχή.

6 – 15. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν χωρίς αξιόλογα καιρικά φαινόμενα.

Μέσα & Τέλη Μήνα

16 – 25. Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία (10 – 18 °C) και η πτώση αυτή θα συνεχιστεί αν αυτοί θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Σχετική βελτίωση της θερμοκρασίας σε μέρες με διαρκή ηλιοφάνεια.

Χριστούγεννα Δευτέρα 25η Δεκεμβρίου 2017. χωρίς πολύ κρύο με περιοδικές λιακάδες.

  •   26 – 31. Οι βοριάδες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (8 – 18 °C). Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά και βροχές στα πεδινά.

Ιανουάριος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 14. Ψυχρές αέριες μάζες κρατούν την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (7 – 17 °C).

Μέσα Μήνα

1 – 20. Τσουχτερό κρύο με παροδικές βροχές. Πιθανότητα χιονόπτωσης τις πρώτες πρωινές ώρες. Θερμοκρασία (5 – 17 °C).

Τέλη Μήνα

21 – 31. Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες. Ανάλογα της ηλιοφάνειας, θα εξαρτηθούν και τα καιρικά φαινόμενα. Υπάρχει πιθανότητα μικρής έντασης χιονιά. Θερμοκρασία ( 3 – 13 °C).

Φεβρουάριος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 10. Μείωση της έντασης των βόρειων ανέμων, με τη θερμοκρασία να εμφανίζει άνοδο (10 – 17 °C). Δροσερές παραμένουν ακόμη οι μέρες, με κρύες νύχτες και πιθανές βροχοπτώσεις.

Μέσα Μήνα & Τέλη Μήνα

12 – 20. Ανοιξιάτικος καιρός λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων. Θερμοκρασία (12 – 20 °C).

Καθαρά Δευτέρα. Ανοιξιάτικος καιρός, με παροδικό νοτιοδυτικό αεράκι.

21 – 26. Ανοδικές θερμοκρασίες (16 – 26 °C). Αραιές συννεφιές και παροδικές βροχές. Συνεχίζονται οι νοτιάδες και οι ζεστές μέρες .

26 – 28. Οι βοριάδες θα ρίξουν την θερμοκρασία (14 – 25 °C).

Μάρτιος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 11. Δροσερές μέρες με πιθανές βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (12 -20 °C). Στη συνέχεια οι βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία (6 – 12 °C) φέρνοντας χιόνια στα ορεινά και πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μέσα & Τέλη Μήνα

12 – 25. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Δυνατοί, βορειοανατολικοί άνεμοι θα ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία (-2 – 12 °C). Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Κυριακή 25η Μαρτίου 2018. Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Το κρύο συνεχίζεται καθ΄ όλη την ημέρα.

26 – 30. Δριμύ ψύχος, με βροχές και καταιγίδες με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Θερμοκρασία (-4 – 8 °C).

Απρίλιος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 15. Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού. Βόρειοι άνεμοι με πιθανές καταιγίδες και συνεχείς βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (8 – 15 °C) .

Πάσχα 2018, Συννεφιές – βροχερός καιρός, με ισχυρούς ανέμους. Θερμοκρασία (10 – 14 °C).

Μέσα Μήνα

16 – 26. Βορειοδυτικοί άνεμοι κρατούν τη θερμοκρασία χαμηλά (12 – 18 °C). Με τη πτώση των βοριάδων, ο καιρός θα δώσει δροσερές μέρες αλλά θα έχουμε και ανοιξιάτικες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας (18 – 22 °C).

Τέλη Μήνα

27 – 30. Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού λόγω των δυτικών ανέμων. Θερμοκρασία (20 – 28 °C).

Μάιος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 10. Φυσιολογικά για την εποχή καιρικά φαινόμενα. Θερμοκρασία (24 – 30 °C)

Πρωτομαγιά 2018. Δροσερή μέρα με πιθανές βροχές.

Μέσα & Τέλη Μήνα

11 – 22. Η καλοκαιρία συνεχίζεται. Ανοδικές θερμοκρασίες (28 – 32 °C) με δροσερά πρωινά.

 23 – 31. Θερμοκρασία (29 – 33°C). Βόρειοι άνεμοι θα δροσίζουν περιοδικά.

Ιούνιος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 10. Ζεστές μέρες. Δυτικό αεράκι συνεχίζει να δροσίζει περιοδικά. Θερμοκρασία (28 – 32 °C).

Μέσα & Τέλη Μήνα

11 – 30. Άστατος καιρός για την εποχή. Βροχές έως και καταιγίδες θα επιδεινώσουν τον καιρό. Μερική πτώση της θερμοκρασίας (25 – 30 °C), κυρίως τις βραδινές ώρες.

Ιούλιος 2018

Αρχές Μήνα

1 – 10. Ένας καλοκαιρινός μήνας ακόμη που ξεκινά με δροσιές. Θερμοκρασία (24 – 30 °C). Βροχές, καταιγίδες έως πιθανές χαλαζοπτώσεις. Δροσιά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μέσα & Τέλη Μήνα

11 – 20. Βελτίωση της θερμοκρασίας (27 – 34 °C). Συννεφιά με πιθανές βροχές και καταιγίδες. Μεγάλη υγρασία.

21 – 31. Ένα αεράκι θα συνεχίσει τις δροσιές για μερικές μέρες. Θερμοκρασία (29 – 34 °C). Άνοδος της θερμοκρασίας (32 – 37°C) στο τέλος του μήνα.

Κ.Π.

enandro
0 Hits: 5797

Ένας "Πρίγκηπας" στο τελευταίο ταξιδι του ανοιχτά της Άνδρου

Φωτογραφία με τηλεφακό από την Παλαιόπολη (φωτ. Γιώργος Γρηγορίου).

(Το site δημοσιεύει μια ακόμα εξαιρετική ναυτική αναφορά αναγνώστη μας. Πρόκειται για το πλοίο-ναυαρχίδα του ισπανικού στόλου - κοντά 30 χρόνια - που παροπλίστηκε και περνά μπροστά μας ρυμουλκούμενο στην Τουρκία για παλιοσίδερα! Ο  Γιωργος Γρηγορίου το εντόπισε από την Παλαιόπολη, κοίταξε τα στοιχεία του στον υπολογιστή, συγκινήθηκε και μας έστειλε τις φωτογραφίες του που τράβηξε από την περιοχή, μαζί με ένα εξαιρετικό σχεδιάγραμα του,και ένα κατατοπιστικό σημείωμα της ιστορίας του. Τα δημοσιεύουμε συμμετέχοντας στη συγκίνηση του που ένας "πρίγκηπας της Αστούριας" περνά από τα νερά μας για το τελευταίο του ταξιδι - Εν Άνδρω).

enandro
Read More 1 Hits: 3432

Όταν η Χριστίνα Ωνάση συνάντησε τον Πέτρο Γουλανδρή στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου…

 

Χριστίνα Ωνάση και Πέτρος Γουλανδρής στην Άνδρο...

Μια άγνωστη κοινωνική, κοσμική και… οικονομική ιστορία που αν είχε αίσιο τέλος θα είχε αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων και την πορεία των δυο – ίσως - μεγαλύτερων οικογενειών της Ελλάδας, αποκαλύπτεται σήμερα, μέσα από τις αναμνήσεις μιας δημοσιογράφου.

enandro
Read More 6 Hits: 4417