Εξαιρετικά ζεστός ο φετινός Αύγουστος! Στην Άνδρο ανησυχούν για την ξηρασία…

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνουν οι επιστήμονες για την μελλοντική εξέλιξη του κλίματος για ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά για την Ελλάδα, το Αιγαίο και την Άνδρο. Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος θερμότερος με πρώτο… τον περσινό, στην σύγχρονη  Μετεωρολογία.

enandro
Read More 1 Hits: 548

Η Αθηνά και η Τζούλια: δύο καλλονές στο Βιτάλι!

Εκεί στο πανέμορφο Βιταλι, κυκλοφορούν ελεύθερες και ευτυχισμένες δυο… καλλονές: η Αθηνά και η Τζούλια. Όταν δεν… κάθονται ήσυχες στο περιφραγμένο χώρο που είναι το σπίτι τους, τριγυρίζουν παντού. Ανεβαίνουν τις ανηφοριές, φτάνουν μέχρι το χωριό, πάνε στην διπλανή παραλία τις Γίδες, κατεβαίνουν στο ποτάμι, στα μποστάνια και καμιά φορά ανηφορίζουν μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

enandro
Read More 0 Hits: 2116

Τεράστια καταστροφή στον Σαρωνικό! Στην Άνδρο κρύβουν την αλήθεια;

 

Το Cabrera μισοβυθισμένο κοντά στον Καμπανό. Χριστούγεννα 2016. Τρεις μέρες αργότερα έσπασε από μια τρικυμία και βυθίστηκε σε βάθος 35 μέτρων μαζί με το φορτίο του. Ήδη έχουν ανελκυστεί τα 2/3 του φορτίου. Απομένει το άλλο 1/3 που θα αναλκυστεί προσεχώς. Τι όμως μάθαμε για την ρύπανση που επέφερε από τις αρμόδιες αρχές; (φωτ. Εν Άνδρω),

Με αφορμή το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στην Σαλαμίνα που προκάλεσε από την διαρροή του πετρελαίου μια τεράστιας έκτασης θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το οικοσύστημα της Άνδρου, μετά τις αποκαλύψεις ειδικών επιστημόνων που κάνουν λόγο για ανυπολόγιστη καταστροφή και μια περίοδο τουλάχιστον 5-10 χρόνων, για να αποκατασταθεί το περιβάλλον!

enandro
Read More 7 Hits: 4371

Μας πήρε και μας σήκωσε το μελτέμι! Πόσο φύσηξε εφέτος στην Άνδρο…

Αυτή ήταν η εικόνα του καιρού επθ 60-65 μέρες από τις 90 του εφετινού καλοκαιριού στην Άνδρο. Φαίνεται το μελτέμι που κατεβαίνει από Ρωσία και σκάει πάνω στα βουνά της Άνδρου. Εκεί διαχωρίζεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Ιδού γιατί η Άνδρος εφέτος είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω του ανέμου. Το σχεδιάγραμμα είναι της ΕΜΥ. 

Το φετινό καλοκαίρι από πλευράς καιρού, δεν ήταν ευνοϊκό για την Άνδρο. Με απλά λόγια το μελτέμι… «μας πήρε και μας σήκωσε!». Από τις 90 μέρες (Ιούνιος, Ιούλιος Αύγουστος), περίπου τις 60-65 φυσάνε ενοχλητικά και απαγορευτικά για όσους ήθελαν να γνωρίσουν - και κυρίως να απολαύσουν - τις βόρειες παραλίες.

enandro
Read More 1 Hits: 1641

Φθινοπωρινές εικόνες από το Μπατσί…

 

Φθινοπώριασε…

Αν και ακόμα βρισκόμαστε στη δύση του καλοκαιριού, ο καιρός άλλαξε. Τα χρώματα στη θάλασσα και στον ουρανό δεν είναι πια σκληρά και έχουν μαλακώσει, καθώς ο ήλιος άλλαξε θέση.

enandro
Read More 0 Hits: 1694

Έρχονται ξανά πολύ δυνατά μελτέμια και πτώση της θερμοκρασίας στην Άνδρο…

Από αύριο Κυριακή (13.8)ο καιρός αλλάζει. Η ζέστη που φέτος μας ταλαιπώρησε υποχωρεί καθώς επανέρχονται τα μελτέμια που θα φέρουν την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

enandro
Read More 0 Hits: 2220

Τα μελτέμια φεύγουν ο καύσωνας ξανάρχεται! Πότε και που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40C…

…Και μετά τα θυελλώδη μελτέμια, έρχεται καύσωνας! Αθάνατο ελληνικό καλοκαίρι…

enandro
Read More 0 Hits: 1458

120 χλμ η ταχύτητα τυ μελτεμιού γύρω από την Άνδρο!

Στο μάτι του ισχυρού μελτεμιού που σαρώνει το Αιγαίο, βρίσκεται για τρίτη μέρα η Άνδρος. Η Ε.Μ.Υ κατέγραψε τις πιο ισχυρές ριπές του ανέμου στο Αρχιπέλαγος γύρω από το νησί, αφού η φορά του καλοκαιρινού βοριά «χτυπάει» κατ ευθείαν τους ορεινούς όγκους της Κουβαρας, των Γερακωνων και απέναντι της Εύβοιας, καθώς κατεβαίνει από τα Βαλκάνια και στην συνέχεια απλώνεται στα υπόλοιπα νησιά.

enandro
Read More 0 Hits: 814

Άνω-κάτω το Αιγαίο από τα μελτέμια! Ο καιρός στην Άνδρο…

Ο Αύγουστος μπαίνει… αεράτος και θα τα κάνει άνω-κάτω στο Αιγαίο! Από αύριο Κυριακή (30.7) αλλά κυρίως από την Δευτέρα, θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, δηλαδή μελτέμια, που η ένταση τους προβλέπεται να φτάσει-και ίσως ξεπεράσει τοπικά -τα 9 μποφόρ!

enandro
Read More 1 Hits: 2078

Γνωρίζοντας την Άνδρο μέσα από ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ του STAR

Από τον αναγνώστη μας Νίκο Μουρτζιάπη λάβαμε τον παρακάτω σύνδεσμο με ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ 30 λεπτών που παίχθηκε στην STAR WEB TV-LIVE και αναφέρεται αποκλειστικά στην Άνδρο. Το ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 20/7/2017.

enandro
Read More 0 Hits: 4267