Βγήκαν τα μερομήνια του 2018! Ο καιρός τα Χριστούγεννα, την Καθαρή Δευτέρα, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά!

 

Άνδρος - χειμώνας   παραλία Αγίου Πέτρου (φωτ. Βάσω Τσακίρη)

Βγήκαν τα μερομήνια του 2018! Τα πιστεύετε η όχι, πάρτε μια γεύση για το τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι την καρδιά του επόμενου καλοκαιριού, δηλαδή τον Ιούλιο. Βροχές, καταιγίδες, χιόνια, δροσιές , καύσωνες, θύελλες, περιγράφονται αναλυτικά. Πως θα κυλήσουν τα Χριστούγεννα, η Καθαρή Δευτέρα, το Πάσχα και η Πρωτομαγιά!

enandro
Read More 1 Hits: 1730

Καλώς τα δεχτήκαμε: χιόνισε τη νύχτα στην Κουβάρα!!!

 "Νικολοβάρβαρα" τα λέγανε οι παλαιότεροι και θεωρούσαν πως από του Αγίου Νικολάου άρχιζε παραδοσιακά ο χειμώνας. Και ο εφετεινός χειμώνας είπε να τηρήσει την παράδοση και χτες βράδυ παραμονή του Αγίου Νικολάου χιόνισε σην Κουβάρα! Στις 07:00 αναγνώστης μας που ξεκίναγε για την εκκλησία πήρε τηλέφωνο: η Κουβάρα είναι χιονισμένη. Εσύ βλέπεις από την άλλη μεριά, προς τους Γερακώνες. Από εδώ όμως φαίνεται το χιόνι στην κορυφή στα 1000 μέτρα, αλλά και χαμηλότερα. Έχει χιονίσει σε όλο το Πέταλο. Στέλνω φωτογραφίες για το Εν Άνδρω." Και έστειλε φωτογραφίες για να μάθει η Άνδρος και οι απανταχού Ανδριώτες και φίλοι της Άνδρου πως ο παραδοσιακός χειμώνας με τα Νικολοβάρβαρα του και τα χιόνια του έφτασε στην Άνδρο. Καλώς τον δεχτήκαμε λοιπόν... (φωτ. Χαρίδημος).

enandro
Read More 1 Hits: 2423

Θυελλώδεις νοτιάδες και απαγορευτικό! Χωρίς βαπόρι σήμερα 2/12 η Άνδρος.

 

Δεμένο το SouperFerry II στο άδειο λιμάνι της Ραφήνας. Μόνο του σήμερα το πρωί περιμένει την λήξη του απαγοτευτικού να σαλπάρει και πάλι άυριο το πρωί. Χωρίς πλοίο σήμερα η Άνδρος (φωτ. Εν Άνδρω).

Χωρίς βαπόρι σήμερα(2.12) η Άνδρος, λόγω των θυελλωδών νοτίων ανεμών που δημιούργησαν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα μποφόρ, πάνω από 9, σύμφωνα με την ΕΜΥ, υποχρέωσαν το Λιμεναρχείο να εκδώσει απαγορευτικό απόπλου, το οποίο ισχύει μέχρι τις 6 το απόγευμα.Έτσι το «SuperFerry» που επρόκειτο να εκτελέσει το πρωινό δρομολόγιο από την Ραφήνα, έμεινε αγκυροβολημένο, ενώ το «Θεολόγος Π.» παρέμεινε και αυτό στην Μύκονο.

Αύριο ο καιρός βελτιώνεται και τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά. To «SuperFerry» 7.50 απο Ραφήνα  για Άνδρο και «Θεολόγος Π.» 2.45 απο Άνδρο για Ραφήνα.

Χ.

enandro
0 Hits: 1206

Άνδρος: νεκρό δελφίνι στην παραλία Τζανετάκη

Νεκρό δελφίνι εξαγράσθη σήμερα το πρωί στην παραλία Τζανετάκη του γαυρίου. Αναγνώστης που το είδε το μεγάλο αυτό θηλαστικό το φωτογράφισε και μάς έστειλε τις φωτογραφίες. Στη συνέχεια ειδοποίησε το Λιμεναρχείο που αναμένεται να κάνει τα δέοντα. Δηλαδή, να πάει να δει από τι πέθανε, να το μετρήσει και ακολούθως να ειδοποιήσει τον Δήμο Άνδρου για να το παραλάβει και να προχωρήσει στη διαδικασία. Τα παραπάνω μας ενημέρωσαν αυτοί που ξέρουν τα πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

enandro
Read More 0 Hits: 1505

Καλοκαιρία τέλος! Από Κυριακή βράδυ… πάρτε ομπρέλα.

Μετά το χειμωνιάτικο διάλειμμα καλοκαιρίας, που έκανε την Άνδρο να φορέσει τα ανοιξιάτικα της, με λιακάδες, μπουνάτσες και λαμπερό ήλιο, από την Κυριακή (26.11)… πάρτε ομπρέλα!

enandro
Read More 0 Hits: 1205

Άνδρος: το εντυπωσιακό πέρασμα της "Ευριδίκης"

Το πέρασμα της καταιγίδας "Ευριδίκη" από την Άνδρο έδωσε μερικές δυνατές βροχές και πολλά εντυπωσιακά σκηνικά. Ο βαρύς ουρανές, η ομίχλη, τα σύννεφα στους Γερακώνες και στο Πέταλο και τα 'εντονα φθινιπωρινά χρώματα συνέθεταν ένα τοπίο δραματικό. Ο συνεργάτης μας Χαρίδημος έκανε μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο του και μας έστειλε μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες. Η ίδια καταιγίδα στην Αττική -  χάρη στην εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία των ανθρώπων - άφησε πίσω της νεκρούς και καταστροφές ολόκληρων περιοχών. Περίπου 150 χιλιόμετρα απόσταση τα δύο μέρη...

Η Χώρα και η κοιλάδα της με βροχή...

Η Μονή Παναχράντου συνθέτει πάντα ένα από τα πιο ενδιφέροντα στιγμιότυπα καθώς είναι στην απόκρυμνη πλαγιά των Γερακώνων. Εδώ ανάμεσα στα εντυπωσιακά φθινοπωρινά χρώματα και στην ομίχλη που κατεβαίνει από τους Γερακώνες...

Άλλο ένα δραματικό τοπίο. Η Χώρα και τα βαριά σκοτεινά σύννεφα από πάνω της με την βροχή να έρχεται...

Άλλη μια εντυπωσιακή στιγμή από την καταιγίδα. Τα σύννεφα έχουν πια κατέβει πολύ χαμηλά. Η κοιλάδα της Χώρας και τα χωριά έχουν χαθεί. μαζί τους έχει χαθεί και η θάλασσα. Η βροχή απλώνει παντού... 

 Δύο εντυπωσιακά στιγμιότυπα του τρουλου του καθολικού της Παναχράντου μέσα στην ομίχλη...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enandro
1 Hits: 2443

Έρχεται ο τυφώνας "Ζήνων" με βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Πότε θα φτάσει στην Άνδρο.

 

Μετά την «Ευρυδίκη» που προκάλεσε τον θάνατο και την καταστροφή, ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.Πρόκειται για ένα μεσογειακό τυφώνα (medicanes) που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν  «Ζήνων».

enandro
Read More 4 Hits: 5234

Έρχεται η "Ευρυδίκη" στην Άνδρο με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι! Χρειάζεται προσοχή...

Η «Ευρυδίκη» το νέο ισχυρό χειμωνιάτικο βαρομετρικό χαμηλό σύστημα, θα «επισκεφτεί» την Άνδρο από σήμερα το απόγευμα και σκοπεύει να παραμείνει πάνω από το νησί, περίπου για ολόκληρη την εβδομάδα δίνοντας φαινόμενα ισχυρών βροχών και ίσως χαλαζόπτωσης.

enandro
Read More 4 Hits: 1908

Πέντε ρήγματα "δολοφόνοι" και είκοσι ηφαίστεια στις Κυκλάδες! Πόσο μακριά είναι η Άνδρος;

Τα ρήγματα των Κυκλάδων

Η θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων, κρύβει πέντε τεράστια ρήγματα - «δολοφόνους», άνω των 20 χιλιομέτρων το καθένα, που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικούς σεισμούς 6,5-7,3R! Ταυτόχρονα στο βυθό κάτω από τα νησιά, υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 υποθαλάσσια ηφαίστεια, αλλά μόνο ο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη, φαίνεται να είναι ενεργός. Ευτυχώς η Άνδρος βρίσκεται αρκετά μακριά από αυτόν τον «χορό των ρίχτερ» αλλά δεν παύει να βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή για την οποία οι σεισμολόγοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι.

enandro
Read More 1 Hits: 1061

Προσοχή σκαθάρι «δολοφόνος» δρα στις Κυκλάδες. Οδηγίες αντιμετώπισης του.

 

Συναγερμός στις Κυκλάδες, από την εμφάνιση στη Σύρο, του σκαθαριού -«δολοφόνου» που απειλεί με εξόντωση τους φοίνικες στα νησιά! Την απειλητική παρουσία του ανακοινώσε το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στα πλαίσια των Ετήσιων Επισκοπήσεων για τη διαπίστωση της παρουσίας ή μη, καθώς και της διασποράς επιβλαβών οργανισμών για τα φυτά

enandro
Read More 1 Hits: 1252