Έφτασε ο "Δαίδαλος" στην Άνδρο. Φέρνει βροχές και καταιγίδες.

Καλοδεχούμενος ο «Δαίδαλος» στην Άνδρο, αφού φέρνει μαζί του βρόχινο νερό, απαραίτητο για το νησί, την ύδρευση, τις καλλιέργειες, την γεωργία και την μελισσοκομία.

enandro
Read More 0 Hits: 1199

Εντυπωσιακή ανέλκυση του Cabrera. Πανελλήνιο ενδιαφέρον για το εγχείρημα.

Το «Cabrera» ήταν φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες τόνους σιδήρου και 20 τόνους καυσίμων. Είχε ναυαγήσει παραμονή Χριστουγέννων του 2016. Σήμερα ανελκύστηκε με εντυπωσιακό τρόπο το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου, η πρυμη. Τις επόμενες μέρες θα ανελκυστεί και μέρος του φορτίου που ήταν κάτω από την πρύμη. Τα μέρη του πλοίου που θα ανελκυστούν θα φορτωθούν σε φορτηγίδα για διαλυτήριο της Τουρκίας (φωτ. απεσταλμένος Εν Άνδρω).

Η προσπάθεια έχει σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί με γοργούς ρυθμούς, πριν αρχίσουν οι χειμωνιάτικες φουρτούνες, όποτε κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Σε όλη την διάρκεια της θα παρακολουθείται από όργανα του Λιμεναρχείου Άνδρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ρύπανση ή η περαιτέρω επιβάρυνση στην περιοχή (φωτ. απεσταλμένος Εν Άνδρω).

Το λιμενικό της Άνδρου με επικεφαλής τον λιμενάρχη Γιώργο Σίδερη ήταν παρών από στεριά και θάλασσα και επέβλεπε το έργο (φωτ. απεσταλμένος Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Αεροφωτογραφία του Πρώτου Θέματος.

Φωτογραφία από το επίπεδο της θάλασσας του Πρώτου Θέματος. 

Βίντεο από την ανέλκυση - Πρώτο Θέμα

enandro
0 Hits: 1699

Βόρεια Άνδρος: Εκεί που η άγρια ομορφιά συναντά ξεχασμένες ιστορίες

Του Διαμαντή Μπασαντή

Βόρεια Άνδρος! Μια περιοχή ελάχιστα γνωστή ακόμα και στους ανδριώτες! Μέχρι σήμερα αρκετές φορές έχουμε περιγράψει την άγρια ομορφιά της. Θα διατρέξουμε πάλι μερικά χαρακτηριστικά τοπία και σημεία της. Θα δούμε μαζί μια Άνδρο διαφορετική. Την οποία πρέπει να επισκεφθούμε και να αγαπήσουμε. Γιατί είναι διάσπαρτη από ιστορίες. Γιατί είναι όμορφή. Γιατί είναι άγρια και εντυπωσιακή. Γιατί είναι Άνδρος...  Η φωτογραφία δείχνει τον δρόμο που πάει βόρεια. Στο βάθος ο φάρος της Φάσας και το Αιγαίο. Μια ξεχωριστή στιγμή σε ένα υπέροχο σημείο του νησιού... (φωτ. Εν Άνδρω).

enandro
Read More 3 Hits: 2009

Αρχίζει η ανέλκυση του Cabrera. Σήμερα στην Άνδρο ο πλωτός γερανός.

 

Περίπου δέκα μήνες μετά την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου Cabrera σε βραχώδη ακτή στην βόρεια Άνδρο, αρχίζει η επιχείρηση για την ανέλκυση του βυθισμένου πλοίου και την σωτηρία του πολύτιμου φορτίου του.

enandro
Read More 1 Hits: 880

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο τελευταίος Aνδριώτης κυνηγός καρχαριών! Συναρπαστικές αφηγήσεις…

 

Ο Βαγγέλης Δρόσης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Πολύπλευρος καλλιτέχνης, προικισμένος σκιτσογράφος με καυστικό πενάκι και χιούμορ και πολύχρονη παρουσία, στην ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Εδώ και χρόνια έχει κάνει την Άνδρο «σπίτι» του μένοντας τον περισσότερο καιρό.

enandro
Read More 2 Hits: 2688

Καμία ανησυχία για τον σεισμό στην Άνδρο! Τι λένε οι επιστήμονες.

 

Ο σεισμός που έγινε την Τέταρτη (4.10) στις 19.46 το βράδυ κοντά στην Άνδρο, ήταν φυσικό ότι προκάλεσε ανησυχία στο νησί, αν και η δόνηση δεν ήταν ισχυρή, δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητή και δεν αναφέρθηκε η παραμικρή ζημιά. Ωστόσο ο Εγκέλαδος σαν φυσικό φαινόμενο, προκαλεί συναισθήματα φόβου και ανησυχίας.

enandro
Read More 0 Hits: 1092

Βροχές, ψύχρα, θυελλώδεις βοριάδες. Καλώς ήρθε το φθινόπωρο στην Άνδρο!

 

Καλώς ήρθε το φθινόπωρο! Με πτώση της θερμοκρασίας, πρωτοβρόχια - που είναι καλοδεχούμενα και απαραίτητα για την διψασμένη από το καλοκαίρι γη - χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω των ισχυρών βοριάδων, που θ’ αρχίσουν να πνέουν από αύριο Πέμπτη (28/9).

enandro
Read More 0 Hits: 1277

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στην αποχέτευση της Χώρας

 

Το σημείο της υπερχείλισης στο Νειμποριό (φωτ. Γ. Κολυδάς).

Το παλαιό αντλιοστάσιο του Δήμου Άνδρου, που εξυπηρετεί τα εστιατόρια στην πλατεία Νειμποριού, κοντά στην προτομή του Μ. Δερτούζου, παρουσίασε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιών και υπερχείλισε. Αποτέλεσμα να εκλύονται λήμματα και να  μυρίζει η περιοχή. Επί τόπου μετά από καταγγελίες έχουν κληθεί το λιμεναρχείο και οι υπεύθυνοι του Δήμου.

enandro
Read More 13 Hits: 1601

Εξαιρετικά ζεστός ο φετινός Αύγουστος! Στην Άνδρο ανησυχούν για την ξηρασία…

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δίνουν οι επιστήμονες για την μελλοντική εξέλιξη του κλίματος για ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά για την Ελλάδα, το Αιγαίο και την Άνδρο. Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος θερμότερος με πρώτο… τον περσινό, στην σύγχρονη  Μετεωρολογία.

enandro
Read More 1 Hits: 696

Η Αθηνά και η Τζούλια: δύο καλλονές στο Βιτάλι!

Εκεί στο πανέμορφο Βιταλι, κυκλοφορούν ελεύθερες και ευτυχισμένες δυο… καλλονές: η Αθηνά και η Τζούλια. Όταν δεν… κάθονται ήσυχες στο περιφραγμένο χώρο που είναι το σπίτι τους, τριγυρίζουν παντού. Ανεβαίνουν τις ανηφοριές, φτάνουν μέχρι το χωριό, πάνε στην διπλανή παραλία τις Γίδες, κατεβαίνουν στο ποτάμι, στα μποστάνια και καμιά φορά ανηφορίζουν μέχρι τον Άγιο Πέτρο.

enandro
Read More 0 Hits: 2623