Στις 31 Αυγούστου ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου. Δύο εκκινήσεις, από Βουλιαγμένη και Χίο. Τερματισμός Χώρα Άνδρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντίστροφη μέτρηση για τον 56ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου 

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη ενός από τους σπουδαιότερους αγώνες ανοικτής θαλάσσης της χώρας, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Η 56η διοργάνωση θα αρχίσει στις 31 Αυγούστου και έχει προγραμματιστεί να υπάρξουν δύο εκκινήσεις, η μία θα είναι η κλασική διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Χώρα Άνδρου και η άλλη από τη Χίο μέχρι το ναυτονήσι των Κυκλάδων. Ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο της Άνδρου και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και, ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή κάποια από τα καλύτερα πληρώματα της Ελλάδος, με Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κόσμου.

«Ο κλασικός διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου συμπλήρωσε 55 διοργανώσεις. Εφέτος, επανέρχεται στην κανονικότητα, χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, με πλήρες αγωνιστικό, πολιτιστικό και τοπικό πρόγραμμα. Θα υπάρξουν αρκετές δράσεις για να γνωρίσουν αθλητές και φιλοξενούμενοι τις μοναδικότητες του νησιού. Η φιλοξενία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου θα ακολουθήσει την παράδοση που γνωρίζουν καλά οι ιστιοπλόοι μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Φαίδων Ταμβακάκης.

Η διοργάνωση, για ακόμη μία φορά, αναμένεται να συγκεντρώσει τις καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της χώρας. Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, εκείνη την εποχή, στη θαλάσσια περιοχή που θα διεξαχθούν οι κούρσες αποτελούν δέλεαρ για τους ιστιοπλόους καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ιδιαιτέρως απαιτητικός. «Για άλλη μια χρονιά τα στενά του Καφηρέα θα προκαλέσουν τους ιστιοπλόους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους την  ναυτοσύνη για να περάσουνε το περίφημο Κάβο Ντόρο και να φτάσουν γρήγορα στην πανέμορφη Χώρα της Άνδρου.», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος Γεώργιος Προκοπίου.

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank. Η Eurobank στηρίζει για 6η διαδοχική φορά τη διοργάνωση, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Private Banking της Eurobank υποστηρίζει και το σκάφος Velos, των Ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή.

Ο Χάρης Χαμπάκης, επικεφαλής Private Banking Ομίλου Eurobank, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, σημείωσε: «Για 6η χρονιά στηρίζουμε ένα θεσμό, που δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες και διεθνείς ιστιοπλόους, να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Φέτος νιώθουμε διπλά ευτυχείς που στηρίζουμε τον Αγώνα, γιατί μέσω αυτού, «συναντώνται» η Άνδρος και η Χίος, τα δύο νησιά του εφοπλισμού. Ο καλός συντονισμός, η προσήλωση στο στόχο, η εμπειρία που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες, η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες είναι χαρακτηριστικά επιτυχίας για τους ιστιοπλόους όπως όμως και για κάθε ομάδα σε όποιο πεδίο και αν αυτή δοκιμάζεται. Είναι στοιχεία που φυσικά διέπουν και τη λειτουργία του Private Banking της Eurobank το οποίο επιδιώκει σταθερά το βέλτιστο αποτέλεσμα στις 4 χώρες που δραστηριοποιείται».

Η Porsche, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική, υποστηρίζει ως Αργυρός Χορηγός τη διοργάνωση και έντυσε με τα χρώματά της το σκάφος «Black Jack». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αγώνα ια πραγματοποιηθεί παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne. Χορηγοί, επίσης, είναι οι «Αδαμάντιος, Αλίνα & Λεωνίδας Πολέμη», «Bereau Veritas», «Lipra Philanthropies» και «L. Papaphilippou & Co». Υποστηρικτές είναι οι «Kourtesis Wine Estate», «Kir Yianni», «ΟΙΝΟ», «Νήσος», «Κρισίλιας», «AnDrop», «Zarbis», «Symbeeosis», «Λάσκαρης» και «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου». Ταξιδιωτικοί Χορηγοί: Golden Star Ferries και Fast Ferries. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, εκτός από τις εναρκτήριες ιστιοδρομίες, περιλαμβάνει την τοπική ιστιοδρομία ενώ θα ολοκληρωθεί με την παράκτια κούρσα από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο. Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet