εν Άνδρω

Η "ακτινογραφία" της ακτοπλοΐα...
  Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στις ελληνικές θάλασσες και σε μια χώρα που ταλανίζεται από οικονομική και κοινωνική κρίση διάρκειας. Οι δείκτες των επιβατών που ταξιδεύουν με τα ακτοπλοϊκά πλοία δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση. Συνάμα τα βαπόρια που εξυπηρετούν τα νησιά έχουν πολλαπλασιασθεί! Η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο (λόγω κυρίως της… «έκρηξης» του τουρισμού), ενώ φέτος τα κάθε είδους πλοία που θα μπουν στον καλοκαιρινό ανταγωνισμό, είναι πολύ περισσότερα από πέρυσι!
Λιγότεροι οι επισκέπτες το τρι...
  Το καρναβάλι και οι Απόκριες τελείωσαν, αλλά τα μεθεόρτια άφησαν μια γεύση σκεπτικισμού και ανησυχίας στην Άνδρο. Το τριήμερο του γλεντιού, της ξεγνοιασιάς και της χαράς, η επισκεψημότητα στο νησί ήταν αισθητά μειωμένη από πέρυσι, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 10%!.
Επιπλέον δρομολόγια για Καθαρή...
  Το Andros (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Με επιπλέον δρομολόγια του Andros προτρέπει τους επισκέπτες να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν προς τα νησιά της γραμμής μας - και την Άνδρο - η Fast Ferries.
Θαλασσοθεραπεία: Μια έξυπνη επ...
Οι έξυπνοι και δραστήριοι επιχειρηματίες - που σίγουρα υπάρχουν στην Άνδρο - και όσοι θέλουν να επενδύσουν δημιουργικά στο νησί, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο τον χρόνο, έχουν μια μοναδική ευκαιρία μέσα στην κρίση!
«Πόλεμος» στην ακτοπλοΐα για τ...
Το λιμάνι της Ραφήνας σε ώρα μεγάλης πληρότητας. Οι συγκρούσεις γύρω από αυτό εντείνονται και ανακατατάξεις φαίνεται πως επέρχονται (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος του Μηνά Τσαμόπουλου «Ακτοπλοΐα: Το παρασκήνιο της κόντρας του υπ.Ναυτιλίας με την Golden Star Ferries» (που αναδημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα) προκάλεσε την απάντηση των εταιρειών Seajets - Hellenic Seaways - Aegean Speed Lines. Αναδημοσιεύουμε και την απάντηση αυτή από το Πρώτο Θέμα, καθώς όλα δείχνουν πως ο πόλεμος των καλοκαιρινών δρομολογίων συνεχίζεται αμείωτος και τον χειμώνα με τις δρομολογήσεις. Πιθανόν αυτή η σύγκρουση να έχει να κάνει και με τις κινήσεις θέσεων στο λιμάνι της Ραφήνας για την επόμενη χρονιά που δημοσιεύουμε σε διπλανή ανάρτηση – Εν Άνδρω
Τo... "πάρτυ" της Ραφήνας! Δύο...
  Από τον επόμενο χειμώνα, πολλά πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν στο ήδη κορεσμένο λιμάνι της Ραφήνας, την Άνδρο, τις Κυκλάδες και την ακτοπλοΐα γενικότερα.
Το μέλι της Άνδρου έχει μέλλον...
Εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, το Μουστάκειο Κληροδότημα και την εταιρεία APIGEA για την προώθηση της μελισσοκομίας στην Άνδρο. Στην πορεία αυτή - και μετά από σειρά σεμιναρίων που διοργάνωσε η APEGEA και εκπαίδευσε νέους μελισσοκόμους - συνεχίζεται η προσπάθεια με την διοργάνωση ημερίδας για την επιχειρηματικότητα των μελισσοκόμων. Η Άνδρος έχει μέλλον στον μέλι... Εν Άνδρω.
Η Άνδρος είναι "άγνωστη" στους...
Απογοητευτικά και με πολλά αρνητικά μηνύματα για την Άνδρο, ήταν τα αποτελέσματα διεθνούς τουριστικής έρευνας με το ερώτημα: «Ποιο μέρος της Ελλάδος, θα προτιμούσατε για χειμερινές διακοπές;»
Ημερίδα για τον τουρισμό στην ...
  Τρία χρόνια μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση το Open Tourism Κυκλάδων επιστρέφει στην Άνδρο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο. Στόχος του πρώτου OpenΤourism Κυκλάδων είναι η διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τομέα και των καινοτόμων μορφών επιχειρηματικότητας.