εν Άνδρω

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά! Κα...
  Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία την Τρίτη 1η Μαΐου! Αυτό αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με την συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, , και την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στην γραμμή Ραφήνα-Άνδρος και στα υπόλοιπα νησιά δεν θα ταξιδέψει κανένα βαπόρι και έτσι χαλάνε τα σχέδια πολλών για ένα άτυπο τετραήμερο δεδομένου ότι η Πρωτομαγιά πέφτει εφέτος Τρίτη. 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τι κάνει η Σύρος στ...
  Από διαφήμιση της airbnb στην Παλαιόπολη... Λάβαμε ένα δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, που μάς πληροφορεί για μια πρωτοβουλία της «Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου», που αναφέρεται σε ενημερωτικό σεμινάριο της Airbnb στην Σύρο, στο οποίο θα συμμετέχει με τηλεδάσκεψη και η Άνδρος. Θα παρουσιαστεί η παγκόσμια τουριστική πλατφόρμα της Airbnb με στόχο τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων και την αύξηση της πληρότητας των καταλυμάτων τους!
Kανονικά αύριο τα δρομολόγια τ...
Αύριο ξεκινάνε τα πλοία κανονικά (φωτ. Εν Άνδρω). Ξεκινούν αύριο Παρασκευή 20/4 κανονικά τα δρομολόγια τους τα πλοία. Λήγει η απεργία στα πλοία.
Κλιμακώνει η ΠΝΟ: Νέα 24ώρη απ...
Κλιμάκωση της απεργίας στα λιμάνια για άλλες 24 ώρες αποφάσισε η ΠΝΟ. Έτσι η σημερινή 24ωρη απεργία συνεχίζεται και αύριο. Αύριο το πρωί η ΠΝΟ θα εξετάσει εκ νέου την κατάσταση. Εκφράζονται ήδη όμως φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση.
Επέστρεψαν και οι τελευταίοι: ...
 Κι όμως ηταν ακόμα αρκετοί στο νησί αυτές τις μέρες. Μερικοί μάλιστα πιστοί της Άνδρου έμειναν μέχρι την τελευταία μέρα των πασχαλινών διακοπών, που ήταν σήμερα Κυριακή 15/4. Στη Χωρα μέχρι σήμερα υπήρχαν ακόμα οι Αθηναίοι/Ανδριώτες της περιοχής. Στο Γαύριο λιγότεροι. Όμως υπληρχαν. Το Μπατσί, ένας εντελώς τουριστικός προορισμός, είχε κλείσει προ ημερών. Τέλος ήταν και ορισμένοι από το Κόρθι. Έτσι σήμερα το απομεσήμερο το Superferry μάζεψε τους τελευταίους: 450 επιβάτες και τα 120 αυτοκίνητα και σάλπαρε... (φωτ. Εν Άνδρω).
Πως κλιμακώθηκε η επιστροφή. Τ...
  Η μεγάλη επιστροφή των επισκεπτών της Άνδρου ξεκίνησε Δευτέρα του Πάσχα σύμφωνα με τo Λιμεναρχείο Άνδρου. Την Δευτέρα από τους περίπου 7.800 που ήρθαν στο νησί για Πάσχα έφυγαν από το Γαύριο περίπου 3.500. Την Τρίτη του Πάσχα έφυγαν άλλες 3.000 περίπου. Και την Τετάρτη κατά την διάρκεια της μέρας έφυγαν περίπου 1.000. Τα βραδινά καράβια έφυγαν σχεδόν άδεια.
"Στο σφυρί" ξανά το ιστορικό "...
  Το Ξενία της Άνδρου στην Πλακούρα της Χώρας. Για δεύτερη φορά βγαίνει σε λίγες μέρες σε πλειστηριασμό. Θα υπάρξει αγοραστής για το "ωραίο ερείπιο"; (φωτ. Εν Άνδρω).  «Στο σφυρί» βγαίνει (για δεύτερη φορά μετά τον άγονο διαγωνισμό του 2013) το ιστορικό ξενοδοχείο «Τρίτων», γνωστό ως Ξενία, που βρίσκεται ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο, στην μαγευτική θέση Πλακουρα της Χώρας.
Στο + 5% η κίνηση το Πάσχα στι...
  Τρίτη του Πάσχα. Νειμποριός  Έχει αρχίσει η αποχώρηση των πρώτων επισκεπτών από την Δευτέρα του Πάσχα. Οι εναπομείναντες απολαμβάνουν την λιακάδα πλάι στη θαλασσα στο καφέ του Στυλιανού. Η πειοψγφία όσων έφτασαν στην Χώρα για Πάσχα ήταν για 3-4 μέρες. Ευτυχώς που έμειναν πίσω οι Ανδριώτες της Αθήνας - που κι αυτοί εφέτος λόγω του πρώιμου Πάσχα - δεν ήρθαν τόσο μαζικά όπως άλλες χρονιές (φωτ. Εν Άνδρω).   Με το τέλος του εορτασμού του Πάσχα, την ολοκλήρωση της καθιερωμένης «εξόδου» και την επιστροφή στην καθημερινότητα ήρθε και ο απολογισμός για να διαπιστωθεί πόσοι τελικά "απέδρασαν", ποιους προορισμούς επέλεξαν και πόσα χρήματα διέθεσαν. Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες, σημειώθηκε μια αύξηση της επισκεψιμότητας σε ποσοστό 5% σε σύγκριση με πέρυσι.
Κτήμα Λιοπύρου: Της γης το χρυ...
   "Της γης το χρυσάφι..." για την Άνδρο ήταν τα επσεριδοειδή της: λεμόνια και πορτοκάλια. Εκατοντάδες χρόνια η παραγωγή της εύφορης ανδριωτικης γης - μέσα στις βαθειές κοιλάδες με τα τρεχούμενα νερά - ήταν το χρυσάφι αυτού του τόπου. Στην εξαγωγή τους στηρίχτηκε στο ξεκίνημα της η ανδριώτικη ναυτιλία με τα καϊκια - τέλη 18ου μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα - μεταφέροντας τα εσπεριδοειδη της Άνδρου στις αγορές της Μαύρης Θάλασσας... (φωτ. Εν Άνδρω).