Ο Δήμος Άνδρου στην εποχή των κουμπάρων!!!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: Ο Δήμος Άνδρου στην εποχή των κουμπάρων.

Ο κ.Σουσούδης είναι τραγικά προβλέψιμος. Επαναλαμβάνει όλα όσα έκανε την πενταετία 2014-2019 ως Δήμαρχος τόσο ως συμπεριφορά όσο και ως πρακτική στη διοίκηση του Δήμου. Προχώρησε σε απευθείας ανάθεση ύψους 300.000 ευρώ με την νομιμοφανή διαδικασία της επέκτασης της σύμβασης καθαριότητας. Και μόνο για το γεγονός ότι ανάδοχος της σύμβασης είναι εργολάβος που τυγχάνει και κουμπάρος του κ.Σουσούδη,  ο Δήμαρχος θα έπρεπε να σκεφτεί αυτή την κίνηση δύο και τρεις φορές.Τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά: θα έπρεπε να κάνει διαγωνισμό για ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει εγκριθεί από το Φεβρουάριο, από τότε θα έπρεπε να τρέξει η διαδικασία του διαγωνισμού και στο μεσοδιάστημα και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός  θα μπορούσε να καλύψει το ενδεχόμενο κενό με μια μικρή ανάθεση ύψους 20 έως 30 χιλιάδων ευρώ. Ο κ.Σουσούδης όμως επέλεξε να οδηγήσει την Άνδρο και πάλι στον αστερισμό των εργολάβων καθαριότητας και των αναθέσεων .

Με τον τρόπο αυτό όμως, ο Δήμος Άνδρου ζημιώνεται αφού χάνει την έκπτωση που θα έδινε ο ανάδοχος της σύμβασης και η οποία σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ενώ την  ίδια στιγμή αποκλείονται άλλοι εργολάβοι οι οποίοι θα συμμετείχαν αν γινόταν διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ.Σουσούδης, προεκλογικά, ήταν εναντίον των απευθείας αναθέσεων παρά μόνο των μικρών όπως έλεγε… προφανώς ο πήχης των μικρών αναθέσεων ανέβηκε στα 300.000 ευρώ. Μετά τις αναθέσεις θα ακολουθήσουν και οι κατατμήσεις, γιατί όπως είπαμε ο κ.Σουσούδης επαναλαμβάνει τον εαυτό του της περιόδου 2014-2019.

Από εκεί και πέρα: για να μη βρεθεί η Άνδρος σε αδιέξοδο με τα σκουπίδια, η πρόταση που έχουμε καταθέσει προς τη δημοτική αρχή παραμένει στο τραπέζι. Αν θέλουν να συζητήσουμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο της συνεννόησης για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπήρξε ο κατ΄εξοχη δήμαρχος των απευθείας αναθέσεων μεταξύ 2014-2019. Ανάθεσε απευθείας κοντά 10 εκατ ευρώ χωρίς διακριτό έργο. Κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις μεταξύ 2019-2023, αν και είχαν έδωσαν εμφανές έργο. Τώρα επανέρχεται δριμύτερος με κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις αναθέτοντας στον κουμπάρο του απευθείας χωρίς διαγωνισμό εργολαβία 300.000 ευρώ. Τι να πούμε; Τίποτα. Μόνο "καλώστονε κι ας άργησε"...