Οι γονείς της Άνδρου διαμαρτύρονται για την κατάργηση της αριστείας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

enandro
Read More 2 Hits: 395

ΚΤΕΟ στην Άνδρο!!!…

 

Μια σημαντική ανάγκη των μόνιμων κατοίκων της Άνδρου, που ήθελαν ή έπρεπε να περνάνε τα αυτοκίνητα τους ΚΤΕΟ, ικανοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία έδωσε άδεια εξουσιοδοτώντας  ιδιωτική εταιρία ΚΤΕΟ, να εγκαταστήσει κινητή μονάδα ελέγχου αυτοκινήτων στο νησί.

enandro
Read More 0 Hits: 1084

"Γουρούνες" τέλος και στην Άνδρο! Κρίθηκαν επικίνδυνες.

 

«Γουρούνες» τέλος από το επόμενο καλοκαίρι στην Άνδρο και τα υπόλοιπα νησιά! Οι μηχανές που κινούνται πάνω σε τέσσερις τροχούς, κρίθηκαν επικίνδυνες από το υπουργείο Μεταφορών και έτσι στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ετοιμάζει, τις… «αφορίζει» και απαγορεύει ρητά να κυκλοφορούν σε ασφάλτινους δρόμους.

enandro
Read More 3 Hits: 1439

Αγία Θέκλη Ανδρου: Βίντεο ρίψης νερού από Σινούκ με 8 μπορώρ!!!

Φωτογραφία από την φωτιά της Αγίας Θέκλης του αναγνώστη Α.Δ.Λ. για το Εν Άνδρω.

Ήταν μια φωτιά που είχε διάρκεια πέντε περίπου ώρες. Οι άνεμοι όταν έφτασαν τα ελικόπτερα ήταν γύρω στα 8 μποφόρ! Τα δύο της πυροσβεστικής δεν μπόρεσαν να ρίξουν. Όμως το στρατιωτικό επιχειρησε μια-δύο ρίψεις πολύ επικίνδυνες. Όμως ήταν τόσο δυνατές οι σπηλιάδες που δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Από την δοκιμαστική ρίψη ο Γιώργος Τρανάκος, που ήταν με τους εθελοντές του ΣΕΔΑ , κατέγραψε μερικές στιγμές σε βίντεο. Αξιζει τον κόπο να τις δούμε για να καταλάβουμε σε τι επικίνδυνες συνθήκες επιχειρούν οι πιλότοι για να σώσουν αυτά που η δική μας απερισκεψία προκαλεί.

Το βίντεο τα λέει όλα:

Στιγμιότυπο από την προσπάθειά του ε/π Σινούκ, για ρίψη νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη περιοχή Αγίας Θέκλης. Οι ριπές των ανέμων εκείνη την στιγμή ξεπερνούσαν τα 8 Μποφωρ!!! (βίντεο Γιώργος Τρανάκος)

"Εν Άνδρω"

enandro
0 Hits: 702

ΣΕΔΑ: Ανασυγκρότηση μετά τη μάχη…

 

Η επόμενη μέρα μίας πυρκαγιάς στο σύλλογο εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου ξεκινά… το απόγευμα!!! Κάθε φορά, το επόμενο απόγευμα μετά την συμμετοχή του ΣΕΔΑ σε κάποιο συμβάν, τα μέλη του συλλόγου  μαζεύονται στο σημείο που σταθμεύουν τα οχήματα με σκοπό την ανασυγκρότηση και τη συντήρηση τους.

enandro
Read More 3 Hits: 899

Η φωτιά έσβησε στον Χαλκολιμιώνα. Φωτογραφικό ρεπορτάζ και τελευταίες πληροφορίες

ΤΕΤΑΡΤΗ - 18/10/2017 - ΩΡΑ 8:00

Πρωινή φωτογραφία από αναγνώστη μας για το Εν Άνδρω. Διακρίνεται στο βάθος το καμένο τοπίο. Κάηκαν συνολικά, σύμφωνα με την πυροσβεστική 500-600 στρέμματα βλάστησης υψηλών θάμνων. Κάτι που βοήθησε την φωτιά να εξαπλωθεί και εμπόδισε τους πυροσβέστες να πλησιάσουν πολλά σημεία. Το ευτύχημα ήταν πως πρόλαβαν οι επίγειες δυνάμεις και την σταμάτησαν στον δρόμο και την εγκλώβησαν στο κακοτράχαλο μέρος προς Χαλκολιμιώνα.

Η πιο κρίσιμη στιγμή της χτεσινής μέρας. Η φωτιά έχει περάσει τον δρόμο κι ανηφορίζει στο βουνό που οδηγεί στον Πιτροφό. Οι δυνάμεις του ΣΕΔΑ και της πυροσβεστικής εκει έδωσαν την μάχη να μην πάει το πύρινο μέτωπο προς τα πάνω. Και πέτυχαν. Η φωτιά περιορίστηκε στο κάτω μέρος του δρόμου και κατέληξε στον Χαλκολιμιώνα. Στον Χαλκολιμιώνα οι ζημιές τελικά ήταν περιορισμένες. Κάηκαν μερικές ομπρέλες και ένα WC. Γλύτωσε το ξύλινο μπαρ. Λόγω του κακοτράχαλου του μέρους δεν μπορούσαν να παρέμβουν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ οι εναέριες λόγω του αέρα δεν μπόρεσαν κι αυτές να κάνουν τίποτα. (φωτ. για το Εν Άνδρω Α.Δ.Κ.)

Άλλη μια φωτογραφια από την αποβίβαση των αυτοκινήτων και των ανδρών της πυροσβεστικής στο Γαύριο από το Θεολόγος. Τουλάχιστον τα καράβια της γραμμής βοηθούν κι αυτά όπως μπορούν (τροποιώντας δρομολόγια, μεταφέροντας δωρεάν κλπ) την βοήθεια από Αθήνα. (φωτ. για το Εν Άνδρω Π.Σ.)

ΤΡΙΤΗ - 17/10/2017 - ΩΡΑ - 22:00

Λήξη συναγερμού μετά 5 ώρες. Η τελευταία φωτιά στην περιοχή του Χαλκολιμιώνα έσβησε έσβησε  Οι εθελοντές έφυγαν. Οι πυροσνβέστες κρατάνε κάποιες βάρδιες για τυχόν αναζωπυρώσεις. Για μια ακόμα φορά οι πεζοπόρες ενισχύσεις ήρθαν καθυστεργμένα. Και οι εναέριες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να παρέμβουν. Την φωτιά αντιμετώπισαν οι τοπικοί πυροσβέστες μαζί με τα παιδιά του ΣΕΔΑ που με αυταπάρνηση είναι πάντα εκεί. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδίας. Ας ευχηθούμε να μην έχουμε αλλά επεισόδια αυτό το φθινόπωρο - Εν Άνδρω 

ΤΡΙΤΗ - 17/10/2017 - ΩΡΑ - 20:10

Το πλοίο Θεολόγος που προσφέρθηκε να βοηθήσει το νησί μεταφέροντας πέντε οχήματα της πυροσβεστικής και 20 άνδρες από την Αθήνα στο Γάυριο. Το πλοίο καθυστέρησε το δρομολόγιο του για να περιμένει τα πυροσβεστικά. Εδώ στο λιμάνι του Γαυρίου κατεβάζει τα οχήματα. (φωτ. για το Εν Άνδρω Π.Κ.)

Συνολικά ήρθαν πέντε οχήματα. Τα περίμεναν οι εθελοντές πυροσβέστες στο Γαύριο για να τα οδηγήσουν στον τόπο της φωτιάς που εξακολουθεί να καιεί κοντά στη θάλασσα. (Φωτ. για το Εν Άνδρω Π.Κ.)

 ΤΡΙΤΗ - 17/10/2017 - ΩΡΑ - 18:30 

Μεγάλη φωτιά στην Αγία Θέκλη της Άνδρου. Κινητοποίηση πυροσβεστικής, ΣΕΔΑ, ελικόπτερων. Το μέτωπο συνεχίζει προς Χαλκολιμιώνα.

Όλες οι φωτογραφίες είναι από αναγνώστες του Εν Άνδρω που βρέθηκαν στον τόπο της φωιάς 

Σήμερα το απόγευμα στην περιοχή της Αγάς Θέκλας – κοντά στη Σταυροπέδα – ξέσπασε μεγάλη φωτιά από άγνωστη αιτία. Με την βοήθεια του ισχυρού ανέμου και της παρατεταμένης ξηρασίας η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις. Επί τόπου έφτασαν εντός λίγων λεπτών 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες και 4 οχήματα του ΣΕΔΑ με 10 εθελοντές.

Η φωτιιά κάτω από τον δρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από πάνω και έμεινε μεταξύ Αγίας Θέκλης και Χαλκολιμιώνα.

Δόθηκε μεγάλη μάχη να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο και πάει προς Πιτροφό και Παλαιόπολη-Απροβάτου πράγμα που το κατάφεραν πυροσβέστες και εθελοντές. Επί τόπου έφτασε και ένα βυτιοφόρο του Δήμου. Το κάτω του δρόμου μέτωπο ήταν μεγάλο και κατευθύνθηκε προς Χαλκολιμιώνα όπου έκαψε ομπρέλες και μέρος της ξύλινης καντίνας.

Η  φωτιά  κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.

Ζητήθηκαν ενισχύσεις από τον διοικητή του κλιμακίου και έφτασαν δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής, αλλά λόγω του πολύ ισχυρού αέρα δεν έγινε κατορθωτό να επιχειρήσουν και έφυγαν. Ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού επιχείρησε δοκιμαστικές ρίψεις, αλλά κι αυτό λόγω του αέρα αναγκάστηκε να φύγει.

Το ένα ελικόπτερο επιχείρησε δοκιμαστικές ρίψεις, αλλά λόγω του ανέμου αναγκάστηκε να φύγει.

Εν τω μεταξύ με το πλοίο Θεολόγος φτάνουν ενισχύσεις από Αθήνα στις 19:40 20 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Το Θεολόγος καθυστέρησε λίγο την αναχώρηση του για να περιμένει τις ενισχύσεις.

Σκηνή από την κόλαση της φωτιάς σημερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά όσο ο αέρας είναι ισχυρός δεν είναι εύκολο να σβυστεί γιατί καίει σε απόκρημνα μέρη που δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές. Αν ο αέρας πέσει το βράδυ με την βοήθεια των πυροσβεστών από την Αθήνα θα μπορέσουν να την σβήσουν.

«Εν Ανδρω»

enandro
0 Hits: 5400

Τέτοιο τέρας-γερανό δεν ξανάδαμε ποτέ…

 

Φίλος αναγνώστης από το Γαύριο έσπευσε προχτές να πάρει τηλέφωνο:

-       -  Άστα!  Τέτοιο τέρας-γερανό δεν ξανάδαμε ποτέ! Τον φέρανε για το ναυάγιο στον Καμπανό και γέμισε όλο το λιμάνι του Γαυρίου!!!

enandro
Read More 1 Hits: 1833

Κυκλάδες & Άνδρος: Το πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι και το φορτώνουν στα ζώα

 

(Από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία lλάβαμε ένα λίαν ενδιαφέρον γράμμα που αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην Άνδρο: το «παστούρωμα» των ζώων. Διαβάζοντας το γράμμα συνειδητοποιήσαμε πως υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας, που έχουν ξεπεράσει και εξαλείψει αυτή την βάρβαρη πρακτική, που επικράτησε τις δεκαετίες που οι άνθρωποι εγκατέλειψαν την γη και τα ζώα τους. Και έτσι αδιάφοροι πια βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να μην καθόλου ασχολούνται με αυτά και ότι κερδίσουν από αυτά! Δυστυχώς παρά τις απαγορεύσεις που αναφέρονται κανείς δεν κάνει τίποτα – Εν Άνδρω)

enandro
Read More 4 Hits: 1368

Κάδοι... εκτός εποχής!!!

 

Αγαπητό Εν Άνδρω,

πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς κάδους απορριμμάτων ή για να είμαι ακριβής με καδους στην κυριολεξία ξεχαρβαλωμένους και με σκουπίδια παντού τριγύρω. Και σήμερα, ω του θαύματος βλέπω στο δρόμο, στη Χρυσή Άμμο, 3 ολοκαίνουργιους κάδους δίπλα σε αυτούς της ανακύκλωσης.

enandro
Read More 2 Hits: 992

Ελένη Μενεγάκη: η ανάγκη μιας κοινωνίας για «διασημότητες»

 

Η Ελένη Μενεγάκη με δεκάδες θαυμάστριες της στο πλοίο Θεολόγος για Άνδρο - 13/10/17

Φίλος του site έστειλε χτες βράδυ μια φωτογραφία από το πλοίο Θεολόγος που ερχόταν στην Άνδρο. Η φωτογραφία απεικόνιζε την Ελένη Μενεγάκη με πλήθος γυναίκες να ποζάρουν δίπλα της χαμογελαστές. Την φωτογραφία συνόδευε με το ρώτημα αν ενδιαφέρει το site. Κατ’ αρχή είπαμε όχι.

enandro
Read More 4 Hits: 2102