Παραπομπή σε δίκη για κατοχή ναρκωτικών στην Άνδρο

 

Τετραμελές κλιμάκιο της αστυνομίας που ήρθε από τη Σύρο τη Δευτέρα το πρωί σε συνεργασία με την αστυνομία Άνδρου  έκανε εκτεταμένες έρευνες που αφορούσαν ναρκωτικά στο νησί.

enandro
Read More 0 Hits: 256

Ναυτιλιακές σπουδές στην Άνδρο!!!

(Λάβαμε μια πρόσκληση από τον οργανισμό SHIPPING & BUSINESS EDUCATION, για ενημέρωση που έχει ως στόχο να ξεκινήσει ναυτιλιακές σπουδές στην Άνδρο. Στην πρόσκληση αναφέρονται τρεις ενημερωτικές ημερίδες, μια ανά περιοχή, για όσους ενδιαφέρονται. Μη γνωρίζοντας περισσότερα αναρτούμε την πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται… Εν Άνδρω).

enandro
Read More 0 Hits: 721

Ειδοθέα: Μια βραδιά αφιερωμένη στη θάλασσα

 Το πρόγραμμα Ειδοθέα είναι μέρος της δραστηριότητας της κοινωνικής επιχείρησης Πρωτεύς και αναφέρεται στην βιωματική ναυτική εκπαίδευση. Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δημήτρη Κοκκίνη και της ομάδας του που μεσα από υποτροφίες δίνει τη δυνατότητα σε νέους από 15 μέχρι 18 ετών να ταξιδέψουν για μερικές εβδομάδες με τρικάταρτα νορβηγικά ιστιοφόρα και να ζήσουν ναυτικές εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους και στις επιλογές τους. Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κοκκίνης στο βήμα τοθ ανοικτού θεάτρου Άνδρου εξηγεί πως ξεκίνησε την προσπάθεια του (φωτ. Εν Άνδρω).  

enandro
Read More 0 Hits: 634

Οι πρόσφυγες έφθασαν στις Κυκλάδες! Σε ποια νησιά εντοπίστηκαν. Συναγερμός στις αρχές.

 

Στην Αμοργό...

Έντονη κινητικότητα από δουλεμπορικά σκάφη που μεταφέρουν εξαθλιωμένους πρόσφυγες, παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές των νησιών να έχει σημάνει συναγερμός.

enandro
Read More 1 Hits: 1825

Οι "καουμπόηδες" της θάλασσας! Παρ’ ολίγο δυστύχημα με το "Tera Jet".

 

H σκηνή του επικίνδυνου ελιγμού σε τρία σινεχόμενα πλάνα από το Cyclades24.

Κάποιοι από τους πλούσιους «σκαφάτους» -Έλληνες και ξένους- που αλωνίζουν με τις πολυτελείς και γρήγορες θαλαμηγούς τους τις Κυκλάδες, νομίζουν ότι η θάλασσα τους ανήκει και με το χρήμα και την κοινωνική δύναμη που διαθέτουν, μπορούν να πλέουν όπου θέλουν, όπως θέλουν και με όποιες ταχύτητες επιθυμούν, αγνοώντας ακόμα και τους πιο βασικούς κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Ένας από αυτούς-που αναζητείται από το Λιμενικό- παραλίγο να προκαλέσει σοβαρό ναυτικό δυστύχημα, αφού λίγο έλειψε να συγκρουστεί με το ταχύπλοο Tera Jet έξω από το λιμάνι της Μυκόνου.

Το πλοίο της Sea Jets, γεμάτο με επιβάτες κατευθυνόταν στο «νησί των ανέμων» όταν η θαλαμηγός πέρασε σαν βολίδα σχεδόν ξυστά από την πλώρη του κινούμενο αντίθετα από τους κανονισμούς αφού το τεράστιο ταχύπλοο είχε προτεραιότητα.

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και τον λόγο έχουν πλέον οι αρχές που θα κινηθούν διοικητικά εναντίον του καπετάνιου της θαλαμηγού.

Σημ. Οι φωτογραφίες είναι από το “Cyklades 24”

enandro
1 Hits: 2505

Χωρίς προβλήματα ρύπανσης η Άνδρος. Με δωρέα επισκευάστηκε το φουσκωτό και ενισχύθηκε το Λιμενικό.

 

Το δημοσίευμα και τα ερωτήματα που έθεσε ο συντάκτης μας για τη ρύπανση στην περίπτωση του ναυαγίου του Cabrera στον Καμπανό έτυχαν της προσοχής των αρμοδίων. Έτσι αρμόδια πηγή του Λιμενικού επικοινώνησε μαζί μας διευκρινίζοντας πως στην Άνδρο δεν υπάρχουν προβλήματα ρύπανσης από το ναυάγιο.

enandro
Read More 10 Hits: 1305

Η Άνδρος αντέχει, αλλά με απώλειες: πόσοι μαθητές φοιτούν στο νησί…

 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έδειξε και τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων. Στην Αμοργό κλείνουν σχολεία από την εγκατάλειψη, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη οι αναπληρωτές καθηγητές δεν βρίσκουν που να μείνουν γιατί η σεζόν τελειώνει μέσα Οκτωβρίου. Το ερώτημα είναι: τι γίνεται στην Άνδρο; Έχουμε πρόβλημα καθηγητών; Έχουμε καταλύματα για τους καθηγητές; Και το κυριότερο για το μέλλον του νησιού: πόσοι μαθητές είναι σε όλες τις βαθμίδες στα σχολεία της Άνδρου; Μειώνονται; Αυξάνονται;

enandro
Read More 8 Hits: 2078

Ευτυχώς υπάρχει ευσυνειδησία στην Άνδρο...

 

Αγαπητέ φίλε Διαμαντή,

Ευτυχώς στην Άνδρο, στο εγκαταλειμμένο παντελώς από το Δήμο νησί μας, υπάρχει ευσυνειδησία. Το λέω αυτό με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σήμερα  στην παραλία του Αγίου Πέτρου.

enandro
Read More 6 Hits: 3466

Πρωτοφανές! Απαγορεύεται το διαδίκτυο στην πυροσβεστική της Άνδρου και των άλλων νησιών!

Το internet, και τα διάφορα εργαλεία αναζήτησης στο διαδίκτυο, είναι… «απαγορευμένα αγαθά» για τους πυροσβέστες της Άνδρου- και τους συναδέλφους τους των άλλων νησιών του νότιου Αιγαίου- τις ατελείωτες ώρες της επιφυλακής, μέχρις ότου κτυπήσει ο συναγερμός και ριχθούν στην μάχη για την σωτηρία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών!

enandro
Read More 5 Hits: 890

Νέο πλωτό του Λιμενικού. "Θωρακίζεται" η Άνδρος και ο Κάβο Ντόρος. Διάλογος για το Λιμενικό...

(Το άρθρο αυτό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και αρκετά σχόλια μερικά από τα οποία ξεχωρίσαμε και ανεβάσαμε στην ανάρτηση. Τελευταίο αυτό του Γιώργου Τρανάκου που επιχειρεί ΕΠΩΝΥΜΑ, με θάρρος και παρρησία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το σκάφος "Καλυψω" που τόσα έχουν γραφεί συχνά χωρίς απάντηση μιας και υ πρώην υπεύθυνος Τύπου του Life "διακρίθηκε σιωπών". Κι όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι αναγνώστες μας που αναπαράγουν σήμερα ότι εκτόξευε πριν 4 χρόνια ο σημερινός δήμαρχος που σήμερα γνωρίζει πως όσα έλεγε τότε ήταν αέρας κοπανιστός. Ευτυχώς που ο Γιώργος Τρανάκος βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το "Καλυψώ" αγοράστηκε με ευρωπαΙκά χρήματα και μετά ενδελεχή έρευνα. τα χαρτιά έχουν εξεταστεί και από τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες... Εν Άνδρω)

enandro
Read More 19 Hits: 2718