Οι ανδριώτες παρελαύνουν για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Τα ανδριώτικα σωματεία "The New Agios Panteleimon of Andros Society" του Νιού Τζέρσυ & "Andros Society" της Νέας Υόρκης παρελαύνουν για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Στη μέση ο Φίλιππος Φόρτωμας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου έγινε η μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου των ελληνικών σωματείων στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα τους και δύο σωματεία των ανδριωτών της Αμερικής. Η μέρα ξεκίνησε με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση. Παραβρέθηκαν Έλληνες πολιτικοί εξ Ελλάδος και εκ Κύπρου. Η εφετινή γιορτή και παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των 50 χρόνων κατοχής της Κύπρου από τους Τούρκους.

Στιγμιότυπο από την παρέλαση των ανδριωτών στη Νέα Υόρκη στην 5η Λεωφόρο στις 14/7

Εκ μέρους της Ελληνικής Βουλής παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Φ. Φόρτωμας. Στο περιθώριο των εορτασμών, ο Φ. Φόρτωμας, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών  Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ,  τον πρωταθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) Γιώργο Καρλαύτη, καθώς και με εκπροσώπους των ομογενειακών σωματείων και κυκλαδίτικων οργανώσεων. 

Οι επίσημοι στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

Στόχος της παρουσίας όλων η σύσφιξη των σχέσεων ομογένειας και Ελλάδος. Κι αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τη διατήρηση της γλώσσας και την τήρηση των εθίμων όπως η αναφορά στην επέτειο της ανεξαρτησίας και η συμετοχή σε αυτή και από τις νεότερες γενιές ομογενών συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διατήρηση ισχυρών δεσμών με την μητροπολιτική Ελλάδα. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet