Προχωρά η αναστύλωση του φάρου στο Γαύριο

Από την έκθεση που εγκαινιάσθηκε στο Γαύριο

Στα εγκαίνια της έκθεσης φάρων που έγινε στο Γαύριο στις 5 Αυγούστου με ευθύνη του αρχιτέκτονα Ανδρέα Χαλά στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EC-PHAROS - Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη πέτρινων φάρων» είχαμε δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Η πρώτη: Η μελέτη αναστήλωσης του φάρου Γαυρίου της ομάδας 8022 έχει πάρει όλες τις εγκρίσεις που χρειάζονται και το έργο οδεύει στην τελική του φάση (χρηματοδότηση και κατασκευή). Γίνονται συζητήσεις να αναλάβει την χρηματοδότηση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Η δεύτερη: Η υπηρεσία φάρων έδωσε άδεια να ανοίξουν οι Φάροι Γριάς και της Φάσας, για μια μέρα (στις 19 ή στις 20 Αυγούστου) με αφορμή και την ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη 19 Αυγούστου σχετικά με τους φάρους της Άνδρου.

Στην φωτογραφία ο δήμαρχος μιλά με τον Ανδρέα Χαλά και τον κ. Μπαρτζώκα, που είναι στην ομάδα που δουλεύει για την αναστήλωση.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης, ο έπαρχος Δ. Λοτσάρης, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Γ. Μαμάης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Α. Αντωνιάδης και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet