Το "Αβέρωφ" στον Κάβο Ντόρο. Πέρασε έξω από την Άνδρο.

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13.12), το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» πέρασε κοντά στις ακτές της Άνδρου, ολοκληρώνοντας το μακρύ ταξίδι της επιστροφής των 270 μιλιών, από την Θεσσαλονίκη στο μόνιμο αγκυροβόλιο του στο Φάληρο.

Ήταν μια ηλιόλουστη, σχεδόν ανοιξιάτικη μέρα και το πλοίο με την ένδοξη ιστορία, έλαμπε σαν στολίδι στα ήρεμα νερά του Κάβο Ντόρο καθώς το ρυμουλκούσαν τα δυο ρυμουλκά. Δίπλα του έπλεε ως τιμητική συνοδεία η φρεγάτα «Έλλη» με το πλήρωμα της παρατεταγμένο στο κατάστρωμα.

Τα πλοία που το συναντούσαν στο στενό Άνδρου-Ευβοίας το χαιρετούσαν με σεβασμό όπως ορίζουν οι ναυτικοί κανονισμοί και άγραφοι νόμοι της θάλασσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 59 μέρες που έμεινε στην Θεσσαλονίκη, δέχτηκε περισσότερες από 130.000 επισκέψεις, τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόταν στην Αθήνα είχε μόλις 120.000 επισκέψεις, ενώ κατέγραψε κατά μέσο όρο 2.500 επισκέψεις ημερησίως. 

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ .

This comment was minimized by the moderator on the site

στον Κάβο Ντόρο... και οχι στον Ορμο Κορθλιου όπως πολλοί ονειροπωλούντες πίστευαν για (την εορτή) του Αγίου Νικολάου...