25η Μαρτίου 2019: Η Άνδρος θυμήθηκε την Μακεδονία...

Η παρέλαση στην Χώρα και οι πολλαπλές αναφορές στην Μακεδονία 

 Ήταν μια ολόλαμπρη μέρα η 25η Μαρτίου 2019 στην Άνδρο. Πλήθος παιδιά πήραν θέση, από όλα τα σχολεία της Χώρας και των γύρω χωριών για την κατάθεση στεφάνων και την μαθητική παρέλαση. Ένα πολύχρωμο πλήθος: μαθητές, γονείς, κάτοικοι. Κυριαρχούσαν τα γαλανόλευκα. Στον πανηγυρικό της μέρας η αναφορά πως ήταν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου της Χώρας το 1821 ο Θεόφιλος Καΐρης που σήκωσε την σημαία της Επαναστάσεως στην Άνδρο. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ήταν οι μαθητές, τα σώματα ασφαλείας, οι επίσημοι και οι ανεπίσημοι. Η Άνδρος μπορεί να μην θυμήθηκε τον ήρωα συνταγματάρχη Καμπάνη από το Κόρθι και την Μεσαριά που έπεσε επικεφαλής του συντάγματος του στην μάχη του Κιλκίς (όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 8.000 Έλληνες) για την Μακεδονία. Όμως θυμήθηκε με αρκετούς τρόπους σήμερα την Μακεδονία. Αυτή που ο ιερόσυλος και "διεθνοκάπηλος" (διεθνιστής των καφέ-μπαρ) υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς δήλωσε "πως δεν ήξερε κανένας"! (φωτ. Εν Άνδρω). 

Κατ' αρχή η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου παιάνιζε συνέχεια το εμβατήριο "Μακεδονία ξακουστή". Σαν υπόμνηση πως κάποιοι διάβολε ήξεραν την Μακεδονία που δεν ήξερε ο "διεθνοκάπηλος" υπουργός Νίκος Παππάς, φίλος και του Μαδούρο και του Τραμπ και του Γιούνκερ και του Έβο Μοράλες!!! Διεθνοκάπηλος είπαμε ο κ. Παππάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Εδώ η Φιλαρμονική παίζει το "Μακεδονία ξακουστή". Να δείτε που ο Τσίπρας και ο Παππάς με τις ανοησίες, την ασχετοσύνη και την προκλητικότητα τους θα κάνουν το εμβατήριο στο τέλος "ύμνο" των καθυβριζόμενων από την κυβέρνηση Ελλήνων! (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Με μακεδονικές φορεσιές παρέλασαν και οι παραστάτες του χορευτικού της Χώρας Άνδρου!!! Ένας ακόμα τρόπος να πουν πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων stop στην πατριδοκαπηλεία που επιχειρεί η κυβέρνηση που θεωρεί μόνο τις δικές της επιλογές "πατριωτικές" και όλων των άλλων... "φασιστικές". Δυστυχώς κυβερνούν την χώρα πατριδοκάπηλοι και διεθνοκάπηλοι σε συσκευασία του ενός, οι οποίοι σπρώχνουν την κοινωνία στα άκρα (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Κατά τα άλλα η μέρα λαμπερή και ο κόσμος στους δρόμους. Μέρα δοξαστική... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη φωτογραφία τα σχολεία της Χώρας παρελαύνουν με εθνικές φορεσιές. Ευτυχώς ακόμα έχουμε παρελάσεις. Δεν ξεχνάμε πως το 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ο κ. Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού σήμερα, συλλαμβανόταν τότε για επίθεση κατά της παρέλασης!!! (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Στην φωτογραφία το Ναυτικό Λύκειο Άνδρου παρελαύνει σήμερα στην Χώρα...  Όπως δεν ξεχνάμε πως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε "φασιστικές" και τις παρελάσεις το 2012!!! Και πως θα τις σταματούσε ως κατάλοιπο των "φασιστών"!!! 

 Η τρίτη άμεση αυτή την φορά αναφορά στην Μακεδονία συνέβη όταν μετά την δοξολογία ο εφημέριος της Θεοσκεπάστου (μετά το "ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το έθνος" που φώναξε ο εφημέριος του Αγίου Γεωργίου) φώναξε: "Ζήτω η Μακεδονία. Κάτω η συμφωνία των Πρεσπών"!!! Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καπάκης απάντησε: "αυτά δεν είναι του παρόντος! Αυτές οι απόψεις διχάζουν τον λαό!" Και ο εφημέριος ανταπάντησε: "με τον τρόπο που συμπεριφερθήκατε τα ισοπεδώσατε όλα"... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Με το τέλος της παρέλασης γέμισε η Χώρα κόσμο. Χάρμα οφθαλμών αυτή η κίνηση. Έστω και αν οι επισκέπτες ήταν περιορισμένοι σχετικά... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και ο νέος πλάτανος στην θέση του παλιού στην πλατεία Καΐρη. Θες λόγω της ζέστης που έχει αρχίσει να υπάρχει κάποιες ώρες, θες γιατί ποτίζεται αδιάκοπα και το νέο πλατάνι έχει ήδη βγάλει φύλλα. Καλορίζικο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Και ο ευτυχής καταστηματάρχης του μεζεδοπωλείο Πλάτανος χαμογελαστός μπροστά στο νέο πλάτανο... (φωτ. Εν Άνδρω)

Η παρέλαση στο Γαύριο

 Από το πρωί σήμερα και το Γαύριο σημαιοστολισμένο. Μια λαμπρή μέρα γεμάτη σημαίες και σημαιάκια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σημαιοστολισμένο και το σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι (φωτ. Εν Άνδρω).

Με εθνικές φορεσιές και σημαίες και τα παιδάκια, Μνήμες πολύτιμες της παιδικής ηλικίας... (φωτ. Κ. Τομαράς)  

 Εικόνα δοξαστική τα μικρά παιδιά να παρελαύνουν στο λιμάνι της Άνδρου (φωτ. Κ. Τομαράς).

 Και ο κόσμος αρκετός. Και οι μικροί τυμπανιστές ρυθμικοί να δίνουν τον τόνο της μέρας και στο Γαύριο. Ίσως το πέρασμα τους ήταν η μεγάλη στιγμή της μέρας. Αν δεν υπήρχε και η παρέλαση με τις σημαίες και τα τύμπανα πως θα φάνταζε η μέρα άραγε. (φωτ. Κ. Τομαράς).

 

Καράβια, παιδιά, σημαίες, κόσμος στους δρόμους. Η εθνική επέτειος γιορτάστηκε όπως της έπρεπε και στο Γαύριο (φωτ. Κ. Τομαράς)

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι του εν Άνδρω .... ευτυχώς.....scripta manent......Για να τελειώνω μαζί σας........
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συμφωνούμε και σας χαιρετούμε φιλικά.
Καλημέρα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι κύριοι,δεν ντρέπομαι καθόλου και είμαι βέβαιος ,εξ άλλου διαβάζουν αρκετοί και βγάζουν συμπεράσματα ,για το ποιος πρέπει να ντρέπεται.... Ας ανατρέξουν οι σχολιαστές σας σε ότι έχω γράψει,να δουν τι γράφω και τι απαντάτε, βάζοντας ενίοτε και στα γραπτά μου πράγματα που δεν έχω γράψει , κάνοντας υποθέσεις.Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει......Αλήθεια γιατί σχολιάζετε εσείς στους σχολιαστές;;;;;;;Καμία σελίδα δεν το κάνει εσείς γιατί;;Και κάτι άλλο η ''επωνυμία'' και η ιδιοκτησία σελίδας δεν δικαιολογεί την καθύβριση.......η όχι;;;;;;;;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μην ανησυχείτε όλοι έχουν φροντίσει να κρατήσουν αντίγραφα της σοφίας σας ώστε όταν έρθει η ώρα της κρίσης να ανακράξουν τα έλεγε ο ή η ΙΓ. Τώρα το τι λέγατε πέρα από το να κατακεραυνώνετε ανωνύμως τον παπα κι εμάς μόνο εσείς το θυμάστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είσαστε εσείς απ αυτούς που μπορεί κάποιος να κάνει σοβαρό διάλογο μαζί σας;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως ναι αγαπητή μου. Ιδίως αν μάθετε να υπογράφετε με το όνομα σας. Ακόμα και αν δεν θέλετε να δημοσιευτεί ίσως γιατί ντρέπεστε λίγο για όσα γράφετε...
Καλημέρα σας και καλό ΣΚ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρ(ι)α παπαδια (????)

Πριν (αντι)γραψετε ολο το κατεβατο για τους παπαδες, καποιον ηρωα του '21, ονοματι Παπαφλεσσα τον εχετε ακουστα??
Τι θα'χε γινει αραγε αν ακολουθουσε και αυτος τους ευσεβεις ποθους σας και το βουλωνε??

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακούστε κύριοι, επειδή λέτε ότι θέλετε, από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι εννοούσα τον Παπά Μιχάλη που ούτε τον έχω δει ΠΟΤΕ;;; Και γιατί να είχα θυμώσει;;και μάλιστα πολύ;;;Άλλο πάλι τούτο;; Εγώ μίλησα γενικώς για τους ''ιερείς''.Παντού Κύριοι υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί έτσι δεν είναι;;;;;;;;τι δημοσιογραφία είναι αυτή;;;Καθυβρίζετε για μια ακόμα φορά αναγνώστες σας που έχουν αντίθετοι άποψη με την δική σας. Τώρα που με ''κατατροπώσατε'' να είσαστε υπερήφανοι για τα γραφόμενα σας..... Λυπάμαι πάρα πολύ.......Καλημέρα σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάθε σχόλιο σας απομακρύνεται περισσότερο από τα λάθη σας. Ξαναδιαβάστε τι γράφατε και τι σας απαντούσαμε και θα καταλάβετε. Άρα ο διάλογος είναι σε σωστό δρόμο. Πολύ καλό αυτό. Πολύ καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους όλο το σχόλιο μου.Για να διαβάζει ο κόσμος και να βγάζει τα συμπεράσματα του. για να δει τις ''αστειότητες που γράφω. Και βέβαια ο Καπάκης εκπροσωπούσε τον Σύριζα.Εσείς γράψατε ο ''κυβερνητικός εκπρόσωπος του Σύριζα''.

(ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ γραψαμε διορθώνοντας απλώς την σειρά των λέξεων "ως επρόσωπος της κυβέρνησης". Θα σας πω ένα μυστικό: "ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης" είναι και "κυβερνητικός εκπρόσωπος" στην συγκεκριμένη περίπτωση. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Όπως κι εσείς είστε ακριβώς το ίδιο ανόητος που τον μπερδεύετε με τον Τζανακόπουλο που είναι "κυβερνητικος εκπρόσωπος στα ΜΜΕ"!
Κάθε "εκπρόσωπος της κυβέρνησης" είναι και "κυβερνητικός εκπρόσωπος" είτε στον ΟΗΕ είτε στην Άνδρο. Ανάλογα με την περίπτωση. Το ξέρουμε γιατί κάναμε διαπιστευμένοι "εκπρόσωποι της εφημερίδας ΑΥΓΗ" στον ΟΗΕ, αλλά και "εκπρόσωποι" σε αποστολές άλλων καλύτερων εποχών στο εξωτερικό! ΕΚΠΛΗΞΗ! Δεν το ξέρατε. Τώρα το μαθαίνετε! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Είναι το ίδιο;;; Δηλαδή θα τρελαθούμε τελείως;;;

(ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Για το παπά Μιχάλη ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ,δεν τον γνωρίζω,αυτό έγραψα.Και βέβαια βγάζετε συμπεράσματα για την εκτίμηση μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!για τον Χριστό;;;;;;;;;;;;τι να πει κανείς σε κάποιους που χάνουν την ψυχραιμία τους ;;και γράφουν ότι θέλουν.

(ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΦΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΜΙΧΑΛΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕΣ ΘΥΜΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Όσο για την ''γραμμή ''της σελίδας σας κάθε αναγνώστης σας μπορεί να την καταλάβει.

(ΑΡΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ!!! ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΗ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Γράφω ξανά δεν είναι όλοι''ζαβαντριώτες''.

(ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΖΑΒΑΝΤΡΙΩΤΕΣ; ΕΣΥ ΜΟΝΟ... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Καλημέρα σας,περαστικά και σ εσάς......................

(ΕΪΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΧΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΡΥΑΔΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριο του εν Ανδρω,Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όποιος δεν συμφωνεί με την γραμμή της σελίδας σας και εκφράζει άλλη άποψη ''γράφει αστειότητες''.Τώρα προσθέσατε και το ''νηφάλια''.Μάλλον εσείς όταν ΄΄στριμώχνεστε χάνετε την ''νηφαλιότητα σας''και κόβετε τα σχόλια για να μην μπορούν οι αναγνώστες σας να βγάζουν συμπεράσματα και να περνάει τελικώς η ΄΄γραμμή σας''.Και ένα μήνυμα για την ''Παπαδιά Ειρήνη''.Γιατί κυρία μου ασχολείστε ακόμα με το ''παπαδαριό'';;;λίγοι ελάχιστοι απ αυτούς είναι άξιοι να τους εμπιστευτεί ο λαός.Τον παπά αυτόν δεν τον ξέρω και δεν έχω άποψη.Ξέρω όμως ένα άλλον στην Άνδρο που δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα του που κάθε άλλο παρά παπάς θα έπρεπε να είναι .Α ρε Χριστέ που είσαι να πάρεις το φραγγέλιο να καθαρίσεις τον Οίκο σου.....Και βέβαια οι κύριοι του εν άνδρω θα κόψουν και θα ράψουν το σχόλιο μου όπως τους βολεύει.Δεν έχουν το θάρρος να το δημοσιεύσουν αυτούσιο.Α και κάτι τελευταίο,τελικώς επιμένετε ότι ο Καπάκης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος τώρα ποιος λέει αστειότητες κύριοι;;;δεν μιλάτε σε ''ζαβαντιώτες''........
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Δημοσιεύουμε τις αστειότητες σας ΑΓΝΩΣΤΕ ΤΙΜΗΤΗ μας. Και τιμητή του παπά Μιχάλη που δεν ξέρετε και όλων όσων ξέρετε και δεν ξέρετε.
2. Δεν δημοσιεύουμε ΑΝΩΝΥΜΕΣ ύβρεις και συκοφαντίες κατά επωνύμων. Κριτική ναι.
3. Ο κ. Καπάκης ΥΠΗΡΞΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΑΖΑ/ΑΝΕΛ στην ΆΝΔΡΟ πολλές φορές. Και στο Γαύριο και στην ΧΩΡΑ ανέβηκε μάλιστα στον χώρο των επισήμων. Και συνόδευσε και υπουργούς και τον πρόεδρο ως τέτοιος σε επίσημα τραπέζια. Αν θέλετε να ξαναγράψετε την ιστορία - κάτι που συνηθίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ - δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς και όλη η Άνδρος ξέρει ποιος ήταν και με ποια ιδιότητα ερχόταν ή έγραφε δεκάδες επιστολές και αναφορές για τα της Άνδρου.
4. Αν πάρει ο Χριστός το φραγγέλιο λέτε να κυνηγήσει τους απλούς παπάδες ή μήπως τους εμπόρους ελπίδας των εθνών του κυβερνο-ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως το ιερατείο της όποιας ανίερης εξουσίας και ανίερης συμμαχίας; Μάλλον πρέπει να έχετε ελάχιστη εκτίμηση στον Χριστό και μεγάλη στον βούρδουλα κατά του απλού κλήρου!!!... Εντελώς αντιδραστική άποψη αυτή. Λίγο φασιστική την βρίσκω μετά συγχωρήσεως...
5. Αλήθεια μπορείτε να μας πείτε - ανώνυμα μια και δεν τολμάτε να πείτε τίποτα επώνυμα - ποια είναι η γραμμή μας για να την μάθουμε κι εμείς;
Περαστικά σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκη ο ρόλος του Ιερέα είναι : Ορισμός: Ο ιερέας ασκεί λειτουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά καθήκοντα που αντιστοιχούν στο βαθμό της ιεροσύνης που φέρει.
Περιγραφή: Το επάγγελμα του ιερέα θεωρείται λειτούργημα και τα καθήκοντα του ορίζονται από το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, τους αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες, την Ιερά Παράδοση και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας ή τους ανάλογους ιερούς κανόνες άλλων επίσημα αναγνωρισμένων δογμάτων.
Ο κληρικός τελεί την ακολουθία, κατά το τυπικό κάθε περίστασης, εκφωνεί το κατά περίπτωση κήρυγμα, δέχεται τις εξομολογήσεις των πιστών, τους συμβουλεύει, τους βοηθάει και τους εμψυχώνει.
Ως εφημέριος, οργανώνει τη ζωή της ενορίας του, δημιουργεί κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και δρα ως κινητήριος μοχλός για την προσέγγιση, την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση των ανθρώπων. Επίσης, φροντίζει ο ιερός ναός να γίνει χώρος λατρείας και έμπρακτης χριστιανικής αγάπης και παίρνει πρωτοβουλίες για τη θεραπεία ή την προσωρινή ανακούφιση των ευάλωτων ή κοινωνικά αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων και ατόμων.
Σπουδαιότητα: Η πίστη και η αφοσίωση στη θρησκεία είναι προαπαιτούμενο, ώστε ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει να ζήσει τη ζωή του όπως επιβάλλει η θρησκεία. Ο ιερέας πρέπει να διαθέτει ήθος, ευσέβεια και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να είναι εγκρατής, φιλεύσπλαχνος, φιλάνθρωπος και ταπεινός. Πρέπει ακόμη να έχει υπομονή και επιμονή, υψηλό αίσθημα προσφοράς και πρωτοβουλίας, απόλυτη εχεμύθεια για όσα του εμπιστεύονται οι άνθρωποι με την εξομολόγηση. Επίσης, πρέπει να έχει ηρεμία ψυχής, αγάπη για το Θεό και το συνάνθρωπο και ικανότητα επικοινωνίας με το ποίμνιό του.
Επαγγελματικές συνθήκες: Το υψηλό ποσοστό ευθύνης αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του επαγγέλματος του ιερέα. Ο ιερός ναός και η ενορία του, είναι ο κύριος χώρος άσκησης του λειτουργήματος, αλλά πολλές φορές μεταβαίνει και σε άλλους χώρους, όπως σε σπίτια για τέλεση αγιασμού, σε επιχειρήσεις για τελετές εγκαινίων και γενικά όπου του ζητείται να τελέσει κάποια θρησκευτική πράξη. Ο ιερέας είναι από τη φύση της εργασίας του υποχρεωμένος να έρχεται σε επαφή με άτομα κάθε κοινωνικοεκπαιδευτικού επιπέδου και ηθικής, αλλά και με κάθε είδους πάσχοντες.
Οι συνθήκες που αντιμετωπίζει, εξαρτώνται από το βαθμό ιεροσύνης που φέρει, τα συγκεκριμένα καθήκοντα που ασκεί, το χώρο όπου υπηρετεί. Εξαρτώνται επίσης από τις κοινωνικές δραστηριότητες που αναλαμβάνει. Στις μεγάλες πόλεις δεν είναι συνήθως δύσκολες, εκτός από ορισμένες περιόδους έντονης θρησκευτικής ζωής, όπως η Μεγάλη Εβδομάδα. Ο ιερέας δεν έχει σαφώς προσδιορισμένο ωράριο απασχόλησης. Ορθόδοξοι κληρικοί με συγκεκριμένο βαθμό ιεροσύνης (επίσκοποι) είναι άγαμοι.
Γενικά σχόλια: Η πίστη και η αφοσίωση στα θεία, η αγάπη για τον Θεό και τους συνανθρώπους, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ιερέα. Ο ιερέας, είναι αφοσιωμένος ψυχή και σώμα στο λειτούργημα που ασκεί, είναι μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητα, μικροψυχία, ή εμπάθεια και προσπαθεί μέσω της θείας λειτουργίας, να μεταδώσει πίστη και αγάπη για το Θεό στο ποίμνιό του.
Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκη αυτός είναι ο ρόλος του Ιερέα και αν δεν το καταλαβαίνετε λυπάμαι.
Πατήρ Μιχαήλ Καλαμπούκη αυτός είναι ο ρόλος του Ιερέα και αν δεν το καταλαβαίνετε λυπάμαι.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατάλαβες παπά σε θέλουν άφωνο. άλαλο, κουφό, τυφλό. Να μην κρίνεις τους ατελείς. Να μην λες τίποτα για τους επίορκους. Να τα καταπίνεις όλα αμάσητα.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ. Περιορίσου στον βουβό σου ρόλο. Στον περιεγραψαν!!! Αυτά λέει το ιερατείο της σημερινής εξουσίας. Πάντα έτοιμο να σου περιγράψει ρόλους με στόχο να σου στερήσει κάθε προσωπική άποψη και τα πολιτικά σου δικαιώματα.
Αλήθεια κυρά παπαδιά τι έκανε ο ιερομόναχος Θεόφιλος Καΐρης στον Άγιο Γεώργιο το 1821; Ύψωσε το λάβαρο μιας επανάστασης και δεν έκανε τίποτα από το τυπικό, αποστειρωμένο και γενικόλογο καθηκοντολόγιο που αναφέρεις εσυ. ΕΥΤΥΧΩΣ για την Άνδρο και την Ελλάδα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

για τον ΣΚ
Καποτε υπηρξε μονο ενας Εφιαλτης...πλεον γεμισαμε απο δαυτους...ακομα κ στο Γαυριο...
Παπα Μιχαλη, δεν σε ξερω, αλλα 'γεια στο στομα σου...μη τους αφηνεις σε χλωρο κλαρι τους προδοτες...που εχουν ονοματεπωνυμο και ειναι
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαγράφηκαν τέσσερα ονόματα. Δεν στοχοποιούμε με βαρείς χαρακτηρισμούς πολίτες

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στον κακόβουλο σχολιαστή του Συλλόγου Γυναικών, εκ μέρους του Δ.Σ απαντάμε για ακόμα μια χρονιά μέχρι να το συνηθήσει. Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που το γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι τελετάρχες , τις εθνικές παρελάσεις ανοίγουν πρώτα οι Σύλλογοι,ακολουθούν τα σχολεία και κατόπιν ο στρατός. Αν τον ενοχλεί τόσο η παρουσία μας ας ανοίξει τα μάτια του και να παρακολουθήσει παρελάσεις άλλων πόλεων (Θεσσαλονίκη,Καλαμάτα, Πάτρα, Ιωάννινα κ.λ.π). και του χρόνου ας βγει να μας χειροκροτήσει.

Περισσότερα