Ο θάνατος του πλοίου! Διατάχθηκε να «πεθάνει» και... υπάκουσε!...

  

Η παραπάνω φωτογραφία είναι συγκλονιστική! Και σίγουρα ξυπνάει μνήμες σε κάποιους παλιούς, που έζησαν στη θάλασσα τον τελευταίο πόλεμο. Αποτυπώνει τον θάνατο του πολεμικού μας πλοίου «ΜΠ Έβρος» από τορπίλη που εκτόξευσε εναντίον του ένα υποβρύχιο! Το γέρικο σκαρί στην τελευταία του αποστολή έγινε στόχος του Ναυτικού κάπου στο Αιγαίο προχθές, για να εκπαιδευτούν τα πληρώματα του Στόλου! Διατάχθηκε από τους Ναυάρχους να πεθάνει και υπάκουσε…

Το τέλος της ζωής ενός πλοίου είναι πάντα θλιβερό! Είτε από… γηρατειά, είτε από δυστύχημα, είτε από εγκατάλειψη παραδομένο στη σκουριά, ένα βαπόρι μέχρι και την ύστατη στιγμή του, έχει τη δική του ιστορία και προσφορά. Εμείς οι Ανδριώτες έχουμε μεγάλη ευαισθησία στα «ζωντανά της θάλασσας» αφού δεν υπάρχει οικογένεια στο νησί που δεν έχει λαχταρήσει περιμένοντας ένα γράμμα, ένα τηλέφωνο και τη στιγμή του γυρισμού ενός δικού της ανθρώπου.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την εταιρία ANCIENS CHANTIER DUBIGEON OCIETE ANOMYMEDES. Καθελκύστηκε το έτος 1956 στην πόλη Nantes της Γαλλίας. Στις 2 Ιουνίου 1976 παραλήφθηκε από το Π.Ν. στο Wilhelmshaven της Γερμανίας. Το πλοίο ήταν κατασκευασμένο για μεταφορές πυρομαχικών και άλλων σχετικών φορτίων. Ημερομηνία παροπλισμού 2 Απριλίου 2009.

Η ταυτότητα του για την ιστορία.

Ολικό Μήκος: 80,20 μέτρα

Μέγιστο Πλάτος: 11,96 μέτρα

Μέγιστο Βύθισμα: 6,82 μέτρα

Μέγιστη Ταχύτητα: 13 κόμβοι

Οικονομική Ταχύτητα: 5 κόμβοι

Πρόωση: 1 Diesel 6SD60 3.300 HP….

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet