Η ΡΑΦΗΝΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

Σε μια σεμνή, αλλά συγκινητική, τελετή, παρουσία όλων των επισήμων αρχών του λιμένα Ραφήνας, του λιμενάρχη, του προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου του Ορεγανισμού Λιμένα Ραφήνας, του πρώην αντιδημάρχου πολιτισμού Ραφήνας Α. Βασιλόπουλου και του δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη τιμήθηκε η μνήμη του ναυαγίου του ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και των 28 αδικοχαμένων επιβαινόντων σε αυτό στην παραλία του λιμανιού. Παρόντες στην τελετή και δύο ιστότοποι της Ραφήνας, το ON CAMERA και το iRAFINA με τηλεοπτικές λήψεις και εκτενείς αναφορές στο ναυάγιο.  

Ως ΕΝ ΑΝΔΡΩ χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία μας εδώ και μερικά χρόνια να δώσουμε μεγάλη δημοσιότητα με δύο συγκλονιστικές αναφορές μας για το ναυάγιο το 2016 άνοιξε τον δρόμο να πάρει δημοσιότητα πανελλήνια ένα μισοξεχασμένο από πολλούς και τους νεώτερους ναυάγιο της Άνδρου και της Ραφήνας και να αρχίσει να τιμάται από όλους. Δείγμα πολιτισμού και ιστορίας η μνήμη. Και χαιρόμαστε και για την χτεσινή τελετή στη Ραφήνα όπου λιμενάρχης και Οργανισμός Ραφήνας κάλεσαν επισήμως και τον δήμαρχο της Άνδρου να παραβρεθεί. 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση επίσης είδαμε την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας να συνεχίζει το έργο της προηγούμενης και να συνεχίζει την τελετή μνήμης, αλλά και να έχει κάνει πράξη την μεταφορά του μνημείου του ναυαγίου από την απόμερη γωνιά που είχε εναποτεθεί πριν χρόνια σε περίοπτη θέση στο λιμάνι. Είχαμε αποταθεί στην προηγούμενη διοίκηση το 2019 και είχε αποδεχτεί την μεταφορά του μνημείου σε περίοπτη θέση στο λιμάνι. Κάτι που πλέον είναι γεγονός όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολοι παρόντες, εκτός από τους επιζησαντες και τους
συγγενείς των πνηγέντων.