Ο Κωνσταντίνος και η Άνδρος: το Ράλι Άνδρου και ο τέως...

Από την τιμητική βραδιά για τα 50χρονα του Ράλι Άνδρου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Ο Κωνσταντίνος, η Άννα Μαρία και ο Νικόλαος. Φωτογραφία "Εν Άνδρω".

Μάλλον ήταν η έκπληξη της βραδιάς στην τιμητική βραδιά για τα 50 χρόνια του Ράλι Άνδρου (που έγινε τον Απρίλιο του 2017 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος) η παρουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, της τέως βασίλισσας Άννα Μαρίας και του γιού του Νικόλαου.

Ο Κωνσταντίνος στα 50χρονα του Ράλι Άνδρου.

Όμως, όπως και να το κάνουμε ο Κωνσταντίνος ήταν η αρχή της ιστορίας του Ράλι που το 2017 πήγαινε πίσω 50 χρόνια. Το 1967 ο νεαρός βασιλιάς Κωνσταντίνος - πρώτος ολυμπιονίκης στη Ρώμη το 1960 - είχε κερδίσει και το πρώτο Ράλι Άνδρου, που διοργάνωσε ο Γιάννης Β. Γουλανδρής (Big John). Και βρέθηκε πάλι στα 50στά γενέθλια του Ράλι το 2017 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. 

Ο τέως στην τιμητική εκδήλωση για τα 50χρονα του Ράλι Άνδρου τον Απρίλιο του 2017.

Η κατάταξη των σκαφών το 1967 στο Ράλι Άνδρου. Φωτ. "Εν Άνδρω"

Να θυμίσουμε τους νικητές και τους συμμετέχοντες στο πρώτο Ράλι Άνδρου το 1967. Πρώτος νικητής ήταν το σκάφος "Ιβανόης με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο. Ανάμεσα στα σκάφη και η Κρεολή του Σταύρου Νιάρχου.

Μερικές ιστορικές φωτογραφίες από το πρώτο Ράλι Άνδρου το 1967. Πάνω η Άννα Μαρία νεαρή βασίλισσα τότε στην Άνδρο. Κάτω φωτογραφία με τους νικητές. Δίπλα ο Big John Και τέλος ο νεαρός τότε Χουάν Κάρλος μετέπειτα βασιλιάς της Ισπανίας (φωτ. Εν Άνδρω).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το φωτογραφικό ρεπορτάζ και τα σχόλια είναι από το αφιέρωμα του ¨Εν Άνδρω" στην ιστορική τιμητική βραδιά για τα 50χρονα του Ράλι Άνδρου τον Απρίλιο του 2017.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet