Διακοπές στην Άνδρο το 1958!!! Ένα σπάνιο έγχρωμο βουβό φιλμ 8mm!!!

 

Αρχείο Ν. Αθανασόγλου.

 (Λάβαμε και δημοσιεύουμε ένα εντυπωσιακό φιλμ από διακοπές μιας οικογένειας στην Άνδρο τον Αύγουστο του 1958! Δηλαδή ακριβώς πριν 65 χρόνια! Διαβάστε την περιγραφή του φιλμ, όπως την έστειλε η ιστοσελίδα AYLON PRODACTIONS. Και μετά δείτε το μικρό αυτό φιλμ. Και ταξιδέψτε στην Άνδρο μιας άλλης εποχής. Στο καλοκαίρι του 1958. - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

Το φιλμ ανοίγει με στιγμές ανεμελιάς και χαλάρωσης της οικογένειας στην παραλία, στο Κόρθι της Άνδρου. Αγώνες ταχύτητας, κολύμπι, γυμναστικές επιδείξεις, ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το φιλμ συνεχίζει με πλάνα από το οδικό δίκτυο της Άνδρου. Το αμάξι κινείται σε χωματόδρομο και ο κινηματογραφιστής λαμβάνει πλάνα από τη διαδρομή. Παρακολουθούμε μικρά χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές, τις αιμασιές στους ορεινούς όγκους, τις πλαγιές των βουνών και σε μια κλειστή στροφή ένας ατμοκίνητος οδοστρωτήρας κάνει την εμφάνιση του.

Πλέον βρισκόμαστε στον οικισμό των Μαινήτων με τις περίφημες πηγές κτισμένες ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια. Παρακολουθούμε την οικογένεια καθώς ξεδιψά από τα νερά των πηγών. Λίγα πλάνα από το καμπαναριό και τον ιερό ναό της εκκλησίας της Κουμούλου και τα μέλη της οικογένειας συνεχίζουν την περιήγηση τους στο νησί.

Το φιλμ κλείνει με πλάνα από την παραλία του Νειμποριού, τη Χώρα παρακείμενη σε αυτήν και με σύντομο πανοραμικό πλάνο του χωριού Στενιές.

 AYLON PRODACTIONS

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet