Η ψαράδικη βραδιά της Παλαιόπολης

 

Λίγο πριν ξεκινήσει η βραδιά

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες 10 Αυγούστου η ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Παλαιόπολης. Η "ψαράδικη βραδιά" είναι πλέον, μετά από μια σειρά χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης, μια από τις κύριες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του νησιού. Με μπακαλιάρο και σαρδέλες, που είναι εδώ και χρόνια το κύριο μενού. Αλλά και με την συνοδεία όλων όσων περιλαμβάνουν τα καλοκαιρινά πανηγύρια η Παλαιόπολη αναδείχθηκε για μια ακόμα χρονιά σε κέντρο του νησιού για ένα βράδυ. Κάτι που μόνο 2-3 μεγάλα πανηγύρια το πετυχαίνουν στην Άνδρο.

Το γλέντι στην κορύφωση του

Το μικρό γραφικό θεατράκι, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο του χωριού, γέμισε με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που διασκέδασαν ως το πρωί. Κάτοικοι και επισκέπτες από όλη την Άνδρο βρέθηκαν στο γλέντι. Και όπως πάντα κάπου γύρω στα μεσάνυχτα έγινε το αδιαχώρητο, καθώς έφτανε κόσμος από όλο το νησί.

Το χορευτικό της Υδρούσας

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς Ανδριωτικους χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας. Ή Πρόεδρος του συλλόγου Χρυσούλα Σιγάλα, που είναι η ψυχή του καλοκαιρινού πανηγυριού όλα τα χρόνια, καλωσόρισε τον κόσμο με τον δικό της γλαφυρό και πάντα ευγενικό της τρόπο και άνοιξε τον χορό με το δικό της μοναδικό κέφι. Για την ιστορία να σημειώσουμε πως παραβρέθηκαν και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το γλέντι ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες με ευχές νάναι όλοι καλά και του χρόνου να ξανανταμώσουνε στο επόμενο καλοκαιρινό αντάμωμα του ιστορικού χωριού της Άνδρου...

Κ.Ν. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet