Το «εν Άνδρω» την επόμενη μέρα…

 

Το «εν Άνδρω» εντός μερικών ημερών θα ανανεωθεί ως ιστοσελίδα. Ξεκινήσαμε επισήμως στις 29-30 Νοεμβρίου 2013. Τα πρώτα μας επίσημα θέματα συγκροτούσαν ένα αφιέρωμα στην Μικρά Αγγλία των Παντελή Βούλγαρη και Ιωάννα Καρυστιάνη. Το χρονογράφημα μας «Αν μιλούσαμε Μόσχα…» στην αρχή του Δεκέμβρη του 2014 ήταν το πρώτο κείμενο που έσπασε το φράγμα των 1000 αναγνωστών σε μια μέρα.

Από τότε δημοσιεύσαμε κοντά 2000 άρθρα, κείμενα, χρονογραφήματα, ιστορικά μελετήματα, χρονογραφήματα, του Εν Άνδρω και του διαχειριστή του, αλλά και δεκάδων τακτικών και έκτακτων συνεργατών.

Πέρσι λίγο πριν τα Χριστούγεννα ανανεωθήκαμε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 13 μήνες στον αέρα. Και στην αρχή του 2015 ξεκίνησαν δειλά τα πρώτα σχόλια στο site μας. Σήμερα τα σχόλια εκτοξεύτηκαν και μέσα σε ένα χρόνο ξεπέρασαν πια τα 3150!!! Όσο χώρο καταλαμβάνουν τα κείμενα μας στον υπολογιστή του συστήματος άλλο τόσο χώρο καταλαμβάνουν και τα σχόλια σας!!!

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο στην εμφάνιση. Φυσικά δεν αλλάζει το όνομα μας και το σήμα μας. Δεν αλλάζουν οι κατευθύνσεις μας. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Και δεν αλλάζει το γεγονός πως είμαστε πλέον το βήμα διαλόγου της όλης της Άνδρου.

Αυτό το καταφέραμε με επαγγελματική συνέπεια, αλλά και ερασιτεχνικό κέφι. Βήμα-βήμα: ασκήσαμε πολιτική κριτική χωρίς δεσμεύσεις, προβάλαμε τα θετικά του νησιού, αναδείξαμε την παράδοση και τον πολιτισμό του, γράψαμε για την ιστορία του. Προβάλαμε τις γιορτές, σημαντικά μέρη, αξιόλογες δράσεις, επικρίναμε λάθη και παραλείψεις της εκάστοτε διοίκησης. Κερδίσαμε αξιοπιστία και εγκυρότητα. Και γίναμε αναφορά της καθημερινότητας της Άνδρου σε μια δύσκολη εποχή.

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε τον ανοικτό διάλογο. Με επιχειρήματα και χωρίς ακρότητες. Θέλουμε την γνώμη σας. Θέλουμε την άποψη σας. Κάνουμε προσπάθεια η Άνδρος να ανοίξει διαύλους διαλόγου και επικοινωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Θέλουμε η μια περιοχή της Άνδρου να «συναντηθεί» μέσα από το site μας με την άλλη. Θέλουμε η Άνδρος να «ταξιδέψει» μέσα από το site μας και να φτάσει στα άλλα γειτονιά νησιά και στην Ελλάδα. Μερικές φορές το καταφέραμε. Οι αναδημοσιεύσεις που είχαν δημοσιεύματα μας στην RealNews, στην Καθημερινή, στην Sportlive, στα «δέκατα», στο «Έψιλον TV” , στο "Mykonos Press", στη "Φωνή της Τηνου", στο "Cyclades 24/Ερμούπολη" και σε τόσα άλλα ΜΜΕ δείχνουν πως τα καταφέραμε.

Στη νέα μας περίοδο που ξεκινά σε λίγες μέρες θέλουμε να πείσουμε όσους περισσότερους από εσάς να γράφετε. Γράψτε για τα προβλήματα της περιοχής σας όπως έγραψαν ο Γιάννης Δαφνιώτίδης για τις Χάρτες, η Μαρία Πολίτου για το Κόρθι, ο Σταύρος Στεφάνου για την Άρνη. Ή, όπως ο Δημήτρης Σταυρόπουλος που τόσες φορές έγραψε για τα κακώς και μερικές φορές για τα καλώς κείμενα του νησιού μας και ο Γιώργος Τρανάκος που με λογοτεχνικό τρόπο είπε πράγματα που όλοι θέλαμε να πούμε.

Γράψτε μας για την Άνδρο που αγαπήσατε όπως η λογοτέχνης Ιουλία Ζαννάκη ή για τη ναυτική ζωή όπως οι παλιοί καπετάνιοι: Δημήτρης Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Πολέμης, Γιώργος Καμπάνης, Λευτέρης Πολέμης, Αντώνης Διαβατίδης κλπ. Γράψτε μας για αναφορές και μελέτες σας με θέμα την Άνδρο, όπως οι: Μιχάλης Κοκκίνης, Νίκος Βασιλόπουλος, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Κατερίνα Ρεμούνδου, Χριστίνα Τελεβάντου, Λυδία Παλαιοκρασσά, Βιβή Παλιοκρασσά, Γιώργος Δαρδανός, Γιώργος Λιάλιος, Μηνάς Βιντιάδης, Χρήστος Οικονόμου κλπ

Ίσως είναι η σειρά σας να μιλήσετε: με ένα άρθρο, με ένα σχόλιο, με ένα φωτορεπορτάζ και μερικές λεζάντες. Το «Εν Άνδρω» είναι ένα βήμα όλων μας και όλοι μπορείτε να γράψετε σε αυτό. Σας περιμένουμε στη νέα περίοδο μας ακόμα πιο εκφραστικούς, ακόμα πιο ζωντανούς, ακόμα πιο εκδηλωτικούς. Η Άνδρος ανληκει σε όλους μας και όλοι πρέπει να γράψουμε και να μιλήσουμε γι’ αυτήν.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet