Ήταν όντως λευκή η νύχτα

Λευκή νύχτα για δεύτερη φορά στην Άνδρο

Ήταν όντως λευκή η νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου στην Χώρα. Ξεκίνησε από τις 20:00 με γιορτινό χρώμα μουσική και τραγούδια γύρω από το δέντρο που μας έστειλε το Λιμενικό Ταμείο και τα στολίδια που άπλωσε ο Δήμος Άνδρου παντού.

 

Γύρω από την μουσική κόσμος πολύς...

Παρά το κρύο ο κόσμος πολύς. Αρκετές εκατοντάδες γύρω στην πλατεία Γηροκομείου από τον χορό και την μουσική και πολλοί που βάδιζαν πάνω κάτω στον πεζόδρομο. Κάποιοι μάλιστα ψώνιζαν. Παρέες συζητούσαν, έπιναν ρακί που κέρναγαν διάφοροι καταστηματάρχες. Ή, κρασόμελο που κέρναγε ο Εμπορικός Σύλλογος Άνδρου και η νέα ηγεσία του.

 Η νέα ηγεσία του ιστορικού Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου

Μια από τις παρέες της γιορτής

Γενικά το κλίμα ευχάριστο και γιορτινό. Η πρωτοβουλία, για δεύτερη φορά εφέτος του Δήμου, επιτυχημένη. Δεν έφερε κόσμο από την Αθήνα. Όμως έβγαλε τους ανδριώτες από τα σπίτια τους. Ή, τουλάχιστον τους νεώτερους αμ κρίνουμε από τις ηλικίες που είδαμε, αλλά και από ότι ζήσαμε.

Εντυπωσιακά στολισμένο το λιμάνι του Γαύριου

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο για την έλευση της νεολαίας από όλο το νησί. Γαύριο ώρα 20:00 στο Γαύριο. Φωτογραφίζουμε τον όντως εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που έστησε στο λιμάνι το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Άνδρου. Όμως ο κόσμος ελάχιστος κόσμος ακόμα και στο στέκι της γιορτής. (Κάποιος απίστευτος πήγε και έκοψε το κεφαλάκι από το ένα ελάφι του έλκηθρου του Αη Βασίλη!!! Τι να πούμε; Μερικοί είναι αχαρακτήριστοι!).

Το στεκι της γιορτής στο Γαύριο χτες βράδυ...

Τα παιδιά του Ανδρέα Βόσσου μπροστά μας είναι ξεσηκωμένα. Θέλουν να πάνε Χώρα. Το ανακοινώνουν και φεύγουν σφαίρα! Ο γιατρός γυρνά αναστενάζοντας στο ιατρείο για ραντεβού με ασθενή: «βλέπεις οι αρρώστιες δεν γιορτάζουν» σχολιάζει…

Ο κόσμος ψωνίζει στον πεζόδρομο

Πάμε πάλι πίσω στη Χώρα. Γύρω στις 21:15 σχόλασε η πλατεία, Οι πιο ηλικιωμένοι έφυγαν για σπίτι λόγω κρύου. Οι νεώτεροι έμειναν μέχρι αργά. Στις καφετέριες νεαροί και νεαρές. Στα σουβλατζίδικα πιτσιρικαρία. Μετά τις 22:30 έμειναν μέχρι αργά κυρίως νέοι. Αλλά κι αυτοί ήταν πολλοί. Και ψώνιζαν!!! Τουλάχιστον πούλησαν μερικά πουλόβερ ο Μιχάλης, μερικά ρολόγια ο Γιώργος, μερικά εισιτήρια τα πρακτορεία, κάτι ποτά η Αντωνία, μερικά βότανα ο Γιάννης…

Λίγο μετά το τέλος της γιορτής ο κόσμος στην πλατεία Γηροκομείου...

Με αυτά και με τ’ άλλα έχουμε τουλάχιστον μια λευκή νύχτα να θυμόμαστε, να φωτογραφιζόμαστε, να βολτάρουμε, να βλέπουμε δύο φώτα μέσα στις δυσκολίες και την καταχνιά των ημερών. Όπως ξέρουμε το θέαμα πολλοί κατέκριναν, αλλά και εξίσου πολλοί ενέδωσαν! Όταν μάλιστα έχει και δωρεάν ρακί ή κρασόμελο!!!

Άντε και του χρόνου…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝΑΝΔΡΩ με τα εξαιρετικά σου ρεπορτάζ, μπορείς να μας ενημερώσεις ποιός έχει κάνει τους στολισμούς στους οικισμούς που έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις;; Ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο,ή διάφοροι χορηγοί;
Αυτά πρέπει να τα ξέρουμε όλοι οι κάτοικοι της Άνδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είδα σε μια φωτογραφία σου, αγαπητό ΕΝΑΝΔΡΩ , ότι το παλικαράκι γύρισε από την Τήνο, άπρακτο το καημένο....Και θα πρέπει να ξανατρέχει σε λίγο.Ας μην ταλαιπωρείται, άδικος ο κόπος!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε για την προσθήκη. Δεν ξεραμε ποιος στόλισε το περίπτερο και δεν το γράψαμε. Να 'στε καλά που μας το είπατε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ως μελος του Συλλογου Γονεων & Κηδεμονων Δημ. Σχολ. Γαυριου θα ηθελα να διευκρινισω ότι οι εκδηλώσεις και ο στολισμος στο τουριστικο περιπτερο Γαυριου αποτελουν πρωτοβουλια του συλλογου μας και υλοποιηθηκαν από τα μελη μας θελοντας να χαρισουμε στα παιδια μας λιγες ευχαριστες χριστουγεννιάτικες στιγμες!!!