Το Βιτάλι αποχαιρέτισε τον πρόεδρο του (ρεπορτάζ) & Το αντίο ενός παλιού φίλου

(Απόψε έφτασε στα σχόλια και αυτό το κείμενο από κάποιον φίλο του χαμένου παληκαριού. Το δημοσιεύουμε χωρίς άλλα λόγια - Εν Άνδρω)

Σ΄ έζησα από παιδί να ρουφάς τη ζωή, να την ζείς, σαν κάθε στιγμή νάναι η τελευταία.
Ανδρώθηκες , ψήλωσες, πλάτιασες, έγινες ΠΛΑΤΑΝΟΣ . Και σαν πλάτανος, ψηλός, γιγάντιος, πρόσφερες τη σκιά σου, την αγκαλιά σου, τη βοήθειά σου, όπου την είχαν ανάγκη.

Αντάλλαγμα δεν ζήταγες. Μόνο μια ζεστή καλημέρα κι ένα χαμόγελο. Ήταν αρκετά για να προσφέρεις κι άλλο. Θα μπορούσα να πω πολλά....μα δεν αντέχω.Τώρα, στην πλατειά αγκαλιά του ΕΝΟΣ, ξεκουράσου. Ζήτα Του να δώσει κουράγιο, αντοχή και δύναμη στους δικούς σου, που ερήμωσαν. Εμείς, οι φίλοι σου, θα προσπαθήσουμε να ζούμε με την απουσία σου, αλλά με την παρουσία σου στις καρδιές μας, στις ψυχές μας.
Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο. 
Αυτοί που σ΄αγαπούσαν , χωρίς να ξέρουν πόσο !

Δ-Μ, ένας παλιός φίλος

 

Το Βιτάλι αποχαιρέτισε τον πρόεδρο του…

Εκατοντάδες άνθρωποι και αυτοκίνητα πλημμυρισαν τον χώρο γύρω από την εκκλησία

Μέσα σε μια σπάνια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα το Βιτάλι αποχαιρέτησε τον πρόεδρο του Γιώργο Αθανασίου. Εκατοντάδες κάτοικοι από το Βιτάλι, αλλά και από όλη την Άνδρο παραβρέθηκαν συγκινημένοι σήμερα το πρωί (14/12) στην εξόδιο ακολουθία την οποία τέλεσε ο πατήρ Αντώνιος από Κόρθι μαζί με τους ιερείς του Γαυρίου, του Μπατσίου και της Χώρας.

Παραβρέθηκαν ο έπαρχος Δημήτρης Λοτσάρης και ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Θωμάς, η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη και ο Ανδρέας Βόσσος. Επικήδειους εκφώνησαν ο δήμαρχος Άνδρου και η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμάη. Μόνο που λόγω συγκίνησης η Μαρία Μαμάη έδωσε το κείμενο και το διάβασε ο πατήρ Καλλίνικος.

 

Στερνό αντίο...

Μια ακόμα εικόνα του πλήθους που έφτασε για την εξόδιο ακολουθία στο Βιτάλι 

Το μικρό Βιτάλι βιώνει έναν μεγάλο χαμό. Ο ακουραστος πρόεδρος του Τοπικού Γιώργος Αθανασίου έχασε την μάχη της ζωής σε ηλικία 42 χρονών. Αγρότης και οδηγός μηχανημάτων ο Γιώργος. Πρόθυμος να συνδράμει. Με μεγάλη αγάπη για το χωριό του και το νησί του. Έτοιμος πάντα να προσφέρει. 

Η αντιδήμαρχος Μαρία Μαμαη έλεγε πόσες φορές βοήθησε εθελοντικά με τα μηχανήματα και το φορτηγό του Δήμου χωρίς ποτέ να πει όχι. Η σύντομη συνεργασία με την αντιδήμαρχο ήταν καθοριστική: «ο Γιώργος μου έλυνε τα χέρια στο Βιτάλι. Είχε αναλάβει μόνος του τα πάντα στο χωριό του. Ήταν εργάτης, χειριστής, οδηγός! Βοήθησε στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις προσφέροντας από την καρδιά του σε όλους όσους έφτασαν μέχρι εκεί για τις εκλογές…"

Σε μια Βόρεια Άνδρο που ολοένα και αποψιλώνεται το να χάνονται νέοι άνθρωποι που προσφέρουν στον τόπο είναι μεγάλη απώλεια. Σε μια Άνδρο που βιώνει την μοναξιά και την εγκατάλειψη της εποχής τέτοια γεγονότα σε αφήνουν βουβό. Τι να πεις και τι να ομολογήσεις; Μόνο ένα: τα καλά που κάναμε είναι που μένουν για να μας θυμούνται... 

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πονώ μα δεν ακούγομαι , σωπαίνω και βροντάει ,ποίος δαίμονας και ποίος θεός την πόρτα μου χτυπάει..
Καλό ταξίδι ευγενικέ καλέ μου άνθρωπε !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην γειτονιά των Αγγέλων με την μεγάλη παρέα https://www.youtube.com/watch?v=9L4Tg2a5Q7k&;index=19&list=RDX7KfW1UwFPQ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σ΄ έζησα από παιδί να ρουφάς τη ζωή, να την ζείς, σαν κάθε στιγμή νάναι η τελευταία.
Ανδρώθηκες , ψήλωσες, πλάτιασες, έγινες ΠΛΑΤΑΝΟΣ . Και σαν πλάτανος , ψηλός,γιγάντιος, πρόσφερες τη σκιά σου, την αγκαλιά σου ,τη βοήθειά σου , όπου την είχαν ανάγκη.
Αντάλλαγμα δεν ζήταγες. Μόνο μια ζεστή καλημέρα κι ένα χαμόγελο. Ήταν αρκετά για να προσφέρεις κι άλλο. Θα μπορούσα να πω πολλά....μα δεν αντέχω.Τώρα, στην πλατειά αγκαλιά του ΕΝΟΣ, ξεκουράσου . Ζήτα Του να δώσει κουράγιο , αντοχή και δύναμη στους δικούς σου , που ερήμωσαν. Εμείς , οι φίλοι σου, θα προσπαθήσουμε να ζούμε με την απουσία σου, αλλά με την παρουσία σου στις καρδιές μας ,στις ψυχές μας.
Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο.
Αυτοί που σ΄αγαπούσαν , χωρίς να ξέρουν πόσο ! Δ-Μ