Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ερευνών για το έγκλημα. Αποχώρησαν οι δύο ομάδες. Εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων.

Η κοινωνία του Γαυρίου εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι αναστατωμένη με το άγριο έγκλημα της 22ας/12/15. 

9η ανάρτηση: Πέμπτη 31/12/2015. Ώρα 10:50. Ολοκλήρθηκε ο πρώτος κύκλος αστυνομικών ερευνών για την άγρια δολοφονία του ηλικιωμένου στο Γαύριο. Οι δύο ανακριτικές ομάδες, χτες Τετάρτη, έγκατέλειψαν το παλιό δημοτικό σχολείο που είχαν για αρχηγείο τους και έφυγαν από το νησί με κατεύθυνση η πρώτη ομάδα για την Αθήνα και η δεύτερη για την Σύρο. Στην Άνδρο πλέον έχει μείνει η ομάδα του εδώ αστυνομικού τμήματος και του σταθμού, που περιμένει τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Έχουν συλεχθεί πλήθος στοιχείων από τις δεκάδες ανακρίσεις και έχουν ταξινομηθεί. Τώρα τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής υπηρεσίας και των εργαστηρίων της θα σηματοδοτήσουν τον επόμενο κύκλο ερευνών. Το όλο θέμα εξακολουθεί να εξετάζεται από τις υπηρεσίες της αστυνομίας στην Άνδρο, στη Σύρο και στην Αθήνα.

Το Εν Άνδρω που παρακολούθησε στενά όλο τον πρώτο κύκλο από την πρώτη στιγμή (Τρίτη 22/12) μέχρι σήμερα (Πέμπτη 31/12) ολοκληρώνει κι αυτό τον πρώτο κύκλο πληροφόρησης για το θέμα. Θα επανέλθουμε μόλις υπάρξουν νέωτερα. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες αναγνώστες που ανέτρεξαν σε εμάς για μια έγκυρη και προσεκτική ενημέρωση χωρις υπερβολές και μακριά από τρομολαγνεία. Αποτελεί επιβράβευση της δουλειάς μα το ότι είχαμε κοντά 12.000 εισόδους μοναδικών καθημερινών επισκεπτών σε 10 μέρες.

"Εν Άνδρω" 

Μέχρι αργά δουλεύουν οι αστυνόμοι στο παλιό δημοτικό σχολείο του Γαυρίου όπως φαίνεται και από την φωτογραφία (φωτο: Εν Άνδρω - βράδυ Δευτέρας)

8η ανάρτηση: Τρίτη 29/12/2015. Ώρα 15:45. Με έδρα το παλιό δημοτικό σχολείο του Γαυρίου από την Δευτέρα συνεχίζονται οι ανακρίσεις μέρα και νύχτα από τα δώδεκα στελέχη της αστυνομίας Αθηνών και Σύρου σχετικά με το έγκλημα του Γαυρίου. Ήδη οι ανακρίσεις έχουν επεκταθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και η ανάγκη οδήγησε την αντιδήμαρχο Μαρία Μαμάη να πάρει την πρωτοβουλία για να βοηθήσει το αστυνομικό έργο να παραχωρήσει το παλιό δημοτικό σχολείο ώστε να έχουν χώρους οι αστυνομικοί.

Αυτό σημαίνει πως οι αστυνόμοι ετοιμάζονται για μια πιο συστηματική και σε βάθος έρευνα που ίσως διαρκέσει. Για το λόγο αυτό άλλωστε η αντιδήμαρχος Υδρούσας μετάφερε εκεί τραπέζια και καρέκλες ώστε να μπορούν να εργάζονται και να κάνουν τις ανακρίσεις τους τα στελέχη της αστυνομίας μιας και ο αστυνομικός σταθμός του Γαυρίου δεν έχει ανάλογους χώρους.

(Παρεμπιπτόντως μέσα σε αυτή την ένταση την Δευτέρα το μεσημέρι οι αστυνόμοι συνέλαβαν μέσα σε λίγη ώρα νεαρό αλλοδαπό που έκλεψε τσάντα κυρίας από την Αθήνα στο σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλου του Γαυρίου!)

Για το έγκλημα βγήκαν την Δευτέρα το βράδυ στο Megaο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Τοπικού του Γαυρίου και μίλησαν ο μεν δήμαρχος από Αθήνα λέγοντας πως είναι πρωτοφανές για την κοινωνία του νησιού ένα τέτοιο έγκλημα και πως πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ο ένοχος, ο δε πρόεδρος τηλεφωνικά από Γαύριο πως η κοινωνία του Γαυρίου είναι αναστατωμένη και για πρώτη φορά νοιώθει να απειλείται σε τέτοιο βαθμό.

Τέλος να προσθέσουμε πως σήμερα Τρίτη το πρωί έγινε στο Βαρύδι η κηδεία του άτυχου ηλικιωμένου που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στο Γαύριο. Αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό αναγραφόταν «στραγγαλισμός». Και υπήρχε σημείωση «εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων» από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

"Εν Άνδρω"

 7η ανάρτηση: Δευτέρα 28/12/2015. Ώρα 18.15. Πρώτη φορά η Άνδρος ζει μια τόσο μεγάλη αστυνομική έρευνα. Τα δώδεκα στελέχη της αστυνομίας (5 από Αθήνα και 7 από Σύρο) έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτόγνωρο σαφάρι προσάγοντας και στη συνέχεια ανακρίνοντας όσους κρίνεται σκόπιμο να δώσουν κατάθεση. Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής καταθέσεις και περισσότερες από εκατό είναι οι προσαγωγές. Ανάμεσα σε όσους προσήγαγαν και έναν που είχε κάνει στο παρελθόν φυλακή, αλλά δεν βρέθηκε να έχει καμία σχέση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ληστεία του ηλικιωμένου πριν ενάμιση μήνα στο σπίτι του από άγνωστο κουκουλοφόρο συνδέεται με την νέα εισβολή και την δολοφονία του. Πολλές είναι οι υποψίες πως ο δολοφόνος είναι ερασιτέχνης. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των στοιχείων που έχει μαζέψει η σήμανση (αποτυπώματα, DNA, κλπ) και τα οποία όλα εξετάζονται αυτές τις μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αθηνών.

Και μια λεπτομέρεια για το μέγεθος της κινητοποίησης: ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Άνδρου και μέρος της δύναμης του τμήματος σχεδόν κατοικοεδρεύουν στο Γαύριο, που εκτός από πέρασμα μοιάζει να κρύβει και το κλειδί της όλης υπόθεσης.

«Εν Άνδρω»

6η ανάρτηση: Κυριακή 27/12/2015. Ώρα 15.45. Όλο το Γαύριο και η Άνδρος παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις γύρω από το στυγερό έγκλημα που συντάραξε την μικρή κοινωνία του νησιού μας. Όσοι γνωρίζουν έχουν καταλάβει πως πρώτη φορά γίνεται τόσο μεγάλη έρευνα και συστηματική έρευνα  από τη σήμανση και τόσο ενδελεχείς ανακρίσεις από το τμήμα ανθρωποκτονιών.

Η σορός του άτυχού ηλικιωμένου είναι ακόμα στο νεκροτομείο. Θα αποδεσμευτεί για ταφή  όταν τελειώσουν όλες οι σχετικές έρευνες στο νησί. Η αστυνομία τηρεί άκρα μυστικότητα και συνεχίζει το ανακριτικό έργο της.

Πολλές είναι οι συζητήσεις γίνονται και για το μέλλον του αστυνομικού σταθμού του Γαυρίου από τους κατοίκους, αν και όπως λένε οι γνωρίζοντες τα πράγματα δείχνουν πως παραμένει. Υπάρχει πάντως μια βουβή ανησυχία και μια αυξανόμενη ανησυχία ιδίως στο Γαύριο που έζησε από κοντά το γεγονός και έχει συγκλονιστεί.

Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τις εξελίξεις που για πρώτη φορά τα γεγονότα της τοπικής πολιτικής έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Μόνο τα εορταστικά δρώμενα πάνε καλά σε συνδυασμό και με κάποιον κόσμο (κυρίως νεώτερους) που ήρθε για Χριστούγεννα, λόγω του τριημέρου. 

5η ανάρτηση: Σάββατο 26/12/2015. Ώρα 14:00, Αυτή τη στιγμή στην Άνδρο είναι δύο αστυνομικά κλιμάκια που ερευνούν καθημερινά για το έγκλημα του Γαυρίου. Πέντε άτομα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αθηνών και 7 της σήμανσης από την Σύρο. Αποχώρησε ένα κλιμάκιο της σήμανσης από Αθήνα μαζί με όλα τα στοιχεία που συνέλεξε (αποτυπώματα, DNA, κλπ) μετά από την ενδελεχή έρευνα στο σπίτι του δολοφονημένου Γ.Χ. Όλα τα στοιχεία εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε μερικές  μέρες.

 Εν τω μεταξύ παρά το ερταστικό των ημερών συνεχίζονται οι έρευνες, οι προσαγωγές, οι ανακρίσεις και ελέγχονται συνεχώς όλοι οι δημόσίοι χώροι καθώς αναζητούνται κάποια άτομα που ίσως έχουν κάτι να πουν ή που έχουν κάποια σχέση με το έγκλημα.  

 

4η ανάρτηση: Πεμπτη 24/12/2015. Ώρα 17.15. Λόγω της στυγερότητας του εγκλήματος η αστυνομία έφερε και δεύτερο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Αθήνα για να ενισχύσει και να εντατικοποίησει τις έρευνες που διεξάγονται στο Γαύριο και στην Άνδρο. Έχουν ανακριθεί δεκάδες άτομα μέχρι στιγμής. Τα αποτυπώματα και το ανθρωπολογικό υλικό έχουν σταλεί προς περαιτέρω έρευνα στα εργαστήρια της ασφάλειας.

Αργά χτες το βράδυ στο αστυνομικό σταθμό του Γαυρίου υπήρχε κίνηση και προσέρχονταν συνεχώς άτομα. Σύμφωνα με ανθρώπους που ξέρουν πρώτη φορά γίνεται τόση μεγάλη κινητοποίηση στην Άνδρο και με επαγγελματικό τρόπο. Ίσως γιατί δεύτερο ανεξιχνιάστο έγκλημα στο νησί πάει πολύ. Θυμίζουμε πως έχει προϋπάρξει κι άλλος φόνος στο Φελλό το 2008 που δεν ξιχνιάστηκε. Όμως αυτή τη φορά κατά πως λένε οι γνωρίζοντες με τέτοια.

3η ανάρτηση: Τετάρτη 23/12/2015. Ώρα 15:45. Λόγω της αγριότητας του εγκλήματος κλιμάκιο της ασφάλειας και της σήμανσης από Αθήνα και Σύρο αντιστοίχως έφτασαν στο Γαύριο το πρωί της Τετάρτης και με άκρα μυστικότητα και επαγγελματισμό διαξέγουν ανακρίσεις. Πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και ερεύνησαν και για γενετικό υλικό στο σπίτι του δολοφονηθέντος Γ.Χ. Το τοπικό αστυνομικό κλιμάκιο συμμετέχει και βοηθά στην έρευνα. Οι ερεύνες από την ασφάλεια και την σήμανση θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Η ατμόσφαιρα στο Γαύριο είναι βαριά. Επικρατεί μια βουβή αγανάκτηση. Όπως σημειώνουν πολίτες που γνωρίζουν τα πράγματα πολλοί που ίσως είχαν σχέση με ναρκωτικά έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί.

Τέλος να σημειώσουμε πως για το θέμα του αστυνομικού σταθμού στο Γαύριο δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση και όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις που ίσως οδηγήσουν στο να διατηρηθεί.

 2η ανάρτηση: Τρίτη 22/12/15. Ώρα 18:45. Σύμφωνα με πληροφορίες το άγριο έγκλημα στο Γαύριο δεν είναι το πρώτο. Έχει προηγηθεί ένας ακόμα σκληρός φόνος πριν μερικά χρόνια στον Φελλό χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δράστης. Το σημερινό έγκλημα στο Γαύριο μοιάζει σαν να είχε προαναγγελθεί. Πριν περίπου ενάμιση μήνα, όπως είχε καταθέσει ο ίδιος Γ.Χ. τότε, είχε δεχτεί επιθεση μέσα στο σπίτι του από άγνωστους δράστες που μπήκαν από το παράθυρο νυχτιάτικα με κουκούλες και τον χτύπησαν στο πρόσωπο αρπάζοντας του 950 ευρώ από την σύνταξη που μόλις είχε πάρει. Τότε του είχαν κάνει σφίξιμο στο λαιμό πάλι με ζώνη και του είχαν αφήσει σημάδια. Έκτοτε πήγαινε τακτικά στον γιατρό μέχρι να γίνει καλά.

 Με βάση την πρώτη ληστεία, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δράστες μάλλον ξαναγύρισαν. Για να φτάσουν όμως στον φόνο ίσως αναγνωρίστηκαν ή κάτι άλλο και έτσι αυτή τη φορά ολοκλήρωσαν την αποτρόπαια πράξη τους. Πολύ λογικό, λοιπόν, να εξετάζεται η περίπτωση ανθρωποκτονίας με κίνητρο την ληστεία από την αστυνομία που ήδη έχει ξεκινήσει ανακρίσεις.

Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών σε ορισμένα μέρη της Άνδρου και ίσως το έγκλημα αυτό να μπορεί να συνδεθεί με ανθρώπους που έχουν κάποια εξάρτηση από αυτά. Κάτι που σημαίνειμ πως πρέπει να χτυπήσει κάποιο "σήμα κινδύνου" στην Άνδρο.

Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα καθώς μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχει αποφασιστεί από την ΕΛΑΣ το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού από το λιμάνι! Κάτι που αφήνετην την πύλη της Άνδρου σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο αφύλακτη. Ιδίως όταν υπάρχουν και αναφορές για ναρκωτικά που βρίσκουν απήχηση σε νέους του νησιου. Και όταν μάλιστα οι πρώτες υποψίες στρέφονται προς ανθρώπους που χτύπησαν δύο φορές τον Γ.Χ. μάλλον για να βρουν χρήματα για να αγοράσουν ναρκωτικά!

Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Γαυρίου και όλης της Άνδρου γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι α-πό τις αρμόδιες αρχές δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί παραβατικότητα στις νενανικές ηλικίες και διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και συα σχολεία! Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα και σοβαρά του προβλήματος.

Το Εν Άνδρω θα παρακολουθήσει από κοντά το σοβαρό αυτό θέμα και θα σας πληροφορήσει για κάθε νέα εξέλιξη με νέα ανάρτηση του.

Η παραλία που είναι το σπίτι όπου διεξήχθει το έγκλημα. 

1η ανάρτηση Τρίτη 22/12/15. Ώρα 17.00. Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γαύριο. Έκπληκτο η κοινωνία της Άνδρου βρέθηκε μπροστά σε ένα έγκλημα που κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα συνέβαινε. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ηλικώμένος Γ.Χ. περίπου 86 ή 87 ετών ζούσε μόνος στο σπίτι του που είναι στο σημείο της αμμουδιάς. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ανάμεσα στα κρεβάτια από έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη που άνοιξαν την πόρτα.

Η εξέταση μιλά για στραγγαλισμό που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά υπάρχουν και άλλα χτυπήματα στο πρόσωπο του. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται, ο δράστης επιχειρησε να κάψει το πτώμα για να μην αφήσει ίχνη χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ti egine me to 8ema???
to koykoylosame k ayto opws ola???

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η Ν.Δ. ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΜΟΥΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟ...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ...Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ¨Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΡΒΙΣΗΣ¨ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αληθευει οτι βρηκανε ανθρωπο σκαστο απο τις φυλακες;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο 'ΛΙΠΙΜΕΝΟΣ'???
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ? ΠΟΥ ΠΑΜΕ? ΤΙ ΖΟΥΜΕ? ΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο δημαρχος για να κερνα κανα καφε στον ομιλο με τα λεφτα μας ειναι καλος.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Άς αφήσει τις λευκές νύχτες ο Δήμαρχος και ας κοιτάξει το θέμα των νέων με τα ναρκωτικά στο νησί που αυξάνετε ολοταχώς έπρεπε να το είχε κάνει από χτές με αφορμή το θάνατο του γέροντα να ταρακουνηθεί να σοβαρευτεί γιατί θα τον πάρουμε με τις πέτρες τα αστεία να τελειώσουν και εάν δεν καταλαβαίνει το ρόλο του να ΦΥΓΕΙ όσο ποιο γρήγορα μπορεί μπας και δει το νησί καμμιά άσπρη μέρα ενημερώσεις αστυνόμευση στο χέρι του είναι ΞΥΠΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

ίλε Γιάννη, πριν πιάσουμε να μιλάμε για τα μπουπούκια ας ξεκινίσουμε από τις ρίζες. Εσύ τρέχις.
Τι κάνει ο Φ... ο α... (διαγράφονται δύο λέξεις) που δέρνι τα μπουμπούκια μας; Τα μπουμπούκια μας είναι χρίστες και όχι έμποροι.
Πρώτα ρίζες, μετά κορμός και μετά μπουμπούκια. Capito?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Λιπιμένος
This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΤΗ ΜΕΚΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4-5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΝΕΚΡΟΥΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο δημαρχος που βγαινει κανει δηλωσεις στις εφημεριδες ειπε τπτ γι το θεμα του αστυνομικου σταθμου;;;Για το προβλημα ναρκωτικων στο νησι;;; Ζητησε τη βοηθεια της πολιτειας μπας κι καθαρισουμε ποτε;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά "λιπιμένε" για ολα φταίνε οι Αλβανοί. Για τα δικά μας μπουμπούκια, κουβέντα..

Περισσότερα