Μεγαλώνει ο «στόλος» των ταξί στην Άνδρο

 

Η πιάτσα των ταξί στην Χώρα στην πλατεία Γηροκομείου

Υπάρχουν 38 ταξί στην Άνδρο σήμερα. Σε σύσκεψη στο παρελθόν είχε λεχθεί πως ο αριθμός στην Άνδρο είναι επάρκης. Και κατά ορισμένους είχε θεωρηθεί ακόμα και διπλάσιος. Τελικά απ' ότι φαίνεται ο «στόλος» των ταξί στην Άνδρο, ενισχύεται με ένα ακόμη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψει υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο. Θα πρέπει λοιπόν, να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια Δ/νση  Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων αίτηση με την οποία θα προσδιορίζεται η έδρα ή οι έδρες για τις οποίες ζητείται άδεια, υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του, συνοδευόμενη από φάκελο με τα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά την πρώτη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης – πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι αιτήσεις που θα γίνουν θα εξεταστούν και σε σχέση με τις δυνατότητες κάθε νησιού.

Το έντυπο αίτησης χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων και βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, www.pnai.gov.gr.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα δοθεί μια άδεια σε κάθε νησί.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να μετατρέψουν υφιστάμενη σε άλλου τύπου πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

Α. Φυσικά πρόσωπα ( άρθρο 107 του ν.4070/12 )

1. Να έχουν την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κανένα από τα αδικήματα του άρθρου 100, περίπτωση α του ν.4070/12.

3. Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

4. Να έχουν ικανή οικονομική επιφάνεια για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας εκμετάλλευσης ΕΔΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που επιθυμούν. Για την απόδειξη της ύπαρξης ικανής οικονομικής επιφάνειας στο πρόσωπό τους, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέας άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου οφείλουν μαζί με την αίτησή τους να καταθέσουν και εγγυητική επιστολή υπέρ Δημοσίου, ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) για κάθε νέα άδεια για την οποία ενδιαφέρονται.

Λεπτομέρειες σχετικές με τις προαναφερόμενες εγγυητικές επιστολές αναφέρονται στο άρθρο 110 του ν.4070/12. Οι κατέχοντες άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί, που επιθυμούν να την μετατρέψουν σε άδεια ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, αντί εγγυητικής επιστολής υποβάλλουν επικυρωμένο αντίγραφο της υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ αυτοκινήτου ταξί.

5. Να διαθέτουν κατάλληλους χώρους για τη στάθμευση, φύλαξη και συντήρηση του συνόλου των οχημάτων τους, σε περίπτωση που κατέχουν στο όνομά τους περισσότερες από πέντε (5) άδειες κυκλοφορίας ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Εν Άνδρω  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet