Ο ναυαγο-τουρισμός σώζει την παρτίδα πάλι στο Γαύριο!!!

Δύσκολος καιρικά και οικονομικά χειμώνας για το λιμάνι της Άνδρου. Όμως για δεύτερη φορά ο ναυαγο-τουρισμός (!!) κάπως βόηθησε το Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

Το 2015 ήταν το GoodFaith. To 2017 είναι το Cabrera. To 2015 μέσα στον χειμώνα άνοιξε ξενοδοχείο και γέμισαν τα λίγα εστιατόρια και καφετέριες του Γαυρίου με ανθρώπους. Μέχρι 70 ανθρώπους είχαν φτάσει κάποια στιγμή ειδικοί και άλλοι εργαζόμενοι για το GoodFaithτο 2015. Άλλοι τόσοι έφτασαν κάποια στιγμή το 2017 και για το Cabrera.

Αυτή τη στιγμή γύρω στους 50 ανθρώπους είναι στο Γαύριο (ειδικοί, δύτες, εργαζόμενοι στην απορρύπανση κλπ) αυτοί που εργάζονται για το ναυάγιο στον Καμπανό. Μέχρι 30 μένουν στο ξενοδοχείο που άνοιξε ειδικά γι’ αυτούς. Και 10-20, ανάλογα την μέρα, μένουν στα ρυμουλκά, που πάνε κι έρχονται μαζί με τους γερανούς και τις φορτηγίδες στο ναυάγιο.

Όσοι δεν μένουν στο ξενοδοχείο μένουν στα μεγάλα ρυμουλκά (φωτ. Εν Άνδρω).

Τους βλέπεις ανάλογα με τον καιρό! Όταν είναι άσχημος τότε τα ταβερνάκια και οι καφετέριες… έχουν κόσμο! Όταν είναι καλός πάνε όλοι στον Καμπανό για δουλειά όλη μέρα και μαζεύονται μόνο το βράδυ. Όπως εξηγεί ο Πέτρος Κολοβετζος: «βαρόμετρο είναι η Ευτυχία! Όταν χαλά ο καιρός γεμίζει κόσμο για καφέ και το πρωί. Αντιθέτως όπως ήταν σήμερα που ο καιρός είναι καλός μόνο δύο βιαστικούς είδα το πρωί! Πήγαν όλοι Καμπανό».

Μοιάζει κωμικοτραγικό, αλλά είναι πραγματικότητα: το χειμερινό Γαύριο πήρε μια κάποια οικονομική ανάσα κι εφέτος και από αυτό το ναυάγιο! Τι να πει κανείς με αυτά τα πράγματα; Καλό ήταν να μην είχε συμβεί και δεύτερη προσάραξη σε 22 μήνες στην Άνδρο. Αλλά όπως διαπιστώνει κανείς εκ των πραγμάτων «ουδέν κακόν αμιγές καλού»!

Αφήστε που τώρα υπάρχει πλέον και το know-howμε τις προσαράξεις στο Γαύριο! Με το που θα συμβεί κάτι όλοι ξέρουν: (α) θα ανοίξει ο… Περάκης! (β) θα στρώσουν δουλειά ένα-δύο εστιατόρια και καφετέριες! (γ) θα αναλάβει κάποιος την βοήθεια-πρακτόρευση για όσους φτάσουν! (δ) το λιμεναρχείο είναι θα stand by επί 24ώρου βάσεως! (ε) και το λιμάνι θα έχει χώρο για ρυμουλκά κλπ… Όλοι πια έχουν πάρει το… κολάι!!!

Θα πείτε μα είναι σωστό να περιμένεις από την καταστροφή για να σώσεις 5-7 επιχειρήσεις στην περιοχή; Όχι φυσικά, αλλά τα πράγματα συνέβησαν. Κι έδωσαν την ευκαιρία σε ένα εντελώς άδειο Γαύριο, σε μια περίοδο νεκρή εντελώς, να κινηθεί κάπως το λιμάνι της Άνδρου.

Άρα, αφού έγινε που έγινε το κακό (κι ευτυχώς για δεύτερη φορά δεν υπήρξαν θύματα) κάτι έγινε και για το λιμάνι. Και κάπως έτσι έφτασε ο όρος «ναυαγο-τουρισμός» να λέγεται και πάλι στο Γαύριο σήμερα…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet