Στην εθελοντική αιμοδοσία πάντως... σκίσαμε!!!

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η εθελοντική αιμοδοσία που έγινε σήμερα στην Χώρα και στο Γαύριο. Στο Κέντρο Υγείας Άνδρου προσήλθαν σχεδόν 150 άτομα!!! Από αυτά έδωσαν αίμα 131, ενώ 18 αποκλείστηκαν λόγω ιώσεων! Στο αγροτικό του Γαυρίου προσήλθαν 44 άτομα. Αίμα έδωσαν 36, ενώ 8 αποκλείστηκαν για τους προαναφερθέντες λόγους! Από όσους έδωσαν στην Χώρα 30-35 ήρθαν με ΙΧ και με λεωφορείο που έβαλε ο Δήμος από το Κόρθι.

Η σημερινή αιμοδοσία ήταν να γίνει τον Δεκέμβριο, αλλά λόγω κακού καιρού κατάφερε και έγινε στις Φεβρουαρίου. Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως για πρώτη φορά τόσοι πολλοί νέοι, αλλά και τόσοι πολλοί έδωσαν για πρώτη φορά. Δεν είναι μικρό νούμερο μόνο σε μια μέρα (τόσο διάρκεσε η παρουσία της ομάδας από την Αθήνα) να προσέλθουν συνολικά 193 άτομα και να δώσουν αίμα 167 άνθρωποι.

Τα παραπάνω νούμερα είναι πολλαπλάσια των τριών προηγούμενων αιμοδοσιών, τις οποίες διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια σε τακτική βάση Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Κάτι που διαπίστωσε ο γιατρός που συνόδευε την ομάδα που ήλθε από Αθήνα. Και ο ίδιος το απέδωσε στο ότι πολλοί από τους νεοφερμένους ήρθαν σήμερα για να τιμήσουν τη μνήμη του ιδρυτή του Συλλόγου γιατρού Νίκου Θεολόγου που ήταν αφιερωμένη η αιμοδοσία.

Στη Χώρα η αιμοδοσία έγινε στο Κέντρο Υγείας και στο Γαύριο στο αγροτικό ιατρείο. Αίτημα των Κορθιανών που μετακίνηθηκαν σήμερα ήταν την επόμενη φορά να γίνει και μια αιμοδοσία στο Κόρθι.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet