Το Επτάνησος και ένα ακόμα φλερτ με... ελικόπτερο!!!

Της Ιωάννας Πιάγκου

Από ότι φαίνεται το «Επτάνησος» έχει παράδοση με τα ελικόπτερα! Στο χθεσινό κείμενο του κ. Σταυρόπουλου θα προσθέσουμε σήμερα ένα ακόμα περιστατικό με αυτό το πλοίο, το οποίο διαδραματίζεται μεταξύ αέρα και θάλασσας. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν η σημερινή ιστορία μας είχε αίσιο τέλος, όπως η χθεσινή, αξίζει πάντως σίγουρα την προσοχή μας γιατί έχει και φλερτ και... ελικόπτερο!!!.

Απόγευμα στη μέση του καλοκαιριού, το Επτάνησος επιστρέφει. Μόλις έχει περάσει τους Πεταλιούς και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Ραφήνας. Το πάνω κατάστρωμα είναι γεμάτο από ξαναμμένους επιβάτες, που τα κύματα τους ταξιδεύουν μακριά από την δροσιά των νησιών και τους πάνε κατευθείαν στο καμίνι της στεριάς.

Παρέες παρέες, άλλοι τουρίστες και άλλοι νησιώτες, απολαμβάνουν το ταξίδι και την απρόσμενη για την εποχή νηνεμία. Οι πιο παρατηρητικοί αντιλαμβάνονται ξαφνικά ότι κάτι έρχεται από την πλευρά των Πεταλιών και πλησιάζει το πλοίο. Σύντομα, όλα τα κεφάλια γυρίζουν για να θαυμάσουν το σκουρόχρωμο ελικόπτερο που βολτάριζε πάνω από τα κεφάλια τους.

Μετά από μερικούς παρατηρητικούς γύρους, το ελικόπτερο σταθεροποιεί την πορεία του παράλληλα με αυτή του πλοίου και ακολουθεί σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από την πρύμνη. Ο λόγος; Μια παρέα κοριτσιών που από ότι φαίνεται έκλεψε τις καρδιές του πληρώματος του ελικοπτέρου. Το καμάκι συνεχίζεται για αρκετά λεπτά δίνοντας τροφή για πειράγματα και αστεία μεταξύ των επιβατών.

Τόσο μεγάλος ήταν μάλιστα ο θαυμασμός του συγκυβερνήτη για τις νεαρές που είχε βγάλει το κεφάλι του έξω από το ελικόπτερο και στηριζόμενος στο ένα του χέρι, σαν ερωτοχτυπημένος έφηβος, τις θαύμαζε αμίλητος. Λίγα λεπτά μετά οι εναέριοι Ρωμαίοι απομακρύνονται από το «Επτάνησος» που συνεχίζει το ταξίδι του.

Όπως είπα και στον πρόλογο, δεν γνωρίζουμε την έκβαση αυτού του τυχαίου και καθόλα ωραίου ελικοπτερικού φλερτ. Ίσως το συγκεκριμένο περιστατικό να έμεινε χαραγμένο μονάχα ως ανάμνηση στις κοπέλες και στους ιπτάμενους συμμετέχοντες.

Εξάλλου δεν χρειάζονται όλες οι ιστορίες ένα τέλος, και δη χαρούμενο, για να είναι ωραίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ρομαντική καταδίωξη έμεινε αξέχαστη στους επιβάτες εκείνου του απογεύματος.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet