Αποχαιρετάμε την Ξένια μας...

α) Αποχαιρετούμε την Ξένια μας - Οι συμμαθητές της στο Εμπειρίκιο Λύκειο

Τον Αύγουστο του 2015 η τάξη του ΄85 γιορτάσαμε την 30η επέτειο της αποφοίτησής μας από το Εμπειρίκειο Λύκειο Άνδρου και δώσαμε ραντεβού για το καλοκαίρι του '17 , να γιορτάσουμε τα 50 μας χρόνια παρέα. Το ραντεβού συνόδευε η ευχή ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Δυστυχώς δεν το καταφέραμε.....η Πολυξένη Μαστροπέρρου, η Ξένια μας, δεν είναι πια μαζί μας από προχθές 15 Φεβρουαρίου, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατο.

Φέρνοντάς την συνεχώς στο νου μας μπορούμε μόνο να θυμόμαστε ένα καλό παιδί, με γλυκό χαμόγελο, αθόρυβη δύναμη στις κάθε λογής ομορφιές της εφηβείας μας. Οι  σταθερά πολύ καλές επιδόσεις της στο σχολείο την οδήγησαν σε σπουδές  στην Πάντειο (1985-89) και στην συνέχεια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Η καριέρα που ακολούθησε μπορεί να περιγραφτεί ως αξιοζήλευτη καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και υπηρέτησε στην Σόφια, την Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη (προϊσταμένη  του εκεί Γραφείου Τύπου 2007 – 2011) , διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος ιστοσελίδας  της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ (2014) και στη συνέχεια, εντάχθηκε στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υπήρξε και Πρόεδρος της  Ένωσης Ακολούθων Τύπου (19/05/2015 - 13/06/2016). Από όποιο χώρο πέρασε σχολιάζεται  για τον υποδειγματικό επαγγελματισμό της και τον εξαιρετικό της χαρακτήρα.

Στην προσωπική της ζωή ευτύχησε να έχει σύζυγο τον υποναύαρχο ε.α. του Λιμενικού, Ευάγγελο Τσάντζαλο και μαζί να αποκτήσουν τον 5χρονο σήμερα, Περικλή.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για την απώλεια της πολυαγαπημένης νέας μάνας, συζύγου, κόρης, αδελφής, φίλης...μόνο προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής της και θυμόμαστε με πολλή αγάπη αυτό το χαρισματικό πλάσμα που θα μας λείπει.

Θα αποχαιρετήσουμε την Πολυξένη μας αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στον Ι.Ν  Αγίου Νικολάου Γαυρίου στις 11 πμ.

                                                                 Οι συμμαθητές της

β) Σημείωμα του αναγνώστη Γιάννη Μπουμπούκη

Αγαπητέ Διαμαντή καλή σου μέρα.

Παρακολουθώ ανελλιπώς το ‘Εν Άνδρω και διαβάζω με ενδιαφέρον όλες τις αναρτήσεις.
 
Διαμαντή, επικοινωνώ μαζί σου σήμερα και σε ενημερώνω, για την πολύ βαριά απώλεια της αγαπητής συμπατριώτισσας και εξαίρετης συναδέλφου στην ΓΓΕΕ, της Πολυξένης Μαστροπέρρου.
‘Έφυγε" προχτές σε ηλικία μόλις 50 ετών…
Θα την αποχαιρετίσουμε μεθαύριο Σάββατο 18/2, στις 11πμ στο νησί μας, την Άνδρο… {Ι.Ν. Αγ.Νικολάου –Γαύριο}. Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί
Χαιρετώ σε, καλή δύναμη για τη συνέχεια…
 
  - Γιάννης Μπουμπούκης -
 
γ) Δημοσιεύμα του Εθνικού Κήρυκα Νέας Υόρκης που έστειλε ο Έπαρχος Άνδρου και το αναδημοσιεύουμε

 

Έφυγε από τη ζωή η Πολυξένη Μαστροπέρρου

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του στελέχους τους, της γνωστής στην Ομογένεια, Πολυξένης Μαστροπέρρου.

Το ΥΠΕΞ επεσήμανε:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια της αγαπημένης μας συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου, η οποία μας άφησε σήμερα το πρωί (σ.σ. Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου), έπειτα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Πολυξένη, μια εξαιρετική φίλη και συνάδελφος και ικανότατη δημόσια λειτουργός, αφού αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εντάχθηκε στο δυναμικό της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και υπηρέτησε στη Σόφια, τη Στοκχόλμη και τη Νέα Υόρκη, όπου προΐστατο του εκεί Γραφείου Τύπου.

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος ιστοσελίδας (webmaster) της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ (2014) και, στη συνέχεια, εργάστηκε στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου με επιτυχία διαχειρίστηκε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας επιτυχώς τη χώρα και τις δραστηριότητες του υπουργείου.

Η Πολυξένη ήταν υπόδειγμα εξαιρετικού στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης. Ο,τι κι αν ανέλαβε, το έφερε εις πέρας με παραδειγματικό τρόπο. Υπηρέτησε πάντοτε την Ελλάδα με αυταπάρνηση, υπευθυνότητα, ευρηματικότητα και επαγγελματισμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της ελληνικής δημόσιας διπλωματίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοί της στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

Η ΓΓΕΕ ανέφερε:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπητής σε όλους μας συναδέλφου Πολυξένης Μαστροπέρρου, η οποία έχασε τελικά την μάχη με την επάρατη νόσο.

Η απώλεια είναι μεγάλη τόσο για τους συναδέλφους της, οι οποίοι στο πρόσωπό της είχαν γνωρίσει μια ικανότατη αλλά και φιλική προσωπικότητα, αλλά και για την υπηρεσία. Η Πολυξένη Μαστροπέρρου προσέφερε από διάφορα πόστα τον καλύτερό της εαυτό.

Είτε στα γραφεία Τύπου εξωτερικού είτε στην κεντρική υπηρεσία έδινε πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Τον τελευταίο χρόνο είχε αποσπαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου κι εκεί προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Λ. Κρέτσος και όλοι οι συνάδελφοί της την συνοδεύουν με τη σκέψη τους στο τελευταίο της ταξίδι και εύχονται ολόψυχα καλή δύναμη στην οικογένειά της».


 



 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet