Πολλαπλό πρόβλημα οι γιατροί στην Άνδρο

 

Δύσκολη η ζωή στην όμορφη Άνδρο από την άποψη ιατρών. Κάτι όμως πρέπει να γίνει. Και πρέπει να το διεκδικήσουμε για λογαριασμό και των ηλικιωμένων (φωτ. Εν Άνδρω).

Το τηλέφωνο χτυπούσε επί ώρα. Μόλις το πρόλαβα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ο Άγγελος Μαρόπουλος, από τους πιο γνωστούς παλαίμαχους δημοσιογράφους. Η γενιά μου κάποτε τον έζησε ως στέλεχος της Ντόιτσε Βέλε - της ελληνόφωνης γερμανικής ραδιοφωνίας - στην Κολωνία. 

Μετά τις καλημέρες και την διαπίστωση πως είναι πάντα καλά και πάντα στον Χάρακα του Γαυρίου το παράπονο: «γράψε σε παρακαλώ στο «Εν Άνδρω» για την αδικία εναντίον όλων των ηλικιωμένων και υπερηλίκων – και είμαστε αρκετοί πλέον - στο νησί».

-  Ωραία να γράψω, αλλά τι να γράψω;

- Για την απίστευτη δυσκολία ανανέωσης της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών. Κι αυτό γιατί χρειαζόμαστε χαρτιά από τέσσερις γιατρούς τεσσάρων διαφορετικών ειδικοτήτων: παθολόγο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο. Το αστείο όμως είναι πως στην Άνδρο έχουμε μόνο δύο από αυτές τις ειδικότητες. Άρα πρέπει να πάμε ταξίδι στην Αθήνα! Είναι πολύ άδικο. και από άποψης χρημάτων και από άποψης ταλαιπωρίας. Δεν μπορεί ολόκληρο νησί να είναι εγκαταλειμμένο στην τύχη του. Κάτι πρέπει να γίνει. Θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλες ειδικότητες στην Άνδρο. Ή, έστω να γίνεται κάποια εκ περιτροπής επίσκεψη γιατρών και άλλων ειδικοτήτων στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.

Δίκιο έχει ο Άγγελος Μαρόπουλος. Μόνο που το Κέντρο Υγείας Άνδρου αυτή τη στιγμή - σύμφωνα με αυτά που έγραψε συνεργάτης μας τις προάλλες - ψάχνει ακόμα και για παθολόγους μετά την απώλεια του γιατρού Νίκου Θεολόγου. Είναι προφανές πως η ανάγκη στελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στα νησιά είναι έργο πρώτης ανάγκης. Ας το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι και ας σχεδιάσουν έστω και τις εκ περιτροπής επισκέψεις γιατρών περισσότερων ειδικοτήτων στο νησί για εξετάσεις…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γεια σας και πάλι. Σε περεταίρω έρευνα που έκανα έμαθα οτι το υπουργείο συγκοινωνιών υποδεικνύει τους γιατρούς με τους οποίους εχει σύμβαση και πρεπει να απευθύνεται οποιος ειναι σε διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης διπλώματος. Ειναι όλοι ιδιώτες και δεν εμπλέκεται το Κεντρο Υγειας.
Οπότε το πρόβλημα προκύπτει απο τις συμβάσεις του υπουργείου συγκοινωνιών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπερα κ. Μπασαντή και με συγχωρείτε για την ενόχληση.
Σας γράφω σχετικά με το δημοσίευμα για τους γιατρούς και την περιπέτεια του κ. Μαρόπουλου για την ανανέωση του διπλώματος οδηγηςης.
Θα ήθελα να τον ενημερώσετε οτι παθολόγος και ψυχίατρος υπάρχουν στο νηςι και μπορει κανεις να τους δει δωρεαν. Οφθαλμίατρος και ΩΡΛ υπάρχουν μονο ιδιώτες αλλα εχουν ιατρεία στο νηςι.
Αν χρειαζεται οποιοδήποτε στοιχεια μπορει να επικοινωνηςει μαζι μου στο ΚΥ. Είμαι η κοινωνικη λειτουργός
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευχαριστούμε την κ. Αλεξάκη γιατί βοήθησε τόσο τον κ. Μαρόπουλο όσο και άλλους ηλικωμένους φίλους που μένουν στην Άνδρο και δεν ήξεραν πως υπάρχει λύση όταν μας ειδοποιήσαν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro