Απολογισμός για το 30κοστό Καρναβάλι Κορθίου

 

(Από την επιτροπή καρναβαλιού του Κορθίου λάβαμε και δημοσιεύουμε ένα καλογραμμένο κείμενο με τον τριήμερο απολογισμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Σημειώνουμε πως για πρώτη φορά επιτροπή κάνει απολογισμό, έστω και λίγο καθυστερημένα. Οι φωτογραφίες που εστάλησαν είναι του Δημήτρη Αντωνέλλου - Εν Άνδρω).

Πρώτη μέρα: ΜΑSKA-RUN

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε φέτος ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους. Συγκεκριμένα, ένας βραδινός αγώνας 2χλμ, αποκλειστικά για ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 30κοστό Κορθιανό Καρναβάλι. Ψυχή της διοργάνωσης ήταν η Αριάννα Μασέλου (συνδιοργανώτρια του Andros Trail Race) που, με την πολύτιμη βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών, κατάφερε να οργανώσει ένα μεγάλο και άκρως διασκεδαστικό αθλητικό γεγονός. Η διαδρομή είχε αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Όρμου Κορθίου. Οι συμμετέχοντες κάλυψαν δυο φορές την απόσταση από την πλατεία ως την προβλήτα του λιμανιού. Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία.

Οι συμμετέχοντες, που ξεπέρασαν τους 60 σε αριθμό, ήταν όλων των ηλικιών με διάφορες φορεσιές και ενδυμασίες. Τους νικητές τους περίμεναν πλούσια δώρα από τα μαγαζιά της περιοχής.

Οι μάσκες που δόθηκαν στους αθλητές πριν τρέξουν και τα αναμνηστικά μετάλλια που τους απονεμήθηκαν στον τερματισμό ήταν χορηγία του Ζαχαροπλαστείου Κρίνος. Την ηχητική κάλυψη της διοργάνωσης προσέφερε το Centro cafe και τα δώρα των νικητών το Centro cafe, το εστιατόριο Sea Satin nino, το ζαχαροπλαστείο Τζιώτης και το βιβλιοπωλείο του Δημήτρη Αντωνέλλου.

Πριν την έναρξη του αγώνα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό. Σημαντική ήταν και η παρουσία του συγκροτήματος κρουστών "Coco Bloco" στον τερματισμό, το οποίο δημιουργήθηκε το 2016 από κατοίκους της περιοχής και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Δεύτερη μέρα: ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

"Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει μαγεία; Εμείς την αναζητήσαμε και βρήκαμε πράγματα θαυμαστά για το παρελθόν και το παρόν του Όρμου Κορθίου". Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το κυνήγι θησαυρού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. Ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού στους δρόμους και τα μαγαζιά του Κορθίου στο πλάισιο του 30ού Καρναβαλιού. Το όνομά του ήταν "Quest For Magic".

Όλα ξεκίνησαν από την πλατεία, όπου ο Μεγάλος Μάγος (Γιώργος Τσανήρας) συγκέντρωσε τις 12 ομάδες που συμμετείχαν. Εκεί τους δόθηκαν οι πρώτες οδηγίες, και κατευθύνθηκαν σε διαφορετικό σημείο εκκίνησης η κάθε μία. Μια σειρά από γρίφους, τρικ και σπαζοκεφαλιές δημιουργούσαν εμπόδια τα οποία έπρεπε να περάσουν για να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Οι γρίφοι πλαισιώνονταν από ιστορίες τις οποίες εξιστορούσαν οι βοηθοί του Μάγου. Σε κάθε επίπεδο και άλλος βοηθός βαθμολογούσε την κάθε ομάδα ανάλογα με την επίδοσή της και έδινε το στοιχείο που θα την οδηγούσε στο επόμενο. Στόχος ήταν να μαζέψει η κάθε ομάδα όσο περισσότερους βαθμούς μπορούσε και στο τέλος έπρεπε να μάθει ένα "μαγικό" κόλπο.

Το κυνήγι τελείωσε στην πλατεία όπου έγινε η επίδειξη των μαγικών κόλπων από τις ομάδες και η καταμέτρηση των βαθμών τους ώστε να βγει ο νικητής. Η νικήτρια ομάδα κέρδιζε 9 δωροεπιταγές για αγορά προϊόντων από τα καταστήματα που συμμετείχαν ως σταθμοί του κυνηγιού.

Οι σταθμοί του κυνηγιού και οι Βοηθοί Μάγοι στο κάθε ένα ήταν 1.το Centro (Νικολέτα Μανέτα), 2. το ζαχαροπλαστείο Τζιώτης (Αντώνης Τζιώτης), 3.το εστιατόριο La Famiglia (Γιώργος Χλωρός), 4.το εστιατόριο Sea Satin nino (Άννα Ζαγοραίου), 5.το εστιατόριο Λιθοδομή (Γιώργος Γιαννίτσης), 6.το ψιλικατζίδικο Αργέλι (Κατερίνα Νιτσόλα), 7.το βιβλιοπωλείο του Δημήτρη Αντωνέλλου (Άννα Γρηγόρα), 8.η κρεπερί Spot (Νικολέτα Γριμπίρη), 9.το ζαχαροπλαστείο Κρίνος (Ιωάννα Ραμούνδου & Δέσποινα Ζαγοραίου), 10. το προαύλιο του Αγίου Νικολάου (Φωτεινή Καλοδίκη & Σέργιος Σούρσος), 11. και τέλος η πλατεία (ο Μεγάλος Μάγος-Γιώργος Τσανήρας).

Δεύτερη μέρα: ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Με ήχους από τσαμπούνες και τύμπανα, Νύμφες και Σάτυρους να οδηγούν το άρμα του βασιλιά Διόνυσου, ξεκίνησε η Διονυσιακή γιορτή το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στον Όρμο Κορθίου Άνδρου. Το άρμα ήταν φορτωμένο με ένα βαρέλι κρασί για να προσφερθεί στους θεατές και τους συμμετέχοντες. Η πομπή ξεκίνησε από την αρχή του πεζοδρόμου κινούμενη προς την πλατεία. Τα σοκάκια φωτιστηκαν από δαυλούς, όλοι τραγουδούσαν αποκριάτικα τραγούδια και χόρευαν σε ξέφρενους ρυθμούς. Ο κόσμος που το παρακολουθούσε συμμετείχε στα πειράγματα και ακολούθούσε την πομπή μέχρι την πλατεία, με ενδιάμεσες στάσεις στα μαγαζιά της περιοχής.

Τρίτη μέρα: ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Σε μια κατά κύριο λόγο ηλιόλουστη μέρα πραγματοποιήθηκε στον Όρμο Κορθίου, την Κυριακή 26/2/2017, ένα από τα καλύτερα Καρναβάλια που έχουν γίνει ποτέ στην Άνδρο. Οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές και βοήθησαν τις πολυάριθμες ομάδες-άρματα που συμμετείχαν στην παρέλαση. Η προσέλευση του κόσμου που ήρθε από όλη την Άνδρο και από την Αθήνα, είτε για να λάβει μέρος είτε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, κατέληξε να είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Οι πολυάριθμοι χορηγοί (AMSTEL, VIVECHROM, FAST FERRIES, FRUTOP, ΕΛ-ΧΥΜ, ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΔΡΟΥ, καταστήματα της περιοχής, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ), και η άψογη ηχητική κάλυψη (χορηγία του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ) συνέβαλαν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτό όμως που έκανε το φετινό Καρναβάλι πραγματικά ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήταν η άψογη οργάνωσή του από την ομάδα που ανέλαβε να το φέρει εις πέρας. Η ομάδα αυτή κατάφερε να ενώσει τους επαγγελματίες και ολόκληρη την περιοχή του Κορθίου (και όχι μόνο) και να τους παρακινήσει, ώστε να συμμετάσχουν στο κατασκευαστικό και στο οργανωτικό κομμάτι, στηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια.

Το 30 Κορθιανό Καρναβάλι ήρθε για να ολοκληρώσει τον εορτασμό της Αποκριάς, να διασκεδάσει, να ταρακουνήσει, να σατιρίσει αλλά και να μας διδάξει κάτι σημαντικό: ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet