Το γιώτ της απόλυτης χλιδής. Ή, ένα "πλωτό παλάτι"…

 

 

(Υπάρχει παράδοση σε θαλαμηγούς και άλλα τέτοια ωραία σκάφη στην Άνδρο. Δεν τα έχουν όλοι. Αλλά τουλάχιστον μπορούν όσοι τους αρέσουν και τα θαυμάζουν. Μερικά από αυτά τα σκάφη είναι αριστουργήματα που πλέουν πάνω στη θάλασσα, το δε εσωτερικό τους συχνά αφήνει άναυδους όσους το βλέπουν. Ένα από αυτά είναι το ιταλικό σκάφος που ανακάλυψε και μας παρουσιάζει σήμερα ο συνεργάτης Τ.Β.)

 Αποτελεί ίσως το αποκορύφωμα της εκλεπτυσμένης χλιδής και της κομψότητας. Ένα σκάφος πραγματικό όνειρο. Ίσως ένα από τα ωραιότερα γιώτ στον κόσμο. Σχεδιασμένο από την ιταλική εταιρεία CRN, το μήκους 60 μέτρων σκάφος, «J'ade» ήταν φέτος υποψήφιο για το βραβείο «καλύτερο εσωτερικό» στην έκθεση πολυτελών σκαφών του Μονακό.

Με πισίνα, ενυδρείο, τζακούζι και ένα εσωτερικό πλωτό γκαράζ, το σκάφος συγκαταλέγεται σίγουρα στη λίστα των πιο πολυτελών και όμορφων στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του ένα ταχύπλοο μήκους οκτώ μέτρων, με απόλυτη άνεση, ενώ όταν το «γκαράζ» του είναι άδειο μπορεί να μετατραπεί σε μια ιδιωτική, φυσική πισίνα!

Μάλιστα, εκτός από το πανέμορφο, θαλάσσιο γκαράζ, το «J'ade» έχει επίσης ένα γυμναστήριο και μια αίθουσα χαμάμ, για να νιώθουν οι επιβάτες όσο πιο άνετα και όμορφα γίνεται!

Το ιδιόκτητο σκάφος δημιουργήθηκε από το «Studio Zuccon International Project» και στόχος των σχεδιαστών του ήταν να μπορούν να νιώθουν οι επιβάτες του «ένα με τη θάλασσα».

Tο σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα δέκα άτομα σε τέσσερις καμπίνες και στην σουίτα του ιδιοκτήτη, καθώς και 13 μέλη του πληρώματος. Τέλος, στα τέσσερα καταστρώματά του, το υλικό των εσωτερικών χώρων αποτελείται από ξύλο καρυδιάς Canaletto αλλά και  ξύλο τριανταφυλλιάς!

Με ταχύτητα 16 κόμβων και 60 μέτρα μήκος το συγκεκριμένο super yacht αποτελεί το πρώτο mega yacht στον κόσμο που διαθέτει πλωτό γκαράζ. Το υπερπολυτελές σκάφος χωρίζεται σε 4 επίπεδα και ένα υποεπίπεδο. Και σχεδιάστηκε από το Studio Zuccon International Project με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να γίνεται ένα με το πέλαγος.

Υ.Γ  Για όποιον αναρωτιέται, το μοναδικό αυτό «πλωτό παλάτι», νοικιάζεται μαζί με το πλήρωμα του για κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο. Η τιμή του; Απλησίαστη…

 Τίμος  Βικ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet