Εκτινάχθηκε 5,1% η ανεργία στο Αιγαίο! Πόσοι είναι οι άνεργοι στην Άνδρο.

 

Οι αριθμοί - όσο ψυχροί κι αν είναι - αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αντικατοπτρίζουν με σαφήνεια την εικόνα της κοινωνίας. Σήμερα οι αριθμοί μας οδηγούν σε δυο ιδιαίτερα αρνητικά συμπεράσματα που αφορούν την ανεργία αφ ενός και τις αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων αφ ετέρου, τόσο στην Άνδρο, όσο και στις Κυκλάδες γενικότερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στα νησιά του Αιγαίου αυξήθηκε κατά 5,1 μονάδες (Δεκέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016) και από 14,4 εκτινάχτηκε στο 19,5!!!

Σε ότι αφορά την Άνδρο, για παράδειγμα τονίζεται ότι στην έναρξη του 2016 η Άνδρος είχε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ περί τους 442 ανέργους εκ των οποίων οι 321 για διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Από τα υψηλότερα νούμερα ανεργίας στα νησιά των Κυκλάδων αποδεικνύεται πως συγκεντρώνει η πρωτεύουσα του νομού, η Σύρος, δεδομένου ότι έχει και τον περισσότερο εργατικό πληθυσμό στο εν λόγω νησιώτικο σύμπλεγμα.

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

Δυο είναι οι βασικές αιτίες που οδηγούν σε συγκρούσεις, τραυματισμούς και θανάτους στους δρόμους. Η οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού και η έλλειψη κράνους στους μοτοποδήλατα.

Στην Άνδρο - που έχει θρηνήσει θύματα - στους τροχονομικούς ελέγχους τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριος) διαπιστώθηκαν κυρίως, οι εξής παραβάσεις:

 Υπερβολική ταχύτητα.
 Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
 Παραβίαση της προτεραιότητας.
 Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οδήγηση χωρίς χρήση κράνους και προστατευτικής ζώνης
.     
             

Κ.Χ. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet