Ρεκόρ... γάμων προβλέπεται φέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο!

 

 
Αναπαράσταση Κυκλαδίτικου γάμου (φωτ. Β. Ρασσιάς).
 

Το 2016 ήταν μια… «κακή» χρονιά για όσους ήθελαν να ενωθούν αιώνια με τα δεσμά της αγάπης, δηλαδή του γάμου. Κι αυτό επειδή ήταν χρόνος δίσεκτος, κάτι που για τους προληπτικούς οι 366 μέρες δεν ενδείκνυνται για μια γαμήλια τελετή. Κι όμως η Άνδρος σημείωσε ρεκόρ τέτοιων εκδηλώσεων αφού σε όλο το νησί ο αριθμός (μαζί με τα βαφτίσια) πλησίασε τους 80! Το 2017 δεν είναι δίσεκτο, άρα μια τυχερή και ευλογημένη περίοδος για τα νέα και μελλοντικά ζευγάρια.

Ήδη οι ενδείξεις μιλάνε για ρεκόρ. Αν και είμαστε στο τέλος του χειμώνα και στις αρχές της πρώιμης άνοιξης, 20 γάμοι έχουν «κλείσει» στην περιοχή Αγίου Κυπριανού, Ψιλής Άμμου και Αγίου Πέτρου. Οι μελλόνυμφοι δεν προέρχονται μόνο από την Αθήνα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα, που επέλεξαν το νησί για να σφραγίσουν στην ομορφιά και την γραφικότητα του την ευτυχία του. Μάλιστα εκεί γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και συγκεκριμένα στις 17 του μήνα, σχεδιάζεται ένα μυστήριο… επωνύμων, που μόνο από τα πυροτεχνήματα θα γίνει η νύχτα μέρα.

Από αναπαράσταση Κυκλαδίτικου γάμου. Λεπτομέρεια. (φωτ. Β. Ρασσιάς).

Σημειώνεται ότι φέτος στην μεγάλη διεθνή χειμωνιάτικη έκθεση με θέμα τον γάμο που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, συμμετείχαν για πρώτη φορά επιχειρηματίες από την Χώρα που εμπλέκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ήδη έγινε η πρώτη συλλογική προσπάθεια να αναδειχθεί η Άνδρος δυναμικά και με προγραμματισμό στις εγχώριες αγορές κάτι που θα δώσει  ώθηση στην επιλογή του τόπου, στο μέλλον.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες γαμήλιες τελετές έχουν προγραμματιστεί και στην Χώρα με επιλογή εκκλησίας την Αγία Θαλασσινή και στα Άχλα, ενώ συζητούνται ακόμα, δυο καλοκαιρινοί γάμοι στο Ζόργκο.

Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα καλα, πως αληθεια ε/ουν κλεισει απο τωρα γαμους στις εκχωρουμενες κατα τον μηνα Μαιο εκαστου ετους παραλιες ? Πως ειναι τοσο σιγουροι, οτι θα ειναι οι ιδιοι και φετος σε αυτες ? Αληθεια τι σοι αλισβερισι ειναι αυτο και καθε χρονο με φωτογραφικους διαγωνισμους, οι ιδιοι και οι ιδιοι, παιρνουν τις παραλιες ? Ο Δημος πρεεπι να μας πει, εχει δικιο ο κ. Μπασαντης. Και οχι μονον ο Δημος, αλλα και η Κτηματικη Εταιρεια Δημοζιου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα ρεποστάζ κάναμε και μερικοί ζητάτε τον ουρανό με τ' άστρα!
Για να κάνουμε όλα αυτά π.χ. που ζητά η κ. Ιουλία Βεζυράκη θα χρειαζόμαστε (α) έναν επαγγελματία δικηγόρο να ελεγξει επί μια-δύο εβδομάδες χαρτιά, (β) έναν επαγγελματία συντάκτη που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα αποκλειστικά τουλάχιστον για 10-20 μέρες, (γ) συνεχείς προσβάσεις (μετά από χρονοβόρες διαδικασίες αιτήσεων κλπ) στα αρχεία δημοσίων υπηρεσιών, (δ) εντάλματα κάποιας δημόσιας αρχής για να ελέγξουμε ιδιώτες επαγγελματίες που εσείς θεωρείται παράνομους! Και φυσικά να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και έναν καταιγισμό αγωγών εναντίον μας αν τα πράγματα βρεθούν εντάξει; Πρόκειται για αστειότητα φυσικά...
(α) Σκεφτείτε μόνο πόσος χρόνος και χρήμα χρειάζονται για τα παραπάνω. Και (β) εξηγήστε πως και γιατί το Εν Άνδρω θα υποκαταστήσει όλες τις εντεταλμένες δημόσιες υπηρεσίες (τον Δήμο, την εφορία, την αστυνομία, την εισαγγελία κλπ); Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

προσθέτω και εγώ αυτά που διαβαζα στις παραχωρήσεις και που φυσικά δεν θα είναι μόνον αυτά.Ακριβώς φίλτατοι αρθρογράφοι κια συντάκτες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, πρέπει να ερευνήσετε εσείς το όλο θέμα, γιατί αν περιμένουμε απο τις υπηρεσίες του Δήμου...απλά καήκαμε ! ! !
Και δεν είναι αυτό, αλλά θα πρέπει οποιοι επιχειρηματίες προσέλθουν στον επικείμενο διαγωνισμό για το 2017 της εκμίσθωσης, να ξέρουν τι νοικιάζουν και πόσο μπορούν να φτάσουν οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, γιατί μετά, για κάθε τυχόν παράβαση των κανόνων εκμίσθωσης απο πλευρα΄ς τους, υπάιτιοι και υπόλογοι θα έιναι αυτοί οι ίδιοι και μόνον.
Λέει η νομοθεσία λοιπόν, μεταξύ των άλλων ότι :

Η μέγιστη παραχωρούμενη επιφάνεια δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας. Και η μέγιστη κάλυψη της χρήσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό της έκτασης που παραχωρήθηκε.
Ναι. Ο νόμος απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Aς το ψάξουμε λοιπόν, ώστε όλοι να είμαστε νόμιμοι, δεν νομίζετε ? ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί φίλοι πολύ λογικές οι αιτιάσεις σας αρκετών από εσάς. Όμως όλα όσα ζητάτε καλό θα ήταν, όπως άλλωστε γράφετε, να προβληματίσουν τον Δήμο. Ο συνεργάτης μας από την μεριά του έκανε ένα ρεπορτάζ παρουσιάζοντας μια τάση που εξελίσσεται μόνη της στο νησί (τους καλοκαιρινούς γάμους), χωρίς να ψάξει στο ποιος πληρώνει και τι και γιατί. Προφανώς καταλαβαίνετε πως και δεν είναι δυνατόν να υποκαταστήσουμε ως site τις δημόσιες υπηρεσίες. Ευχαριστούμε πάντως για τα ερωτήματα σας και ελπίζουμε οι αρμόδιοι να τα λάβουν υπόψη τους.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

δουλευουν ανδριωτικες επιχειρησεις και ποιές απο αυτους τους γάμους κυριε μπασαντή ? γιατι εμεις κάθε καλοκαιρι βλεπουμε τα catering απο την αθηνα να τα φερνουν σχεδόν όλα και τελικα να ...εισπρατουν, μονον οι εχοντες τια παραλίες για ομπρελες και όχι για ωυχτερινά μαγαζιά .
Θέλω και εγώ γάμους και βαπτησια στο νησί, αλλά φίλτατοι δεν γίνεται ένας Δήμος να μην εισπράττει τίποτα κια να μας ερχονται -- μόλις προχτές -- ραβασάκια για δημοτικά τέλη και απο εκεί που πρέπει να εισπτάττει ο δημος να μην παιρνει ..δεκάρα τσακιστή ! δεν το ψάχνετε ,για να δούμε πως γίνεται σε άλλα νησία κια πώς το δικό μας, ώστε όλοι να πληρώνουν τα ναλογούντα ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ 4=5 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΑΜΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΙΣΤΕΒΩ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ....
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ - ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ -- ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ...ΜΑΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΑΜΩΝ ΜΕ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ?
ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΗΧΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΝΑ ...ΠΑΤΡΟΝΑΡΟΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΜΑΥΡΟ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΝ ΕΝΔΡΩ - ΕΥΛΟΓΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
ΕΚΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΕΠΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ SITE ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΙΑ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ?
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟΥ ΓΑΜΗΛΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΩΝ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ! ! ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ? ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ? Ή ΟΛΟΙ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ?

This comment was minimized by the moderator on the site

κυριοι μια φιλη μου που παντρευτηκε στο νησι σας, με εμένα κουμπαρα, προφανως περασαμε ωραια αλλα στην παραλια που εκανε το γαμο της δεν πηραμε κάν μια εστω μικρή σαποδειξη απο τους επιχειρηματιες και μεινε εμβρόντητη οταν τις ειπαν οτι δεν δύνανται να κόψουν αποδειξη ! !
αλήθεια ήταν υπέροχα, ρομαντικά και πολύ ωραία,αλλα σε επικέιμενο γάμο φίλου μου, που ναί του είπαμε για την Ανδρο, θα μας πεί κανείς αλήθεια πως γίνονται και πώς αλήθεια πληρώνονται ή και αποδίδουν βρέ αδελφέ στον ΔΉΜΟ ΑΝΔΡΟΥ την εκ του νόμου εκμίσθωση ? ή όλα είναι στον αέρα ?