Το μέτωπο της φωτιάς προς Εβρουσιές σβύστηκε. Της Βουρκωτής συνεχίζει...

Πριν λίγο σβύστηκε το μέτωπο της φωτιάς που κινείτο προς Εβρουσιές από την πυροσβεστκή. Αυτη τη στιγμή πυροσβέστες και εθελοντές από κοινού δίνουν μάχη με σκαπανικά εργαλεία στο μέτωπο που κινείται προς Βουρκωτή σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουν πριν το πρωί...

Μια τελευταία φωτογραφία από μακριά πριν δύσει ο ήλιος. Το μέτωπο προς Εβρουσιές συνεχίζει να καίει με τον αέρα να το σπρώχνει ανατολικά. Το ίδιο και το μέτωπο προς Βουρκατή. Στο πτώτο επιχειρούν οι πυροσβέστες στο δεύτερο οι εθελοντές. Δεν μπορούν να γίνουν όμως πολλά πράγματα γιατί ο αέρας συνεχίζει να σπρώχνει την φωτιά, ενώ ο χωρος που επιχειρούν και οι πυροσβέστες και οι εθελοντές είναι κοντά δύο ώρες μακριά από τα οχήματα. Όλες οι ελπίδες είναι μήπως κόψει νο αέρας απόψε και σταματήσουν την φωτιά που συνεχίζει να ¨προχωρά" ενώ πυροσβέστες και εθελοντές κάνουν ότι μπορούν να την μαζέψουν... 

Νεότερη φωτογραφία πριν από λίγο. Είναι εμφανές πως η φωτιά κινείται με κατεύθυνση προς Εβρουσιές.

Και νέες ενισχύσεις ανεβαίνουν προς το μέτωπο της φωτιάς που είναι πολύ δύσκολα προσεγγίσιμο. Δεν υπάρχουν δρόμοι και η όλη προσπάθεια είναι με πεζοπόρα τμήματα των πυροσβεστών και εθελοντών. Υπάρχει στην κορυφή αέρας που καθιστά τα πράγματα δύσκολα μιας και δεν μπορούν να προσεγγίσουν αρκετά μέτωπα τα πεζοπόρα τμήματα.

Μια γενικότερη εικόνα της φωτιάς και της κίνησής ανατολικά την τελευταία ώρα.

Αναλυτικά, σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην κορυφογραμμή του Ζένου πά;νω από τους Κατακαλαίους. Η πυροσβεστική που ξεκίνησε δυσκολέυτηκε πάρα πολύ να φτάσει στη σημείο. Μάλιστα υπήρξε και κίνδυνος ντεραπαρίσματος οχήματος της πυροσβεστικής στην προσππάθεια προσέγγισης λόγω του κακοτράχαλου δρόμου.

Μακρινή φωτογραφία της φωτιάς κατά την αρχική φάση

Στη συνέχεια έφτασαν και οι εθελοντές. Η φωτιά έκαιγε φρύγανα και θάμνους. Όμως λόγω θέσης ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουν. Η όλη προσπάθεια μέχρι στιγμής γίνεται μόνο με τα πόδια καθώς είναι αδύνατον να πλησιάσει πυροσβεστικό όχημα.

Άλλη μια φωτογραφία της φωτιάς κατά την αρχική φάση από τους Γερακώνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η φωτιά αρχικά κινήθηκε στην κορυφογραμμή του Ζένου με κατεύθυνση νοτιοανατολική. Στη συνέχεια σταμάτησε στα καμένα από προηγούμενες φωτιές. Τελευταία πληροφορία είναι πως κινείται προς Εβρουσιές.

Περισσότερα σε λίγο…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet