Της Θεοσκεπάστου: ...κρύο σαν πρωταπριλιάτικο αστείο…

Την ώρα που ξεκινά η περιφορά της εικόνας από την Θεοσκέπαστη.

Πρωταπριλιάτικος καιρός!!! Χειμώνας μες την άνοιξη!!! Σαν ψέμα πως ήταν Απρίλης. Καθόλου ψέμα πως ο κόσμος ήταν σχετικά λιγότερος από άλλες φορές. Όμως οι επίσημοι ήταν εκεί. Είναι η μόνη ευκαιρία που έχουν να τους δουν και να μας δούνε. Α! Ναι και να τους ακούσουμε…

Η Θεοσκέπαστη ανακαινισμένη και εντελώς καινούρια στη βάση του προαυλίου.

Γέμισε η Θεοσκέπαστη σήμερα. Γέμισε χτες βράδυ και για το επίσημο κάλεσμα η Μικρά Αγγλία. Δεν γέμισε η πλατεία Γηροκομείου μετά την δοξολογία. Παρά το ότι ήταν εκει τα σχολεία, οι μπάντες, ο στρατός, οι ιερείς, το λιμενικό, η πυροσβεστική, η αστυνομία κλπ.

Η μέρα λίγο φουρτουνιασμένη και κρύα για Απρίλης. Είπαμε πρωταπριλιά...

Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης (Χατζημάρκος), ο έπαρχος Άνδρου, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Συρμαλένιος, Συρίγος, Μανιός) και ο ένας της ΝΔ (Βρούτσης), αλλά και πολιτευτές της ΝΔ (Μονογιού & Χριστόπουλος). Η ψύχρα γύρω από τους βουλευτές δεν είχε να κάνει με το κρύο της μέρας. Μάλλον με τα πεπραγμένα τους ως βουλευτές Κυκλάδων. Ελπίζουμε κάτι να κατάλαβαν ιδίως οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ.

 Από την περιφορά της εικόνας μέχρι τον Αφανή Ναύτη.

Από τους επίσημους μίλησαν ο δήμαρχος Άνδρου, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο δεσπότης Άνδρου – Σύρου. Ο δήμαρχος ήρθε με το χαρτί στο χέρι και διάβασε αυτά που είπε για την μέρα. Ο δεσπότης δεν χρειάζεται χαρτί. Ξέρει και τα λέει από στήθους. Αλλά εκείνος 0 έρμος ο ΓΓ του ΥΠΕΣ επιχείρησε να τα πει κι αυτός από στήθους, αλλά ξέμεινε στα «εεεε…» και σε αναφορές «στην Άνδρο της ζωής του»! Σαφής έλλειψη προετοιμασίας, μικρο-κομματισμός και έντονη παραταξιακότητα σε μια τέτοια εθνική μέρα. Κρίμα…

Η εικόνα της Παναγιάς των Ναυτικών.

Και κάπως έτσι πέρασε μια ακόμα γιορτή της Θεοσκεπάστου, που ολοκληρώνεται τα βράδυ με την λαμπαδηδρομία των σχολείων…

Από την νυκτερινή λαμπαδηδρομία και λιτάνευση στην Χώρα

Και του χρόνου…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα καλα τοσο προβλημα εχετε με τον κυριο Καπακη και γινοσαστε...ελλειπης στο ρεπορταζ σας,αγαπητοι συντακτες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ?
Αληθεια κυριε διαχειριστη,πως αφηνετε να εκτιθεστε,για ελλειπη ενημερωση και παρωπιδες ?