Επείγουσα διακομιδή απόψε με το σκάφος του λιμενικού

 

To σκάφος του λιμενικού της Άνδρου. Εδώ σε περιπολία στον Καμπανό (φωτ. Εν Άνδρω).

Απόψε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου προσήλθε ο Μ.Φ., άνδρας 25 ετών, με συμπτώματα οξείας κρίσης σκωληκοειδίτιδας. Μετά την εξέταση ειδοποιήθηκε από τους γιατρούς το λιμενικό να ετοιμάσει το σκάφος του για επείγουσα διακομιδή.

Γύρω στις 21:00 ο ασθενής έφτασε με ασθενοφόρο στο Γαύριο και επιβιβάστηκε στο σκάφος του λιμενικού. Το σκάφος με τρεις άνδρες πλήρωμα ταξίδεψε και λίγο μετά τις 23:15 αναμενόταν στην Ραφήνα όπου άλλο ασθενοφόρο θα παραλάβει τον νέο άνδρα να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που οι λιμενικοί στο λιμεναρχείο Ανδρου δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αν και η υλικοτεχνική υποδομή που τους παρέχεται είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας και συχνά δεν λειτουργεί. Το σκάφος που υπάρχει στο λιμανι του Γαυρίου δεν ειναι ταχύπλοο, αλλα αφου υπάρχει έστω αυτό να λέμε παλι καλα! Πριν αρκετά χρόνια υπήρξε δωρεά μεγάλου ταχυπλόου σκάφους προς το Λιμεναρχείο Ανδρου απο ευπατρίδες εφοπλιστές, οπως ισως θυμούνται αρκετοί. Το σκάφος λειτουργησε για μερικα χρόνια, αλλα οταν χρειάστηκε μηχανική επισκευή απο τα κεντρικα του Λιμενικού Σώματος η απαντηση ήταν προφανώς αρνητική ως προς το κονδύλι που απαιτούνταν για την επιδιόρθωση της βλάβης. Μεταφέρθηκε σε αποθήκες του Λιμενικού Σώματος στο Λαύριο και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει το συγκεκριμένο σκάφος που ελλιμενίζεται στο Γαύριο και έγινε προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια να έρθει και δεύτερο σκάφος (ταχύπλοο αυτή τη φορά) στην Ανδρο, με ελλιμενισμό όμως στην περιοχή της Χώρας, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκιση και στην ανατολική - νότια πλευρά του νησιού. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών, αλλα παντως ενα μεγαλύτερου τύπου ταχύπλοο σκάφος σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλλο στη διάσωση, έρευνα και διακομιδή ανθρώπων απο και προς το νησί της Ανδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Συρα είναι πιο κοντά από τη Ραφήνα.ποιος ξέρει , το ΕΚΑΒ αποφασίζει που θα πάει ο ασθενής. Ένα μεγάλο μπράβο στα παλικάρια του λιμενικού,δεν είναι εύκολη δουλειά να περνάς Κάβο Ντόρο με ένα γερικο σκάφος. Όλοι ξέρουμε τι θάλασσες κατεβάζει το στενό, δεν είναι Σαρωνικός εδώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί στην Ραφήνα και όχι στην Σύρο;;το εκεί νοσοκομείο δεν κάνει τέτοιες επεμβάσεις;;;έτσι η αλλιώς μπράβο στο λιμενικό....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στα παιδιά , πολυ σημαντικό !!!! Τότε με τις απεργίες της ΠΝΟ είχαν μεταφέρει πολλους σοβαρα ασθενείς μεταξύ των οποιων και ο Θείος μου.
Μπράβο και σε εσας κυριε Μπασαντή για την άμεση ενημέρωση.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ. ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ;; ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΡΑΦΗΝΑ;