Έτσι εκπαιδεύονται οι Ναυτικοί Δόκιμοι στον Κάβο Ντόρο…

 

Από την άσκηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Κάβο Ντόρο 

Για να γίνουν γεροί θαλασσόλυκοι, πρέπει να περάσουν τον Κάβο Ντόρο! Όχι μια, αλλά πολλές φορές, μέρα και νύχτα. Με φουρτούνες και μπουνάτσες. Να γνωρίσουν τα ρεύματα, τις «θέσεις απόκρυψης» τόσον στις παραλίες και τους κόλπους της Άνδρου, όσο και απέναντι στην Εύβοια.

Άσκηση περίθαλψης τραυματία κατά την διάρκεια μάχης.

Το «στενό» είναι ο μεγαλύτερος θαλάσσιος δρόμος στο Αιγαίο, με τεράστια στρατηγική, εμπορική, οικονομική και κοινωνική σημασία. Οι αυριανοί αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, σπουδαστές στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, διέσχισαν πρόσφατα  πάνω-κάτω το «μπουγάζι» από τον Καμπανο μέχρι κάτω την Τζιά, στο πλαίσιο της σκληρής θαλασσινής τους δοκιμασίας.

Μαθαινοντας τον εξάντα. Η άσπρη κουκούλα είναι στο πλαίσιο άσκησης πυρηνικού πολέμου.

Σύσκεψη πάνω από τους χάρτες.

Ο εκπαιδευτικός πλους Δοκίμων με συμμετοχή του συνόλου των Ναυτικών Δοκίμων, του πλοίου γενικής υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ πραγματοποιήθηκε από 6 έως 10 Απριλίου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού πλου της ΣΝΔ ήταν η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μέγα το της θαλάσσης κράτος ..... Καλό Πάσχα σε όλους

This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλω να κάνω κάποιες διορθώσεις στο άρθρο!πρωτον εκει που γράφεται οτι αυτο ειναι ο εξαντας δεν ειναι ο εξαντας!αυτο λέγεται παλλινωριο και ειναι για να παίρνεις διότευση!και δεύτερον δεν υπάρχουν χάρτες πλέον μονο ηλεκτρονικοί τα λεγόμενα ecdis !ευχαριστω!πολυ ωραίες οι φωτό και το άρθρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Α ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!