Η Ραφήνα έπαθε… ασφυξία!!! Μέτρα και αλλαγές προανήγγειλε το υπουργείο Ναυτιλίας…

Από την σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας. Διακρίνονται από αριστερά ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουπλής, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός και ο ΓΓ του Δήμου Ραφήνα Βασίλης Πιστικίδης. Επισημαίνουμε πως στην Ραφήνα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και με τον Οργανισμό Λιμένος που δρα χωρίς καμία συνενόηση με τον Δήμο.

Η Ραφήνα έπαθε… ασφυξία και «σήκωσε τα χέρια ψηλά!» Πλήρωσε τον ανηλεή ανταγωνισμό των ακτοπλόων και τα λάθη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ενέκρινε σχεδόν ταυτόχρονες αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων. Κάτι που το «Εν Άνδρω» πρώτο και εγκαίρως είχε επισημάνει από τα τέλη Μαΐου μέχρι σήμερα με συνεχή και αναλυτικά ρεπορτάζ.

Πριν, λοιπόν, ακόμα μπει ο Αύγουστος και κορυφωθεί η κίνηση ταξιδιωτών και οχημάτων, το λιμάνι και η πόλη, κυριολεκτικά έπηξαν από την συνεχή και χωρίς προγραμματισμό ροή επιβατών και Ι.Χ, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνους, να ζητήσει την βοήθεια του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να διευθετηθεί η κατάσταση. Τώρα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο - ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα - το αρμόδιο υπουργείο τρέχει και δεν φτάνει να διορθώσει ότι μπορεί.

Έτσι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (24.7) στο Πειραιά, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τη Ραφήνα, η χωρητικότητά τους και η ταχύτητά τους. Έθεσε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της κίνησης των πλοίων στο λιμάνι, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα ναυτιλιακά καύσιμα και την «κυκλοφοριακή ασφυξία» στους δρόμους της πόλης, όταν «αδειάζουν» τα πλοία, θέμα για το οποίο ζήτησε ενίσχυση της Τροχαίας.

Ο υφυπουργός κ. Ν. Σαντορινιός επισήμανε ότι ήδη έχει ζητηθεί η ενίσχυση της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, για να διευκολυνθεί η κίνηση στη Ραφήνα και ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθηκε. Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι ήδη έχει διευκολυνθεί η κυκλοφορία, αλλά τον Αύγουστο η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Ο δήμαρχος έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν το Λιμένα, την Χερσαία Ζώνη του και το πάρκινγκ που εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Ο κ. Κουρουμπλής προγραμμάτισε σειρά συναντήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να τηρηθεί η νομιμότητα στην κίνηση και στη λειτουργία των πλοίων και να αποσαφηνιστεί το καθεστώς των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, που δεν χρησιμοποιούνται από τις λιμενικές αρχές και ακόμα να συζητηθούν τα θέματα ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών, ώστε να εκτονωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, ειδικά μετά την αποβίβαση οχημάτων στο λιμάνι της   Ραφήνας.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λιγότερα μίλια το καράβι + Αττική οδός και καλύτερος δρόμος για να πας Λαύριο σε σχέση με Ραφήνα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αφού έτσι νομίζετε κάντε την πρόταση σας στις εταιρείες. Κανένα πρόβλημα από εμάς. Και από Πόρτο Ράφτη , που ήταν και στην Κατοχή και λίγο μετά, καλύτερα.
Λεπτομέρεια: Ραφήνα-Γαύριο 36 και Λαύριο - Γαύριο 33!!!! Τρία μίλια διαφορά και 40 χιλιόμετρα περισσότερος δρόμος!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεταφορα του λιμανιου στο Λαυριο χθες να ησυχασουμε.
ΣΧΟΛΙΟ
Λεπτομέρεια: Αθήνα - Λαύριο 70 χιλιόμετρα - , Αθήνα - Ραφήνα 30 χιλιόμετρα!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή ο κύριος Δήμαρχος Ραφήνας ζητά βοήθεια απο το υπουργείο Ναυτιλίας τωρα? Μας δουλεύουν ολοι τους ή ειναι ιδέα μου? Αφου υπάρχει πρόβλημα με την ταυτόχρονη άφιξη πλοιων στο λιμανι και κυκλοφοριακή ασφυξία, γιατι με αποφαση του Δήμου κλείνουν ορισμένοι κεντρικοί δρόμοι τις Κυριακές το απογευμα προς βράδυ στη Ραφήνα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι οδηγοι οχημάτων και οι επισκέπτες της περιοχής? Μη μου πείτε οτι "γινονται εκδηλωσεις" κάθε Κυριακή, οπως ειπαν εξ αρχής? Ο κόσμος πληρώνει για αλλη μια φορα την κόντρα ορισμένω Δημόσιων φορέων, οπως του Δημου Ραφήνας με τον Οργνισμό Λιμένος Ραφήνας στην προκειμένη περίπτωση. Ξαφνικα προέκυψε πρόβλημα για τον κύριο Δήμαρχο? Εναμιση μηνα που ταλαιπωρείται ο κόσμος τα Σαββατοκύριακα, γιατι δεν εχει παρέμβει ο Δημος?

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκ του αποτελέσματος, μάλλον πιο σωστός είναι ο Lenox απο τον ειδικό Μαστρο Μιχάλη.
Πάλι στο "θα" οι ειδικοί. Πολύ δύσκολα θα κάνουν κάτι στην πράξη. Μακάρι να βγω λάθος.
Καλή συνέχεια στην ταλαιπορία οι υπόλοιποι.
ή στραβός είν' ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουνε!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΊΔΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ....ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ?
ΟΠΩΣ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ: Lenox, ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.(ΔΗΜΑΡΧΟΣ ) ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ? ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ, ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΤΩΡΑ ?
'Η ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΝΔΥΛΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ?
ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ...ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ...
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αθανατο ελληνικο κρατος. Ολα παντα την τελευταια στιγμη και οταν οι καταστασεις μας εχουν ξεπερασει, κυριολεκτικα στην τουρλα του σαββατου Ηθελα ναξερα εαν σε αυτο το ταλαιπορο υπουργειο υπαρχει καποιος που να ξερει απο θαλασσα. Ενας λοστρομος υπουργος θα τα καταφερνε καλυτερα.