Στις Πίσω Μεριάς το μεγάλο πανηγύρι...

Για μια ακόμα χρονιά έγινε με μεγάλη επιτυχία παρουσία 1500 περίπου ατόμων το πανηγύρι της Πίσω Μεριάς. Το πανηγύρι διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κορθίου «Το Μουστάκειο». Το γλέντι με την ορχήστρα της Ελένης Λεγάκη κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Για να πετύχει το μεγάλο πανηγύρι χρειάστηκε τόσο η πολύ καλή ορχήστρα με τα νησιώτικα της όσο και η εθελοντική συνεισφορά όλων των κατοίκων του χωριού και των μελών του συλλόγου. Ένας σύλλογος δραστήριος που λειτουργεί επί 25 χρόνια και είναι ενεργός απέναντι σε όλα τα δρώμενα του νησιού. Σήμερα ο σύλλογος έχει 150 μέλη περίπου και το κυριότερο οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέα παιδιά με όρεξη και κέφι για τον τόπο τους.

Να σημειώσουμε πως μεγάλη συμμετοχή είχαν οι γυναίκες του χωριού που με τις μαγειρικές τους ικανότητες, έδωσαν μια γεύση από τις Ανδριώτικες λιχουδιές  από τις οποίες δεν θα μπορούσε να λείψει η παραδοσιακή φουρτάλια από το τραπέζι των παρευρισκόμενων.

Το πανηγύρι λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την ίδια εποχή στην αυλή του δημοτικού σχολείου του κληροδοτήματος «ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ». Στο εφετινό πανηγύρι παρευρέθηκαν πολλά μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, καθώς και ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιάκωβος Σκόρδος και ο πρόεδρος της τοπικού διαμερίσματος Κορθίου Γιώργος Τρανάκος. Ο σύλλογος τέλος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τίμησε την μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία του και έδωσε ραντεβού με το καλό την επόμενη χρονιά.

Αργ.Κατσ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet