Δεκαπενταύγουστος στην Άνδρο...

Δεκαπενταύγουστος στις Κυκλάδες. Δεκαπενταύγουστος στην Άνδρο. Δεκαπενταύγουστο με τον Ευδόκιμο στην Πανάχραντο. Μια στιγμή στον καλοκαιρινό ουρανό η σημερινή με την συντροφιά του γέροντα για λίγο εκεί ψηλά σους Γερακώνες. Μια μνήμη και μια επιστροφή. Ένας ακόμα κύκλος κλείνει. Ένα πέρασμα βιαστικό να σας θυμίσει το Εν Άνδρο μια μέρα που για τους πολλούς είναι μεγάλη και συμβολική και για άλλους μια αργια καλοκαιρινή... Καθένας ότι θέλει επιλεγει. Εδώ ο Ευδόκιμος μετά την λειτουργία... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Ακόμα μια φορά ο κόσμος γέμισε σήμερα τις εκκλησιές και τα μοναστήρια της Άνδρου... (φωτ. Εν Άνδρω).

Περιδιαβήκαμε για λίγο την Πανάχραντο. Δύσκολο να φτάσουμε μακριά σήμερα. Έστω κι έτσι φτάσαμε στους Γερακώνες... (φωτ. Εν Άνδρω).

Δύο από τους εθελοντές της μέρας που ξεχάσαμε την περασμένη φορά. Τους θυμηθήκαμε τουλάχιστον σήμερα... (φωτ. Εν Άνδρω).

Από Χώρα, Συνετί, Κόρθι, αλλά και άλλες περιοχές του νησιού στην γιορτή της "Θεοτόκου της πελαγινής" όπως θα έλεγε και ο Ελύτης... (φωτ. Εν Άνδρω).

Λουλουδιασμένος ο καλοκαιρινός Επιτάφιος στη γεμάτη κόσμο η εκκλησιά... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια τελευταία εικόνα. Μια τελευταία σκέψη. Μια τελευταια φωτογραφία από την πέτρινη πια Μονή που αστρέφτει καινούρια μετά την ανακαίνιση της στον καλοκαιρινό ήλιο εκεί στα ύψη των Γερακώνων. Και του χρόνου... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet