Πλοία σε κίνδυνο! Καπεταναίοι "ακροβάτες" στο Γαύριο! (βίντεο)

 

Στην φωτογραφία του Ηλία Λάμπου φαίνεται μια από τις κολασμένες στιγμές που έζησε το Andros χτες στο Γαύριο.

Το πρωί της Πέμπτης 31 Αυγούστου στο λιμάνι του Γαυρίου, δοκιμάστηκαν σκληρά άνθρωποι και πλοία. Δημιουργήθηκε μια κατάσταση σχεδόν εκτός ορίων που από την μια στιγμή στην άλλη, έγινε εξαιρετικά επικίνδυνη. Το ισχυρό καλοκαιρινό μελτέμι, μετατράπηκε ξαφνικά σε θύελλα, από τις σπιλιάδες του αέρα που κατέβαινε μανιασμένος από τα γύρω βουνά.

"Από την σημερινή περιπέτεια επιβατών και υπερπροσπάθεια πληρωμάτων & λιμενικών. Φαίνετσι ο αέρας, κάποιες από τις προσπάθειες του Andros, η απίστευτα οριακή στροφή πολύ κοντά στη προβλήτα και ξυστά από ένα σκάφος, αλλά και τις προσπάθειες του Superferry II" Άγγελος & Βίβιαν Μπατσί (βίντεο Aggelos P.).

Ήταν γύρω στις 10, ώρα άφιξης των βαποριών που έρχονταν από την Ραφήνα και την Μύκονο. Ήταν η στιγμή να δείξουν την ναυτοσύνη τους οι καπεταναίοι, το πόσο συνετοί είναι στην ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών, το πόσο σωστοί επαγγελματίες είναι οι αξιωματικοί της κουβέρτας και της μηχανής, οι ναύτες στην πρύμνη, στον καταπέλτη και στους κάβους, στην θαλασσοδαρμένη προβλήτα οι καβοδετες, και στο VHF οι λιμενικοί.

Στον Κάβο Ντόρο δεν είχε θάλασσα. Ο αέρας ήταν στεριανός.στο Γαύριο. Δεν ήταν ανεμοστρόβιλος γιατί διάρκεσε κοντά δύο ώρες. Ήταν κάτι σαν κόλαση όπως λέγανε οι καπεταναίοι που το έζησαν. Το πως τα κατάφεραν και οι δύο καπετάνιοι είναι θαύμα...(βίντεο Aggelos P.).

Οι ριπές του ανέμου κοντά στα… 11 μποφόρ και στις βαρδιολες η ένταση των πλοιάρχων στο κόκκινο! Στιγμές αγωνίας καθώς τα ποσταλια περνούσαν ξυστά από τις προκυμαίες, παρασυρμένα από ένα αέρα-φονιά.

Η πιο επικίνδυνη στιγμή. Το Andros έχει παρασυρθεί από τον αέρα και πάει προς τη νότια προβλήτα όπου έχει δέσει το ρυμουλκό Πανορμίτης. Την τελευταια στιγμή ο καπετάν-Ισίδωρος προλαβαίνει με όπισθεν και το μαζεύει για να μην γίνει σύγκρουση.(βίντεο Aggelos P.).

Ολόκληρα βαπόρια έμοιαζαν καρυδότσουφλα «παγιδευμένα» στο ούτως η άλλως  ευάλωτο στον βοριά, λιμάνι. Οι μηχανές δεν «άκουγαν» οι άγκυρες δεν έπιαναν. Μια μέρα που θα την θυμούνται όλοι όσοι την έζησαν. Τα ερασιτεχνικά βίντεο από τον κατάπλου του «Άνδρος» και του «SuperFerry 2» είναι αποκαλυπτικά και καταγράφουν την ένταση, την επιμονή, και το τελικό αποτέλεσμα, που δικαίωσε την όλη προσπάθεια.

Το Superferry II όταν δεν τα καταφέρνει και όταν τα καταφέρνει και δένει. Σημασία έχει και ο αγώνας των καβοδετών που έτρεχαν και έλυναν και έδεναν κάβους μέσα στην θύελλα (βίντεο Aggelos P.).

Μια παρόμοια εμπειρία έζησε το πλήρωμα και οι επιβάτες του πλοίου «Πηνελόπη Α.» στις 8 Αυγούστου του 2013. Το πλοίο κινδύνευσε να προσαράξει στα βράχια του εξωτερικού λιμενοβραχίονα, παρασυρμένο από ένα παρόμοιο καιρό.

 Βίντεο με το Πηνελόπη (8/8/2013) με δύο άγκυρες φουνταρισμένες να το ξεσέρνει ο αέρας στα μπλόκια του λιμανιού. Ο ναύτης του Πηνελόπη  που το έστειλε ζητά να το συγκρίνουμε με χθες. Η κόλαση είναι κόλαση. Οι συγκρισεις είνα για όσους δεν τη ζήσανε. Όσοι τη ζήσανε δεν κάνουν στγκρίσεις. Απλά ξέρουν τι είναι κόλαση. 

Τελικά χάρις στους σωστούς χειρισμούς του καπετάνιου πέρασε ξυστά και με τις μπάντες από τα τεράστια μπλόκια και βγήκε με ασφάλεια στο πέλαγος.

Τέλος καλό, όλα καλά…

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ κακία από πολύ κόσμο.
Αν μετά από κάτι απρόσμενο ή κάτι στραβό μάθουμε κάτι για την επόμενη φορά, τότε βαδίζουμε σωστά. Μέχρι εκεί.
Όλα τα άλλα είναι πίκρα και χολή που βγάζετε. για κοιταχτείτε στον καθρέπτη! Είστε χαρούμενοι με τον εαυτό σας; Υπερήφανοι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εικόνα είναι από το 24ωρο βιντεο της κάμερας του λιμανιού. Βάλτε χαμηλή ταχύτητα (0.25) στο βίντεο και ρίξτε μια ματιά: https://www.youtube.com/watch?v=nJ0Y8UnuEGA&;t=59 - Αν μπορούσε να βρεθεί και το βίντεο σε κανονική ταχύτητα θα ήταν ακόμα καλύτερα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε σχολιαστη ΡΑΦΙΝΑΤΕ ΡΑΦΙΝΑΙΕ που δηλωνεις μποεμ και με πρεστιζ που απ οτι λες ζεις κοντα στο Καραμανλη και ζεις το μεγαλειο σου.Εσυ που ζητας να φυγει το λιμανι απο την Ραφηνα,για να ζησεις το πρεστιζ σου,αληθεια για πες μας εσυ που σχολιαζεις την αλλοπροσαλλη στιγμη που ζησαμε στο Γαυριο,τι θα επρεπε να ειχε γινει ? Μωρε τα ξερεις ολα εσυ,που κρυβοσουν τοσο καιρο και δεν σχολιαζες, μεσα στη χλιδα σου και τα υπολοιπα σχολια του ΕΝ ΑΝΔΡΩ ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά είναι παράτολμα εγχειρήματα από μη υπεύθυνους καραβοκύρηδες......με 9 μποφόρ δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν τα πλοία.Μαγκιές απο καπετάνιους για να μη δέσουν τα πλοία και ζημιωθεί η εταιρία εν μέσω καλοκαιριού, μας θυμίζουν δραματικά γεγονότα που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Άνδρω μάλλον έχεις άδικο να παντάς σε κάθε ένα που νομίζει πως ξέρει επί ναυτικών θεμάτων. Εσύ ρώτησες και έμαθες πριν κάνεις ένα ρεπορτάζ. Οι αναγνώστες σου δεν ρώτησαν. Είδαν κάτι ή διάβασαν και το σχολιάζουν όπως όλοι οι νεοέλληνες. Δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν. Κανένα δεν ενδιαφέρει να μάθει γιατί ολοι ξέρουν στην Άνδρο και σην Ελλάδα. Όλοι μπορούν να σχολιάζουν για πλοία, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, καράβια, χελώνες και κροκοδείλους. Αστους να λένε και να γράφουν. Μπορεί να ξεσέρνουν τα σχόλια του σάιτ στα βράχια. Δεν είναι δικό σου λογαριασμός να τους σταματήσεις. Αστούς τους επιβάτες να κυβερνούν καράβια Εσύ γιατί να τους εξηγείς; Αυτοί τα ξέρουν όλα.
Εσύ γράφεις ή αναρτάς ένα άρθρα τα οποία για να έχει εγκυρότητα ρωτάς και μαθαίνεις. Αυτοί δεν διεκδικούν εγκυρότητα. Γιατί να ρωτήσουν; Λένε το κοντό τους και το μακρύ τους. Αυτοί είναι η κοινωνία μας. Με το κοντό της και το μαακρύ της. Αστους να λένε...
Λαύριο θέλουν. Ας πάνε Λαύριο. Ραφήνα θέλουν. Ας φύγουν για Γαύριο. Τους φταίει ο καπετάνιος. Τους φταίει ο Παναγιωτάκης; Ας φταίνε όλοι κι αλλοι τόσοι. Μηπως τωρα μάθανε ποιος έχει την ευθύνη ενός πλοίου; Όχι. Άδικα κουράζεσαι. Ο ορθολογισμός είναι είδος εν ανεπαρκεία στην Ελλάδα...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ.
ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 31/8/2017 ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟ, ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ, ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΕΣΤΩ ΚΑΙ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ – ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ 3ΩΡΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΟΡΤΩΝΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ.
ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΜΥ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ.
ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΕΙΠΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ‘’ΓΝΩΣΕΙΣ’’ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ.
ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΥΜΟΥΡΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΟΔΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΜΕΝΟ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΛ ΑΝΑΠΟΔΑ’’ ΠΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙ’’ ΤΟ ‘’ ANDROS’’ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΛΟΙΑΡΙΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΌΧΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.
Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΥΡΚΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΘΑΛΑΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΡΥΜΟΥΡΚΟ, ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ Ή ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ Ή ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΤΟΥ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΠΟΥ Θ ΑΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΖΥΓΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΝ ΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.
Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΙΣ 31/8/2017 ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΕΕ..ΠΑΙΔΙΑ....ΦΙΛΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ....ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΜΝΤΗ....ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.
ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΣΤΗ ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ...ΤΣΑΜΠΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΟ '' ΒΟΓΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ '' ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ? ?
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ? ?
ΧΑΟΣ...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ? ? ? ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ?? ? ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥ ΚΥΡΙΟ ? ? ?
ΚΥΤΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΞΕΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΤΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΒΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ! !
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ! !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενώ εσυ οδηγε Γιαννούλη είσαι όλο προσοχή ε; Αλήθεια ο καπεταμιος του ρυμουλκού γιατί καθεται στη γέφυρα και δεν πηδάει στην προβλήτα. Αφού δεν είναι stand by όπως λες εσύ που ξέρει;!!! Ή, μηπως ειναι stand by όπως λέει το λιμεναρχείο; Ποιον να πιστέψουμε εσένα ένα όδηγό ανώνυμο ή τον Δημήτρη Μανιδάκη λιμενάρχη και επώνυμο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενταξει φιλτατε μας Διαμαντη, να μην σου θιξουμε...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι αθλιότητες και η συκοφαντία κατά καπετάνιων. λιμενικών, εταιρειών, ρυμουλκών, πρακτόρων και του Εν Άνδρω (δεν άφησες βλέπω κανένα με την χυδαιολογία σου) έχουν όρια. Ποιος εσυ ενας ανώνυμος. Μέχρι εδώ και τέρμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητη κυρια επιβατισσα το ''εν Ανδρω'' δεν σας απανταει σαν αντιπροσωπος των πλοιοκτητων η του(των) πλοιαρχων αλλα σαν ενας λογικος ανθρωπος που γνωριζει καποια πραγματα που εσεις αγνοειται.Λιγο πολυ η Ανδρος σαν ναυτικο νησι εχει γαλουχησει και τους κατοικους της να συμπεριφερονται ,να ενεργουν και να σκεπτονται με σωφροσυνη οταν απεναντι τους εχουν αυτη την τρομερη δυναμη που λεγεται θαλασσα. Εσεις αγαπητη κυρια την θαλασσα την βλεπεται ισως μονο για ωραιο και ασφαλες ταξειδακι στα γαλαζια νερα του Αιγαιου. Ο μονος σε αυτες τις περιπτωσεις που αποφασιζει για την τυχη των επιβαινοντων,πληρωματος ,πλοιου και φορτιου ειναι ο Καπετανιος.Σε αυτες τις περιπτωσεις ο Καπετανιος ειναι ο Θεος και καμμια αρχη δεν μπορει να τον υποχρεωσει να κανει κατι το οποιο δεν ειναι συμβατο με την ναυτοσυνη του και την ναυτικη του εκπαιδευση. Λετε γιατι οι αλλοι τα καταφεραν και αυτος οχι. Ο καθε καπετανιος ξερει το πλοιο του και την συμπεριφορα του οπως εσεις ξερεται την χουφτα σας , και εκεινη την στιγμη εκρινε οτι ισως αντι για καλο να προξενουσε καποια προβληματα εαν επιχειρουσε να προσεγγιση, στο πλοιο, στους επιβαινοντες και στο φορτιο του.Εαν γινονταν το ατυχημα τοτε ολοι θα λεγαται ο καπετανιος ο ''εγκληματιας'' ο ''ασχετος'' και χιλια αλλα .Πολυ καλα εκανε λοιπον και σημερα ειναι ολοι χαμογελαστοι και χαρουμενοι αντι λυπημενοι και ισως μαυροφορεμενοι. Η θαλασσα θελει σεβασμο και το πλοιο μεγαλη αγαπη. Πρωην καπετανιος

Περισσότερα