Νέο πλωτό του Λιμενικού. "Θωρακίζεται" η Άνδρος και ο Κάβο Ντόρος. Διάλογος για το Λιμενικό...

(Το άρθρο αυτό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και αρκετά σχόλια μερικά από τα οποία ξεχωρίσαμε και ανεβάσαμε στην ανάρτηση. Τελευταίο αυτό του Γιώργου Τρανάκου που επιχειρεί ΕΠΩΝΥΜΑ, με θάρρος και παρρησία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το σκάφος "Καλυψω" που τόσα έχουν γραφεί συχνά χωρίς απάντηση μιας και υ πρώην υπεύθυνος Τύπου του Life "διακρίθηκε σιωπών". Κι όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι αναγνώστες μας που αναπαράγουν σήμερα ότι εκτόξευε πριν 4 χρόνια ο σημερινός δήμαρχος που σήμερα γνωρίζει πως όσα έλεγε τότε ήταν αέρας κοπανιστός. Ευτυχώς που ο Γιώργος Τρανάκος βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Το "Καλυψώ" αγοράστηκε με ευρωπαΙκά χρήματα και μετά ενδελεχή έρευνα. τα χαρτιά έχουν εξεταστεί και από τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες... Εν Άνδρω)

 Τα λιμάνια, οι ακτές και οι παραλίες της Άνδρου, καθώς επίσης και το πολυσύχναστο στενό του Κάβο Ντόρο «θωρακίζονται» με ένα νέο σύγχρονο και ταχύτατο ναυαγοσωστικό σκάφος, το οποίο σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος θα εδρεύει μόνιμα στο Γαύριο.

Η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση στον Καφηρέα, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές θαλάσσιες λεωφόρους της χώρας, η συνεχής επιτήρηση του διαύλου για εθνικούς λόγους, η ύπαρξη λαθρεμπορικών και δουλεμπορικών σκαφών στα πελάγη και τα δυο ναυάγια τα τελευταία χρόνια στην Άνδρο, υποχρέωσαν τους ναυάρχους του Λ.Σ να επικαιροποιησουν τον σχεδιασμό της ευαίσθητης αυτής περιοχής με ένα νέο πλωτό μέσο το οποίο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αποστολή, ακόμα και με τις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το επόμενο διάστημα το νέo περιπολικό-ναυαγοσωστικό θα καταπλεύσει στην Άνδρο και θα αναλάβει υπηρεσία.

Κ.Π.

Για να τελειώνουμε με το θέμα του «Καλυψώ»

Έχετε " φαγωθεί" με το Καλυψώ και το Καλυψώ και τόσα έχουν ειπωθεί και πάλι τα ίδια αναμασάμε. Το σκάφος με το όνομα Καλυψώ που ελλιμενίζονται στο λιμάνι Κορθίου αγοράστηκε με χρήματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Andros life που διεκδίκησε ο πρώην Δήμος Κορθίου για τις ανάγκες του προγράμματος, όπως το προέβλεπε.

Προέβλεπε το πώς θα πληρωνόταν το πλήρωμα του, τα καύσιμα και η συντήρηση του για όσο διάστημα θα διαρκούσε το πρόγραμμα. Φυσικά αλλά και ναυπηγικά δεν είναι " παντός καιρού". Ακόμη και τα Ναυαγοσωστικά που βαπτίζονται έτσι δεν είναι. Όπως δεν είναι ούτε τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα!! Απλά έχουν μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες από άλλα σκάφη. Με την λήξη του προγράμματος, όσα εφόδια αγοράστηκαν για το πρόγραμμα αυτό περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Άνδρου, πλέον!

Πλέον, ζήτημα είναι η συνέχεια της χρήσης και τύχης του σκάφους. Για να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος ελέγχου αλιευτικών σκαφών θα πρέπει να περιέλθει στην χρήση του Λιμενικού Σώματος που ασκεί αυτή την αρμοδιότητα. Όσον αφορά τις διακομιδές ασθενών, αρμόδιο είναι το ΕΚΑΒ. Αυτό και μόνο αυτό ορίζει τον τρόπο διακομιδής ασθενούς, σύμφωνα με τα δεδομένα που κάθε φορά έχει ( είδος περιστατικού, καιρικές συνθήκες, διαθέσιμα μέσα, πλωτά ή εναέρια, προσωπικό ).

Ναυαγοσωστικό σκάφος θα έπρεπε να ελλιμενίζεται εδώ και χρόνια είτε στον όρμο Καρύστου, είτε στο λιμάνι του Γαυρίου. Υπάρχουν οι Υπηρεσιακές αναφορές του Λ/Χ ΑΝΔΡΟΥ που το ζητούσαν αυτό εδώ και είκοσι χρόνια. Με τόσα περιστατικά ακυβερνησίας μικρών ή μεγάλων σκαφών στην περιοχή Καφηρέα, διαύλου προς το Αιγαίο, Βόσπορο, Νότιο Ευβοϊκό, λιμάνι Πειραιά, Σαλαμίνα, και Νότιο Αιγαίο τι άλλο να ζητήσεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε περιστατικά έρευνας διάσωσης. 

Για τον έλεγχο του μπάρμπα Μήτσου αρκεί και το τζιπάκι!!

Να τελειώνουμε με τις ανούσιες ατάκες!!!

Γιώργος Τρανάκος

 

Αλήθειες για το Λιμενικό

Προς γνώση και συμμόρφωση μερικών σχολιαστών του καφενείου και διδακτόρων της αμπελοφιλοσοφίας, που γράφουν παραπάνω στα σχόλια, παραθέτω τα κάτωθι:
1. Το πλήρωμα του σκάφους αποτελείται στην πλειοψηφία του από α)αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού με προϋπηρεσία στο παρελθόν σε πλοία και β) προερχόμενους από Ειδικές Δυνάμεις.

2. Το σκάφος του λιμενικού έχει βεβαιώσει δεκάδες παραβάσεις σε μηχανότρατες , ψαροτουφεκάδες, κτλ σε όλη την ακτογραμμή της Άνδρου όταν εσείς κύριοι κοιμάστε το βράδυ στο ζεστό κρεβατάκι σας .
3. Έχει σώσει ζωές πραγματοποιώντας δεκάδες διακομιδές βαριά άρρωστων ή τραυματιών συμπατριωτών μας όταν εσείς διασκεδάζετε μπεκροπίνωντας με την παρέα σας τα βράδια στα κέντρα διασκεδάσεως.
4. Έχει κληθεί να επέμβει σε δεκάδες περιστατικά έρευνας και διάσωσης , παρακολούθησης ύποπτων πλοίων κτλ. όταν εσείς κάθεστε αραχτοί στην πολυθρόνα σας το βράδυ και παρακολουθείτε Champions League πίνοντας μπύρες και κάνοντας χαβαλέ με την παρέα σας.
5. Εσύ που λυπάσαι τα καύσιμα… έχεις σκεφτεί ότι όταν αμόλησες τα βεγγαλικά στο γάμο του φίλου σου ή της κόρης σου για να πουλήσεις μούρη (δίχως να έχεις ενημερώσει τις αρχές πρωτίστως) ενεργοποίησες από την αφέλειά σου όλο το μηχανισμό έρευνας και διάσωσης του Υπουργείου αναγκάζοντας το σκάφος να ψάχνει όλη νύχτα για πιθανόν πλοίο ή σκάφος σε κίνδυνο στην περιοχή, καταναλώνοντας ασύλληπτες ποσότητες καυσίμων; Αφού λυπάσαι τα καύσιμα του λιμενικού γιατί ξεκινάς να πας για ψάρεμα με το καρυδότσουφλό σου χωρίς να έχεις δει πρώτα το δελτίο καιρού και ύστερα τηλεφωνείς κλαίγοντας να σε σώσει το σκάφος του λιμενικού με 7-8 μποφόρ; Γιατί ξεκινάς να πας βόλτα με τη σκαφάρα σου δίχως να έχεις γεμίσει με καύσιμα αρκετά για το ταξίδι σου ή χωρίς να έχεις συντηρήσει σωστά τη μηχανή σου, μένοντας ακυβέρνητος στη μέση του πουθενά και ειδοποιείς το λιμεναρχείο με τρεμάμενη φωνή από το φόβο!!! Αλήθεια εσύ που κόπτεσαι για τα χρήματα των φορολογούμενων συμπολιτών σου, κόβεις καμιά απόδειξη στις επιχειρήσεις που διατηρείς;
6. Όσον αφορά τους ανούσιους ελέγχους στη βάρκα του «Μπάρμπα–Μήτσου»…. Ναι! Είναι αυτός που κυκλοφορεί με ληγμένα βεγγαλικά, με ληγμένη ασφάλεια, με σχισμένα σωσίβια, χωρίς πυροσβεστήρα, είναι αυτός που δανείζει τη βάρκα του στον γιό, εγγονό, ανιψιό , φίλο του για να πάει για ψαροτούφεκο ή ψάρεμα με δίχτυα. Συνεπώς, έλεγχοι δεν γίνονται μόνο όταν λήγουν τα χαρτιά κάποιου ή αν είναι ξένος αλλά σε όλους ανεξαιρέτως. Όσο για το EXCELάκι, μάθε ότι υπάρχει εδώ και χρόνια ….!!!! 
7. Γι΄ αυτούς που δεν συμπαθούν τους ψαροτουφεκάδες και την εν γένει παράνομη αλιεία .. τι έπραξαν όταν πέρασαν έξω από την ψαροταβέρνα και είδαν τα ψάρια τρυπημένα στη βιτρίνα ή ακόμα χειρότερα σε ποιόν κατήγγειλαν κάτι όταν κάθισαν και σερβιρίστηκαν το τρυπημένο ροφό ή την τοσοδούλα στείρα ή το γόνο από χταπόδι να απλώνεται στο πιάτο τους; Το κατήγγειλαν στο υγειονομικό ή την αστυνομία για να πράξουν τα δέοντα; Καλή όρεξη ..δε βαριέσαι…
8. Εσύ που ενοχλείσαι βλέποντας το σκάφος να κυκλοφορεί μόνο στο Κυπρί στα Γαυριονήσια και το Μπατσί είναι γιατί είσαι πρώτος παράνομος από όλους στη περιοχή και σε “χαλάει”… Αν όμως είχες πάει στο Ζόργκο, στην Πλάκα, στη Βόρη, στην Παλαιόπολη, στα Πέζα, στη Γυάρο, στην Κάρυστο, στο Πλατανιστό Ευβοίας, στο Φοίνικα και στο Γαλησσά της Σύρου …θα το είχες δει και εκεί. Από την σιγουριά της καφετέριας καλό είναι να μην βγάζεις συμπεράσματα. 
Αυτά τα ολίγα για αυτούς τους ολίγους που κάνουν ότι ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν.

Φαρισαίος

 Απάντηση στο Λιμενικό

Καλά ρε παιδιά είπαμε ότι υπηρετείτε στο λιμενικό, υπογράφετε με το ψευδώνυμο ‘’Φαρισαίος’’, και καλά κάνετε λόγω της υπηρεσίας σας, αλλά κάνει... “μπάμ" η απάντηση σας, η οποία όμως κρύβει αλήθειες και εξηγούμεθα.

Σας συγχαίρουμε και σας επικροτούμε για κάθε σας ανθρωπιστική παρέμβαση, ούτε λόγος να γίνεται για αυτό, εξάλλου είναι υποχρέωση της υπηρεσίας σας να είναι παρούσα σε διακομιδή ασθενών και λοιπών τέτοιων περιπτώσεων, χωρίς πολλά λόγια ,αλλά με έργα και αξίζετε συγχαρητηρίων σαν προσωπικό του πλωτού, αλλοίμονο εαν κανένας εκφράσει αντίθετη άποψη.

Είναι μέχρις στιγμής στον αέρα αυτό που λέτε ότι έχετε βεβαιώσει δεκάδες παραβάσεις σε μηχανότρατες, γιατί δεν είδαμε να μην έρχονται και ‘’γιαλό-γιαλό’’ .

Δεν διαβάσαμε ποτέ και πουθενά κάτι τέτοιο, με ονόματα και αποδείξεις, όπως κάνουν και τ’ άλλα λιμενικά πλωτά ανά την χώρα και δεν θέλουμε να σας πούμε εδώ, αυτό που λέγετε και φαίνεται για όσους είναι μέσα στην θάλασσα με τα σκάφη τους, ότι, δηλαδή, όταν είναι οι μηχανότρατες εντός απαγορευμένων περιοχών, προκαλούν και καταστρέφουν την θάλασσα , που είναι ρε γαμώτο μου το λιμενικό;

Τώρα, που λέτε , ότι τρέξατε με το σκάφος για τα βεγγαλικά των φίλων σας σε γάμους ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ, αφού από το γραφείο σας εκεί στο λιμάνι Γαυρίου, ξέρατε ότι, γίνετε γάμος στην ‘’δείνα’’ παραλία και κάποιος ίσως, θα έκανε την ‘’μακᬬ¬....ια’’ και θα άναψε βεγγαλικά.

Γιατί, αντί να τρέχετε όπως λέτε, δεν κάνατε αυτό που ο νόμος σας διατάσσει και οφείλετε να κάνετε - αν σας έκαναν και τρέχατε όπως λέτε - να πάτε στην παραλία που γινόταν ο γάμος, όχι με το σκάφος αλλά με το τζιπ της υπηρεσίας και στα όρια της δικής σας αρμοδιότητας, να κάνετε το πιο απλό, να ελέγξετε κατά πόσο είναι νόμιμη αυτή η εκδήλωση και μάλιστα βράδυ σε εκχωρημένη παραλία του δημοσίου και να ζητήσετε ευθύνες face to face; ...Αφήστε λοιπόν τις εύκολες δικαιολογίες!! 

Όσο για τους ψαροντουφεκάδες αφήστε τα περί ψαροταβέρνας που αγοράζει και επιληφθείτε του αυτονόητου, όταν και εσείς οι ίδιοι κάνετε like στο facebook σε γνωστούς και μη, που δείχνουν τις φωτογραφίες τους με ...τόνους ψαριών, σαν αυτό το κλασσικό που γίνεται και με τους κυνηγούς στην ξηρά.

Αλήθεια σε τι να χαλάει τον μπάρμπα -Μήτσο, το πέρασμα από κοντά του πλωτού, παρά μόνον ότι του χαλάει την συρτή, του διώχνει τα ψάρια με την φασαρία που κάνει ?

Όσο για τα ληγμένα βεγγαλικά, του κάθε μπάρμπα- Μήτσου, σας προκαλούμε όταν θα ξεκινήσετε σαν υπηρεσία να δημοσιεύετε τις παρεμβάσεις σας, για τις μηχανότρατες, για τους ψαροντουφεκάδες που αλωνίζουν, για τις παραλίες που άπτονται της δικής σας αρμοδιότητας και επέμβασης προς εφαρμογή της νομιμότητας και εννοείται και με την αρμοδιότητα σας απο την ξηρά στον αιγιαλό και παραλία, θα δούμε λοιπόν ποιοί έχουν και τι; ...Δεν νομίζετε;

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε στον κάθε καλοπροαίρετο δημόσιο υπάλληλο, ιδιώτη, ελεύθερο επαγγελματία κάθε κατηγορίας και ειδικότητας, ότι σε αυτόν τον τόπο, σε αυτές τις θάλασσες, μεγαλώσαμε και ζούμε και τις ξέρουμε ‘’σπιθαμή-σπιθαμή’’, από κάθε άποψη, συνεπώς ας μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και όχι με ....υφάκι δημοσιοϋπαλληλικό, όταν μάλιστα, αυτό το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, το συντηρούμε από την δική μας τσέπη και χαιρόμαστε για αυτό, όταν το βλέπουμε παρόν στα δύσκολα και όχι, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ στο κάθε μπάρμπα- Μήτσο, γιατί προκαλεί, εκτός από γέλια και αγανάκτηση...

Αυτά λοιπόν τα λίγα για τους λίγους, ( όπως λές) αγαπητέ ‘’ Φαρισαίε’’, που νομίζετε ότι μπορείτε να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα....μην το ξανακάνετε...εκτίθεστε..

(Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ, θα θέλαμε να μπει, το σχόλιο μας κάτω απο του ‘’Φαρισαίου’’ στη κεντρική σελίδα, έτσι για την ισονομία του πλουραλισμού και του ελεύθερου διάλογου)

Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση σας.

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ο ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιόν Καβο ντόρο και ανατολικές ακτές να πάει το λιμενικό ρε παιδιά , σοβαρολογείτε , ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ φύσαγε ανελειπως 7-8-9 μποφόρ βοριάδες. Ας μην λέμε οτι νάναι για να το παίξουμε ναυτικοί και εμπιρογνομονες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΑ ηθελα απλα μονο να αναφερω απλα μονο προς τον πολύ καλο πρωην αξιωματικο και δοιηκητη του λιμεναρχείου Ανδρου που είμαι σιγουρος ότι εκανε ότι είναι δυνατον για να εξοπλιστη το νησι με τα καταλληλα σκαφη για ερευνα και διασωση ασχετα εάν δεν ακουγοταν ότι το σκαφος ΚΑΛΥΨΩ αγοραστηκε ναι μεν με χρηματα ευρωπαικα αλλα και ελληνικα εστω με μικρο ποσοστο[ το πρόγραμμα ελεγε και για συμμετοχη του δημου] και η μελετη αγορας του ελεγε για ένα σκαφος με πιστοποιηση τυπου Α ξερει πολύ καλα τη εννοω ο κ Τρανακος και γιαυτους που δεν καταλαβαινουν είναι πιστοποιηση παντος καιρου που περα από τα ναυπηγικα χαρακτηριστικα επρεπε να διαθετει 2 κινητήρες που αυτή την στιγμη διαθετει μονο ένα τοσο απλα αλλα και τοσο σοβαρα Απλα η υποθεση λερωνει για να μην πω τιποτα αλλο και οποιοσ την αναφερει ξυνει πληγες εγω το μονο που θα πω ότι εάν ημουν επιτροπή παραλαβης δεν θα το δεχομουν με τιποτα γιατι θα ηταν ένα σκαφος διαφορετικο από αυτό που λεει η μελετη . Η επιτροπή παραλαβης βεβαια επρεπε να αποτελείτο από ατομα επιπεδου ναυπηγου καπεταναίων και λιμενικου και όχι από υπαλληλουσ του δημου που δεν εχουν γνωση και βεβαια δεν φταινε σε τιποτα.Υ.Γ. δεν μπορω να μην αναφερω την διασωση που ειδαμε ολοι σε βιντεο με 11 μποφορ από τα σικορσκι του πολεμικου ναυτικου που ΝΑΙ είναι παντος καιρου και πιστοποιημένα γιαυτο στον καβο ντορο το χειμωνα που μας περασε τις διασωσεισ με 10 11 μποφορ από τα σουπερ πουμα που επισησ είναι παντοσ καιρου και πιστοποιημένα γιαυτο και όχι βεβαια τα αγκουστα μπελ του ΕΚΑΒ που αγοραστηκαν και παρουσιαστηκαν στον κοσμο για παντοσ καιρου και δεν ηταν ποτε

This comment was minimized by the moderator on the site

Πω πω μισος ρε παιδια, χαλαρωστε , αλλο ειναι το θεμα καλως να ερθει το καινουριο σκαφος του λιμενικου

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμβάλλοντας στον διάλογο που άνοιξε για το Λιμενικό του νησιού μας και χωρίς καμμιά προκατάληψη, ίσα-ίσα, οι περισσότεροι είναι γνωστοί και φίλοι.
Αλλά άλλο η φιλία και το καφεδάκι στη παραλία και στην καφετέρια και άλλο η ώρα της δουλειάς και των υποχρεώσεων που απορρέουν απο αυτήν.
Ετσι καταθέτω και εγώ δυό λόγια, σχετικά με την ουσία του προβλήματος και φυσικά συμφωνώ με τους άλλους σχολιαστές....περί του ελέγχου του μπάρμπα-Μήτσου, λέγοντας απλά, ότι, κύριοι του Λιμενικού, ποιάνετε τα μικρά ψάρια και αφήνετε και εσείς τα μεγάλα.
Αλλά μιά τέτοια υπηρεσία στον Ελληνα πολίτη δεν είναι αποδεκτή και είναι κατακριτέα και το αντιλαμβάνεστε βεβαίως...
Με την διαπίστωση λοιπόν, ότι η ελληνική αλιεία, αν και στηρίζει οικονομικά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και φέρνει το ψάρι στο πιάτο μας, αποτελεί έναν από τους πιο παραμελημένους τομείς στη χώρα μας.
Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία της θάλασσας. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές των μηχανοτρατών θέτουν σε κίνδυνο τα ελληνικά ψάρια.
Έτσι, οι μηχανότρατες οργώνουν τις θάλασσές μας καταστρέφοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα, ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, σπαταλούν τη θαλάσσια ζωή πετώντας πίσω στη θάλασσα τη μισή ψαριά τους και διοχετεύουν παράνομα μικρά ψάρια (γόνο) στην αγορά.
Τέτοιες εικόνες αντικρύζουμε πολύ συχνά και στα δικά μας νερά, λίγο έξω απο τον Φελλό, τον Πισωλιμνιώνα, τις αποθήκες και αλλού, αλλά Λιμενικό πλωτό σκάφος δεν έχουμε δεί ποτέ,να είναι εκεί στην ώρα του....
Ας μήν λοιπόν ξοδεύουμε καύσιμα και εργατόωρες, περιφέροντας ένα ολόκληρο σκάφος στο ‘’ κυνηγητό’’ του μπάρμπα-Μήτσου και ...κολυμπήστε στα βαθιά παράνομα που συμβαίνουν γύρω μας και τότε να είστε σίγουροι, ότι θα είναι όλοι δίπλα σας.
Ολα τ’ άλλα είναι φτηνές δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτίαις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν 4 χρόνια ο σημερινός δήμαρχος που σήμερα γνωρίζει πως όσα έλεγε τότε ήταν αέρας κοπανιστός.
Αλλά και σήμερα όσα λέει αέρας κοπανιστός είναι

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι Λιμενικοί επειδή προκαλείτε με την στάση σας για πείτε μας αγαπητοί μέσω του σχολιαστή ‘’ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ‘’ στο σύνολο των καθηκόντων και ευθυνών σας.
Πότε αλήθεια πήγατε στην προβλήτα του λιμένος Γαυρίου και κάνατε έλεγο σε αυτά που ξεφορτώνουν σε φορτηγά και μπαίνουν στα πλοία για την Ραφήνα αλιεύματα, μπροστά στα μάτια σας ?
Πότε πραγματοποιήσατε έστω και έναν έλεγχο,να δούμε λιμενικό όργανο,ομάδα ελέγχου λιμενικών, να ανεβαίνει στην μηχανότρατα που έρχεται στο Γαύριο, να ανοίξει ένα κιβώτιο που μπάινει στα φορτηγά για την Ραφήνα ?
Εξυπακούεται, όχι αυτό που θα του επιδείξει ο καπετάνιος του αλιευτικού αλλά 1 και 2 και 3 κιβώτια, στο φορτηγό ψυγείο,το οποίο είναι γεμάτο με πολλές δεκάδες κιβώτια,αλλά να κατέβει μέσα στα αμπάρια του αλιευτικού κια να πάρει την μεζούρα, όπως κάνουν αλλού στη χώρα μας και εαν δεν ξέρει να ζητήσει επι τόπου την συνδρομή των οργανώσεων προστασίας του θαλάσσιου πλούτου μας.
Μην μας πείτε, ότι δεν σας κάνει εντύπωση, πως πάντα νύχτα έρχονται στο λιμάνι Γαυρίου, λίγο πριν φτάσει το βαπόρι και με πρόφαση να προλάβουν να φορτώσουν τα κιβώτια ...γιατί φεύγει το πλοίο, φορτώνουν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο να έχει γίνει ποτέ !
Αφήστε λοιπόν τα παχιά λόγια για τις κινήσεις του πλωτού και του ελέγχους του κάθε μπάρμπα -Μήτσου και επικεντρωθείτε στα σοβαρά που σας ανέφεραν προηγούμενοι σχολιαστές και είχε την ευγένεια, να παρουσιάσει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να τα ξαναπούμε πιστεύουμε μέσα απο τις φιλόξενες στήλες του αγαπητού μας ΕΝ ΑΝΔΡΩ και να δούμε την άποψη του σχολιαστή ‘’ ΦΑΡΙΣΑΊΟΣ’’ που μιλάει για καφενεία κια φραπεδάκια των πολιτών, όταν ανάμεσα σε αυτά τα καφενεία και τα φραπεδάκια, πολλοί περισσότεροι είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι των υπηρεσιών του τόπου μας ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν το κατακρίνουμε αυτό, όπως ο φίλτατος ‘’ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ’’ γιατί πιστεύουμε ότι όλοι είναι φίλοι μας ζούμε στην ίδια κοινωνία, αλλά απέχει πολύ η άποψη για διαχωρισμό κια απαλλαγή ευθυνών, όπως τα παρουσιάζει ...πολύ φαρισαικά μα την αλήθεια ο σχολιαστής ‘’ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ’’
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια....
( Παράκληση αγαπητό μας ΕΝ ΑΝΔΡΩ, να δημοσιεύατε στη σελίδα σας μαζί με τα κείμενα των άλλων σχολιαστών σας, για ανάπτυξη περαιτέρω του διαλόγου απο τις στήλες σας,την παρέμβαση μου αυτή.ευχαριστώ θερμά)

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχετε " φαγωθεί" με το Καλυψω και το Καλυψω και τόσα έχουν ειπωθεί και πάλι τα ίδια αναμασαμε. Το σκάφος με το ονομα Καλυψω που ελλιμενίζονται στο λιμάνι Κορθίου αγοράστηκε με χρήματα του Ευρωπαϊκου προγράμματος Andros life που διεκδίκησε ο πρώην Δήμος Κορθίου για τις ανάγκες του προγράμματος, όπως το προέβλεπε. Προέβλεπε το πώς θα πληρωνόταν το πληρωμα του, τα καύσιμα και η συντήρηση του για όσο διάστημα θα διαρκούσε το πρόγραμμα. Φυσικα αλλα και ναυπηγικα δεν είναι " παντός καιρού". Ακόμη και τα Ναυαγοσωστικα που βαπτίζονται έτσι δεν ειναι. Όπως δεν είναι ούτε τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα!! Απλά έχουν μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες από άλλα σκάφη. Με την λήξη του προγράμματος, όσα εφόδια αγοράστηκαν για το προγραμμα αυτό περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Άνδρου, πλέον!
Πλέον, ζήτημα είναι η συνέχεια της χρήσης και τύχης του σκάφους. Για να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος ελέγχου αλιευτικων σκαφών θα πρέπει να περιέλθει στην χρήση του Λιμενικού Σώματος που ασκεί αυτή την αρμοδιότητα. Όσον αφορά τις διακομιδες ασθενών, αρμόδιο είναι το ΕΚΑΒ. Αυτό και μόνο αυτό ορίζει τον τρόπο διακομιδης ασθενούς, σύμφωνα με τα δεδομένα που κάθε φορά έχει ( είδος περιστατικού, καιρικές συνθήκες, διαθέσιμα μεσα, πλωτα ή εναερια, προσωπικό ).
Ναυαγοσωστικό σκάφος θα έπρεπε να ελλιμενιζεται εδώ και χρόνια είτε στον όρμο Καρύστου, είτε στο λιμάνι του Γαυρίου. Υπάρχουν οι Υπηρεσιακές αναφορές του Λ/Χ ΑΝΔΡΟΥ που το ζητούσαν αυτό εδώ και είκοσι χρόνια. Με τόσα περιστατικά ακυβερνησίας μικρών ή μεγάλων σκαφών στην περιοχή Καφηρέα, διαύλου προς το Αιγαίο, Βόσπορο, Νότιο Ευβοϊκό, λιμάνι Πειραιά, Σαλαμίνα, και Νότιο Αιγαίο τι άλλο να ζητήσεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε περιστατικά έρευνας διάσωσης.
Για τον έλεγχο του μπάρμπα Μήτσου αρκεί και το τζιπακι!!
Να τελειώνουμε με τις ανούσιες ατάκες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άσπρα μούρα μαύρα μούρα δεν έβγαλα νόημα από τα σχόλια....Ο καθένας με τον πόνο του τελικά αξίζει να είμαστε Ανδριωτες με άλφα κεφαλαίο ή όχι λοιπόν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος να μάς βάλει στον ισιο δρόμο και:)μυαλό,πρέπει να είμαστε νομοταγής ή να κυνηγάει ο καθένας το κράτος

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι πραγματικα πολύ μεγαλη επυτιχια εάν ένα τετοιο σκαφος ερθει στην Ανδρο .Το συγκεκριμενο σκαφος που εχετε στην φωτο είναι ένα σκαφος πραγματικα παντος καιρου με ολες τις δυνατότητες να ανταποκρηθει σε πολύ δυσκολες καιρικες συνθηκες χωρις κυνδινο του πληρωματος.Φανταζομαι ότι τωρα ο ελενχος ειδικα του στενου καφηρεα θα είναι πιο ευκολος για το λιμενικο σωμα.Θα ηθελα να μεινω όμως στο σχολιο αναγνωστη και να εχω και εγω την ιδια απορια που είναι το ΚΑΛΥΨΩ αυτό το περιβοητο σκαφος ΠΑΝΤΟς ΚΑΙΡΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καπιος πρεπει να πει την αληθεια γιαυτο το σκαφος καπια φορα και εσεις αγαπητο εν ανδρο με τους πολύ καλουσ συνεργατεσ σας να ερευνήσετε τι είναι σκαφος παντοσ καιρου και τι τουριστικο σκαφος.Τελοσ παντον θα μπορουσε το καλυψω στην ανατολικη ανδρο να εχει και το ρολο της αλιευτικης αστυνομιας ειδικα στην περιοχη στενο ανδρου τηνου ετσι θα μειωνοταν πολύ και η καταπονηση του σκαφουσ του λιμεναρχείου εστω και με συνθηκεσ θαλασσης καλεσ.Θα ηθελα να πω επισης ότι το καλυψω εχει και δυνατοτητα μεταφορα ασθενη [τωρα πως θα τον παει είναι άλλο θεμα] ΟΣΟ αναφορα τον διαλογο αναμεσα σε αναγνωστες που εχει προκηψει εδώ θα ηθελα να πω ότι και οι 2 εχουν δικιο εγω το μονο που εχω να πω είναι το εξης όταν καπιος είναι παράνομος είναι παράνομος τελεια και παυλα το μέγεθος τις παρανομιας και του προστιμου η της σύστασης είναι άλλο θεμα αλλα από την άλλη οποιος βρίσκετε σε ένα χωρο που ρολος του είναι διασωση και αστυνομευση είναι γιατι το θελει ο ιδιος και δεν εχει δικαιωμα να κρινει τους πολιτες παρα μονο να κανει την δουλεια του σωστα και το εάν βλεπει ο πολιτης μπαλα η όχι είναι δικο του θεμα και μονο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά ρε παιδιά είπαμε ότι υπηρετείτε στο λιμενικό, υπογράφετε με το ψευδώνυμο ‘’ Φαρισαίος’’, και καλά κάνετε λόγω της υπηρεσίας σας, αλλά κάνει...’’μπάμ’’ η απάντηση σας, η οποία όμως κρύβει αλήθειες και εξηγούμεθα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Και αυτό το σχόλιο που απαντά στο προηγούμενο το ανεβάσαμε στην ανάρτηση για τους ίδιους λόγους που ανεβάσαμε και το προηγούμενο. Είναι προφανές πως ο διάλογος συνεχίζεται με ιδιαίτερι ενδιαφέρον και επιχειρήματα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα